Един личен проблем и вманиачаване. Как да се измъкна?

Темата е заключена.
Прескочи до:

В случая физическата нагласа (нужда или каквото и да е) е причинена от хормонален отговор на системна злоупотреба с въглехидрати/сладко :) Казвам го като човек, който е шокохолик и съм карал месец и половина САМО на джънк (и под САМО, имам предвид - без изключения!) :) Иска време за промяна на навика, но е възможно ;)

01.09.14
15:49

Благодаря за пореден път на всички за активността, мненията, препоръките и желанието да ми помогнат. Много е хубаво да виждаш как наистина непознати хора, отделят от времето си, споделят своите познания и опит, това наистина е страхотно. Бях толкова негативно настроена като създавах темата, че си мислех, че ще ми кажат няколко души, че съм луда и слабохарактерна и до там, а това което виждам и чета е наистина помощ, помощ от която знам, че се нуждая.
Старая се да хапвам повече, но ... изпитвам страх, най-буквално страх, че ще напълнея веднага. Днес на обяд влезнах в едно магазинче за готвена храна да си взема нещо, нямаше голям избор и не успях, не си взех нищо. Имах останали още 50грама от суровия микс и изядох тях. Сутринта закусих с диня и това ми е, а в момента съм закована в офиса и даже няма кой да иде да ми вземе нещо, затова хапнах 5-6 сини сливи.

След работа мисля да хапна една супа, много ми се яде супа и ще седна да си поръчам :)

А и довечера ще пазарувам, смятам да се запася с извара, с пилешко месо, кашкавал или сирене(да меша с изварата, че не ми е вкусна), яйца и кайма, плодове и зеленчуци и цикориий (за следобедно кафе ще пробвам). Това е списъка ми ;) Приемам предложения и корекции :)

А аз пак да си понахалствам малко, но да питам отново за спирулината ???

Поздрави и още едно искрено благодаря от мен!

fire.is.my.nature

01.09.14
16:48

Спирулината е анти-андроген и принципно има леко въздействие върху повишаването на естрогена в тялото и хормонален баланс. Защо ти е? Добавките са последното нещо, от което имаш нужда в момента.

01.09.14
20:15

http://www.bb-team.org/articles/3621_spirulina , случайно попаднах на тази статия и ми се стори с много полезни съставки, затова питам, тъй като мисля че и имунната ми система има нужда от някакви витамини и тн.

fire.is.my.nature

01.09.14
20:49

Не бих пила толкова силни добавки, спирулината има доста специфично приложение, но това си е твой избор.
Витамините се набавят с храната, по-скоро се ориентирай към рибено масло (cod liver oil), което набавя нужната доза вит. А и Д, има много омега 3 и действително веднага се отразява на по-доброто чувство и имунна система. От него косата ми започна да расте по-бързо и е много лъскава.  Също така маката е добра добавка, защото балансира хормоните (а при теб може и да са разбутани с тези навици), повишава либидото (МНОГО :Д) и самочувствието, но не бива да се смесва с други хормоностимулиращи продукти като спирулината, защото може да доведе до хормонален ДИСбаланс. Жалко, че открих маката късно като добавка, но сега е сред любимите ми.

Омега 3-то ще намали възпалителните процеси в тялото и ще спомогне за успокояването.

Магнезият е друг добър избор, но внимавай каква форма си взимаш Magnesium orotate е единствената доколкото знам, която се усвоява напълно от тялото, всичко останало е загуба на пари. Ще спомогне за по-добър сън, възстановяване от спорта и стреса.

Всичко останало са витамини, за които препоръчвам да се консултираш със запознат по темата човек, за да има смисъл суплементирането. :)

Успех, аз май много се разписах, сори :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.09.14 20:52.

01.09.14
20:53

казано от fire.is.my.nature на 01.09.14, 16:48:

Спирулината е анти-андроген и принципно има леко въздействие върху повишаването на естрогена в тялото и хормонален баланс. Защо ти е?

Къде го прочете това!?

01.09.14
20:58

казано от fire.is.my.nature на 01.09.14, 20:49:

Също така маката е добра добавка, защото балансира хормоните (а при теб може и да са разбутани с тези навици), повишава либидото (МНОГО :Д) и самочувствието, но не бива да се смесва с други хормоностимулиращи продукти като спирулината, защото може да доведе до хормонален ДИСбаланс.

Маката не действа като афродизиак при жените, просто спомага за изграждане на здрава ендокринна система в тялото.
Не мисля че има проблем смесването и със спирулина, освен че вкуса би бил ужасяващ.
И маката, и спирулината са ХРАНИ, а не добавки!

fire.is.my.nature

01.09.14
21:12

казано от Маргарита Манева на 01.09.14, 20:53:

Спирулината е анти-андроген и принципно има леко въздействие върху повишаването на естрогена в тялото и хормонален баланс. Защо ти е?

Къде го прочете това!?

Беше ми препоръчано от натуропат поради ниския ми естроген и високи андрогени.

Маката има силен ефект И върху либидото, поне според скромния ми опит. Не знаех първоначално, че много хора я ползват точно за това, но след кратка справка с гугъл се оказа вярно. :) Иначе да, има благоприятен ефект върху балансирането на хормоните, когато се ползва правилно.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.09.14 21:13.

01.09.14
21:18

казано от fire.is.my.nature на 01.09.14, 21:12:

Къде го прочете това!?

Сменяй го. :x Ленено семе или нар биха ти били доста по-полезни в случая.

fire.is.my.nature

01.09.14
21:25

казано от Маргарита Манева на 01.09.14, 21:18:

Къде го прочете това!?

За нарът не знаех, мерси :) Лененото семе е наистина ефективно, хапвам всеки ден. Колкото до натуропата, може и да си права, за щастие личната ми компилация от съвети дава някакъв резултат за сега...бавно :)
Голям спам стана :) :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 01.09.14 21:25.

01.09.14
22:42

казано от fire.is.my.nature на 01.09.14, 21:25:

казано от Маргарита Манева на 01.09.14, 21:18:

Къде го прочете това!?

За нарът не знаех, мерси :) Лененото семе е наистина ефективно, хапвам всеки ден. Колкото до натуропата, може и да си права, за щастие личната ми компилация от съвети дава някакъв резултат за сега...бавно :)
Голям спам стана :) :)

Спам, но с полезна информация. Но аз не успях да стигна до решение дали да си взема въпросната спирулона на капсули .

Влизам да си докладвам вечерята, че ми е гузно. В 7,30 салата - домати, краставици, печена чушка , 5-6 маслини и една купичка зеленчукова супа.
До тук добре, но към 9ч. ме налегна глад, желание за храна и изядох до момента, малко по малко 400гр. праскови и 200гр. сини сливи :( Много ми се ядат плодове пак, прекалих отново с тях :(

02.09.14
07:29

казано от Darina Boeva на 01.09.14, 22:42:

Спам, но с полезна информация. Но аз не успях да стигна до решение дали да си взема въпросната спирулона на капсули .

Влизам да си докладвам вечерята, че ми е гузно. В 7,30 салата - домати, краставици, печена чушка , 5-6 маслини и една купичка зеленчукова супа.
До тук добре, но към 9ч. ме налегна глад, желание за храна и изядох до момента, малко по малко 400гр. праскови и 200гр. сини сливи :( Много ми се ядат плодове пак, прекалих отново с тях :(

Аз лично пия спирулина на прах, защото както казах, тя е храна.
Не виждам защо ти е гузно че си яла половин кило плодове?!
Премести си темата в раздела с дневниците, защото май се очертава да е такъв. ;)

02.09.14
07:42

Да, защо не си направиш един дневник, мисля, че ще ти бъде полезен :)

казано от Darina Boeva на 01.09.14, 22:42:

В 7,30 салата - домати, краставици, печена чушка , 5-6 маслини и една купичка зеленчукова супа.
До тук добре, но към 9ч. ме налегна глад, желание за храна и изядох до момента, малко по малко 400гр. праскови и 200гр. сини сливи...

Момент.
Кое в храната от 19:30 очакваш, че ще те засити? Зеленчуците? Няколкото маслинки? Супата може би? Хайде да не си разказваме приказките на Шехеразада. Разбира се, че след час-два след една салата ще си в изходно положение и ще подивееш от глад. Докато гладуваш - няма как да овладееш пристъпите на мераци за захар. Когато организмът ти свикне, че няма да го лишаваш от качествена храна в правилно количество, тогава ще спре да те тормози за захар. Пиша го за втори и последен път в твоята тема, много други хора ти казаха същото. Хайде сега и тази вечер хапни една салатка за вечеря...

500-600 g плодове не са чак такъв непростим грях, Марги е права.
Важна е причината, поради която налиташ на тях (напомням, пък дано ти направи впечатление - те съдържат основно захари).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.09.14 08:32.

02.09.14
10:06

Знам, че изглежда все едно не възприемам, но ми е трудно изведнъж да почна да ям много, изпитвам си наистина страх, и не че се оправдавам, ама супата си беше със застройки и голяма купичка :D , реалната причина на малкото храна е страха, с него почвам да се боря. А плодовете го казвам, защото знам, че прекалявам с тях, наистина обожавам плодове и лятото мога да изям килограми на ден, толкова са ми вкусни.
Днес сутринта на път за работа си взех насипно микс сурови ядки със сушени плодове,постижение си, защото принципно ям само плод.Взех  70гр. ама ужас, то само сушени плодове :( голямо прецакване , имам сини сливи за между храненията, нося си домати с маслини и допълнение около 100гр. моцарела, може би ще си взема едно пил.кюфте, само дано да имам възможност да излезна на обяд, че покрай тези отпуски е ужас. Мислех след работа да ида на фитнес, но МЦ-то реши да дойде, а мен много ме боли кръста през този период и затова ще преценя довечера как ще е. Мисля наистина да мина към дневниците, добре е да описваш нещата. :) само , ако ми кажете как да я прехвърля, че нещо не успях да намеря от къде

Мнението беше редактирано от Darina Boeva на 02.09.14 10:08.

02.09.14
12:05

Ама ти нямаш никакъв източник на протеин...
2-3 яйца си свари, хем не са обемни и няма да ти е тежко, хем ще те заситят повече от плод...

казано от Darina Boeva на 02.09.14, 10:06:

Днес сутринта на път за работа си взех насипно микс сурови ядки със сушени плодове,постижение си, защото принципно ям само плод.

Принципно... не е лошо да си промениш принципите. :)

имам сини сливи за между храненията, нося си домати с маслини и допълнение около 100гр. моцарела, може би ще си взема едно пил.кюфте

С една дума - носиш си салатка и захар... после пак ще се чудим защо вечерта отново си налазила за захар...

Мисля наистина да мина към дневниците, добре е да описваш нещата. :) само , ако ми кажете как да я прехвърля, че нещо не успях да намеря от къде

Не можеш да я преместиш. Вариантите са:
- аз (или друг от екипа) местя темата при дневниците
- публикуваш нова тема в раздел Дамски дневници
По-чисто и прегледно ще се получат нещата по втория вариант, но ако предпочиташ - за мен не е проблем и първият.

02.09.14
13:23

казано от Кольо Пияндето на 02.09.14, 12:58:

Днес сутринта на път за работа си взех насипно микс сурови ядки със сушени плодове,постижение си, защото принципно ям само плод.

Принципно... не е лошо да си промениш принципите. :)

имам сини сливи за между храненията, нося си домати с маслини и допълнение около 100гр. моцарела, може би ще си взема едно пил.кюфте

С една дума - носиш си салатка и захар... после пак ще се чудим защо вечерта отново си налазила за захар...

Мисля наистина да мина към дневниците, добре е да описваш нещата. :) само , ако ми кажете как да я прехвърля, че нещо не успях да намеря от къде

Не можеш да я преместиш. Вариантите са:
- аз (или друг от екипа) местя темата при дневниците
- публикуваш нова тема в раздел Дамски дневници
По-чисто и прегледно ще се получат нещата по втория вариант, но ако предпочиташ - за мен не е проблем и първият.

Именно пробвам да си променя принципите. Мисля, че предпочитам тази тема да се премести. Благодаря!
А моцарелата не е ли източник на протеин ? Объркващо ми е :(

02.09.14
13:25

Да, но има и доста мазнини.

02.09.14
13:39

казано от Mercedes AMG на 02.09.14, 13:25:

Значи е редно да я избягвам, въпреки че аз в салатата си не слагам нищо, освен сол. Почвам да наблягам на яйцата тогава, ще вкарам и месо,  макар че не ми е от любимите неща

02.09.14
17:12

Здравей! :) Желая ти успех и вярвам, че ще се справиш!

02.09.14
17:29

казано от Darina Boeva на 02.09.14, 13:39:

Значи е редно да я избягвам, въпреки че аз в салатата си не слагам нищо, освен сол. Почвам да наблягам на яйцата тогава, ще вкарам и месо,  макар че не ми е от любимите неща

Съвсем не е задължително да ядеш неща, които не са ти вкусни, както ти беше казано многократно, балансирай менюто си и избягай от крайностите.

02.09.14
18:53

казано от Маргарита Манева на 02.09.14, 17:29:

Съвсем не е задължително да ядеш неща, които не са ти вкусни, както ти беше казано многократно, балансирай менюто си и избягай от крайностите.

Надявам се, че ще се науча , че ще го направя , няма да изпадам в кризи и ще пробвам да преодолея страха да се храня, 3-ти ден не съм се теглила, което може да звучи като лиготия, но наистина си е малко постижение :)

Свърших днес по-рано работа, не отидох на фитнес, просто не ми се ходеше, а и МЦ-то ме мъчеше, затова се поразходих хубаво, беше приятно.

Сега вечерях, рано-рано :) , но обилно ;)

Салата от домати с печена чушка, купичка зеленчукова супа и си направих едно омлетче от две яйца с извара, малко кашкавал и шунка, дори и за утре обяд си направих един :) . Предполагам така вече ще стане по- добре

Сигурно по-късно няма да се стърпя и пак ще забърша някой плод

02.09.14
18:57

Докато се самонавиваш, че няма да се сдържиш, няма да ти се получава за дълго. Ми, кажи си “ще се сдържа”.
Това не го казвам в посока плода, в него няма лошо, по-скоро в посока на разсъжденията ти.

Значи е редно да я избягвам...

Точно тази асоциация трябва да изкорениш от мислите си.
Мазнините са абсолютно задължителни и незаменими за твоето здраве, а и със сигурност не са причина за проблемите ти. Напротив - недостигът им е причина за много проблеми.

02.09.14
19:31

казано от Ann на 02.09.14, 18:57:

Докато се самонавиваш, че няма да се сдържиш, няма да ти се получава за дълго. Ми, кажи си “ще се сдържа”.
Това не го казвам в посока плода, в него няма лошо, по-скоро в посока на разсъжденията ти.

Всъщност наистина е така, трябва да променя доста неща, тук може би не се изразих и много правилно. Прочетох доста изказвания и за плодовете  и има много противоречиви мнения , просто не знам кое да приема, но в сезона на дините и пъпешите няма как да мина без един такъв десерт :D
Иначе за сладкото, сега се замислих, че последно хапнах бонбон съботата(почерпка за имен ден) и интересно , че не ми се е прияло, това май е добре :)

Кольо Пияндето , а за мазнините прочетох, че наистина при жените има голямо значение, но тези от млечни продукти броят ли се? Добре ли примерно към изварата да добавям малко сирене, кашкавал или някакви други млечни. Какво е мнението за млечните?
Ще включа и сурови ядки, именно заради мазнините, както споменах на салатите и като готвя не слагам зехтин.

02.09.14
19:37

А защо не слагаш? Не обичаш или има друга причина?

казано от Darina Boeva на 02.09.14, 19:31:

Кольо Пияндето , а за мазнините прочетох, че наистина при жените има голямо значение, но тези от млечни продукти броят ли се?

Броят се. :)
Сурови ядки и семена, авокадо, тахан, маслини и зехтин, сметана, масло, жълтъци от яйца, мазни меса (включително риби и бекон)... това не е целият списък, разбира се. С млечните понякога ситуацията е деликатна, но ако не предизвикват стомашен или друг дискомфорт - слагай ги на масата.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.09.14 19:47.

02.09.14
19:47

казано от Ann на 02.09.14, 19:37:

А защо не слагаш? Не обичаш или има друга причина?

Не готвя със зехтин, заради това, че знам че се консумира до определени градуси. А домати и краставици не обичам със зехтин, като почна есента и зимата да ям зеле, маруля и айсберг тогава почвам да слагам малко. Истината е , че така ми е по-вкусно.

03.09.14
09:11

EDIT На вечерята снощи :
Храната за вчера ми изглеждаше така:
09,00 - 70гр. микс ядки със сушени плодове (с прекалено много сушени плодове :( )
11,00 - 3 сини сливи
12,00 - салата домати и около 70-100гр. моцарела, няколко маслини
15,00 - 4 сини сливи
18,00 - омлет от 2 яйца с малко извара, кашкавал и шунка, 1 купичка зеленчукова супа и салата от домати с печени чушки
19,30- 1 праскова и 2 малки резена пъпеш
Към 21,00 - 21,30 ме налегна пак онова чувство за храна, глад, или нещо такова =>
21,30 - 2белтъка с извара и малко моцарела, 1 малък домат => чувството отмина :D

По груби изчисления в здравословно.бг, ккал около 1400-1500 / 30%протеин ; 20% мазнини; 50% въглехидрати/

Днес закусих с 2резенчета пъпеш, поради дъждовното време не успях да си взема сурови ядки, чакам колежката да ми донесе (Дано не забрави :D )
Обяда ще е домати с омлет - 2 яйца, извара, кашкавал,шунка
Вечерята ще я мисля довечера , сигурно пак яйца :D

Кольо Пияндето, благодаря за списъка, млечни неща (сирена, кисело и прясно мляко) обожавам, но ми се получава леко подуване на стомаха от тях. А тези дни например съм като бременна :( Много лесно ми се подува корема, не знам какво е решението за този проблем, или просто си е такъв

Мнението беше редактирано от Darina Boeva на 03.09.14 09:15.

04.09.14
08:55

Добро утро :)

Да се оплача от себе си и слабата си воля, тъкмо се бях понадъхала малко.
Вчера:
закуска - 2 резенчета пъпеш, 50гр, микс сурови ядки, сушени плодове
Обяда - домати с омлет - 2 яйца, извара, кашкавал,шунка
Към 18,00ч - уж вечеря домати с омлет - 2 яйца, извара, около 50гр. моцарела , 1 нектарина

Бях канена вечерта на гости у приятели, там вече пооплесках нещата. Хапнах 2 варени яйца, малко сирене, малко кашкавал , до тук добре, но с напредване на вечерта и седене до 3-4ч. си хапнах праскови(1 резенче, 2..3… станаха повече резенчета), след това си взех соленки, и накрая се довърших не с една-две, а с 4-5 бисквити :( Пиене - вода, чаша сок, отказах бирата и виното. Стана ми много тъпо, че съм с толкова слаба воля, прибирайки се с колата(живеят далече) просто не спирах да се ядосвам на себе си, обвинявам и да си мисля как ще се прибера и ще го повърна. Но стигайки в нас , и колкото и гадно да звучи, навеждайки се над тоал.чиния се ядосах, казах си че това е по-лошо, отколкото повечето погълнати джънкове и калории и да си нося последствията, не го направих и леко се зарадвах на себе си :)
Днес ми е едно такова ядосано още, сутринта даже се и претеглих - 59 кг. :(

Помислих си да не ям нищо днес или много, много малко, за да редуцирам нещата от вчера, но май не е добра идея :D
Закуска - като вчера 2 резенчета пъпеш, 50гр, микс сурови ядки, сушени плодове
Обяда и вечерята в движение ще ги мисля.

И все пак , прекрасен четвъртък :)

05.09.14
08:24

Отчет за вчерашния ден :
08,00 - 2 резенчета пъпеш
09,30 - 50гр. микс ядки и сушени плодове
12,30 - 2 пилешки кюфтета , домати
17,30 - омлет - 3 яйца с извара и кашкавал
19,00 - 400гр. праскови
21,00 огладнях отново - 1 белтък, 1 яйце с извара и кашкавал , общо на двете хранения 70гр. кашкавал

Надявам се за това хранене някой да сподели мнение, добре ли е? Къде още трябва да променям?

05.09.14
08:42

Мисля, че плодовете са ти много, а истинската храна - малко. Те, плодовете, са хубаво нещо, но провокират инсулинови пикове, което после води след себе си желание за повече захар.
Лично аз бих сложила омлета от 17:30 за първо хранене - ще те засити за по-дълго, обядът си е ОК, ядките може да са ти междинна закуска (махни ги тия сушени плодове), някакъв плод за междинно (ИЛИ пъпеш, ИЛИ праскова), а за вечерята - защо само белтък? Направи ги 2 яйца направо.

05.09.14
12:38

казано от Ann на 05.09.14, 08:42:

Мисля, че плодовете са ти много, а истинската храна - малко. Те, плодовете, са хубаво нещо, но провокират инсулинови пикове, което после води след себе си желание за повече захар.
Лично аз бих сложила омлета от 17:30 за първо хранене - ще те засити за по-дълго, обядът си е ОК, ядките може да са ти междинна закуска (махни ги тия сушени плодове), някакъв плод за междинно (ИЛИ пъпеш, ИЛИ праскова), а за вечерята - защо само белтък? Направи ги 2 яйца направо.

Благодаря много за коментара, плодовете наистина са ми много, знам си го и се боря с това, но като се навечерам така ми се прияжда нещо сладко и това ми е спасението, но ще ги намалям , дори го правя , преди изяждах по килограм (blush) . А за закуската, наистина не обичам да закусвам, там вече са ми плодовете, не ми се отразява добре като закусвам, пробвала съм много пъти, след това ми става надуто, не ми е чак толкова енергично и апетита в остатъка на деня ми се повишава много, наистина много. Ядките ги взимам със сушени плодове, защото иначе не са ми вкусни,  много ми идват натъртващи,а и те ми се падат междинна закуска май. Не знам все пак трябва и да ми е малко по-вкусно :D . Яйцата им слагам по един белтък заради това , че стават по-вкусни и пухкави, може би трябва да слагам 2 яйца и 1 белтък.
А днес се прецаках много със сутришното си хранене, взех си 2 прасковки за работа и 50гр. пак микс. Докато се наканя да почна да ям, ми звъннаха да ходя спешно на някаква среща, която продължи до 11,30. На нея имаше толкова много сладки неща , но от нищо не си взех , дори да опитам ;) Та минах директно на обяда - 2 телешки кебапчета с домати. Ядките си ми седят, прасковите колежите са ги оползотворили :D и имам малко сушени сливи , които мисля да си хапна следобяд или уйтре сутрин с цел разхлабване, че имам наистина сериозен проблем с 00 :(
Говорейки за  инсулинови пикове и тн. преди време фитнес инструктура ми беше казал , след като ми се яде така сладко и ми е труден контрола=слаба воля :( , да си закупя да пия хром????? Много помогал?!

05.09.14
12:58

Помага, да.
Идеята за яйцата ми е, защо махаш жълтъците?
И за закуска, може да пробваш авокадо, или 1-2 варени яйца, тахан, фъстъчено масло... Няма да те надуят повече от праскова, повярвай ми :)
И си купи мултивитамини и минерали, не само хром. Крейвингът обикновено е сигнал за дефицити, каквито ти 100% имаш

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 05.09.14 12:58.

05.09.14
13:23

казано от Ann на 05.09.14, 12:58:

Помага, да.
Идеята за яйцата ми е, защо махаш жълтъците?
И за закуска, може да пробваш авокадо, или 1-2 варени яйца, тахан, фъстъчено масло... Няма да те надуят повече от праскова, повярвай ми :)
И си купи мултивитамини и минерали, не само хром. Крейвингът обикновено е сигнал за дефицити, каквито ти 100% имаш

Значи ще си взема хром, само трябва да видя дали да е хром или хром - пиколинат, още не съм установила разликата. А за жълтъците, не са ми от най-вкусните, всъщност е варен жълтък направо ми се гади, толкова ми е гаден. Но на омлети и бъркани нямам проблем :)
А сега съм си взела и сутрин пия желязо, магнезии и витамини, едно сиропче много вкусно :)

казано от Darina Boeva на 05.09.14, 12:38:

...като се навечерам така ми се прияжда нещо сладко...

Това е навик, а не физиологична нужда... което значи, че лесно подлежи на промяна. :)

...не ми се отразява добре като закусвам, пробвала съм много пъти, след това ми става надуто, не ми е чак толкова енергично и апетита в остатъка на деня ми се повишава много, наистина много...

Закуската е важно хранене, но има много успешни режими, в които тя липсва. Не съм сигурен дали дискомфортът при теб е следствие от закуската по принцип (независимо от това какво ядеш тогава) или е следствие от храните, с които си опитвала да закусваш. Ако закусваш с въглехидрати - да, напълно нормално е след тях да не си свежа и после гладът да те тормози зверски.

...Яйцата им слагам по един белтък заради това , че стават по-вкусни и пухкави, може би трябва да слагам 2 яйца и 1 белтък.

Нямаш нито една причина да отделяш белтъците от жълтъците на яйцата.

...имам наистина сериозен проблем с 00…

...който е следствие от лошо балансираното и композирано хранене. Много е вероятно (ако все пак не си успяла да нанесеш някакви сериозни поражения на самата себе си) това да се оправи след корекцията на хранителния режим.

Говорейки за  инсулинови пикове и тн. преди време фитнес инструктура ми беше казал , след като ми се яде така сладко и ми е труден контрола=слаба воля :( , да си закупя да пия хром????? Много помогал?!

Да, вярно е, че хромът има отношение към инсулина, но на този етап не виждам смисъл да мислиш за добавки с тази цел. Този хормон ще поставиш под контрол с оптимизация на храненето - това ти е много по-правилният, здравословен и ефективен подход.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.09.14 13:35.

05.09.14
14:49

казано от Кольо Пияндето на 05.09.14, 13:33:

...не ми се отразява добре като закусвам, пробвала съм много пъти, след това ми става надуто, не ми е чак толкова енергично и апетита в остатъка на деня ми се повишава много, наистина много...

Закуската е важно хранене, но има много успешни режими, в които тя липсва. Не съм сигурен дали дискомфортът при теб е следствие от закуската по принцип (независимо от това какво ядеш тогава) или е следствие от храните, с които си опитвала да закусваш. Ако закусваш с въглехидрати - да, напълно нормално е след тях да не си свежа и после гладът да те тормози зверски.

...Яйцата им слагам по един белтък заради това , че стават по-вкусни и пухкави, може би трябва да слагам 2 яйца и 1 белтък.

Нямаш нито една причина да отделяш белтъците от жълтъците на яйцата.

...имам наистина сериозен проблем с 00…

...който е следствие от лошо балансираното и композирано хранене. Много е вероятно (ако все пак не си успяла да нанесеш някакви сериозни поражения на самата себе си) това да се оправи след корекцията на хранителния режим.

Да, вярно е, че хромът има отношение към инсулина, но на този етап не виждам смисъл да мислиш за добавки с тази цел. Този хормон ще поставиш под контрол с оптимизация на храненето - това ти е много по-правилният, здравословен и ефективен подход.

Пробвала съм да закусвам овесени ядки с кис.мляко, така ми се подува корема -бременна в 4 месец, с трици-същата работа. Закусвала съм с яйца и някакъв зеленчук, или плод, но просто нещо не ми върви закуската и все не ми се получава. Единствено почивните дни май ми се получава да закуся и примерно след като съм станала да имам достатъчно време докато почна да се храня.
Белтъците и жълтъците причината е чисто вкусова и предпочитания :) А за хрома наистина се чудя, сигурна съм, че с храненето ще се оправят нещата, но последните месеци волята определено ми я няма, виждам го и го разбирам, само се депресирам, не съм май в най-добрия си период в живота, та затова се зачудих за него.
Мерси за помощта :) Другата седмица си почвам и фитнеса, че тези дни имам много за учене, от работа-директно в нас да уча, това ми е ежедневието.

Наталия

05.09.14
15:29

Аз ще направя включване за закуската. Днес пробвах много вкусна закуска, направо беше супер: 4 яйца/цели/ + 1 шепа овесени ядки + 1 банан нарязан на ситно. После на тигана, без мазнина ги бърках. Сложих 2 лъжици мед, след като ги изкарах. Ядох това и за закуска и за обяд :) Много ми беше вкусно :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 05.09.14 15:30.

05.09.14
15:47

казано от Наталия на 05.09.14, 15:29:

Аз ще направя включване за закуската. Днес пробвах много вкусна закуска, направо беше супер: 4 яйца/цели/ + 1 шепа овесени ядки + 1 банан нарязан на ситно. После на тигана, без мазнина ги бърках. Сложих 2 лъжици мед, след като ги изкарах. Ядох това и за закуска и за обяд :) Много ми беше вкусно :)

То за вкус не е проблем, варианти има, но време да си правя нещо сутрин нямам кой знае какво, че ще е вкусно със сигурност, ама после ми става едно заспало :D и наистина апетита ми се повишава, но може да пробвам пак тия дни де. Примерно кис.мляко с овесени ядки и мед, или малко сушени плодове, или банан ми е толкова вкусно, мога само това да ям, но стомаха ми изобщо не го понася, не знам защо така.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1