Garmin Vivofit

Здравейте,
Някой използвал ли е въпросната гривна (Garmin Vivofit) ? Искам да знам за да преценя дали да си я взема. Напоследък се опитвам да подобря постиженията си по отношение на бягането на дълги разстояния. Използвам телефона си, но лентите с джоб за телефон не могат да обхванат ръката ми. Та се чудех дали това не е по-добра идея. Особено ако мога на по-късен етап да си смъквам информацията на компютър или телефон за да не се налага да нося нещо друго освен mp3-ка и гривната.

Благодаря предварително за отделеното време и внимание :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.08.14 22:23.

Здравей,

Аз използвам Vivofit от няколко месеца. Харесвам го заради две метрики, които са ми полезни - броят крачки дневно (като обща активност), както и кривата по време на сън. Имам и пулсомер към него, с когото периодично засичам как се движа по време на тренировки с тежести.

Относно бягането, опитът ми е ограничен и насочен най-вече с подобряване резултата ми на теста на Купър. Би могъл да ти върши работа и Forerunner, който е от по-горен клас и се води специализиран за бегачи продукт.

В по-общ план за тази или другите гривни на пазара - подават интересна информация, стига да ти е полезна и умееш да разчиташ за себе си. Vivofit мери сравнително точно - е, софтуерът им има забележки, но пък активно работят по него и често има актуализации. Синхронизира се лесно с компютър (стига да си до него).

Аз по принцип съм (или бях) консервативен по отношение на разните технокрации в спорта, но свикнах да нося гривната и вече не ми прави впечатление, че имам нещо на ръката.

П.П. Сещам се за още нещо полезно, макар да няма връзка с бягането - индикаторът за уседналост. Червена лента излиза на екрана, когато в рамките на час не мърдаш. Същата се увеличава на всеки 15 минути, ако не .. се размърдаш. Първоначално го възприемах несериозно, но започнах да му обръщам внимание в моментите, когато седя и седя повече от необходимото (по принцип комбинирам работа прав и седнал).

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 28.08.14 22:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1