06.09.14
00:26
Здравейте,
през януари тази година реших да подбря физическото си състояние и да отслабна.
Винаги съм бил пълен (още от дете), но миналата година съвсем се олях. Висок съм 173 см, а тежах 108 килограма. Направо бях станал на прасе.
Започнах с хранителен режим. Един приятел, който е фитнес фен, ми го направи. Ето го и него:
08:00 - 1 кофичка кисело мляко с мюсли и 1 банан
10:00 - 2 плода (без банани и грозде)
12:00 - 150-200 гр. месо - пилешко/риба/телешко (без свинско и да не е пържено) и зеленчуци на корем
16:00 - 2 плода (без банани и грозде)
18:00 - 150-200 гр. месо - пилешко/риба/телешко (без свинско и да не е пържено) и зеленчуци на корем
20:00 - 4 яйца (но само 2 жълтъка) или кофичка кисело мляко
22:00 - 100 гр. извара
Един ден в седмицата ми се води “Чийт дей” - тоест мога да ям каквото поискам (въглехидрати, сладко, свинско, картофи, ориз).
С тази диета бързо смъкнах 10 килограма. Февруари вече бях 96 кг. Истината е, че в този чийт дей малко прекалявам, може би защото организмът ми иска въглехидрати. Истината е, че не я спазвам буквално, и понякога се изкучаваш и леко я нарушавам.
Но започнах и да спортувам доста. Ходя два пъти седмично на кикбокс и веднъж на фитнес. На кикбокса се изпотявам и изморявам много, тама доста стегнах мускулатурата.
Но вече диетата няма този ефект. Да не дебелея, но и не слабея. Сега се движа между 95 и 97 кила и това си е.
Моля ви дайте ми съвет как да продължа отслабването. Доколкото разбрах тази диета се казва НВЛ или Палеолитна. И доста хора я спазват.
Не ми се иска да взимам химии и добавки. Някои хора ме посъветваха да си взема велоергометър и да карам всеки ден по час.
Мерси предварително.
Човек, ти ГЛАДУВАШ!
Едно, че нямаш мазнини. Второ, аз виждам захар, захар, белтък, захар, белтък. И то крайно недостатъчно, че да ти покрие нуждите. От там оливането в чийтинга. Тялото ти има нужда от калории, а така си ги набавя най-бързо.
Отделно... Ти колко месеца смяташ, че можеш да караш на дефицит? От февруари до сега е много време. Сметни си калориен баланс, карай известно време на нулев, после резни с 10-20%.
И стига ги хвърляхте тия жълтъци, че вече ми идва да извадя като аргумент африканчетата...
- много повече тренировки ти трябват, един ден е недостатъчен;
- прекаляваш с плодовете;
- тоя “чийт ден” ако можеш го изключи. направи го само “чийт мийл” като за начало;
- в сайта е пълно със статии за храненето - чети ги. много хора са точно с твойте цели - чети им дневниците.
Мнението беше редактирано от Pavel D на 06.09.14 07:38.