Адска болка в главата след тренировка, кръвно или?

15.07.14
10:06

Здравейте,
Последните месеци посещавам водна аеробика по два пъти седмично, което за общ тонус не е лошо, но за видимо стягане и леко сваляне забелязах, че няма да е достатъчно. Поради тази причина реших да започна и фитнес с инструктор за да постигна желаните резултати. Изготвихме хранителен режим и започнах. Още по време на първата ме заболя главата доста, след като се прибрах вече имах адско главоболие. Преди тренировката не бях яла почти нищо, само едно кисело мляко. Реших че вероятно това е причината. На втората тренировка вчера бях вечеряла един час преди тренировката (пилешка пържола със зеленчуци според хранителния режим). По време на самата тренировка главоболието беше по-слабо спрямо предишния път, но когато се прибрах около час по-късно стана непоносимо, главата ми пулсираше, гадеше ми се. Измерих си кръвното - 110/50 , пулсът беше доста слаб. По принцип съм с кръвно 90/60 или  100/70. Взех един ибупрофен за главоболието, но половин час никакъв резултат. След това изпих 3 глътки червено вино + масаж на тила и 5-10 минути по-късно главоболието изчезна. Моля за съвет какво да предприема, не искам да се отказвам, но и не мога да се прибирам всеки път с такова неописуемо главоболие.

16.07.14
10:29

Я, Светла! :) Да не ти е паднала захарта нещо? Ако рязко си намалила въглехидратите откак си почнала хранителния режим и съответно в деня на тренировката, може и това да е станало. Иначе е нормално след тренировка да ти е малко по-високо кръвното, макар в твоя случай горната граница е нормална, а долната ти е паднала доста ниско.
Абе в краен случай наблегни на червеното вино :D

16.07.14
11:28

Да понамалих доста въглехидратите + количеството храна и цялата комбинация наведнъж явно не ми понася. Ще се запася с повече вино :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1