24.08.14
15:13
Здравейте,аз съм на 18 и се срамувам от теглото си,висока съм 160см , а едва 37кг. . Никога не съм имала нормален хранителен режим което се отразява на тялото ми,от месец насам започнах да се храня по 3-4 пъти на ден. Започнах да се замислям,че освен от храна ще бъде добре да качвам и мускулна маса.Според вас кое е по-добре упражнения у дома или да започна с фитнес. Ако започна с фитнес какви упражнения да правя,за да не свалям килограми,а да оформям и да трупам маса. Целта ми е да кача поне 3-5кг. Ще съм благодарна на всички отзовали се и ако случайно имате възможност за клипове с упражнение да прилагате към отговорите си!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.08.14 11:48.
24.08.14
20:50
Дали ще сваляш или качваш не зависи от това дали ще тренираш или не.Зависи от това как и по-колко се храниш,а тук само теми за хранене да искаш.Съвета ми е да започнеш направо с фитнеса,но с условието,че ще се обърнеш към някой било то инструктор или приятел (за предпочитане инструктор,че в днешно време всички “разбират” от всичко),който ще следи правилното изпълнение на упражненията.
Ти си много слаба... в твоя случай, бих се обърнал към инструктур, той ще ти състави хранителен режим и тренировъчна програма. Не трябва да качиш 3-5кг, а 10.
Мнението беше редактирано от fighteR на 29.08.14 21:51.
Според мен да качиш ще трябва да наблегнеш на фитнес но трябва да внимаваш кви тежести слагаш.
И най вече хранителният режим е важен , наблегни на МЕСО.
Пилешко , яйца , телешко , дроб.
През два дена яж по 5 варени яйца.
Всеки ден яж по 200 грама пилешко.
И зеленчуци и плодове.
Вкарай в менюто си : Картофи , Ориз , Домати , Краставица , Чушки зелена/червена.
На една седмица изяждай по една скилитка чесън , за чистене на кръвта.
Ако имаш достъп до магданоз яж доста от него.
И също риба много риба ако имаш достъп до риба и финансова възможност , ако не си закупи рибено масло на капсули същото е!
И нещо важно!
Добри мазнини мононенаситените са типът мазнини, към които трябва да се стремите. Те помагат да се намали
лошия холестерол, да се повиши добрия холестерол и обикновено вървят с полиненаситени
мазнини, които също са необходими. Полиненаситените мазни
ни често помагат за снабдяването с Омега 3 мастни киселини, които подпомагат фунцията на мозъка и имат още много другиплюсове.
Най-добрите източници на тези мазнини са:
− маслинено олио (има вкус на слънцезащитен крем, предвидете нещо, с което да го
поемате)
− всички ядки
− мазнина от риба
− яйчен жълтък
Въглехидратите са особено важни като част от закуската. Нужни са ви за да се заредите за през
деня, освен това при събуждане имате недостиг от въглехидрати.
Малко съм неграмотен , но ще ме разбереш!
Мнението беше редактирано от Aceo r на 30.08.14 16:00.