24.07.14
14:06
Привет! (wave)
От скоро съм тук и всичко ми е ново. Има много интересни теми за разглеждане и виждам, че доста хора имат напредък! Поздравления на всички, които полагат усилия да се чувстват добре! Браво! (clap)
Представям ви и моят случай. Свързан е с хранителните режими. Аз съм тийн и е наистина важно как изглеждам (разбира се за това няма възраст ;) ) Интересувам се от здравословното хранене от доста време, но не съм сигурна, че се храня правилно. Ям по няколко пъти на ден ( от 3 до 5 ). Хапвам по малко и не се ограничавам от нищо. Един мой ден протича така:
По принцип ставам късно и затова първото ми хранене е между 11ч. и 12ч. - обикновено тестено изделие (кифла с мармалад, баничка, геврек, тутманик). Второто ми ядене е салата от домати, сирене и краставица с 1 или 2 филии хляб. Третото ми ядене е плод или ядки. Четвъртото е от манджите на баба. :D ( Например печени тиквички с кисело мляко, кюфте с бял сос, пълнени чушки с извара и т.н.) Имам и още един въпрос. Чела съм, че вечер не трябва да се яде по много, даже може да си легнем гладни. Правилно ли е?
Ето една интересна картинка. :) Благодаря на всички за отделеното време! (F)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.07.14 13:00.
24.07.14
14:14
По-скоро не. :)
Твърде много въглехидрати (вероятно), при това се виждат лоши храни.
Твърде малко белтъчини и мазнини (вероятно).
Разбира се, това е условно и твърде общо мнение. По написаното от теб няма как да се прецени дали тази храна е достатъчна като количество, а може да се поработи върху качеството. Може да се ориентираме само за баланса и то приблизително.
24.07.14
14:56
Закуската меко казано не става, обядът не е обяд - имаш само салата и ХЛЯБ - къде са белтъчините, полезните мазнини ? Знаейки как готвят бабите, бих казала,че домашните манджи са нещо много вкусно, но и много калорично и НЕздравословно. Липсата на вечеря е голяма грешка... с 2 думи не бих казала,че се храниш здравословно - храната ти изобщо не е балансирана, липсва най-важното - протеин! Както и полезни мазнини, преобладават въглехидрати. Не си написала на колко години си. Сега, естествено, че си подрастваща и драстични режими и диети НЕ ти препоръчвам. НО това не значи,че не можеш да се храниш по-добре, отколкото в момента. Не каза нищо за физическа активност? Поздрави