02.08.14
18:43
Здравейте пичове. Преди известно време бях редовен в залата, но поради травма прекъснах тренировките си. Тогава бях на ВВД и поради не достатъчно бърза адаптация към спиране на тренировките и съответно намаляне на храната качих няколко килограма бонус, предимно по талията и бедрата.
В момента тежа 86 кг. и съм висок 175 см.
Искам до края на септември да смъкна килата под 80, като се целя в 76-77 кг. Мисля, че е възможно и здравословно.
На база на много сметки изчислих, че към сегашната ми активност трябва да приемам 3000 кк дневно.
Намалям ги с близо 25% за първите 2-3 седмици и се получават 2200 кк. или дефицит от 800 кк.
Храненето, което си сътворих е следното, понеже нямам възможност да се храня по 5 пъти на ден и с много разнообразна храна.
Закуска - 200 гр. кисело мляко 2% + 50 гр. мюсли
Обяд - 200 гр. месо/риба + салата от 250 гр. домати + 250 гр. краставици + 50 гр. маслини и половин ч.л. зехтин + 2 филийки хляб Вита Класик. Възможно е и да прибавям по 50-100 гр. сирене, което ще коригирам с намаляне на месото.
Евентуално следобед - 50 гр. ядки.
Вечеря - същата като обяда, но ако не съм много гладен ще намалям хляба на 1 филийка.
Получава се недостиг на протеин от 20 гр. както и 100 калории. Мисля да ги набавям с протеинов шейк, тъй като ми е останал от когато тренирах и все още е в срок на годност :D
Освен работата (физически труд) през деня, днес за пръв път правих кардио в домашни условия като използвах “HIIT Ladder cardio 20 minutes workout” - има я в youtube. издържах само 10 минути и не можех да си поема въздух. Положението е зле и доста съм се занемарил откакто спрях да тренирам. Мисля да правя или всеки ден или през ден сутрин веднага след ставане въпросната тренировка както и да карам колело надвечер няколко дена от седмицата. Възможно е и да започна леки тренировки със собствено тегло и един дъмбел (набирания ако все още мога, лицеви опори, кофички и бицепс с дъмбела).
Идеята ми е първите 2 седмици да карам по този режим след което да го наглася наново защото ако всичко върви правилно и свалям по около кг. на седмица, то ще трябва да се коригира със съответните стойности за 2 кг. надолу.
Мнения и препоръки ?