Съставки за Натурално покачване на тестостерона ?

Прескочи до:

09.09.14
08:09

Здравейте ! Правих си профилактични изследвания и пожелах да включа естрадиол и тестостерон и се оказа ,че естрадиола ми е под долната граница а тестостерона ми е в граници ,но е нисък.....
Естрадиол - 20.8 pmol/l    референтни-  28 / 156
Тест- 3,44 ng/ml   референтни-2.49 /  8.36

А проблеми нямам с либидото или каквото и да било.Пусках си и още изследвания и тези просто ги добавих.Купих си DAA,трибулус и цинк какво още да добавя към тези неща да ги пия 1 месец после да почина 15-20 дена и пак да си пусна нови изследвания и ако има нещо да ходя при ендокринолог?

Темата беше редактирана от Master Admin на 09.09.14 09:49.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

09.09.14
09:17

За мен най-добрия стак за покачване на тестостерона натурално си е ДАА + АИ. Многократно съм го ползвал и винаги съм оставал доволен. В момента пия ДАА + АД-3 и е много добра комбинация :)

09.09.14
09:25

казано от Padre на 09.09.14, 09:17:

За мен най-добрия стак за покачване на тестостерона натурално си е ДАА + АИ. Многократно съм го ползвал и винаги съм оставал доволен. В момента пия ДАА + АД-3 и е много добра комбинация :)

Да но при мен като естрадила е под долната граница ако пия АИ няма ли да стане по-зле.

Ще стане. ДАА(според теглото пиеш 3 до 5гр дневно), трибулус (2гр), цинк 60-90мг и това ти е играта. С толкова нисък естрадиол няма смисъл от АИ, само негативи ще има.

09.09.14
10:48

За какъв период от време да го направя :) аз имам 120 гр DAA 100 гр трибулус на NOW и цинк на същата фирма. Да купя още толкова и да ги направя 2 месеца нещата ?Мислях да добавя и екдистерон на вемохерб  и след края на всичко да изкачвам 2-3 седмици и да ида пак да си пусна изследвания :(

Екдистерон ти е излишен. А за стака - 30 дни са ти предостатъчни, правиш почивка месец и нещо и може пак.

09.09.14
12:09

казано от Херцог Трън на 09.09.14, 10:50:

Екдистерон ти е излишен. А за стака - 30 дни са ти предостатъчни, правиш почивка месец и нещо и може пак.

Ок :) значи екдистерона не би помогнал в моя случай ?

С горните 3 неща ще постигнеш достатъчно добър ефект.

09.09.14
12:45

Защо питаш нас? Питай някой лекар :)

09.09.14
13:14

казано от Mercedes AMG на 09.09.14, 12:45:

Защо питаш нас? Питай някой лекар :)

Поне тези лекари с които съм общувал, си нямат и понятие кой хормон за какво е , камо ли за подобни стакове с добавки...за пример: уважаван уролог с 30 години стаж , ме пита кой ми е “изписал” цинк и трибулус, и че тамоксифена смъквал естрадиола до ” кастрационни нива”

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 09.09.14 13:14.

09.09.14
13:36

казано от Padre на 09.09.14, 09:17:

Какво е АИ и АД-3 ?

Тази ДАА много модерна стана последно време, ще взема да я пробвам накрая.
Мен лично трибулус не ми действа, тествал съм поне 5 вида, бих заместил с мака в горепосочения стак.
Също така съм замислил за следващото лято да комбинирал Horny Goat Weed, Tongkat Ali, екстракт от коприва и Gelatinized Maca.

Мнението беше редактирано от karlo на 09.09.14 14:01.

АИ = ароматазен инхибитор

АД-3 явно е някакъв продукт просто с такова действие

09.09.14
13:57

Lecheek Nutrition AD-3 PCT   - за този продукт става на въпрос.Но при мен не мисля ,че ще има полза защото ще ми свали още естрадиола според мен.

09.09.14
15:05

Аз пък мисля, че няма да ти е от полза да търсиш в спортен форум съвети по медицински проблеми. Едно е да искаш да повишиш тестостерона, като преди това ти е бил в референтните стойности, друго е някой хормон да е извън тях и да си мислиш, че А+Б=В, особено пък що се отнася до такива сложни системи като ендокринната. Има една камара други неща в т.ч. и хормони, които могат да са извън нормата и да доведат такива дисбаланси. Лекар и по-подробни изследвания са по-основателния вариант в случая от натуралното “зобене” ;)

Мнението беше редактирано от Петър на 09.09.14 15:06.

10.09.14
19:21

Хормоните са ти в норма, понякога различните лаборатории дават различни референтни стойности и стават някакви излишни паники както в случая. Трибулуса под 3х 3-5+гр на ден няма смисъл да го пиеш, защото няма да има ефект (то и иначе пак може да няма), ДАА също е без ефект, освен по джоба. Нищо чудно от ефедрина малко да си поизтормозил гонадната ос.

11.09.14
08:08

казано от aleks на 10.09.14, 19:21:

Хормоните са ти в норма, понякога различните лаборатории дават различни референтни стойности и стават някакви излишни паники както в случая. Трибулуса под 3х 3-5+гр на ден няма смисъл да го пиеш, защото няма да има ефект (то и иначе пак може да няма), ДАА също е без ефект, освен по джоба. Нищо чудно от ефедрина малко да си поизтормозил гонадната ос.

Значи казваш че под 10 гр трибулус няма да го усетя ?Аз си купих този на Now foods 1000мг  и пия по 3 хапа да ги вдигна ли на 6 бр ? И ДАА-то го пия по 4 гр на ден никакъв ефект ли няма да видя от него ? :(

казано от aleks на 10.09.14, 19:21:

Трибулуса под 3х 3-5+гр на ден няма смисъл да го пиеш, защото няма да има ефект (то и иначе пак може да няма)...

Според това, което съм чел, количества от порядъка на 10-15 g дневно са доста над разумното.
Къде си срещнал тази информация? Би ли я споделил?

11.09.14
08:26

Ти сам казваш, че нямаш никакви оплаквания и се чувстваш добре, какво очакваш да усетиш? Няма за какво да се притесняваш. С добавки хормонален дисбаланс не се оправя (какъвто ти нямаш), аз и горе ти написах - хормоните са ти в норма, нищо ти няма, здрав си.

Според това, което съм чел, количества от порядъка на 10-15 g дневно са доста над разумното.
Къде си срещнал тази информация? Би ли я споделил?

Знаеш поговорката за кучето и месаря, нали? Голяма част от информацията в интернет е представена непълно или дори грешно и не говоря само за хранителните добавки, а за всичко свързано със спорта, дали ще е тренировъчен сплит, комплекс, методики и т.н. Статии се пишат от кой ли не, хора без опит и знания. Сайтове като pubmed също, много е трудно обикновен човек да успее да разграничи реално изследване от мнимо такова, както и получените резултати. Същото важи и при лекарите, има доктори и доктори. Както в случая с уролога, нормално е един уролог да не е добре запознат с ендокринната система, както и ендокринологът да не е добре запознат с отделителната система, но това не пречи да има и калпави уролози и ендокринолози, които да не разбират от собствената си специалност.
Кой точно и как е установил, че едно безобидно растение е неразумно да се приема над 10-15гр дневно? И кое е неразумно? Накратко - внимавайте на кой или на каква информация се доверявате, приемате за вярна и разпространявате сред другите.

Мнението беше редактирано от aleks на 11.09.14 09:19.

11.09.14
09:50

Всичко в интернет е лъжа ! Не вярвайте на лекарите,на изследванията,на програми и тем подобни. Само Aleks знае истината за спорта и човешкото тяло ! Пиите по 15-20 грама трибулус и не си давайте 25те лв. на месец за ДАА ! Съжалявам за оффа,но този потребител искрено ме разсмя :)

aleks, нали за това те питам бре, човек - защото се надявам да науча нещо ново.
Попитах човешки, защото на фона на твоето мнение аз имам пропуски в знанията си и получих... дървена философия като отговор. Явно аз съм поредният обикновен човек, който се опитва да научи нещо с гледане като куче пред месарница... то няма лошо всъщност. Благодаря за вниманието.

P.S. Говорим за нещо различно от “сериозните проблеми” като ‘Какъв протеин да си купя?’ и ‘Колко ВСАА да приемам?’...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.09.14 10:32.

Айде пак, “последната инстанция” алекс се намеси :D

Аз имам питане - ти пил ли си този стак (ДАА + трибулус) ? :)

11.09.14
13:06

казано от Master Admin на 11.09.14, 08:08:

...И ДАА-то го пия по 4 гр на ден никакъв ефект ли няма да видя от него ? :(

Такава доза определено ще я усетиш най-вече под формата на сериозно чревно разтройство....ДАА в нормална форма има ужасна разтворимост. виж дали не можеш да си мариш някаква по-лесна за усвояване форма. Калциев челат или нещо подобно. По-възможност със саркозин, за да има смисъл.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 11.09.14 13:09.

11.09.14
13:12

казано от Solomon Kane на 11.09.14, 13:06:

Такава доза определено ще я усетиш най-вече под формата на сериозно чревно разтройство....ДАА в нормална форма има ужасна разтворимост. виж дали не можеш да си мариш някаква по-лесна за усвояване форма. Калциев челат или нещо подобно. По-възможност със саркозин, за да има смисъл.

Ами ето това е продукта който пия - Trec Nutrition DAA Ultra. Приемам по 4 капсули на ден сутрин / обяд / вечер  в една таблетка има 1 гр DAA аз сутринта приемам 2 на обяд 1 и вечерта 1 с по 1 гр трибулус на NOW със всеки прием на DAA
1000 mg - D-ASPARTIC ACID

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.09.14 13:21.

11.09.14
13:26

казано от Master Admin на 11.09.14, 13:12:

Ами ето това е продукта който пия trecnutrition -bg.com/bg/testo/128-trec-nutrition-daa-ultra.html   и приемам по 4 капсули на ден сутрин / обяд / вечер  в една таблетка има 1 гр DAA аз сутринта приемам 2 на обяд 1 и вечерта 1 с по 1 гр трибулус на NOW със всеки прием на DAA

Щом нямаш проблеми със стомаха, вероятно го усвояваш. Или имаш  много здрав стомах. Доколкото знам, 1 грам се разтваря в 220 мл вода, така че смятай. Челатната форма има 75 пъти (!) по-добра разтворимост. При DAA важното е да й създадеш условия да сработи чрез инхибиране на глициновия лиганд на NMDA рецепторите, затова се прибавя и саркозин, в равна на ДАА пропорция.

11.09.14
13:34

казано от Solomon Kane на 11.09.14, 13:26:

казано от Master Admin на 11.09.14, 13:12:

Ами ето това е продукта който пия trecnutrition -bg.com/bg/testo/128-trec-nutrition-daa-ultra.html   и приемам по 4 капсули на ден сутрин / обяд / вечер  в една таблетка има 1 гр DAA аз сутринта приемам 2 на обяд 1 и вечерта 1 с по 1 гр трибулус на NOW със всеки прием на DAA

Щом нямаш проблеми със стомаха, вероятно го усвояваш. Или имаш  много здрав стомах. Доколкото знам, 1 грам се разтваря в 220 мл вода, така че смятай. Челатната форма има 75 пъти (!) по-добра разтворимост. При DAA важното е да й създадеш условия да сработи чрез инхибиране на глициновия лиганд на NMDA рецепторите, затова се прибавя и саркозин, в равна на ДАА пропорция.

От къде мога да се сдобия с  този саркозин?

11.09.14
14:04

От специализираните магазини за лабораторно оборудване и консумативи. Или от такива сайтове. Или големите китайски сайтове като АлиБаба например. Но все пак преди да се вкараш в такива сложни схеми напрви един контролен тест, да не се окаже че е фалшива тревога ;)

11.09.14
14:41

aleks, нали за това те питам бре, човек - защото се надявам да науча нещо ново.
Попитах човешки, защото на фона на твоето мнение аз имам пропуски в знанията си и получих... дървена философия като отговор. Явно аз съм поредният обикновен човек, който се опитва да научи нещо с гледане като куче пред месарница... то няма лошо всъщност. Благодаря за вниманието.

P.S. Говорим за нещо различно от “сериозните проблеми” като ‘Какъв протеин да си купя?’ и ‘Колко ВСАА да приемам?’...

Да и аз напълно сериозно ти отговорих, това, че нищо не си разбрал не е мой проблем. Аз разлика в посочените от теб два “сериозни проблема” и в това по колко трибулус да се пие не виждам абсолютно никаква.

Айде пак, “последната инстанция” алекс се намеси

Аз имам питане - ти пил ли си този стак (ДАА + трибулус) ?

Да разбирам, че ти си ги пил:

Ханш : 121/123
Талия : 133/133

Този стак не съм го пил. Аз хранителни добавки почти не пия, ако приемам нещо ще е протеин, БЦАА или креатин. Не разчитам на добавки, а на здрав сън, добра храна и адекватни тренировки. Според мен добавките са без ефект или ако имат такъв той е толкова пренебрежим, че не си струват дадените пари.

Виждам, че тук има истински професионалисти в сферата на спортната суплементация и моето скромно мнение няма никаква стойност, тъй че по-добре да замълча, за да не ви дразня с моята некомпетентност. Включих се в темата само да напиша, че хормоните на потребителя Master Admin са в норма и няма за какво да се притеснява (за 3ти път вече го пиша), за което искрено съжалих.

Всичко в интернет е лъжа ! Не вярвайте на лекарите,на изследванията,на програми и тем подобни. Само Aleks знае истината за спорта и човешкото тяло ! Пиите по 15-20 грама трибулус и не си давайте 25те лв. на месец за ДАА ! Съжалявам за оффа,но този потребител искрено ме разсмя

Мхм, ще трябва да ми заемеш аватара си. 8-)

Eppur si muove!

Ето сега благодарение на всемогъщия интернет разбрах, че това дори не са негови думи и е бил под домашен арест до края на живота си.

казано от aleks на 11.09.14, 14:41:

Да и аз напълно сериозно ти отговорих, това, че нищо не си разбрал не е мой проблем.

Кое не съм разбрал?
Помолих за конкретна информация, но вместо нея получих намек, че няма да мога да я осмисля. При това от човек, който дава мнение за добавки, които не е приемал (Tribulus terrestris конкретно). Дали това значи, че кучето е успяло да научи всичко за месото чрез... внимателно гледане във витрината на месарницата?

Дай реалните изследвания, които потвърждават твърдението ти и остави проблема с интерпретацията на данните от тях на мен. Ще опитам да се справя колкото ми позволяват интелектуалните възможности, знанията и общата култура. Колкото - толкова, но това ще си е точно, само и единствено моя грижа.

Действай. Аз също съжалих, че се обърнах към теб с тази молба.
Наивитетът ми е на границата на дебилното в случая. Виж, това наистина е само мой проблем.

11.09.14
22:04

Хем не работят добавките и хем не си заслужават парите ама приемаш и ти...

Solomon Kane доста хора имат “митнически проблеми” след приемане на определен продукт (USP Labs Test powder) и сега разбирам на какво се е дължал. Лично при мен беше на моменти и по спомен в началото и към края на периода на приемане на (Test powder). Изпих 2 кутии и смело твърдя, че до сега по добро нещо не съм приемал ! Отделно и много хора покрай мен останаха доволни. Общо взето съставките в продукта наистина работят.

До Solomon Kane - мисля да изпия още 2 кутии Test powder и какво би ме посъветвал за приема на саркозин ?

12.09.14
00:23

казано от AgBOKATA на 11.09.14, 22:04:

... Лично при мен беше на моменти и по спомен в началото и към края на периода на приемане на (Test powder). Изпих 2 кутии и смело твърдя, че до сега по добро нещо не съм приемал ! Отделно и много хора покрай мен останаха доволни. Общо взето съставките в продукта наистина работят.
До Solomon Kane - мисля да изпия още 2 кутии Test powder и какво би ме посъветвал за приема на саркозин ?

Ами то освен да зарадваш някой (плюс акне и мазна кожа), няма как да има много осезаем ефект. Не знам защо доста хора го мислят като някаква алтернатива на леките АС...За съвет, няма много смисъл - ефекта е индивидуален, т.е. трябва да циклиш и да пробваш докато намериш най-ефективния за теб вариант. Всички добавки, които работят чрез ‘отключване’ на рецептори, след време водят до т.нар. десенсибилизация, т.е. загуба на чувствителност на рецептора и трябва да се прави пауза. Някои билдъри циклят дори невростимовете като кофеин, никотин и т.н.
Лично на мен, това на USP Labs ми се струва малко скъпичко. За такива пари бих си поръчал по-скоро нещо на Ergo Pharm.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 12.09.14 00:24.

Алекс, и 230 да станат тия мерки, много ме изкефи как директно обърна на ad hominem. Няма по-добър индикатор за пълна липса на аргументи като лична нападка (особено насочена към визия). :) Твойто е “гроздето е кисело, макар да не съм го ял” :)

Иначе, Соломон, аз проблем с ДАА имах само 1вия или 2рия ден - леко раздразнен стомах, малко прочистих ( :D ), но иначе след това нямам проблеми (освен с вкуса, което ме кара да го пия с натурален сок :) ). Колкото до ефект...този път тотално забравих да пусна изследвания, макар че предният път имаше и си беше оказало ефект (тогава нямаше обаче АИ, като сега и макар теста да беше скочил, естрогена беше се качил още повече). Като ефекти - бих казал адски повишен апетит напоследък + силно учестени полети на самолета, както казваха в една реклама :D

27.09.14
16:54

Ако се търси нещо нестандартно и ефективно, LG Science и PES правят най - качествените продукти в хардкор категорията, но напоследък рядко се намират.

27.09.14
19:27

казано от 4oKuTo на 27.09.14, 16:54:

Ако се търси нещо нестандартно и ефективно, LG Science и PES правят най - качествените продукти в хардкор категорията, но напоследък рядко се намират.

Да ми посочиш поне един качествен продукт на LG? Като ще те помоля да се обосновеш с конкректни факти на база неговото съдържание. Благодаря!

Carbohydrate

27.09.14
20:02

Количеството на хормоните в кръвта зависи също от това, в какво физическо моментно състояние се намира организма. За да се опредли точно, даже 3 проби ще са малко. Особено за човек, който тренира. Може да се направи някаква средна картина за месеца с седмични проби, например. Ако е верен подхода на мускулния растеж чрез суперкомпенсация, то тогава и нивото на хормоните в кръвта би следвало да е вълнообразно т.е. да има пик и постепенно “угасване” на вълната....Само на хора взимащи анаболи им е постоянно нивото,....но временно)))) или на такива със заседнал начин на живот...

27.09.14
20:38

В момента пия стака и след 10 дена ще ходя да си пусна едни изследвания и към края на месеца още едни :) Говорих с доктор по неговите думи съм ОК и да не се притеснявам ,но ... :)

29.10.14
12:14

Аз осезаем ефект във възстановяването,силата и постиженията си,постигнах със следният стак:
Мaca - 3gr
Fenugreek - 3gr
Testamax (daa + ai) - 4 капс дневно
Tribulus - 3gr
Omega 3 (с двойна концентрация) -  9 грама дневно
Zma - по 3 преди сън
Като билките ми бяха изцяло на now foods,а зма-то на сайтек.

31.10.14
19:21

Като цяло останах меко казано разочарован от стака.В началото естрадиола ми беше под долната граница а след стака е над горната това ок ,но тестостерона в началото беше близо до долна граница сега също е така.През цялото време съм пил по 3 гр DAA 2 гр Трибулус на NOW и 30 мг цинк + ориндж траид витамини.

http://s3.postimg.org/y8eml1kir/Clipboard011.jpg

Това с естрадиола над горната граница не е точно ок, но не е и страшно с оглед на това, че много бързо след приема на ДАА ще си се върне в нормата. Така поне пише в изследванията. Прочети статията на Владо за Д-аспарагиновата киселина и реши дали си струва да се правят стакове с нея.

31.10.14
20:30

казано от Камен Илиев на 31.10.14, 20:05:

Това с естрадиола над горната граница не е точно ок, но не е и страшно с оглед на това, че много бързо след приема на ДАА ще си се върне в нормата. Така поне пише в изследванията. Прочети статията на Владо за Д-аспарагиновата киселина и реши дали си струва да се правят стакове с нея.

Да знам ,че не е ок ,но в предвид ,че преди приема на ДАА-то беше под долна граница /първият пост на темата/  не се притеснявам защото мисля ,че сега ще се нормализира .Просто поне за себе си видях ,че са пари на вятъра и маркетинг :) трибулус уж хубав взех толкова и оказва влияние или пък кой знае каква коприва е имало вместо трибулус :)

Преди няколко месеца четох някъде, че близо 50% от добавките с растителен произход или не съдържат необходимото количество от тревата, или съдържат друга безполезна трева. Надявам се си прочел за ДАА-то. Прочети и коментарите на Владо отдолу под статията му. Там също има истини.

31.10.14
21:11

казано от Камен Илиев на 31.10.14, 20:55:

Преди няколко месеца четох някъде, че близо 50% от добавките с растителен произход или не съдържат необходимото количество от тревата, или съдържат друга безполезна трева. Надявам се си прочел за ДАА-то. Прочети и коментарите на Владо отдолу под статията му. Там също има истини.

Да определено спирам с глупостите :)

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1