09.08.14
08:46
Здравейте! Аз съм момиче на 17години и реших да споделя моята история както и да изслушам нечие по- опитно мнение.
Преди година и половина се “залових” със свалянето на килограми. Висока съм 171см и бях 60-64кг и не исках да спазвам супер строги диети и прочие, затова просто ограничих мазните и вредни храни, както и сладките и тестени изделия. Дотук добре, резултати имаше..Малко по малко започнах да свалям, да спортувам..Бягах в парка, известно време ходих и на фитнес, след това си правих и упражнения вкъщи. Никога не съм искала да ставам клечка или да бъда с тяло като на модел, но ето, че след време това “просто ограничаване” се превърна в моя мания и сега тежа по- малко от 50кг.
Храната ми включва плодове, зеленчуци, овесени ядки и млечни продукти. Месо, яйца и варива ям много рядко (Пределно ясно ми е, че това е грешно.)
Сега съм решила да се взема в ръце, да започна да тренирам отново и да се храня поне малко по- разнообразно и здравословно. Моля всеки, който има опит да сподели своето мнение относно това с какви тренировки да се заема във фитнеса и какви мерки да предприема с храненето..Благодаря предварително на отзовалите се и моля, не ме съдете за избора ми и начина ми на живот. Желая да го променя и се нуждая от съвет! :)
Здравей :)
Препоръчвам ти да се захванеш със силови тренировки, за да натрупаш активно тегло. Ако на снимката си ти, без да се обиждаш, но си нездравословно слаба. Изчисли си дневната нужда от калории и гледай да се храниш в излишък.
Включи в менюто си месо, дори по-мазно такова, яйца (ЦЕЛИ), риба, авокадо, ядки, тахан, зехтин. Не бягай от мазнините, но полезните такива. В твоя случай, мисля, че и въглехидратите ще са ти от полза - овес, ориз, картофи, плодове, примерно след тренировка.
Защо не си направиш дневник?
09.08.14
09:19
Да, аз съм. Няма какво да се обиждам- сама съм си го направила така..:D Благодаря ти за мнението, ще ми е от полза!