Аритмия и тежки тренировки

21.07.14
11:43

Здравейте,

Преди около 3 до 4 месеца, като всички начинаещи с малко килограми започнах да тренирам за покачване на мускулна маса.

Първият ми месец беше с цел издръжливост и м/у 2рия и 3тия месец започнах активно да тренирам с малко серии и възможно най-тежките килограми, който успявах да си позволя. Бързо промених и хранителния си режим и след ~2 месеца вече похапвах доста и начесто в комбинация с това последните 2 месеца започнах да приемам хранителни добавки (гейнер, амино, глутамин и креатин) Общо взето се стараех да правя всичко както трябва (храна, тренировки, добавки и сън)

Килограмите и силата се покачваха с много добри темпове и не след дълго бях от 58 килограма 65 (2-3месеца), но през периода на трениране (не помня колко често и точно от кога) имах проблеми със сърцето и получавах аритмия. Реших да отида на преглед, при който установиха въпросната аритмия и постъпих в интензивно отделение, в което ме стабилизираха и след една вечер престой в болница ме изписаха.

За 4 дни направих възможно всички тестове. След консултации с лекари се оказа, че изглеждам здрав и всичко е в референтните ми стойности. Единствено калий-я е в референтна стойност по близка до долните нива. Изписаха ми Паматон за набавяне на Калиев DL-аспартат и Магнезий + Небилет бета блокер и аспирин.

Целта на темата ми е да се допитам до други начинаещи дали са стигали до моето излизане от ритъм и какво са предприели след това ?! Възможно ли е липсата на ритъм да се е появила в желанието ми всичко да бъде на 100% !?

За 2 седмици от както не съм тренирал (стрес + липса на тренировки) се върнах на 60-61 килограма и определено не мисля, че съм приключил с фитнеса.

Ще помоля за препоръка към подходящ фитнес инструктор и диетолог с много опит. Разбира се, ще си заплатя.

*допитах се до такъв (фитнес инструктор), но той ме съветваше да пия, колкото се може повече вода. Аз изпълнявах всичко по план и се тъпчех с по 5-6 литра чист прием на вода, но в болницата ми казаха, че по този начин съм изхвърлял калий от организма и за това е възможно нивата ми да са към долните реф. стойности.

Благодаря

22.07.14
14:10

Здравей преди години бях като тебе.Имах остър мио-перикардит и имах аритмии.Един съвет от мен сигурно аспирина са ти казали да го пиеш около 6 месеца и да е на bayern.НЕ го пии толкова време получават се гъбички а и спира да действа.Бета блокера не го почваи ако си го почнал го спри.Това се пие до живот!Не ти го препоръчвам и на мене ми бяха казали същите неща да ги пия но файда няма.За водата се стреми по 3-4литра на ден и хора без проблеми си пият по толкова.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1