Хром и неговата форма

02.08.14
02:01

Привет, искам да попитам, какво мнение ще ми дадете за хромът като средство за подтискане на въглехидратният глад, тъй като аз съм спортуващ, човек(1-2 пъти фитнес, стриит също, правя си корем и кардио 3 пъти) преди години бях 90 кг, и 2012 ги смъкнах чрез мнооого диети и бягане до 78, но тази година почнах да качвам и сега съм 84… е също така качих и маса разбира се, но не ми харесва,че бедрата и глутеуса почнаха да нарастват :D! Имам проблем със сладкото, мога да отслабна, но знам какво е да карам по цял ден на овес и мляко и извари и губя прекалено маса!Искам да подтисна този вълчи глад за сладко заложен ми по ГЕН!Сутрин след ставане издиявам ако не хапна, вафла, шоколад, пасти и всичко тестено!Интересно преди тренирах пак така и не качвах, сега тренирам и бягам и качвам повече мазно,може би несъзнателно съм увеличил сладките изкушения???!!!!Препоръчайте ми, добър Хром ако си заслужава и споделете мнение, че не съм запознат с този Хром!Благодаря ВИ предварително за отзивите ! :p

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.08.14 10:11.

02.08.14
02:30

Не мисля, че трябва да търсиш решението в хранителните добавки. То не си ли установиш сам контрол- то няма да стане.
Аз по принцип си падам малко чревоогодник. Щом нещо е на масата или в хладилника, то трябва да се изяде веднага. Това важи най- вече за сладкото.
Не знам колко е по темата но на мен много ми помогна фастинга. От два месеца и нещо съм на фастинг и забелязах големи промени по начина си на мислене относно храната. Станах по търпелив, по разумно и бавно започнах да консумирам храните, нямам този глад за захари който го имах преди. Даже мисля в скоро време да напиша такава тема във форума за плюсовете и минусите от фастинга /цикличното хранене/ от личен опит.

Можеш да пробваш с хром пиколинат - ако не друго, може поне плацебо ефектът да ти окаже някакво въздействие на психиката и дори да не действа ти да си мислиш,че е така.. в крайна сметка важен е крайният резултат - да успееш да намалиш сладкото. А може и наистина да имаш ниско ниво на хром, което да предизвиква този глад за сладко. Но според мен по-скоро проблемът е психически

05.08.14
16:16

Хром пиколината не влияе на апетита, а участва в регулирането на нивата на инсулина! Проблема ти със сладкото е чисто психологически, и не мисля че е свързан с “ген” и т.н.

PS Абсурдно е да се говори за плацебо ефект, при хром пиколината.

05.08.14
16:36

казано от summertime на 05.08.14, 16:16:

...
PS Абсурдно е да се говори за плацебо ефект, при хром пиколината.

Ефект има, ако в тялото има недостиг на хром. Хранене, което води до чести инсулинови пикове изчерпва запасите от хром, и при такива хора суплементацията със хром дава ефект. Освен пиколинат има и хром полиникотинат, малко по-усвоима форма. Но в никакъв случай не може да се каже, че е някакво супер ефективно чудо...Нищо не компенсира кофти хранителни навици. Далеч по-смислено е да спре да яде храни с висок ГИ.

05.08.14
17:26

Ако приемеш Хром пиколинат на гладно в работещи дози, вероятността да получиш хипогликемия е почти 100%. Казвам го от личен опит! В този смисъл, няма как да ти прилошее ако приемеш един ментов бонбон (примерно), така че да се говори за плацебо ефект, мисля че е не е обективно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1