27.07.14
17:09
Вчера докато тренирах(правих мъртва тяга)след последната серия вече нямах сили и трябваше да оставя щангата на 5 метра разтояние от мен,но реших да я бутам до там с ръце(като шейна с тежести).След като се наведох и напънах да бутам,ме преряза през десния тестис и леко над него.Имах леки болки за момента леко масажирах мястото и отмина.Не виждам да има някакви подутини или нещо подобно.От това,което прочетох в нета смятам,че в момента на напъда, центъра на тежеста пада точно там и+ налягането,което се оказва е довело до болката.Вие как мислите?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.07.14 12:13.
27.07.14
21:16
Силна моментна проверка, която преминава през личния лекар.
27.07.14
21:48
Ингвинална херния!
28.07.14
11:20
Много пъти ми се е случвала подобна болка. За съжаление на нас мъжете ни е слабо място.
Варикоцеле - или т.нар. разширени вени на тестисите, е доста често срещано състояние, за което не се подозира или има малка информираност. Както много други заболявания и то е в няколко стадия, и както много други заболявания- на първата степен се чудиш дали ти има нещо, и дали изобщо си струва да се притеснява човек и да ходи по лекари. По смътни спомени болката в левия тестис се счита за по-ненасочваща и се пита повече дали е в дясно (явно по-често е у десния тестис). Обикновено мъжете с варикоцеле са със склонност към развитие на хемороиди, варици на подбедриците, дискови протрузии/хернии, защото заболяването се обяснява и с наличието на вродена слабост на съединителната тъкан/ съдовите стени. За да се уточни дали се касае за варикоцеле, би следвало да се посети специалист уролог.
Разбира се болката в слабините може да се дължи на много причини (ингвинална херния, торзио, травма, мускулно/сухожилно растежение, болка по съседство, хормонални препарати и пр.) , но варикоцелето е особено разпространено и хора, които спортуват активно е препоръчително да се изследват с цветна-доплерова ехография на венозния ток във венозния плексус на тестисите.
28.07.14
17:28
Не мисля,че от едно леко напъване да се получи Варикоцеле.
28.07.14
18:35
На доктор защо не ходиш?
29.07.14
18:25
Възможно е варикоцелето да е налично без да се изпитва болка, в такъв смисъл да си го имал отпреди въпросния напън. Забравих да спомена, че за профилактика на варикоцелето или по-скоро на оплодителната функция, може да се направи спермограма с морфология и подвижност на сперматозоидите. Така или иначе, в първия етап на състоянието няма практика да се подлежи на хирургична интервенция. Причината да се фокусирам върху варикоцелето е не, защото смятам че от това ти е болката, а защото по принцип няма много гласност за проблема, а е относително често срещано.
29.07.14
20:41
Братле веднага отивай на уролог. И аз като теб се мотаех и не ми се занимаваше да ходя по доктори и резултата беше адски полезнена операция със супер гнусно възстановяване, всичкото това можех да избегна ако не се бях ослушвал когато тряяше се ходи по доктори. Желая ти успех!