Отслабнах но неправилно

14.08.14
17:49

Здрасти! Нов съм във форума и искам малко помощ за проблема който в последните месеци ме убива от нерви. Някъде около Март месец се замислих за външния си вид тогава бях 78 кг. висок ~180см. на 17 години обаче мазнините бяха концентрирани в корема и бедрата и въобще беше неприятно и си казах - ограничавам си яденето и се стягам. За яденето го ограничих учудващо бързо и лесно. Пак си хапвах някоя друга по-вредна храна но гледах да го разредя. Проблема ми беше че закусвах гадни сандвичи от даскало и не мисля че ще повторя тая грешка повече. Както и да е лятото по-добре се получи защото закусвах нещо от вкъщи и по-лесно ограничавах калориите. Сега съм вече 18 годишен и наистина свалих кила без супер сериозни диети но пак почти не ям сладко наблегнах на плодове и ям по 3-4 пъти на ден като вкарвам и по някой плод между храненията като да има какво да меле стомаха. Сега тежа 70 кила и не съм мръднал височината. Радвам се че видях че ако искам нещо го мога но както сигурно сте разбрали не споменах нищо за трениране. Ами защото нямаше. Не съм мърдал. Действията на ден са ми супер ограничени защото дори при излизане най вече е с коли. Между другото не съм пил алкохол от доста време също. Не че съм някакъв въздържател но дори като пия гледам да е достатъчно да не съм като някоя свиня която името не може да си каже. Както и да е резултатът - корема пак си седи в окаяно състояние но съм с 8 кила надолу в теглото. Не съм забелязал от къде съм загубил тежест но сигурно съм загубил и някакво количество мускулна маса. Сега не си мислете че пък искам да качвам. Идеята ми е да си поддържам теглото като обърна мазнините в корема в мускулна маса или просто да няма мазнини. Не съм фен на преследването на мускулна маса. Според мен по-слаб вид но не отпуснат а стегнат е перфектен. Какво препоръчвате във моят случай? И много се извинявам ако вече ви писва от новаци като мен които всеки ден пускат подобни теми но просто съм чел няколко от диетите тук и все едно чета учебника по физика - виждам какво иска да ми каже но не го разбирам.. супер тъп пример. Някой съвет за изграждане на диета от нула и някакви упражнения за стягане на корема. За съжаление нямам възможност да ходя на фитнес поради причини които не мога да споделя.

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Krasimir Ivanov на 17.08.14 19:39.

15.08.14
14:46

Ами крайно време е да се заемеш с тренировки.След като нямаш възможност за фитнес,може да се насочиш към упражнения със собствено тегло.Има много такива на сайта.Използвай го.
Няма как да превърнеш мазнините в мускули.Работата е там ,че трябва да ги стопиш тези мазнини и да изградиш на тяхно място малко мускулна маса.Ако искаш резултати ,ще трябва да поработиш доста здраво над тялото си.Поработи също и над “българския”
Успех.

17.08.14
19:28

Българският си ми е добре. Заглавието е сбъркано, защото нямам време да гледам какво пиша, а просто го пиша. Благодаря за помощта!

Забравих да питам за последователността . Може да е много тъп въпрос, но не знам нищо за тренирането. За горенето и масата. Аз, ако продължа да горя ще заприличам на скелет. Свалих 8 килограма и не усетих от къде е изчезнала тази тежест като корема и бедрата ми не са мръднали почти. Единственото, което ми идва наум като чуя сваляне на килограми с трениране е тичане, jumping jacks и т.н.

Мнението беше редактирано от Krasimir Ivanov на 17.08.14 19:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1