Световъртеж и евентуално проблем с кръвното.

Добър ден приятели.

Търсих из форума подобни теми, но не успях да намеря. Извинявам се ако съм пропуснал подобна. :)

Имам един проблем от близо 1 месец. Попринцип съм с високо кръвно. От 2 год близо тренирам и никога не съм имал поблеми. Дори в началото съм си тренирал с високо кръвно (160/110) и нямах проблеми. От около 1 год пия Небиволол и Диронорм и с тях също нямах проблеми. Натоварвах си се на макс без ядове. От преди 1 месец лекаря реши да ми спре Диронорм-а, защото кръвното започваше да пада. И от тогава вече започна да става интересно. Излезна ли на вън веднага почва да ми се върти главата, да ми се гади и не мога да си взема въздух. Същото и като ида на фитнес и се натоваря малко повече. Да не говорим какво стана като се опитах да правя клекове :D едвам се изправих. До преди 3 дни си мислех че кръвното пада и за това е така, но отидох при лекаря и се оказа, че се вдигало. Изписа ми Диротон, което било една от съставките на предишното Диронорм. Самоче пак съм така, а като си измеря кръвното вкъщи винаги ми е нормално, дори и да ми е лошо .. което ме води до мисълта че може да ми е лошо без да има каквато и да е връзка с кръвното...

Интересно ми е дали някой друг се е сблъсквал с подобен проблем. И дали е нещо временно примерно от жегата и тн или си е доста сериозен проблем с кръвното и трябва да се нацелят точните лекарства...

От личен опит ти казвам винаги търси мнението на повече от един специалист

Приятелю’световъртежа може да е всичко от щитовидната жлеза до мозъчната функция или по- точно неговата кора.
Аз от 2 години съм със световъртеж,защото получих нервна криза плюс депресия,разбира се оправих се със много борбеност и лекарства,6месеца бях на легло и жена ми ме е водила до тоалетната,за такъв световъртеж говорим.световъртеж е много общо понятие,има причерняване,пропадане,до просто замаиване.Моя съвет е първо да си нормализираш кръвното,ако не се оправиш иди на скенер на главата и преглед на щитовидната.Прочети в нета за ‘паническа атака’,ако си разпознаеш някои от симптомите.
Разбери ме првилно,може да е от жегите,от обезводняване,че дори и от умора,важно е само да намериш проблема и да не чакаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1