Кофеин + Никотин + Студена вода = бърз метаболизъм, възможно ли е?

Здравейте от дълги години съм зависим от два разрешени наркотика, кофеин и никотин. Мъчил съм тяхното спиране но, без ефект, ставам нервен и се чувствам слаб. Пуша между 10-15 цигари на ден, в една статия бях прочел, че една цигара изгаря 10 калории + забързва метаболизма, а кофеина, не говоря за кола, нито за диетична кола, нито пък за енергийни напитки, говоря за дълго кафе и то без захар, на ден изпивам по 6-7, където също съм чел, че забързва метаболизма. Също имам и навика да пия много вода, когато няма какво да правя изпивам чаша вода, когато седя пред компютъра пия вода, когато тренирам пия вода, когато съм навън пия газирана вода с 0 калории и то я обичам студена от хладилника, а не от рафтовете. На ден пия сигурно между 5 и 7 литра вода. Въпросът ми е възможно ли е, тези три фактора да ми забързват метаболизма? Да попитам също има в аптеката никотинови лепенки, помагат ли?

Темата беше редактирана от Васил Стефанов на 15.07.14 00:17.

Нямам нито един от тези проблеми, но ако си търсиш извинения да пушиш - 100-150 изгорени калории не са такова.

15.07.14
04:48

http://chitanka.info/book/4926-ne-pusha-veche
Тая книжка е много добра.

2 неща ми минаха през  ума ,когато прочетох името на темата и обосновката на автора.
“Пътят към Ада е осеян с добри намерения” И “Victoria pirrica”

15.07.14
13:14

казано от Васил Стефанов на 15.07.14, 00:02:

...кофеин и никотин...На ден пия сигурно между 5 и 7 литра вода... Въпросът ми е възможно ли е, тези три фактора да ми забързват метаболизма?

Да, никотинът е стимуламт - активира симпатиковия дял на нервната система и оттам ускорява сърдечни пулс - сърцето на пушачите бие с около 20 удара по-бързо от това на непушачите. Заради това пушачите горят повече калории (но и страдат от специфични заболявания). Кофеина ускорява времено метаболизма, но може да доведе до отлагане на мазнините в нежелани участъци.  Студената вода хаби енергия за стопляне от организма. Кофеин+никотин не дава кумулативен ефект.

16.07.14
10:02

Изключително лесно е да се сметне колко калории гориш от студена вода, имайки в предвид че това е дефиницията на ккалория:
Колко енергия е нужна да се повиши температурата на литър вода с един градус.

Тялото ти загрява водата до телесна температура (очевидно ;) ).

Тоест пиеш литър вода, с температура 6гр и тялото ти я загрява до 36гр = 30 ккал изразходвани.

Не бих препоръчал да пиеш 5-7л вода на ден, освен ако не си маратонец, бягащ десетки километри всеки ден.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1