Тренирам около една година но нямам особен напредък.Търся някои да ме посъветва.

Здравейте както вероятно виждате съм нов в сайта. И имам няколко сериозни проблеми и по няколко въпроса за тях надявам се да ми помогнете.

Така значи на 17 години съм тежа 55 килограма и съм нисък на ръст 1.60.
Тренирам (редовно с редки прекъсвания-заради пътуване или по др сериозни причини) от година горе долу като в началото започнах с леки тежести тренирам в домашни условия с гири и дъмбели. В началото едва правех 2-3 цели лицеви сега мога максимум 30-тина. Мога за съжаление едва по 4-5 набирания. Да си призная доста съм зле искам да ви кажа че не съм много силен. Не спазвам диета,обикновено ям риба-яйца-телешко-пилешко-агнешко-млечни продукти-картофи и понякога плодове но като се има предвид че не всеки ден ям всички от изброените храни. Не ям “junkfoods” не съм ял чипсове 2 години кола 1-2 пъти месечно.Упражненията ми не са разнообразни,еднакви са това са класическите упражнения за бицепс,трицепс,рамо,гърди,гръб с дъмбели и гири (вече ползвам и щанга) за корем коремни преси а за крака клекове с тежести 12 кг щанга. Не искам да ставам много силен и да изградя прекрасно тяло. Въпреки че съм доволен от тялото нормално с ясно изразени гърди и леко перки гръб и рамене. Но нямам изпъкнали вени или плочки. А силата ми не е хич много голяма. Честно казано искам да съм “средностатистически” :) . Не знам какъв е критерия за това но аз си го представям като да правя около 15 набирания една силова и около 50 лицеви. И да издържа да пробягам 1 км. Та това е на кратко за мен. Мисля че разбрахте тъжния факт че съм малко несериозен :( . Не желая да се занимавам професионално и да ставам голям мъжага просто да съм в “нормална” форма :) .
Напредвам според мен МНОГО бавно но според мен е нормално като се има предвид че не се храня редовно не приемам добавки тренирам в домашни условия и не ползвах големи тежести.
Тренирам 4 пъти седмично
Понеделник-трицепс рамо Сряда-бицепс гръб петък-гърди корем събота-крака по 1 час на ден.
Та това е което исках да ви кажа ако някои може да ме съветва нещо(а определено имам нужда) ето ги и въпросите ми:

Започнах да тренирам тази седмица вече с по големи тежести колкото да направя максимум 6-7 повторения този съвет взех от някого във форума точно кой не помня. Правилно ли е като се има предвид “статистиката ми” ?

Храната голям проблем ли е? Имам предвид хапвам си обикновена храна ако не ям достатъчно означава ли че вуобще няма да ми нараснат мускулите. Някои може да ме питат “еми как така до сега си тренирал а са нараснали макар и малко мисли логично!” еми там е работата че не знам дали не са нараснали от времето а не от напразното трениране може би аз по принцип хем ям хем не ям...

През почивните дни (вторник четвъртък и неделя) АБСОЛЮТНО никакви физически упражнения и натоварване ли да не правя. Аз по принцип почивните дни понякога като стана тренирам всички мускули колкото за загрявка(или гимнастика) 1 или 2 пъти дневно всеки мускул по 1 път. с лека тежест.. защото познавам хора които и в почивните си дни ходят на лостове по 1-2 часа понякога повече на ден това като тренировка ли е вреди ли на растежа? Има ли шанс за обратен ефект?!

Ако седя на компютъра 3-4 часа на ден добре ли е(въпреки че го правя в диапазон сутрен обед и вечер). Дори и да тренирам?

Знам че някои неща може да ви изглеждат абсурдни но както може би разбрахте аз просто искам да влезна в нормална форма не да ставам много силен. Повечето ви отговори може би съм ги предвидил. Но искам да видя все пак какви са препоръките на сериозно трениращите. Съжелявам за РОМАНА които написах. Ако можете ми помогнете мерси предварително... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1