Трансформацията на Майра

Темата е заключена.

24.07.14
23:08

Казвам се Майра и съм на 14години.Висока съм 150см и тежа 55кг(ниска и дебела).Доста хора ме съветваха да поискам помощ в този сайт ,защото ще ми помогнат хора ,които разбират от тези неща.Та да си минем на въпроса.В днешно време е модерно да си много слаб(прекалено даже-торба с кокали ,ако мога така да се изразя) и никой не приема пълните хора.Тези хора винаги биват обиждани ,отблъсквани и нежелани!За моя радост аз съм заобиколена от хора ,които ме обичат такава ,каквато съм!Но въпреки това аз самата не се чувствам комфортно!Когато видя някое слабо момиче на плажа или из интернет ми доста доста гадно.Затова реших да отворя нова страница ,но за целта ми е  нужна вашата помощ!Доста търся из интернет и попадам само на някакви 10 дневни диета или нещо от сорта.Искам да отслабна бавно ,но здравословно!БЕЗ да гладувам ,БЕЗ да пия някакви хапчета за отслабване и т.н.!Искам от тук нататък да водя здравословен начин на живот - да тренирам и да се храня правилно!8-)
Ето това е една диета ,която мисля ,че е доста добра:(Аз не разбирам много от тези неща!Вие как мислите?)
Храни, които можеш да консумираш:
- мляко кисело и прясно
- сирене
- кайма – само, ако родителите ти мелят месото вкъщи, не яж готова купешка кайма, защото не е ясно какво съдържа. Месото, което се мели да не е тлъсто/мазно.
- риба
- не мазна шунка
- зеленчуци
- варива – боб, леща, грах.

Храни, които да консумираш с внимание, най-добре намали тяхното количество наполовина от това, което ядеш в момента:
- хляб
- пържени картофи (макар че 1 път седмично не е проблем)
- пица
- спагети
- плодове – те са здравословна храна, но съдържат доста захар и затова не яж повече от 1-2 плода на ден.

Храни, които да се избягват:
- всички сладки неща, ако има сладък вкус не го яж или само го опитай.
- всички тестени неща – кеск, сладкиши, солети, банички, кифли …
- пържено – приготвяй храната печена или варена
- панирано.

Какво мислите за диетата?Какво бихте ми предложили Вие?И за 2 месеца ще мога ли да достигна този резултат?

24.07.14
23:21

Здравей.
Ти си подрастващо момиче, затова според мен е добре да ядеш пълноценно. Какво имам предвид - просто махни преработените продукти. Шоколади, чипсове, тестени, безалкохолни, включително сокове,  колбаси, нямат място на масата :) Но си яж месо, дори по-мазно, ядки, млечните поне да са пълномаслени...
В тази диета нямаш мазнини, а те са важни за протичането на ред хормонални процеси.
Пиши си менютата, не гладувай и ще видим къде, какво и как да се промени.
Успех!
А, да, и моля те, не се стреми да си закачалка за дрехите си.

Изобщо не искам да съм закачалка за дрехи ,а малко да се стегна! :D :D
Реших да не спазвам никакви диети!Просто да спазвам следните правила:БЕЗ сладко ,БЕЗ газирано , да намаля  хляба ,да намаля порциите ,да ям повече зеленчуци ,да пия по най-малко 2л вода на ден!
А относно упражненията не знам какви да са те!?Бихте ли ми препоръчали нещо?

24.07.14
23:39

Поздравления за зрялото разсъждаване и грамотната тема, давай само в този дух !
Мисля, че добре си се ориентирала и бързо ще влезеш в ритъм, съгласявам се с Ан, намали Е-тата до минимум, хапвай здравословна мазнина и сама ще усетиш тялото ти как реагира, в смисъл на дали имаш достатъчно енергия или се чувстваш отпаднала, удовлетворена ли си или потисната и т.н.
Според мен човек ако се мъчи, няма никакъв смисъл, а ако правиш нещата постепенно и без да си изнасилваш организма всичко ще бъде ОК.
Успехи ! :)

Благодаря ,fenix!Току-що разгледах дневника ти и съм много мотивирана от твоите резултати!Бих се радвала и ще съм ти МНОГО БЛАГОДАРНА ,ако ми дадеш някои съвети! :*

пп:МОЛЯ ВИ ,ПРЕПОРЪЧАЙТЕ МИ НЯКАКВИ УПРАЖНЕНИЯ!!!? :(

Мнението беше редактирано от Майра Сантяго на 25.07.14 00:00.

25.07.14
00:06

Ахаха, много ти благодаря за милите думи, аз всъщност съм една голяма мърда, единствено инатът ми дава кик :) А и имам доста пропуски в знанието, които водят до грешки, които съответно се опитвам по някакъв начин да анализирам и да работя върху тях, затова не те съветвам да следваш личния ми пример, по-добре се концентрирай върху твойто си тяло. То е специфично , има различни нужди от моето, както и от на всички останали и трябва да се работи индивидуално с него. Упражнения - кардио и сила, това е то. Вече как ще го правиш - изборът си е твой. Един професионален съвет от инструктор няма да ти се отрази зле, вероятно.

25.07.14
00:11

Тук в сайта има раздел с упражнения. Ако все пак ти е трудно сама да си ги подбираш, може да започнеш с тези на Руми Илиева например.
Поздравления за решението да се храниш полезно и пълноценно. И не си налагай прекалено много забрани и правила от началото, защото натоварва психически. Примерно няма проблем да ядеш по нещо сладко от време на време, стига да си си го приготвила сама и да съдържа полезни неща. Както и може да си приготвиш здравословна пълнозърнеста пица, която да не плува в олио и да е вкусна. Просто ти давам примери, че здравословно не означава задължително гадно и противно на вкус :)
Започни бавно и всичко ще си дойде на мястото, няма за къде да бързаш :)

Мнението беше редактирано от maggie на 25.07.14 00:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1