Давам ли прекалено много пари за фитнес

02.08.14
10:58

Здравейте колеги, напоследък се замислих и гледах няколко теми във форума как все с по 10 лева можело да се докара прилично ядене на ден. Е да, ама не. Ето на мен яденето ми 20-така удря и то като се има предвид, че вземам основни продукти за режима ми, НВД-ВМ. Ето горе-долу:

7-8 лева месо 700 гр.
2 лева гауда 150 гр.
3 лева бадем 100 гр.
2 лева домати и краставици
1 лев извара 400 гр. (2 порции по 200 гр.)
2 лева кисело мляко 2 кофички по 400 гр

И хоп 18 лева станаха, като вкарам протеин 2 лева и тренировка отделно 3 лева и нещата отиват на ма*ната си. 20г, 187 см, 95 кг съм, спортувам 5-6 пъти седмично и трябва да се храня с богата на белтъчини и мазнини храна като гледам да сваля друго килце. Как да ги сваля тези разходи не знам..

Темата беше редактирана от Insane M на 02.08.14 11:01.

Гаудата откога е основна? :)
7-8лв е килограм месо (врат/котлет/шол), не знам защо го смяташ на 10лв (ако взимаш пилешки гърди е вярна сметката)

02.08.14
11:06

За гаудата, гледам, че има доволно мазнини и белтъчини и малко въглен за това я вземам, а за месото - да, пилешки гърди вземам :)

02.08.14
11:18

При кило месо и 400гр. извара защо ти е протеин на прах?

Гаудата е лукс....взимаш си извара вместо нея.
За месото - ами, има и по-евтино месо. Пилешките гърди са сравнително скъпо месо, така че...ти си правиш сметката ;) Дето е казал народа - “Не може .... до края и душата в рая” ;)

02.08.14
11:29

Първо, благодаря за бързите отговори и на 2-мата ;) Сега по темата, гледам да си докарвам грубо 200-210 гр. белтък на ден, пак грубо смятам от извара и месо да идват по 20 на 100 гр нещата идват на мястото си, протеина го пия ей така след тренировка и то ако съм пил, месо след това почти не ям, а мазнините си ги набавям от ядки, зехтин, гауда, въпреки че и там има известно количество белтъчини, но няма как иначе. Пробвал съм да сваля месото на половин килограм на ден и нещата пак отиват на 17 лева.

ПП: Сега видях втория отговор на Херцог Трън. :D Явно и от там ще трябва да сбия, ОК. До 15 лева ще го закърпя някак и все пак фитнесът наистина си е един скъп спорт като цяло.

Мнението беше редактирано от Insane M на 02.08.14 11:31.

Смени месото със свинско, махни гаудата, свинският врат например ще ти дава и мазнини, и белтък в излишък. Един килограм свински врат ти покрива целият норматив от белтък за деня, а струва около 8лв

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 02.08.14 11:31.

02.08.14
11:33

казано от Херцог Трън на 02.08.14, 11:30:

Смени месото със свинско, махни гаудата, свинският врат например ще ти дава и мазнини, и белтък в излишък. Един килограм свински врат ти покрива целият норматив от белтък за деня, а струва около 8лв

Щом свинското не пречи по някакъв начин на свалянето веднага вземам и от там ще се спести доста.

02.08.14
11:38

казано от Insane M на 02.08.14, 10:58:

3 лева бадем 100 гр.

Още едно перо в бюджета, което може да се намали сериозно. Не си купувай пакетирани бадеми, цената на насипните е максимум 15 лева за килгорам.

02.08.14
11:43

Даваш колкото имаш,ако можеш да си го позволиш си карай режима.

700 гр месо на ден м исе виждат доста,освен това наистина даваш двойно пари за бадеми.По пазарите се продват по 18-19лв за килограм.
Може да опиташ пилешки пържоли от бут без кожа,за мен са по-вкусни и с около 1-2 лв по-евтини за килограм.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 02.08.14 11:44.

02.08.14
14:48

100гр  бадем 3 лв. ТИ СИ ЛУД ! ! ! Навсякъде са между 16-19лв за кг. От кой град си да ти пратя малко на 20лв кг :)

02.08.14
15:25

Те бадемите може и да са напълно излишни при замяна на месото с такова с по-добър хранителен състав. Пилешкото (особено гърдите) хич не е пълноценна храна и налага допълнително добавяне на мазнини.

Отделен въпрос е, че нуждата от 200 грама протеин е силно съмнителна, след като сметките не са за активно тегло. Все пак ако държиш да караш с такива високи нива, свинското ще намали разходите значително, да не говорим за много по-евтини и далеч по-качествени от пилешкото храни като дроб, сърца. Ако аз исках да ям толкова протеин, 10 лева щяха да са ми предостатъчни за домашно приготвена храна и някоя и друга глезотия.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 02.08.14 15:25.

казано от Insane M на 02.08.14, 11:33:

Щом свинското не пречи по някакъв начин на свалянето веднага вземам и от там ще се спести доста.

Ако изядеш една свиня може и да пречи :D.

Защо не смениш бадемите с фъстъци... евтино и със същия хранителен състав, че и стабилни белтъчини вадят фъстягите.

Мнението беше редактирано от викат ми Маймуна на 02.08.14 15:39.

В това дето си го описал има не 200 грама белтък, а 300. 95 кила си, със сигурност имаш бая сланина, а освен, че нагъваш прекалено много храна, даваш пари и за пудра...

02.08.14
16:20

с по 10 лева можело да се докара прилично ядене на ден. Е да, ама не.

Е да, ама да. Понеже ми е скучно, си поиграх за 5 минути да ти направя една табличка.

И пак има място за оптимизиране с по-евтини ядки, мляко, месо от “промоции” и т.н.

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 02.08.14 16:22.

02.08.14
16:30

казано от викат ми Маймуна на 02.08.14, 15:39:

казано от Insane M на 02.08.14, 11:33:

Ако изядеш една свиня може и да пречи :D.

Защо не смениш бадемите с фъстъци... евтино и със същия хранителен състав, че и стабилни белтъчини вадят фъстягите.

Само дето са пълни с омега 6

02.08.14
16:45

Здравето е скъпо, спор няма. Заглавието ти е грешно - “Давам ли прекалено много пари, за да се храня здравословно”. Не, не даваш. Аз лично се храня с горе-долу такива макронутриенти - В: 150-250; Б: 200-250; М: 30-120 и на ден  се връзва средно около 10лв. Ядките са скъпи, но просто не ям ядки всеки ден 1-3 пъти седмично по 50-100гр, заменям с фъстъци когато не мога да си позволя други. Месото - сърца, черен дроб, от време на време. Иначе и аз главно пилешки гърди ям. С лека оптимизация ще намалиш бюджета. Отделно гледай да ти е вкусно, а не само да се стремиш към някакви стойности на В, Б, М. Успех!

04.08.14
02:57

От карантиите,черния дроб е най-лошият избор,там се пречиства що е даде като лекарства на животните,така че недейте прекалява точно с него.

Голяма част от ядките има много неравномерно съотношение на мастни кисилини,при фъстъците нещата са в най-голяма крайност.
Фъстъците даже не са ядки,евтини са,но и като състав куцат.

Изяждането на голям обем месо на ден,не е най-здравословният режим.

Има доста голяма разлика между здравословното хранене и това качване на маса.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 04.08.14 03:01.

Така като гледам, правилният въпрос е дали даваш много пари за ядене, а не за фитнес?

Иначе ето какво мисля аз:

7-8 лева месо 700 гр.
2 лева гауда 150 гр. - излишно
3 лева бадем 100 гр. - излишно
2 лева домати и краставици - колкото повече, толкова по-добре, + марули, репички, цвекло, моркови, спанак и всички останали пресни, местни зеленчуци
1 лев извара 400 гр. (2 порции по 200 гр.) - излишно, абе тва как го ядете въобще, не ми е ясно
2 лева кисело мляко 2 кофички по 400 гр

Месото да не е пилешки гърди, а предимно свинско, вкл. дреболии и риба. От време на време теленце, агънце, яренце, конче и по 1-2-3 пъти седмично яйца и/или сирене и кашкавал вместо мръвка.

04.08.14
22:10

Аз днеска дадох 3 й нещо лева за половин килограм свинско. 7- 8 лева никога не бих давал на ден за месо.
Отделно не всеки ден карам на месо, да речем 5 от 10 дена си карам на яйца, извара, сирене, млека, другите 5 дена повечко на мръвка, и така се върти цикъла. Примерно след седмица ще ми носят 60 яйца от едно селце безплатно :D и ще се ядат само омлети и подобни :D .
Всеки трябва да си прави сметките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1