05.09.14
15:56
ОК, предлагам ти експеримент - опитай закуска без никакви въглехидрати.
Само белтъчини и мазнини... да видим как ще си със сънливостта и глада после.
Бъркани яйца с масло, месо и сурови ядки/маслини, варени яйца и бекон...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.09.14 15:57.
Съгласна съм. Бърканите яйца държат сито за дълго време ;)
(това ми беше закуската днес)
05.09.14
16:44
казано от Кольо Пияндето на 05.09.14, 15:56:
ОК, предлагам ти експеримент - опитай закуска без никакви въглехидрати.
Само белтъчини и мазнини... да видим как ще си със сънливостта и глада после.Бъркани яйца с масло, месо и сурови ядки/маслини, варени яйца и бекон...
Става, приемам експеримента :) Но това означава , че в ядките не трябва да има сушени плодове :( ... Но приемам. Имаме deal ;)
05.09.14
16:48
Точно това означава - без плодове (сушени, свежи, всякакви), без овес, без трици, без мед и т.н. :)
05.09.14
18:09
казано от Кольо Пияндето на 05.09.14, 16:48:
Точно това означава - без плодове (сушени, свежи, всякакви), без овес, без трици, без мед и т.н. :)
Добре, ще пробвам още от утре :)
Сега вече ми харесваш, че преди ми звучеше само като да си търсиш оправдания.
И нищо не ти коства да станеш 10-15 мин по-рано, бърканите яйца отнемат точно толкова :)
07.09.14
12:57
Вчера пробвах с белтъчената закуска, добре беше, но през деня като не съм на работа не мога да преценя много , но лошото е, че снощи си изпаднах в една такава криза, тъпчене със сладко + повръщането :( Така добре се чувствах и справях последната седмица, снощи имах служебен ангажимент, където шефа ми просто ме направи на нищо, за допуснати грешки и то не от моя страна, най-депресиращото беше , че чаках с нетърпение и бях толкова развалнувана за командировка до Барселона - ноември, след вчера ми съобщи, че ще прати друг :( много се разстроех, споделям си, че бях грозна картинка, още на вечерята се натъпках със сладко, тръгнах си по най-бързия начин, отбих се в нон-стопа и после се срамувам дори да опиша колко слабоволева и смахната съм. Изплаках си очите, днеска ми е толкова криво, събудих се в ужасно настроение, рано, рано, имах едно кексче барни останало, което си изядох и си хапнах от суровите си ядки със сушени плодове, вече нямам от тях, ще си купя само ядки да пробвам, но чак сега около обяд осъзнавам цялата ситуация и ме е яд на мен . Все пак правя опит да се върна към старата ситуация - обяда ще са яйца с кашкавал
08.09.14
08:01
Вчерашния ден го изкарах на белтъчини и салатки. След кофти уикенд-а днес направо не ми се ходи на работа, никакво желание. Все пак пробвам с протеиновата закуска - направих си “мъфини” от 4 яйца, извара и кашкавал - 6 броя излезнаха, хапнах сега 2. Интересно, но не знам от какво и защо днес съм 59 кг. , а вчера бях 57,8 Много голяма депресираща разлика, чудя се какво от всичко е причината за това покачване...
Хубава седмица от мен
казано от Darina Boeva на 08.09.14, 08:01:
Интересно, но не знам от какво и защо днес съм 59 кг. , а вчера бях 57,8 Много голяма депресираща разлика, чудя се какво от всичко е причината за това покачване...
водна задръжка и неизхвърлена храна ;)
Остави скапания кантар!
Може да служи като ориентир, но нищо повече. Имала съм моменти, в които съм се мерила по 4!!! пъти на ден - на гладно след тоалетна, след кафе и закуска, след обяд и след вечеря. Знаеш ли до какво ме доведе? До абсолютно психясване, което след психотерапия, която още продължава, пак не бих казала, че е абсолютно преминало. Тегли се максимум веднъж в седмицата. Даже, ако удържиш месец без теглилки и мерилки, най-добре.
Няма нищо срамно и в професионалната помощ, ако не можеш да се справиш сама. Но, ако искаш да си жива, е изключително важно да предприемеш ЕФЕКТИВНИ стъпки по решаване на проблема. Наясно си, предполагам, че булимията води освен до хормонални, и до сърдечно-съдови проблеми. Да, ние булимиците умираме не от самата болест, а от усложненията, до които води.
Извинявай, че съм толкова рязка. Обаче се ядосвам много, когато видя, че някой прави същите издевателства върху себе си, каквито правех и аз. А с парите, които съм хвърлила за изповръщана храна и лекари, преспокойно можех да отида на почивка в Рим, примерно.
08.09.14
10:21
...и спри да търсиш решения на ситуации от ежедневието си в храната. Станалото - станало, храната няма НИЩО общо с това. Като се натъпка с боклуци - промени ли се нещо? Успокои ли се? Не реагирай като дете...
08.09.14
14:37
казано от Кольо Пияндето на 08.09.14, 10:21:
...и спри да търсиш решения на ситуации от ежедневието си в храната. Станалото - станало, храната няма НИЩО общо с това. Като се натъпка с боклуци - промени ли се нещо? Успокои ли се? Не реагирай като дете...
Така си е, благодаря ви отново, просто трябва наистина да вложа цялата си воля и усилие да се измъкна от това.
Нищо не се оправи като се натъпках, дори ми стана по-гадно, просто трябва да си го припомням това чувство, да запомня колко е гадно.
Днес с белтъчената закуска честно казано ми беше добре, допадна ми. :)Към 11 хапнах една пракскова. Обяда пак ми беше “мъфинчета” със салата и сега следобяд си нося пъпеш. Вечерята ще са бъркани яйца със салата :)