20.08.14
09:45
Здравейте на всички и от мен. След много четене реших и аз да се регистрирам и да стартирам своя дневник. Чрез него целя да съм една идея по-постоянна и да чуя коментари, мнения и препоръки от хора, който могат да ми бъдат много полезни. Накратко за мен - на 28год. съм, работя в сферата на ПР-а, като често работата ми е зад бюрото само.
Като телосложение след много режими, малко гладуване, малко лутане. - от 71-73кг. в момента варирам между 57-59кг. Висока съм 165см. Проблемната ми област е корема и ханша, в горната част отслабвам много, но там ми е трудно. Като цяло съм се забила в тези килограми от няколко месеца и не мърдам, пробвах с глад, пробвах с НВД, пробвах с ядене, като винаги взимам под внимание калориите, но ефект няма. Сякаш до тук ми е предела, не знам дали е възможно това, но много ме отчайва. Мечтаното ми тегло винаги е било 53-54кг. Знам, че те не са определящи, но все пак си ги следя. Като наблюдавам при мен, че 3кг. са ми много вариращи, колкото и странно да е това за мен.
Ходя на фитнес от година и половина, с известни прекъсвания, не съм от най-зарибените, по-скоро го правя, защото трябва, но полагам усилия. Много голям ефект виждам върху целулита, а и краката ми са станали доста стегнати от външния край.
Като храна не съм от най-ящните, на моменти имам повече апетит и отпусна ли се веднага почвам да качвам, затова може би съм се научила да се храня с малко и то лятото. Знам че тук не са най-големите почитатели на плодовете, но лично аз умирам за плодове, обожавам ги, дори сега в сезона ми се ядат повече от сладки неща и наистина прекалявам с тях и то по всяко време на денонощието. Наблягам и на зеленчуците, избягвам джънк храните(макар и днес сутринта да е лош пример) и закусвам само плодове, мисля че така се чувствам най-добре. Тъй като стана много все пак се надявам някой да го прочете :)
20.08.14
10:02
Започвам и първия си пост с отчет за вчера и днес:
19,08,2014-
08,00 - 0,2мг добавка желязо(изследвания показа, че ми е ниско) + 2 праскови + кафе
12,00 - домати + краставици, овкусени с малко балсамов оцет + моцарела (предполагам 50гр.) + 8-9 маслини
16,00 - 1/2 ябълка
17,30 - 2 Amix Thermo Core
18,00 - фитнес - 40 мин. упражнения за крака и дупе - 4х15 напади . 4х15 кле кове, упражнения на постелка, Глутеус Мост , аддуктор
30 мин. бързо ходене(за мен поне :) ) - 6-7км./ч
20,00 - диня
21,00 вечеря 5-6 хапки суши + десерт диня
20,08,2014г.
07,00 - резен пъпеш
09,00 - пакет солети (болки в стомаха и това ми беше под ръка)
Ще добавям после :)
Здравей!
Честит дневник!
Добре е, че си дала примерно меню—става ясно, че гладуваш и храните ти са зле подбрани.
Храната ти се състои от плодове и прости въглехидрати, с изключение на 50 гр. моцарела.
Мазнините ти са малко и то от животински източници.
Солетите ги забрави.
Успех!
21.08.14
16:28
...може да пробваш протеинова диета, познавам жени, които са свалили килограми по този начин, така организмът не се лишава от ценни nutritions.:)
21.08.14
16:35
... не изключвай плодовете, напротив дори, но нека не са основна храна:)
26.08.14
09:24
Нещо май нямам голяма мотивация да пиша, но ще опиша вчерашния ден и ще почна да се старая повече. Вчера не ходих да тренирам, болеше ме глезена, бях се спънала и го бях извила, но за сметка на това беше много динамичен ден, сигурно съм извървяла 10км.
Храна:
08,00 - 2 праскови ; кафе - чисто
10,00 - кафе с малко кондензирано мляко
12,00 - салата от домати, краставици, маслини, 3-4 парчета мортадела
15,00 - 1/2 праскова и кафе с малко кондензирано мляко
18,30 - 1 яйце и 1 белтък на омлет с 50 гр. крем сирене “Маджаров Лайт” , 3-4 парчета мортадела; салата домати и краставици
20,00 - 2 праскови
Мортаделата, която ям е тази: http://www.karol-fernandez.com/bg/products/vareni-kolbasi-i-mortadeli/mortadela-delisiana/ Пише много малко калории на нея, не знам дали да вярвам.
Днес започнах деня с едно чисто кафе и 2 праскови,
И до тук добре , нодобавям две шоколадови бисквити и 4-5 соленки (whew) (tmi)(tmi)
за обяд си нося салата като вчера с добавка малко крема сирене. Мисля, че крака ми е добре и съм си взела нещата, за да направя една фитнес тренировка :)
Слънчев ден!
Мнението беше редактирано от Krasimira Licheva на 26.08.14 10:24.
26.08.14
17:02
Много ми се ядеше нещо като салам, рядко ми се случва, като цяло не си падам по колбасите, та затова си взех мортадела, стори ми се най-малко зло, или може би в такива случай е добре шунка .
Мортадела, шунка - все тая ;)
Преди 1500 години имах приятел, на който родителите имаха цех за колбаси и шунки. Още ми държи влага видяното там, а кренвирши и шунка не бях опитвала сигурно повече от 10 години :x
26.08.14
20:29
казано от Светлето на 26.08.14, 17:24:
Мортадела, шунка - все тая ;)
Преди 1500 години имах приятел, на който родителите имаха цех за колбаси и шунки. Още ми държи влага видяното там, а кренвирши и шунка не бях опитвала сигурно повече от 10 години :x
Оо да, имам приятелка , която мъжа и се занимава с това, знам за какво става въпрос, просто може да е на няколко месеца веднъж, но ми се дояжда някакъв колбас, затова избрах по калории. Иначе кренвирши примерно обожавам, но не съм яла от година минимум, точно заради нея.
Иначе да отчета и вечерята си:
19,00 - омлет от 1 яйце и 2 белтъка на тефлонов тиган без мазнина(малки яйца) с мортадела :) и малко крема сирене маджаров лайт. Мортаделата ще си я доям (260гр. е общо) , салата от домати и краставици(неовкусена)
предполагам, че след малко ще си хапна пъпеш и 2 праскови. Даже направо съм си го планувала, че така ще стане :D Днеска май ми е доста зареждащ ден :D :D :D
Фитнес - коремни преси, на земя, на лежанка, всякакви видове. Кардио - бързо ходене и тичане(редуване) - 60 мин. 7км.
Много ми е трудно да тичам, заболяваме до стомаха, само че вляво. Не знам как да се науча да тичам повече.