Правилно ли тренирам и какво бих могъл да променя.

Така,нов съм във този форум,четох това онова и нещото което ме интересува е дали правилно тренирам!? Понеже не тренирам,както повечето от хората тука,както прочетох че имат програма на ден по 1-2 части от тялото.И така...
Денят ми започва така: събуждам се и започвам упражнения за преса(няколко вида коремни,всяко по 40 броя) след това почивам и почвам същото,но с лицеви упори(повторенията са до колкото издържа),като мисля че долната ми част се нуждае от дооформяне,отново почивам след което се мятам директно на лостовете и правя няколко серии по 10 кофички между тях и набирания за бицепс.Когато приключа с лостовете се прибирам и правя допълнителни упражнения с дъмбелите за рамена и трицепс.И това всеки ден,като си казвам че събота и неделя ще почивам,но пак ходя от време на време на лостове,отделно се занимавам и с тренировки по плуване(понеделник и четвъртък),а краката ги правя с колоездене.Грешно ли подхождам с тренировката си и какво бихте ми препоръчали?Главната ми цел е да изчистя корема и отстрани(паласки) и пресата да изпъкне(4pack so far) и мазнините от всички части!Даните ми са: 17 годишен съм 181см висок, 85кг тежа.

Темата беше редактирана от Валентин Стоянов на 13.07.14 22:59.

14.07.14
13:22

казано от Валентин Стоянов на 13.07.14, 22:49:

Грешно ли подхождам с тренировката си и какво бихте ми препоръчали?

Грешно е, че не си обърнал внимание на най-важното спрямо целта ти за отслабване - храненето. Ако смяташ, че някави упражнения ще компенсират преяждането ти - жестоко се заблуждаваш. Основната ти задача е да се научиш на конртола върху храненето, в случай че се стремиш към дългосрочни резултати. Ако просто търсиш ефект само за една или няколко години - в сайта е пълно с информация по въпроса, стига да не те мързи да си даваш зор.

Впрочем имам си режим,но не съм го споменал.Всяка сутрин ям една порция която се състой от по 3 белтъка + 1 жълтък 1 краставица(малка),едно кубче сирене и може би филийка черен хляб.Тотално избягвам тестените изделия от бяло брашно както и сладкото,макар че си позволявам на 2-3 дена 1 corny с черен шоколад и ям банани.Ям вечер до 19:00 като се старая храната ми да не е тежка.

cRossfit

14.07.14
13:49

казано от Debel Lebed на 14.07.14, 13:22:

казано от Валентин Стоянов на 13.07.14, 22:49:

Грешно ли подхождам с тренировката си и какво бихте ми препоръчали?

Грешно е, че не си обърнал внимание на най-важното спрямо целта ти за отслабване - храненето. Ако смяташ, че някави упражнения ще компенсират преяждането ти - жестоко се заблуждаваш. Основната ти задача е да се научиш на конртола върху храненето, в случай че се стремиш към дългосрочни резултати. Ако просто търсиш ефект само за една или няколко години - в сайта е пълно с информация по въпроса, стига да не те мързи да си даваш зор.

А ти къде видя с какво се храни?

Мнението беше редактирано от cRossfit на 14.07.14 13:50.

14.07.14
15:43

казано от Ross на 14.07.14, 13:49:

А ти къде видя с какво се храни?

Точно, че никъде не видях, но за сметка на това видях някава програма с упражнения с добавена цел отслабване. Тоест - “С тези упражнения ще отслабна ли?”. Ами, може да отслабне, но може и да не отслабне, зависи повече от храненето му. ;)

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 14.07.14 15:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1