18.07.14
17:29
Здравейте прочетох няколко статии и теми по този въпрос и не съм сигурен дали тук е точното място за въпроса ми, но темата много ме “тормози” и искам повече информация...
От скоро се появи малък проблем 1-2 разширени вени на левия ми прасец..Ходих да поразпитам личния лекар, но тъй като не съм убеден докрай в неговата компетентност искам да чуя и мнението на хора който се занимават с фитнес и са се сблъсквали с подобни пречки..
1- Възможно ли силовите тренировки да доведът или да усложнят този проблем?
2- Навсякъде пише че двете неща са несъвместими дори четох, че трябва да се избягват пътечките :О , не мога да приема идеята да не правя клекове, мъртва тяга, гребане и др. За какво тогава да ходя на фитнес освен да въртя педалите заедно с п*****е то друго не ми остава.
3- Имали някои от вас който имат подобен проблем, но не се притесняват да вдигат тежко, защото не помня скоро да съм чувствал подобно разочерование и не съм готов да загърбя това което обичам да правя!! :)))
Темата беше редактирана от Danata Danata на 18.07.14 17:29.
18.07.14
19:08
Аз страдам от разширени вени по двата крака и тренирам тежко. По принцип е по-добре да ограничиш клековете, бягането, дългите периоди прав и т.н
И все пак, не го мисли толкова много !
18.07.14
19:42
И на мен ми е интересен този въпрос, тъй като на брат ми вените по краката му са доста разширени и се чуди дали е “поправимо” и дали могат да се предприемат някакви мерки.
Важно е да няма зачервяване и болка на местата с разширени вени. Опасността е тромб. Има гелове за мазане, незнам колко помагат. Лечението е запушване на участъка с разширената вена или премахване на вената.
21.07.14
15:58
казано от NST на 18.07.14, 19:08:
Аз страдам от разширени вени по двата крака и тренирам тежко. По принцип е по-добре да ограничиш клековете, бягането, дългите периоди прав и т.н
И все пак, не го мисли толкова много !
Само седенето седнал и стоенето прав да ограничава. Клековете не пречат, ходене и бягане са от полза.
казано от Николай Георгиев на 18.07.14, 19:42:
И на мен ми е интересен този въпрос, тъй като на брат ми вените по краката му са доста разширени и се чуди дали е “поправимо” и дали могат да се предприемат някакви мерки.
Поправимо е хирургически.
p.s.
Детралекс-а е задължителен суплемент за всички, които тренират и имат разширени вени !
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.07.14 16:16.
21.07.14
16:19
Ако пия азотен бостер, за да ми Овеличи притока на крав кам мускОлите на ръцете, ще получа ли расширени вени?
казано от James Hinks на 21.07.14, 15:58:
казано от NST на 18.07.14, 19:08:
И все пак, не го мисли толкова много !Само седенето седнал и стоенето прав да ограничава. Клековете не пречат, ходене и бягане са от полза.
казано от Николай Георгиев на 18.07.14, 19:42:
Поправимо е хирургически.
p.s.
Детралекс-а е задължителен суплемент за всички, които тренират и имат разширени вени !
Към горното ще добавя, че моите се повлияха отлично от хомеопатия - всякакво чувство за тежест и напрежение изчезнаха (това беше преди десетина години и оттогава няма проблеми). Визуално няма промяна.
Всякаква активност и охлаждане на проблемната зонае ОК, всякакво заседяване седнал/прав, както и претопляне - НЕ!
За Детралекс - не съм опитвал, нямам впечатления.
Освен детралекса и хомеопатията, облекчение носи и стоенето с главата надолу - свещ, стойка на глава, стойка на ръце. Това, естествено, при условие че няма противопоказания, свързани с тези пози.
Комбиниран прием на колаген с витамин С също е в плюс, стига да имаш възможност да инвестираш в това.
казано от James Hinks на 21.07.14, 15:58:
Ефекта му е осезаем почти мигновено.
Аз имам големи проблеми с разширените вени и отичането на крайниците.
2 седмици, редовен прием и нещата се успокояват чувствително.