01.09.14
09:22
Помолих администраторите да ми изтрият дневника.БЛАГОДАРЯ ИМ!Причините няма да споменавам,по-добре е да си ги оставя за мен!
Диетите за мен започнаха малко след навършването на 20год. възраст.Старт 75кг.Височина 158см.След 3 месечно гладуване на “сама глава”,след прочитане на книга на Лидия Ковачева свалих до 60кг.С връщане на храненията килограмите се завърнаха.Диета след диета.Йо-йо ефект с пълна сила.Свалях 3кг,а после си идваха цели 6кг.И така до 99кг.....
В общи линии(за който не ме е чел преди) ниско въглехидратна диета.Хранителен режим изготвен от консултант на фирма за хранителни добавки.Пет хранения на ден.Много вода.Имам и прегрешения извън режима,но това си е за моя сметка(намалят ми се темповете на сваляне).Това ще се опитам да коригирам.Тренировки, ако не ме мързи кростренажор до 5км или тае бо(Били Бланкс)
Старт на режима 11.05.2014г-(99кг),мазнини-53,4%,вътрешни мазнини-18%
равносметка:
Ден 113(31.08)
свалени 12.5кг
обиколки намалени с:
бюст-10см,талия-8см,ханш-10см,бедро-6см,коляно-4
НЕ ПИЯ НИКАКВИ ДОБАВКИ.Само фолиева.
Темата беше редактирана от S. P. на 04.11.14 15:37.
Намерих си един калкулатор и се оказа,че в началото съм била с-Body Mass Index е 41 - болестно наднормено тегло с висок риск за заболеваемост.А в момента съм- Body Mass Index е 36 - затлъстяване.А Идеалното за Вас тегло, според околните е:66 кг,
Препоръчителното за Вас тегло от медицинска гледна точка е:46-62кг.А според друг калкулатор-мазнини-в началото 59,58%(60,1758кг),а сега-51,76%(47.04984)
Ден 115(2.09).тренировка днес
Днес това ме изстиска като лимон.Спирания на 3 пъти за вода,повече от 500мл за цялата тренировка.”Кардио,кардио” не можах да го изпълня изцяло.Спирах на средата.Това със стоенето на един крак(на края) се провали-залитания и клатене...Имам мускулна треска,вчера прекалих със зимнините...
Мнението беше редактирано от S. P. на 02.09.14 08:53.
Тренировката от това клипче съм я правила и наистина е размазваща. Поздрави, че се хвърляш на такива работи, а не се скатаваш :)
Ден 116(3.09)
тренировката ми от 3 дни включва и приготвяне на зимнина.1 ден-печене на 20кг пипер,клекнала до чушкопека и пълненето им в буркани.А именно от тази поза ужасна мускулна треска в предната страна на бедрата.2 ден-печена на пипер и патладжан(18кг).Днес 3 ден-мелене на 19кг продукти на ръчна мелачка.И варене на лютеница.Били Бланкс днес не дойде на срещата:),въобще нямах време...,но за сметка на това хубава работа свърших:)
Мнението беше редактирано от S. P. на 04.09.14 20:11.
Ден 117(4.09)-днес пълен релакс.1 км. кростренажор-мускулната треска още ме измъчва...
Мнението беше редактирано от S. P. на 05.09.14 06:58.
ден 118(5.09)-кростренажор-2км.След мускулната треска реших плавно да увеличавам натоварването
ден 119-разходка по плажа
ден 120-кану по Камчия,но не изкарахме цялото трасе.следващия път повече
Тези 2 дни пълен провал на хран.режим.Банкетите бяха стабилни!
ден 121(8.09)-натоварване-прибиране на 2 тона дърва
мускулна треска от каяка и пришки по ръцете
мисля да си дам малко почивка
08.09.14
20:09
Това с кануто ме накефи!
Ден 121-натоварване-прибиране на 2 тона дърва
Ден 122-обикаляне по улиците:)
Ден 123-разходка
Ден 124(11.09)-разходка
Ден 125-разходка
Общо взето тези дни не ми се занимава с нищо друго...
Мнението беше редактирано от S. P. на 12.09.14 14:08.
Ден 126,127,128,129 само разходки.Днес съпоставих 2 мои снимки.Едната е от 2 ден на хранителния режим,а втората някъде след 100 ден(не знам точно).Имам разлика в лицето.Мислех си,че съм с дебело лице,а сега осъзнавам,че е било подпухнало.Сега имам по лъчезарен вид.Започнах да си ям бадемите накиснати от предната вечер,харесват ми.Тук четох,че е полезно.Осъзнавам,че всяко събиране с компании ми разваля режима...
О да, накиснатите бадеми, а и другите ядки по принцип са мнооого по-вкусни така, отколкото сухи. (sun)
Браво, щом виждаш промяна в снимките и огледалото, значи си на прав път. :)
ден 130(17.09).Трябва да започна пак да “мърдам”.Смазаха ми кростренажора(сега не ме дразни скърцането) и не би трябвало да имам оправдания.Започнах днес с намерение за 1км.Намерих си хубава музика
.Настроих си брояча,ама си викам:давай до 2км без отказване!Не мисля да се “хвърлям” много на големи км,а постепенно да увеличавам.
тренировка-2км изгорени калории-45(в 9:45ч)
тренировка-2км изгорени калории-45(19:40ч)
днес добре-4км и обиколка из града пеша:)
Мнението беше редактирано от S. P. на 17.09.14 19:53.
Не съм си записала целите-От “лоено буре”(103,4кг[ел.кантар-танита),домашен(обикновен)-99кг],да достигна горе долу нормални за моята височина (158см)кг.Не мога да си обясня защо кантарите дават разлика...на кой може да се има вяра???
17.09.14
10:27
Мери се винаги на един кантар - така ще можеш да видиш дали има промяна и колко е тази промяна.
Ако трябва да съм искрен - кантарът изобщо не ти трябва. Нищо смислено не ти казва той.
Информацията от огледалото и шивашкият метър е много по-близо до истината за теб.
ден 131(18.09)-кростренажор-3км,изгорени калории-68 (8:00ч)
разходка
кростренажор-3км(18:45ч).6 км за деня
Мнението беше редактирано от S. P. на 18.09.14 19:18.
Ден 132-разходка
3км(20мин.почивка)+3км=6км,калории 137 ,20ч.
Мнението беше редактирано от S. P. на 20.09.14 09:06.
ден 133(20.09)-около 9ч-4км кростренажор-91 калории
разходка
20ч-4км-91калории
за днес 8км-182кал.
Мнението беше редактирано от S. P. на 20.09.14 20:19.
ден 134-Почивка
ден 135(22.09)-кростренажор 2х5км-:)-228 калории
Мнението беше редактирано от S. P. на 22.09.14 20:05.
ден 136(23.09)-за закуска 6км кростренажор
около 19-2км.За ден 8км
ден 137(24.09)-промяна в хран.режим.Добавих хляб(печени филийки).Вчера-4,днес 1.Пъпки по ръцете и краката-хран.натравяне в следствие комбинация между яйца,кис.мляко и риба.За пръв път ми се случва.
сутринта 5км,след вечеря още 5-за днес 10км кростренажор
Мнението беше редактирано от S. P. на 24.09.14 20:43.
24.09.14
17:45
Бързо възстановяване ти желая...
ден138(25.09)
Тренировката за днес беше провал...отвикнала съм.Реших малко с Били Бланкс да се “поджаскам”.
спирах за вода 2 пъти и на 30 мин.се отказах...
Вчера имахме празник на града(така нареченият сбор).С този хранителен обрив спирам яйца и риба за 10 дни.Времето беше хубаво и се отдадох на мотане из улиците.Излезнах някъде около 9 и се прибрах към 15ч.Имаме си ремонтиран парк.Ден изпълнен с хубави разходки,пълен провал на НВ диета...Часовете за хранене отидоха на никъде...
Закуска-пълнен зелен пипер с извара
10-сурови орехи
и от тук насетне:Фреш портокал,разходка,бяло фрапе,разходка,след 15-пилешка супа.Пълна каша от към графика и храненето.и като излязох в 17ч,разходка.Резултата-схванат прасец на десния крак(имам венички,които ми напомнят за себе си,когато се преуморя).Рожден ден-тука стана...:млечна салата,руска,домат,краставица,лук,маслини,водка,касис,газирано,
пържола,пърж.картофи,питка,малко торта.ПЪЛЕН ПРОВАЛ...
Ден 139(26.09)
Днес си позволих мусака на обяд.Много се изкушавам.Не съм яла мусака откакто съм почнала хранителния режим.И една чаша прясно мляко(от кутия 3.6%)с нес кафе.Ех,пробвах мляко без лактоза.Хареса ми на вкус,но корема ми не го одобри.До тук с това мляко:)
Кростренажор-днес само 5км,заради болката в прасеца.
Какво ви е мнението за консумацията на картофи и ориз?
Мнението беше редактирано от S. P. на 26.09.14 20:06.
На едно хранене ли? :)
На едно хранене ли? :)
А не на едно хранене-абсурд.По принцип за консумацията на ориз и картофи и примерно комбинацията им с месо.Или трябва ако се ядат да е самостоятелно?Вчера коментирахме с една позната-тя стигнала до извода,че съдържали нишесте и за това не са полезни и от тях се пълнеело.Това вярно ли е?Ех ,колко трябва аз да почета още...
Това дали от дадена храна се пълнее, не е критерий за нейната полезност. Пълнее се от неправилно комбиниране и дозиране на храните.
Аз лично не съм особено голям почитател на картофите, ям ги 2-3 пъти годишно, но уважавам ориза. Различните видове ориз обаче са с различни качества. За най-качествен се счита жасминовият ориз и басмати. Техни подобия се продават по големите хранителни вериги - качествения ориз се намира с малко повече търсене. :)
Ден 140-27.09
След доста чудене и умуване,днес реших да се пробвам с това
Изпоти ме доста.Слаба съм на всякъде(както се казва с пилешки мускули:)) и гирите ми бяха 2х500мл.Тази мацка ще стартира 90 дневна програма на своя сайт.От понеделник 29.09.Искам да се пробвам-пък ще видим.Продължавам с 5км кростренажор.
ден 141(28.09)
Днес първата тренировка на Руми за хора с наднормено тегло.Гирите ми бяха като на клипа-1.5л(сутринта)
Кростренажор 2х5км,с почивка за вода(след вечеря)
Мнението беше редактирано от S. P. на 28.09.14 19:58.
Ден 142(29.09)(wave)-Ново начало!Започнах 90 дневното предизвикателство от сайта на Руми!4 клипчета(whew).Доста пот се проля.Леле а как се друсат килцата-нямам думи.2 почивки за вода.Дъмбели нямам,замених ги с 2 шишенца х500мл с вода.1,500ми са тежки...
Не мисля да си променям храната-продължавам както до сега.Само водата ще си я намаля около 3,3.500 някъде,че не е толкова топло.
Пожелайте ми успех от сърце:)
Мнението беше редактирано от S. P. на 29.09.14 08:18.
Днес си направих подарък :),дали си струва-ще кажат експертите:),Спрях се на 2кг.
Ден 143(30.09)-Вчера “лапхан голяма лъжица за моята уста”.Хвърлих се направо на дълбокото с тези тренировки от ниво 2.
Днес продължих с Ден 2 – Тренировка 2 от Наднормено тегло.
30.09.14
23:25
Успех с новото начало! Мисля, че е добър избор. Тежестите под каквато и форма да са, са добър избор и се радвам, че ги включваш. Дерзай знам че ще успееш!
Ден 144(1.10)-Ден 3(първа седмица) – Аеробика, която пази коленете.Голям съм шемет.Разгряване и разтягане забравям.Ама ще се поправя.След вчерашната тренировка имам мускулна треска.От 2 дни нарочно не съм пипала кростренажор.Дали събудих заспали мускули...?
Ден 145-Тренировка 1 от Наднормено тегло на Руми Илиева.Ден 4 от 90 дневното предизвикателство.Днес не пропуснах нито разгряване нито разтягане (party).По-добре е с гирите,в сравнение с шишетата от 1,500.Мисля сега 2х 5км кростренажор и това е за днес.
Мнението беше редактирано от S. P. на 02.10.14 07:56.
02.10.14
08:37
Струва ми се, че резултатите ще започнат да се ускоряват ;) Все повече ми харесва физическото натоварване. Ако пипнеш малко и храната и махнеш тая 90-дневна диета ще се получи още по -добре.
Дани,90 дни е самата тренировка.Храната не съм я променяла.Останах си на ниско въглехидратно хранене.Без брашно,пържено,панирано,макарони.
Картофи и ориз ограничено.Сладкото доста намалено.И кафето нещо взе да не ме кефи...Медът ми свършва,чудя се дали да купувам...
А тази дълга отпуска свършва,как ще комбинирам после не знам още.С храната ми е по-лесно на работата.Ям каквото съм си взела от нас.Моя мъж мрънка вече-ядяли му се макарони.Ама ще потърпи-казах му,като започна работа да си прави.Беше то на времето когато събота,неделя за закуска макарони,баници,питки,палачинки,пържени филийки:)Е позволявам си сладолед,лимонова бира,малко шоколад-черен.Имам и малко изкушения тук там с някой Рожден ден...Жив човек съм да му се невиди...:).А и интересното е,че и корема на моя мъж се посвали.Наложи му се да яде като мене(почти).Опитвам се да го накарам и него да прави упражнения,ама не ще.
И стигнах до извода,че за мен вече това е Правилния път.Няма спиране.Начина ми на живот трябва да си остане и за напред така.Не само докато сваля излишните килограми.
Мнението беше редактирано от S. P. на 02.10.14 09:02.
02.10.14
09:06
Аз бях останала с убеждението, че си на 90 дневната диета ;)
Ден 146(33.10).5 ден(от 90)на Руми Илиева-Тренировка 2 от Наднормено тегло.Продължавам с 2х5 км кростренажор
Днес се потъркалях малко повече в леглото.излязох по кафета.Не ми се правеше нищо сутринта.Викам си днес почивка...Ама като се знам какво идиотче съм...,и че и утре ще си дам почивка щом спра-направих си тренировката сега.По ми харесва сутрин.
Мнението беше редактирано от S. P. на 03.10.14 17:38.