25.07.14
12:18
Здравейте! В момента живея в Швеция и преди 1 седмица си скъсах прасеца, докато играех футбол. На другия ден отидох на лекар, който всъщност ми постави диагнозата: разкъсан прасец (не цялостно) През първите 5 дни не му налагах леден компрес, макар че така ми каза доктора, защото нямах възможност и също така на третия ден започнах да стъпвам на болния крак. Това вероятно не е точно правилно. Днес е точно една седмица от травмата, но това което забелязвам е че имам оток в коляното, който се появи с контузията.. Не е намалял много оттогава и също така коляното ме боли и не мога да изпъна крака си докрай, а също и да го свия. Когато се опитам изпитвам болка във вътрешността на коляното и ми опъва, също така отстрани във външната част когато го натисна с пръст. Искам да попитам всъщност нормално ли е след скъсване на прасец да има поражения и в коляното и имам ли повод за притеснение. Ако съм допуснал грешка в лечението през първите дни, ще се възстанови ли прасеца на 100% и ще бъде ли по податлив на повторно разкъсване? Също така искам да зная каква е последователността на натоварване, колко да го раздвижвам и кога да започна да стъпвам на него и дали ще мога да ходя на фитнес нормално, както преди. Благодаря ви предварително!!
или ако някой има информация за рехабилитация на скъсан прасец, моля да сподели :(
БЛАГОДАРЯ!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.07.14 13:10.