И ако се предполага да изядам по 200гр.+, да се старая всичко да е след тренировъчното хранене ? И това важи ли за след - след тренировъчното хранене ?
02.09.14
18:51
По кое време на деня тренираш? Ще ти дам пример какво правя аз - тренирам сутрин. Преди тренировка не приемам никакви въглехидрати.Пия си шейка с отварите и отивам на трен. След тренировка приемам комплексен въглехидрат (добавка) с креатин, 30 минути след това си пия шейка. 2 часа по-късно - първо следтренировъчно хранене месо + комплексен въглехидрат и фибри, второ следтренировъчно - същото. След това имам още 2 хранения и според зависи от деня (защото въртя въглехдратите) имам в едното малко въглехидрат или и в двете нямам никакъв, но за сметка на това имам източник на мазнини - зехтин, авокадо..
В 14:00 ми е тренировката, преди това имам 2 хранения. За закуска, най-гладен съм като стана от сън въглехидратното са ми овесените ядки и млякото, но те са 15 грама, обикновено. След това към 12:00, до сега ядях месо с компл.въгл. но явно ще го карам само на белтъчини и мазнини и ще удвоя количеството въгл. след това.
02.09.14
22:41
Трябва да си видиш кое как работи при теб... всичко си е индивидуално. Въпросът е да разпределиш добре нещата, така че хем да си набавяш нужните калории и макрота, хем да не се тъпчеш много на веднъж,че после да ти е тежко. Аз не ям въглехидрати преди трен, защото съм видяла,че не работи при мен добре - доспива ми се, мързеливо ми е.. просто се следи контролно и нанасяй корекции спрямо резултатите
Днес ми е почивен, но правя корем вкъщи. Също успявам и да вкарам по-различни упражнения и не чакам никого.
Правих ги в суперсерии по 2, почивка 10-15 секунди и следващите 2, към 10:30 часа беше:
1.Повдигане на краката от лег (с едно столче :D, нямам дъмбел) - 20повт.
- Повдигане на краката и горната част, едновременно (не знам как се казва упражнението) - 20повт.
2. Повдигане на краката от лег - 15
- ножици, с отместване при повдигане на десния - наляво и обратно
3. Повдигане на краката от лег - 15
- “crunches” - 20
Това още 2 пъти и 3тия път:
- повдигане на краката от лег - 15
- лицеви опори, за страничните части, пак не знам как се казва, сигурно е някакво измислено
- Повдигане на краката и горната част, едновременно (не знам как се казва упражнението) - 20повт.
Ето я за сега храната, много е удобно с този калкулатор, можеш да добавяш и сам някакви храни :D За витата си писах стойностите за 1 филия само, защото по толкова ям :
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 10.10.14 19:28.
03.09.14
12:46
За въглехидратите, при положение че тренираш в 14:00, аз бих ги разпределил така:
Закуска - комплексни въглехидрати + белтъчини (не по късно от 9:00)
Обяд - мазнини + белтъчини (около 12:00)
Тренировка - около 14:00
След-тренировъчна закуска - бързи въглехидрати+комплексни въглехидрати+белтъчини
Вечеря - Комплексни въглехидрати + белтъчини
Късна закуска - мазнини+белтъчини (опция)
Нямам представа колко пъти можеш и искаш да се храниш, но долу горе схемата е това. Чел съм на няколко места за ползите от пред-тренировъчното хранене без въглехидрати, но най-добре и на достъпен език го е обяснил Любомир Иванов - http://lubomirivanov.com/8219/
Успех!
А някой за дали е добра идея да разделя процентите на:
П - 25 %
М - 30 %
В - 45 %
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 03.09.14 14:47.
Ето я цялата храна, първото е само кафето, вписва ми ги като отделни хранения.
Все още остава въпросът за разпределението, но сигурно така ще си карам и ще се надявам мазнините да не са много ?
След ~2 седмици, ако не съм И 8 КГ. ще качвам калориите.
Страшна
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 10.10.14 19:29.
03.09.14
21:25
А някой за дали е добра идея да разделя процентите на:
П - 25 %
М - 30 %
В - 45 %
Става, да.
Може и в обяда да включиш въглехидрати. Най - добре е във всяко ядене имаш достатъчно въглехидрати, белтъчини и мазнини. Ако имаш възможност да ядеш 1 час след тренировка, по - добре не яж след тренировка нищо.
Обикновено не налитам веднага да ям, гладен съм, но чакам към 30 минути, не ми влияе добре иначе и ме товари.
03.09.14
21:38
И аз съм така, прибери се и хапни здраво.
Тея печени картофи много засищали бе ...... хем не-калорични, хем въглехидратни :D Не знам защо ме плашат хората с тях ?
Днес правих крака:
- Клек - 5*8, днес пак увеличих с 10кг
- Лег преса - 1*10,2*8,1*6, и тук +10
- Повдигане на краката от седеж - 4*8
- Прасец - 4*8
В храненето преди тренировка не ядох въглехидрати, може и от това да е, може и да ми се струва, но имах сили и си направих тренировката, не се върнах супер счупен, но бях вир вода.
На храната ще кача снимки довечера.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 04.09.14 15:37.
Тея печени картофи много засищали бе ...... хем не-калорични, хем въглехидратни :D Не знам защо ме плашат хората с тях ?
Днес правих крака:
- Клек - 5*8, днес пак увеличих с 10кг
- Лег преса - 1*10,2*8,1*6, и тук +10
- Повдигане на краката от седеж - 4*8
- Прасец - 4*8
В храненето преди тренировка не ядох въглехидрати, може и от това да е, може и да ми се струва, но имах сили и си направих тренировката, не се върнах супер счупен, но бях вир вода.
На храната ще кача снимки довечера.
Добре, че коментарът не излезе 2 пъти.
Сега се чудя как да си гоня калориите с тези картофи ... Мазнините, които съм определил ли са малко - 89 ... Не мога да разбера, въглехидратите, които гоня, май са много като количество (и днес и по принцип) и сигурно няма да ги стигна.
За сега изглежда така, като сутринта обърках и вместо 120 писах 180 яйцата, все тая:
Рибата е кофти накълцана :D
Това е всичко, не ги стигнах, трябва да измисля нещо. Надявам се на предложения.
Пък се пръснаХ, нереално малко е количеството калории в рибата и картофите ... и доматито ... наистина
Днес съм на корем, трапец и рамо, хич не го обичам него и трицепса, ама трябва. До сега мускулна на рамото след ден, в който правя рамо съм нямал. Ще правя и ще се надявам суперсериите да доведат до нещо:
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 05.09.14 13:11.
05.09.14
13:28
И ако се предполага да изядам по 200гр.+, да се старая всичко да е след тренировъчното хранене ? И това важи ли за след - след тренировъчното хранене ?
Mи не, ето примерен режим на Арнолд от 70-те, макар че тоя химик не трябва да е образец ^^
преди тренировка 50 грама
след тренировка 70 грама
през деня още толкова, горе-долу 1,5 г въглехидрат за килограм телесно тегло и то при нисковъглехидратна диета xaxaxa
Ами старая се да са по-малко преди, въпреки че е индивидуално, знам ли, все тая. Имам си енергия.
Ами за сега:
Остана към 100-120 гр. свинско и 100гр. ориз и не знам с какво да си запълня калориите ... Въглехидратите няма да ги правя повече от 250, надявам се някой да изскочи с нещо, че ми е вече 2ри ден така.
Рамото го направих, обаче няма да е в суперсерии от следващия път, нямам сили.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 10.10.14 19:30.
Днес не ми е по програма тренировъчен и наблягам на базови упражнения:
- Набирания - все още са ми трудни, от скоро правя, 1*5,3*4
- Тяга - 4 * 8, 1*10
- Кофички - 4*8
- Лег - 3*5, 1*6
- Клек - 3*8, 2*2, 1*4 - трябва да правя с по-малко, явно, за да си държа гърба изправен постоянно
Храната я стигнах, уж.
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 06.09.14 20:16.
Днес ми е почивен, за храната мисля калориите да са същите, но да намаля въглехидратите и да увелича мазнините. Не съм сигурен дали идеята е добра.
07.09.14
14:04
С какво те плашат? Аз съм чувал, че от картофите се качва повече, отколкото от ориза. Не знам каква е разликата, просто така са ми казвали.
07.09.14
17:23
(facepalm)...
http://www.returnofkings.com/wp-content/uploads/2014/01/tyson-2.jpg
Пра-вя си тялото ей такова и спирам :D
Бахти здравия.
Бил 100 кила, мног0 ...
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 07.09.14 17:30.
Да ... Правя я, слагам една тениска mike tyson, като циганите в квартала и ги убивам . Що ми е да качвам :D
За сега е това и не чувствам въобще глад, не знам какво да правя. Ям на 2-3 часа, може би, като разделям храната по малко ... Забелязал съм, че дали 200 дали 700 калории ще изям на хранене, след 2-3 часа пак съм гладен. Не знам на какво се дължи :( Ако някой има идеи да помага, моля ...
Мнението беше редактирано от Дuд0 на 10.10.14 19:30.
07.09.14
21:41
Храната ти е някакъв тотален бъркоч. Пиенето на 2 в 1 и кафе не е хранене - това първо. Второ - не пии 2 в 1, а нормално,чисто кафе. Идеята не е да се храниш през 1 час с 20 грама фъстъчено масло, после да ядеш 100 гр ориз, след 2 часа да хапнеш 30 грама филе и сирене и след 1 час да ядеш отново. Храната ти изобщо не е балансирана като хората. Нормално да си гладен през 2 часа като ядеш по този начин
Знам, че не е хранене, пиша го заради калориите, а сайтът го слага като отделно хранене. Става въпрос за останалото, че дори и като ям 250гр. ориз, примерно, с 200гр. филе, след ~3 часа огладнявам.
07.09.14
22:16
Ми като нямаш мазнини в яденето, ще огладнееш. Ориза не е нищо, направи го 200 гр. филе, 100 гр (суров ) ориз и салата от пресни зеленчуци със зехтин :)
Днес ще си разделя храненията на 4-5 и ще се надявам да не огладнявам през останалото време. А и след закуската днес, едва ли ще огладнея скоро, което е добре, предполагам.
08.09.14
11:38
Какво ще закусваш? :)
08.09.14
12:20
Защо ядеш яйце и сирене? Хапни 4-5 яйца ( цели ), 2-3 филийки или 100 гр овес и си готов със закуската, ядките ги остави преди лягане, например с извара :)
Харесва ми сиренето, няма проблем да го ям, до колкото знам. Иначе до 15-ти, ако не съм качил 2 килограма ще ям повече, мисля.
08.09.14
13:00
В едно хранене ядеш яйца, сирене и ядки , кисело мляко ?
08.09.14
13:05
Яйца и хляб/мюсли/овес е достатъчно. Аз предпочитам овес/мюсли пред хляб.
Няма смисъл от сиренето, ядките и киселото мляко, разпредели ги в другите хранения.