02.09.14
23:26
Здравейте, след преглеждане на форума и сайта през последните 5-6 години най-накрая и аз се реших да си направя дневник. Ето малко инфо за мен: казвам се Стефан на 21 години и вмомента съм студент. Винаги съм обичал спорта и съм тренирал и опитвал доста неща. Тренирал съм плуване, баскетбoл, бойни изкуства, фехтовка, различни ектремни спортове и не на последно място фитнес!
В теен годините си бях с наднормено тегло 85-90 кила, но винаги съм бил доста атлетичен дори за килограмите cи. В девети клас реших, че така няма да я бъде и за година и нещо с диета и фитнес успях да сваля едно 15-18 колограма в следствие на което кожата ми се отпусна много. Бях пробвал диетата на Дюкан с малко преработки от мен. След като свалих толкова много килограми почнах да наблягам на фитнес но напредъка беше много бавен. В 10ти клас тръгнах да тренирам баскетбол и беше доста бягане и изобщо изморителни тренировки, от там направих малко мускул но не обръщах голямо внимание на храната.
В последната ми година в гимназията спрях да тренирам за да се концентирам в училище и почти не съм спортувал освен съвсем базовите упражнения от време на време и бях качил едно 10 килограма.
Май станаха много обясненията та направо… през първата ми година в университета ядях много нездравословно и си върнах 80-те кила. Лято след първата година с НВД и фитнес успях да сваля 5-6 кила (фат) като изградих и мускул. От миналата година си тренирам редовно и ям здравословно като от 4 месеца ходя сериозно на фитнес.
Попринцип ходя на фитнес през последните 5-6 години но с големи прекъсвания но имам добре изградена спортна култура. От много години газирано не пия, хляб и джънк не ям, но си позволявам сладко и алкохол (студент съм няма как).
По същество, целта ми е да задържа същите килограми както в момента (70) но да се изчистя. Не съм мерил подкожни мазнини но съм около 23%. Но като цяло искам да стегна цялото тяло и да предобия сила.
П.П забравих да кажа, че съм и лостажия и мога да правя разни там везни (що годе) и други по лесни трикчета.
Персоналните ми рекорди са:
лежанка - 95 кила х 2
бягане - около 18 километра за час и нещо
лицеви опори - стандартни 113 от един път
Храната за днес:
Закуска - овесени ядки 120 грама + парче черен шоколад 80% и прясно мляко.
Обяд - салата (зелена, краставица, зеле бяло и червено, моркови, айсберг и 3 яйца)
Вечеря - същата салато като от обеда + риба тон и овесени ядки с мляко
След тренировка - протейн
Тренировка:
Фитнеса в който ходя го ремонтират вмомента така че трябваше да импровизирам.
Ходих на стадиона да бягам за около час и половина. Правих ХИИТ, коремни преси, бърпита, скоросно бягане, лицеви, стойки на ръце и скачащ джак.. оо и сувалки.
Не броя калорий и не мисля и да го правя. Дневният ми прием трябва да е около 2000 кал за да съм в дефицит.
Темата беше редактирана от Chief на 12.11.14 12:42.
Днес го давам чиит. В офиса имахме събрание и поръчаха пица и нямаше как... е вземах си 2 малки парчета не е за умиране.
Закуска овесени ядки с мляко.
Обед - пица
Вечеря - сюмга със салата и 3 яйца
След тренировка протейн и 50гр бадеми.
Днес си сметнах калорийте и съм доста под БМР-рът (-800). От утре ще се опитвам по стриктно.
Поне за моя радост фитнеса беше отврен и след ремонта са го направили много хубав със страхотни уреди. Дойде ми мотивацията и реших да правя гърди и корем.
Правих към 6-7 серий лежанка
incline DB press 4x12
fly 4x20
кофички 5 серий до отказ (15-20)
пекдек 3х10
дигане на крака от вис и разни дргуги упражнения за корем на койте немога да се сетя името.