07.09.14
12:51
Здравейте,
Прочетох всички дамски дневници, интервюта и почти всичко написано тук и накрая реших да се присъединя и аз и да извървя с Ваша помощ дългият път към хубаво тяло и здравословен начин на живот, следвайки Вашият пример и опит с Вашите съвети, корекции и напътствия, като разбира се от моя страна ще дам всичко което знам, прочетено и проверено с опит.
Малко за мен: На 30 години съм, работя стандартен работен ден 8 часа на стол зад бюро, което леко по-леко, но с пълна сила накара тялото ми да заприличва на безформена маса.
И малко предистория: Винаги съм имала проблеми с килограмите, но пък винаги съм имала желанието за спорт и здравословен начин на живот, което звучи и малко като оксиморон, но е така. Сериозно се заех и преди 5 години, когато достигнах критичните за мен в здравословно и естетическо отношение килограми от 75 на 103, като искам да кажа, че никога не съм била много слаба. След това с известните на повечето жени диети с плодове, глад и еднообразни хранения успях да ги сваля до 70, но не постоянни, което ме караше да губя желание постоянно да съм на поредната диета, след което попаднах на този сайт-на статиите, на Вашите дневници и реших да отворя нова страница към постоянен успех, където да вложа воля и желание без поредните извинения и повторения “от утре” до заветната цел, която е долната граница на моите килограми 65 с добре оформени мускули.
Но винаги има едно но, не ходя на фитнес или в някой клуб, а правя тренировките си вкъщи, имам крос тренажор, гири и youtube и главно Billy Blancs и Bob Harper.
Стартовите ми размери не успях да премеря на 1.09 и са от 06.09, тъй като не успях да си намеря метъра,а относно килограмите засега ги няма тъй като нямам свестен кантар, но с опитите на моя условно са 75-77 :
A размерите са ми:
Височина 175см
Гърди: 97
Талия:82
Ханш:107
Лява пред мишница:46
Дясна пред мишница:46,5
Ляв бицепс: 30
Десен бицепс:30,5
Ляво бедро:65
Дясно бедро:65,5
Ляв прасец:40
Десен прасец:40,5
И така всичко започна от 01.09.
Тренировки и хранене : Всяка сутрин ставам в 6:06 кафе и тренировка, която за съответните дни се състои:
Понеделник:
Тренировка 30мин крос тренажор, оправяне и излизане за работа
Закуска в 9:20: 2 филии от хляб 101 зърна с малко сирене
13:00 зелева салата с 2 варени яйца
16:00 80гр. фъстъци
19:30 супа топчета, филия 101 зърна 30гр. сирене
Вторник:
Събуждане в 6:06, кафе с мляко/Верея 3,6%%/
Тренировка 20 мин крос тренажор+Били Бланкс/Abdominale 33min/ оправяне и излизане за работа.
Закуска 9:20: 4 супени овесени ядки+1 суп. лъжица овесени трици+2с.л царевичен корнфлейкс без захар с 1 кофичка кисело мляко Бор Чвор 3,6%
Обяд 13:00: Зелева салата с краставица и лимон+2 варени яйца
16:00 50гр фъстъци и 1 ябълка
20:00- Супа топчета+1 филия 100 зърна и 30 грама сирене и 2-3 чушлета+ 1ч.ч. прясно мляко с мед и канела.
Сряда:
Събуждане в 6:06, кафе с мляко/Верея 3.6%/
Тренировка 20 мин кростренажор+Били Бланкс/Abdominale 33min/ оправяне за работа
Закуска 2 филии 101 зърна с извара и краставица+1 билков чай с една чаена лъжица мед
11:00- 1 ябълка
Обяд 13:00- Зелева салата с краставица + 2 варени яйца+ 2 с.л. извара и 1 банан
16:00 часа 2 ябълки
Имах проблем със стомаха и вечерята беше обикновени бисквити с кисело мляко Бор Чвор 3,6%
Четвъртък:
Събуждане в 6:06, кафе с мляко/Верея 3,6%/
Тренировка 20 мин крос тренажор+ Боб Харпър/ Strength Beginner dailyworkout 20min/
Веднага след тренировка 1 много тънка филийка 101 зърна с мед
9:20- 2 филийки 101 зърна със сирене и чай с мед/заради проблемите със стомаха/
11:00-3 оризови блокчета от екструдиран ориз
Обяд 13:00 варени картофи със 50 грама сирене и 20гр. кашкавал
16:00-60 гр. орехи с 1 ябълка
Вечеря 20:30 150гр филе хек запечено със заквасена сметана и салата от краставици и маслини + 1 чаша бяло вино
Петък:
Събуждане в 6:06, кафе с мляко/Верея 3,6%/
Тренировка 20 мин кростренажор+ Боб Харпър/ Strength Beginner dailyworkout 20min/
Веднага след тренировка 1 много тънка филийка 101 зърна с мед и 1 филийка със сирене
9:20 билков чай с мед
11:00 - 60 гр. орехи
Обяд 13:00- 100-150 гр вечерната риба със зелева салата
16:00 - 3 оризови блокчета от екструдиран ориз
20:00 - Салата от червено цвекло с моркови и кисело мляко+2 яйца на тиган и препечена филийка 101 зърна с кашкавал+1 чаша бяло вино+ 1 ч.ч прясно мляко с мед и канела
Събота:
Събуждане в 10:00 кафе с мляко Верея 3,6% и 100 мл фреш фрейпфрут
11:30 Тренировка: Total Body Transformation Workout 1 час
13:30- Салата от червено цвекло с моркови и кисело мляко+2 яйца на тиган и филийка 101 зърна
17:00 50гр. фъстъци
20: 20гр камембер и синьо сирене + пъпеш със заквасена сметана 100 гр с мед и орехи + 1 чаша бяло вино
Неделя:
Ден без тренировки и с малко повече хапване на въглехидрати и плодове:
Закуска 10:30: Кафе с мляко Верея 1,5% + голяма чиния с диня.
П.С. Никога не съм могла да издържам без въглехидрати , тъй като съм с ниско кръвно налягане, което е 90:60, но пък пия много вода 3-4 литра на ден, а когато тренирам и повече.
И това за сега, следва продължение.......
Темата беше редактирана от Rali на 07.09.14 13:12.
08.09.14
00:27
Добре дошла и успех по-правилния път!
Гледам, че и ти ще вървиш по моя път и сходни тренировки и картина, като цяло. Ако можеш да вдигнеш протеиновият прием, като пилешко месо,риба, телешко месо, за сметка на високия ти процент на прием на въглехидрати мисля, че картината и резултатите ще са по-задоволителни. Внимавай с фрешовете и от какво са направени, за препоръчване е да изядеш целият плод. Млякото издува , а купешкото е с огромно съдържание на въглехидрати. Виждам, че го приемаш в големи дози на ден. Големите ми резултати тръгнаха, когато го изрезах до минимум за кафето./Благодаря на Блага,за намесата!/
Не съм спец в областта и аз бях дълго време в големи лутания. Но лично при мене изчистването на грешките, доведе до много добри резултати.
1 филийка 101 зърна- това на Елиаз ли е? Четох, че се боядисва, тука и по другите форуми съм чела, че най-чистите са Вита и Бонус. Но най-важното нещо, след тренировка ти трябва протеин и бърз въглехидрат, а не бавен... Това задължително трябва да го промениш, а след 1 час вече можеш да си поемеш бавният въглехидрат /основната закуска/. Така правиш две хранения, за по-малко от 2 часа, а ефекта, който искаш да постигнеш за да предпазиш мускулите си не се постига.Аз лично хапвах банан, който се разгражда много бързо и пиех протеин, но и две яйца ще свършат работа. Проблемите със стомаха, няма ли да ги предотвратиш с повечко супички ? Много сухо ядене ти се събира. Ядките обичаш ли сурови и при редукция на тегло мисля, че трябва да се намалят на 30 гр дневно. Нека ме поправят, ако някъде греша. Като цяло на мен промяната ми се отрази много добре и доведе до изключително добри резултати.
Здравей,
Много благодаря за приветстването, както и за съветите. Искрено да си призная твоите постижения са част от решението ми, без разбира се да правя четки.:)
Осъзнавам че въглехидратите са в повече за сметка на протеина, но четох в една статия да ги намалям постепенно, за да нямам признаци на голям глад. И ще ги увеличавам протеините.
Продължение от вчера 14:30 обяд: домашно направен царевичен хляб 3 топли филийки с парче сирене и кашкавал.
След обяд бяхме на гости и нещата излязоха извън плана: един сладолед в 17:00
Вечеря: малко парче домашна пица с чаша вино.
Понеделник:
Ставане в 6:06 кафе с мляко/вероятно 1,5%
Йога с Боб Харпер 1ч15мин
10 мин качена лъжичка с мед
9:20 3 филийки царевичен хляб от вчера с чай с мед
12:00 ябълка
Сега обяд в 13:00: зелева салата с пилешко месо и 3с.л. ориз със зеленчуци/печен на фурна/
Здравейте, след дълго отсъствие, което се дължеше на една бременост и едно дългочакано бебе, ето ме пак тук (wave). След бремеността и одисеята на кърменето резултата за мен самата в килограми е повече от плачевен 102, качени много през бременността, които без да се оправдавам са резултат от три месечно лежане без ставане по лекарско предписание, но заслужаващо си.
И сега повече от всякога съм решена да вляза в правият път и да достигна заветните и тъй дълго мечтани 65 килограми с едно стегнато и изчистено тяло,като неискам да ги достигна супер бързо, като си поставям крайна цел 1.юни. 2016, което са шест месеца и по около 6 килограма на месец, за да бъде траен резултата и за да избегна неприятни последици, като йо-йо ефект и отпустната кожа.
Като цяло не съм се спряла на точно определен режим, но вярвам, че с ваша помощ ще изградя такъв.
Първоначално ще изчистя менюто си от въглехидратните храни и ще започна да наблягам на протеини, салати и здравословни нещица.
Вече започнах леко по-леко да тренирам, отново с Били Бланкс, като постепенно ще увеличавам тренировките и ще включвам и тежести.
Фитнес на този етап неможе, тъй като с бебошан няма как, а вечер съм на лекции, тъй като записах магистратура.
Утре 23.11-голямото начало ще кача точни мерки, от които ще стартирам и които ще бъдат моят коректив и верен приятел по пътя към целта.
Мнението беше редактирано от Rali на 22.11.15 22:26.
И ето храненето за ден първи:
Закуска 9:00 - голяма чаша кафе с мляко/ Верея 3.6%/
Обяд 12:30 - омлет от 2 яйца с 2 лъжици овесени ядки, един домат с 2-3 капки олио и малко сол, 100 гр. Котидж сирене
След обяд 16:00 - дълго кафе с мляко+30 гр. леблебия и чаша сок морков+ ябълка
Вечеря 19:30 - Зелева салата + мусака с картофи+ филия хляб 102 зърна
Вода за деня: 1,5, знам че е малко и утре ще я увелича
Движение: ходене с количката 3км
Стартови килограми: 102
Мерки неуспях да измеря, тъй като се оказа че нямам метър, но това ще го поправя още утре |-)
23.11.15
22:29
Здравей и добре дошла отново! И то с хубави новини! :)
Успех с целите.
Спря ли да кърмиш?
Здравей и добре дошла отново! И то с хубави новини! :)
Успех с целите.
Спря ли да кърмиш?
Здравей, Благодаря много (wave)
Да спрях да кърмя, преди месец.
Храненето ден втори :) Закуска 8:30: 2 ябълки с голяма чаша кафе+мляко
Втора закуска 10:30: филийка хляб 102 зърна с 3 парченца есам
Обяд 13:30: омлет от 2 яйца с 2 супени лъжици овесени ядки и 100 гр. Котидж сирене и чаша сок морков+ябълка
Второ хранене към 18:30: 2 филийки хляб 102 зърна с 3 парченца едам и парченца скумрия
Вечеря 21:00: 4 с.л китайски орис с 5 с.л пиле с гъби и бамбук
Вода за деня 2,5 л.
Нямаше време зс никакво движение за съжаление, тъй като цял ден си мрънкахме с бебето, благодарение на съседката, която дава уроци по пиано вкъщи от 8:00 сутринта до вечерта (envy)
Храната за ден трети, докато не съм я забравила:
Закуска 9:00 - Една ябълка
Обяд 13:00: Омлет от 2 яйца с две супени лъжици овесени ядки + салата от 2 настъргани моркова с 3с.л. кисело мляко, поръсена със сусам
Следобедна закуска: 300гр. кисело мляко /3,6% Бор Чвов/ с 2с.л. чиа, 2 с.л кокосови стърготини поръсени с 1ч.л мед
19:00- 2филийки 102 зърна с 6 парченца кашкавал
Вечеря 22:00: 3с.л кафяв орис на фурна с праз,домат и спанак и 1/2 скумрия на фурна+1/2 чаша розе
Вода;2,5л
Чай от джинджифил и мед 0,5л
Зелен чай 0,5л
Движение: 2км ходене
Храната четвърти ден:
Закуска : 9:00 : 1 банан+голяма чаша кафе с мляко Верея 3,6%+2 филийки 102 зърна с шест парченца кашкавал
Обяд: 3 с.л. от кафявият ориз с 1/4 скумрия на фурна
След обяд: 40гр. печен белен слънчоглед
Вечеря: С малко отклонение 1 парче домашно приготвена здравословна торта/без захар, брашно и всякакви боклучави добавки/, мое лично творение,която се получи супер вкусна, ще сложа рецептата за да си я имам и за друг път и за някой който има повод, за да не чувства че прегрешава или просто му се яде здравословно сладко.+1/2 червено вино
И преди лягане 1ч.ч. прясно мляко Верея 3,6%
Движение много къщна работа:D
Течности: Вода 2,5л
Чай от джинджифил с мед и лимон 0,5л
Ден пети:
Закуска 9:30: 1 банан+1филия 102 зърна с три парченца кашкавал+голяма чаша с кафе с мляко Верея 3,6%
Обяд: Отново кафяв ориз на фурна със спанак и праз/бях сготвила в голямата тава/+1/4 скумрия на фурна
След обяд: Парче торта+20 гр. белен слънчоглед
Вечеря: С малка грешка, но до девет бях на лекции и нямаше време за нищо.
Салата от 3 моркова с лимон и 3-4 капки олио+3 с.л кисело мляко, 1 препечен кренмвриш+1с.л. от ориза
Течности: 3л вода
0,5 л чай джинджифил
Рецепта за моята бърза-икономично здравословна торта, която кръстих ” Вкусна и полезна”
Продукти за блата:
2ч.ч овесени ядки, които смлях в чопъра до брашно
1ч.ч фъстъци, които отново смлях
2 белтъка/жълтъците сложих в крема/
30 гр. масло
1.с.л мед
12с.л стафиди, които смлях до пюре отново в чопъра заедно с маслото
1/2 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.л лимонтозу
5 с.л какао
Капачка ромова есенция, без добавени Е-та, но може и без нея
Начин на приготвяне: Първо накиснах стафидите за 30минути във вода/водата да остане малко над тях/, след това разбих на сняг белтъците, сле това прибавих всичко останало и разбих с миксера, докато се получи еднородна смес. Сложих в ринг за печене, моят е от стандартните. Пекох 17 минути на 200 градуса на фурна с вентилатор, без да е предваарително нагрята+17 минути на фурна без вентилатор.
Проверява се с клечка за зъби, когато по клечката не се лепи. След като стане готов блата се остава да изстине, тъй като няммах време го изнесох на тераста на студено.
Продукти за крема:
700 мл прясно мляко, аз го правих с Верея 3,6%/от тях 500 мл се слагат да се сварят и да заврат, със 100 мл се разбиват с бананите на пюре и със 100 мл се разбиват с жълтъците
30 гр. масло
2-та жълтъка
2 банана, може и три
3с.л овесени ядки, които отново смлях до брашно
2с.л чиа, но може и без нея
1 с.л мед
1 ванилия есенция
1 желатин
Приготвяне на крема:
Кипваме млякото, след което към него добавяме разбитите банани, разбитите яйца с мляко, към които добавяме смляните овесени ядки и чиа, след това разбъркваме и оставяме да покъкри 10-15 мин при непрекъснато бъркане, след това добавяме и маслото, сваляме от котлона оставаме да се поохлади и прибавяме меда, разбъркваме и след това добавяме желатина който се приготвя според указанията на опаковката и отново го разбъркваме много добре
Сглабяне на тортата:
В ринга върху изпечения блат изсипваме крема и воаля тортата е готова, оставяме 15 мин да се охлади и я прибираме в хладилника да стегне. Аз я поръсих с червени боровинки за украса.
Готова за консумация след 2 часа (clap)
Ето как изглежда:
Мнението беше редактирано от Rali на 28.11.15 17:51.
Ето и храненето за ден шести:
Закуска 9:00- голяма чаша кафе с мляко/ Верея 3.6%+1 банан+ парче торта
11:00- 20 гр. Белени печени слънчогледови семки
Обяд 13:30- омлет от 2 яйца с 2 с.л овесени ядки с 5 малки парченца кашкавал + салата от 2 домата с магданоз с малко сол и няколко капки олио
След обяд 18:00-1 ябълка
Вечеря 22:00- свинско на фурна с чушки+ печени картофки + 1/2 чаша розе
Течност 2л. вода
Движение: тичане по задачи,лекции
Мнението беше редактирано от Rali на 28.11.15 23:37.