Препоръчайте ми комбинация добавки за максимално покачване на тегло

17.08.14
15:53

Здравейте, за момента разполагам с креатин на Creatine Monohydrate Марка: AMIX. Препоръчайте ми някакви добавки, от които ще кача максимално маса. Разполагам със 150 лв. Висок съм 183, 17 години, тежа 60 кг. Стажа ми в залата е 2 години, но с паузи. Също така разглеждах и добавката ASSAULT на Muscle Pharm.

Храна. Много храна. Например има много добри хапчета - кюфтета. Варианти - колкото щеш.

Суров белен слънчоглед и излиташ.

17.08.14
18:56

Картоф, ориз, свинско, пилешко, телешко, конско, повечко мазнини и млечни продукти! Домашната майонеза е супер за качване (но не и за качване на мускули)

18.08.14
06:19

Креатин и гейнър е добра комбинация ,ако ще даваш пари за добавки. На твоите килограми ще има ефект.

18.08.14
10:31

Гледай първо да качиш до 70- 75 кг. пък после мисли за добавки.

18.08.14
16:53

И аз мисля че за тези кила няма смисъл много от добавки . А и креатин монохидрат не е много оферта . Има доста хора които все още са му фенове но за мен това е остаряла форма на креатина . За мен има много по-ефикасни форми . А от креатина не знам колко точно ще качиш (ако не задържиш вода) . Креатина дава сила а вече ти какво ще направиш с тази сила и с каква храна зависи от теб .

19.08.14
07:43

Ми то и пържолите ,млякото и яйцата са остаряла формула ,ама няма по-добре действаща засега :) Ако ще е креатин ,е най-логично да е монохидрат.Всичко друго са търговскчи приоми.

19.08.14
21:16

Аз бих препоръчал същото като повечето писали в темата - наблегни за сега на храната. Протечети някоя и друга статия относно това как да си изградиш правилен, стриктен и най-вече по твоите цели хранителен режим (ако не си го направил вече). Ако си го направил - имай търпение, бъди постоянен и прецизен в тренировките и храненето, тренирай тежко и сериозно, храни се по график. Храни се поне по 4-5 пъти на ден, качествено. Отделно на ръка като гледам си ектоморф (http://www.bb-team.org/articles/1048_vidovete-tyalo), тъй че освен протеин на първо място, набавяй си също достатъчно количество мазнини (предимно ненаситени) и достатъчно количество въглехидрати. 2 години стаж с паузи предвид твоята възраст не е много. За ръст от 1,83см, телесна маса 60кг е много малко. Това всичкото го пиша, защото ако заделиш повече пари за качествена и стойностна храна, бюджетът ти доста ще спадне, но ще е далеч по-добре (по-здравословно, по-ефективно, по-резултатно), от колкото да наблягаш на добавки. Те идват след храната, след тренировките и идват с ролята на помощно средство, а не на нещо основно. Те просто дават лек тласък, спрямо тяхната разновидност, прием, продължителен прием и така нататък, но не си представяй, че правят чудеса.
Ако все пак си твърдо решил да взимаш добавки - остави креатина, той е ОК. Можеш да вземеш някоя протеинова матрица (ако успяваш да си набавиш достатъчно протеини с храната, то той няма да ти е нужен тогава), BCAA, Глутамин и гейнер, като последното аз лично не ползвам и не харесвам особено, но всеки си има собствено мнение.
Ако все пак имаш нужда от други съвети - пиши, ще гледам максимално да съдействам. Дано мнението ми да е било полезно. :)

Мнението беше редактирано от THAIS на 19.08.14 21:21.

20.08.14
01:33

1. От креатина мускулна маса няма да качиш. Грам.
2. Гейнера е като да си бършеш задника с пари вместо с тоалетна хартия.
3. Протеина на пудра е значително по-скъп от протеина в качествената храна. Така че от качествена храна бюджета няма да спадне. Ще спадне от излишни добавки.
4. Ако не можеш да си набавяш протеина за деня от храна на 60кг кокали, а ти трябва пудра отсега... :x
5. 60кг на 182см означава, че нещо в храната ТОТАЛНО е сбъркано от много време насам, какъвто ще -морф да си. Докато не оправиш това, никакви добавки няма да помогнат, па ако ще и на стероиди да минеш.

20.08.14
23:00

Комбинирай креатина с хубав Гейнър и после ще си говорим дали няма да качиш, за яденето си е ясно, но при голям разход на енергия с това става най-бързо.

21.08.14
17:05

казано от Г. Иванов на 20.08.14, 23:00:

...после ще си говорим дали няма да качиш, за яденето си е ясно, но при голям разход на енергия с това става най-бързо.

Кое става най-бързо с гейнер, качването на лой или безсмисленото опразване на портфейла?

ПП: на тия 60 кила колко па да му е голям енергоразхода... 2000ккал? :D

29.08.14
23:33

казано от Veso Pervazov на 21.08.14, 17:05:

казано от Г. Иванов на 20.08.14, 23:00:

...после ще си говорим дали няма да качиш, за яденето си е ясно, но при голям разход на енергия с това става най-бързо.

Кое става най-бързо с гейнер, качването на лой или безсмисленото опразване на портфейла?

ПП: на тия 60 кила колко па да му е голям енергоразхода... 2000ккал? :D

Ами може доста да му е голям, ако работи цял ден на строежа, а това за лойта пак е много относително

30.08.14
11:08

казано от Г. Иванов на 29.08.14, 23:33:

Ами може доста да му е голям, ако работи цял ден на строежа, а това за лойта пак е много относително

1. Момчето тренира от две години и е 60 кила. Едва ли работи на строеж от 15 годишен.
2. Не съществува никакъв физиологичен процес, който да преобразува захар в аминокиселини и съответно в мускул (виж обратното го има). Т.е.
веднъж обезпечил енергоразхода (а той както казах не е голям) всички допълнително внесени въглехидрати отиват директно за запаси от лой. И няма нищо относително в този процес.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 30.08.14 11:09.

30.08.14
11:22

Той пита за добавки, вие му препоръчвате ядене..

30.08.14
11:35

Най-лесно е да му препоръчаме добавки, но само ще си даде парите, а ефекта ще е нулев. Ако бях производител (дистрибутор) на добавки - точно това и щях да направя. Но понеже не съм, не мога да му препоръчам да си дава пари за нещо, от което няма полза.

30.08.14
15:18

казано от fighteR на 30.08.14, 11:22:

Той пита за добавки, вие му препоръчвате ядене..

Ако някой те попита с кой калибър да се гръмне в главата, ти ще му кажеш ли, че това е глупаво решение или ще му препоръчаш оръжие?

30.08.14
15:20

казано от Veso Pervazov на 30.08.14, 15:18:

казано от fighteR на 30.08.14, 11:22:

Той пита за добавки, вие му препоръчвате ядене..

Ако някой те попита с кой калибър да се гръмне в главата, ти ще му кажеш ли, че това е глупаво решение или ще му препоръчаш оръжие?

В момента не говориме за оръжия.
Според мен, щом той пита за добавки, значи е решен да си купи. Не съм казал, че с тези добавки може да направи много, разбира се, че храната е на първо място. Самото име подсказва, “Хранителни добавки”, добавка към храната. Той си е решил, че иска добавки, значи му препоръчайте добавки. Не знам защо винаги, когато някой пита за добавки му спамите в темата и пишете ХРАНА ХРАНА ХРАНА?!
По темата: Аз бих го карал на протеин и креатин :).

По темата: Аз бих го карал на протеин и креатин :).

Той креатин е написал, че пие, а протеин сме му казали и ние, само че естествен, а не преработен. Да яде здраво и не му трябва протеин на прах. Или ще стане като оня от другата тема, дето приема по хилядо хиляди калории дневно, обаче пие по две дози гейнър, ей така, за по-сигурно.

Мнението беше редактирано от Антон Батбаянов на 30.08.14 15:44.

30.08.14
16:06

казано от fighteR на 30.08.14, 15:20:

Не знам защо винаги, когато някой пита за добавки му спамите в темата и пишете ХРАНА ХРАНА ХРАНА?!

Щото знаем от какво ще има ефект и от какво не.

30.08.14
18:49

И аз казвам, че това е добавка към храната, и знам, че трябва да се храни здраво, за да постигне, каквото иска, но щом е решил, че иска добавки, нека си купува.

30.09.14
21:14

Здравейте, бих искал да се възползвам от темата, та ще карам накратко:
Реших да си взема протеин, тъй като хранитленият ми режим има малък недостиг на протеини. Също така в последния месец- месец и половина стоя на едно ниво (като работни тежести и телесни килограми), та мисля да си взема и един креатин. Добра ли е комбинацията? Държа да подчертая, че имам изготвен хранителен режим :)

Конкретно към момчето, което е създало темата:
Приятел, хапвай здраво, както ти казват и колегите, качи нужните килограми само с храна (мисията ВЪЗМОЖНА), пък за добавки има време ;)

Мнението беше редактирано от Georgi Pavlov на 30.09.14 21:15.

Georgi Pavlov, креатина е най-основната и изпитана хранителна добавка. Протеина можеш да си го набавиш и от храната, но с креатина нещата не стоят така. Смело купувай.

01.02.15
19:51

Домашно прясно и кисело мляко. Направо си е като зоб :)

11.04.15
20:02

Матричен протеин + нещо напопващо (просто ААКГ)  или ако ти се дават повече пари -  нещо от типа на Jack 3 d ,Assault и т.н.
Разбира се ,че на първо място ти е храната  ,но  едва ли някой от разбирачите тука се храни точно така както трябва и е  необходимо.Защо да не си помогнеш и попълниш дупките в хранителния режим с някое протеинче и да си дадеш необходимата сила и тонизиране преди тренировка  с хранителна добавка.Аз примерно предпочитам преди лягане да си изпия матрикс 5.0 вкусен шейк ,отколкото да ям гадна извара.След тренировка също предпочитам суроватъчен + банан (вкусно,бързо и засищащо) ,отколкото да си вкарвам на сила пържола с ориз ,защото след тренировка веднага не ми се яде,цялото ми тяло трепери и съм с висок пулс,едва ли на някой му се яде още в съблекалнята.
Забелязвам,че повечето тук сте АНТИ ДОБАВКИТЕ. Някой ,като пита за добавки почвате да го иронизирате и да повтарате : храна,храна ,храна . Не виждам защо.Явно гроздето е кисело и нямате средства за добавки.Колкото и добре да се храните ,а едва  ли го правят повечето от вас,добавките никога не са излишни ако имаш възможност.Имат позитиви.Например кажете коя храна е по бързо усвояема  от един суроватъчен протеин?Добавките са по-лесни за приготвяне,по-вкусни от някои храни ,по бързо се приемат и т.н . Единствената добавка ,за която не си заслужава да се дават пари са гейнерите и другите такива съдържащи повече въглехидрати.Защото наистина няма смисъл да даваш пари за въглехидрати на прах ,като 1 кило ориз е 2 лева и ще ти даде даже повече и по качествени въглехидрати.Как да изядеш обаче 1 кило телешко за да си набавиш нужния 5 гр креатин на ден.?. Как да си набавиш нужното количество незаменими аминокиселини.Или пък бърз протеин като суроватъчния изолат.Само с храна можеш да постигнеш резултати,но с храна и добавки ще постигнеш повече резултати,неоспоримо е .  Не говоря и не подкрепям някакви 15 годишни начинаещи или студентчета в общежитието,които ядат 2 филии лютеница на ден ,взели са си 1 кило гейнер и го пият с половин доза и си мислят,че това ще им свърши работа.Говоря за качествени добавки и хора ,които имат добър хранителен режим.

Мнението беше редактирано от Igasio Abate на 11.04.15 20:14.

Как точно установи, че повечето са анти добавките? :)
И по какъв начин видя портмонетата на хората?

Естествено, че първо ще се пита и говори за храната. Това не е иронизиране, а цели да обърне внимание към нещо съществено.
Защо? Защото доста хора (особено начинаещи) смятат, че има вълшебни хапчета и добавките ще компенсират всичко останало.
Купуват си ги, отварят тема във форума - “как да пия това и това, как да комбинирам Х с У” и т.н.
Когато попиташ за храната, се оказва пълна трагедия. И тук идва въпросът: защо се прибягва до добавките, след като основата не е оптималната?

Не е ирония това, а доста добра услуга. Пък ти си мисли каквото искаш. :)

Друго нещо - забеляза ли, че отговаряш на мнение от 2014 година?

11.04.15
20:16

казано от Вероника Налбатска на 11.04.15, 20:11:

Как точно установи, че повечето са анти добавките? :)
И по какъв начин видя портмонетата на хората?

Естествено, че първо ще се пита и говори за храната. Това не е иронизиране, а цели да обърне внимание към нещо съществено.
Защо? Защото доста хора (особено начинаещи) смятат, че има вълшебни хапчета и добавките ще компенсират всичко останало.
Купуват си ги, отварят тема във форума - “как да пия това и това, как да комбинирам Х с У” и т.н.
Когато попиташ за храната, се оказва пълна трагедия. И тук идва въпросът: защо се прибягва до добавките, след като основата не е оптималната?

Не е ирония това, а доста добра услуга. Пък ти си мисли каквото искаш. :)

Друго нещо - забеляза ли, че отговаряш на мнение от 2014 година?

Не говоря и не подкрепям някакви 15 годишни начинаещи или студентчета в общежитието,които ядат 2 филии лютеница на ден ,взели са си 1 кило гейнер и го пият по  половин доза мислейки,че това ще им свърши работа.Говоря за качествени добавки и хора ,които имат добър хранителен режим.

казано от Igasio Abate на 11.04.15, 20:16:

Говоря за качествени добавки и хора ,които имат добър хранителен режим.

На практика само по изключение има питания от такива хора по такива въпроси.

12.04.15
02:13

Ако ББ-Теам вземаше по левче на всеки 1 такъв зададен въпрос , то до сега половината от екипа щяха да карат S класи .
И само да кажа - не е срамно да призная , че до преди месеци аз също хвърлих сума пари за излишен прах със съдържание, което можех да набавя по 300 други начини и дори много по-здравословно !

Така че хората тук ти говорят за твое добро :) ! Послушай ги !

Мнението беше редактирано от Радо на 12.04.15 02:16.

07.05.15
22:58

казано от Антон Батбаянов на 17.08.14, 16:24:

Суров белен слънчоглед и излиташ.

Винаги съм се чудил тоя слънчоглед в сурова форма как точно действа. Аз по принцип си го ям дори по време на чистене (НВД) тъй като е евтин, а набавя доста мазнини.

Омазнява ли се от него, тъй като мисля да го оставя в диетата, дори като качвам?

08.05.15
11:14

Xtend по време на тренировка

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1