Проблем с кости и стави

Здравейте трениращи пичове и пички. На 18 съм, 177, 69кг .. Проблема е там, че когато отида на доктор .. ” винаги ми няма нищо ” .. затова реших да попитам тук. Когато получа някаква травма, или минава много бавно или не минава и продължава да ме боли дори и след определена почивка. Ставите на ръцете ме болят, глезените му пукат, рамената ми също .. Наскоро почна да ме боли кръста - ” било от претоварване ”  .. -_- Аз си мисля, че всичко това идва от липсата на достатъчно калций .. макар да ям млека сирената кашкавали и така нататък .. Бих се радвал ако някой може да ми помогне с някакъв продукт който е използвал, калции, витамин Д и магнезий примерно, има много продукти в интернет а не мога да преценя кое е добро и кое не е. Благодаря предварително !

Ако не загряваш достатъчно преди тренировка е нормално да те болят и пукат. Загряването е половината тренировка

11.09.14
16:36

Не мога да повярвам че все още има някой, който се връзва на легендите за млякото и калция. :D
Като получиш травма, обикновено я получаваш не защото се движиш или тренираш, а защото го правиш по неправилен начин. Когато започнеш да тренираш/движиш правилно, травмите ще спрат да се “случват”.
Ако от 18 годишен започваш да се притесняваш за ставите си, не знам какво ще правиш по-нататък...не ти трябват добавки, научи се да тренираш.

Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.14 16:37.

казано от Маргарита Манева на 11.09.14, 16:36:

Не мога да повярвам че все още има някой, който се връзва на легендите за млякото и калция. :D
Като получиш травма, обикновено я получаваш не защото се движиш или тренираш, а защото го правиш по неправилен начин. Когато започнеш да тренираш/движиш правилно, травмите ще спрат да се “случват”.
Ако от 18 годишен започваш да се притесняваш за ставите си, не знам какво ще правиш по-нататък...не ти трябват добавки, научи се да тренираш.

Остави неправилното трениране.. Въпроса е там, че още преди да почна да тренирам ги имам тези проблеми .. от футбол а дори и без причина започва да ме боли я китка я рамо, лакът .. Както казах, много бавно ми минават травмите ..вероятно е от калция.. В интернет има стотици продукти с калции магнезий и витамин д .. Въпросът ми беше, ако някой е използвал нещо да сподели :)

12.09.14
07:39

Допълнителния прием на калций само може да влоши нещата. Противно на очакванията ти, приетия като добавка или с храната калций, не служи за изграждане на костната система, а се натрупва там, където най-малко ти трябва - по ставите, в бъбреците (под формата на бъбречни камъни) и т.н.
Увери се че приемаш достатъчно магнезий с храната си и силиций.
Не си мисли че добавките са някакви чудотворни прахчета и хапчета, които вършат всякакви чудеса. ;)

ПП: НЕ-тренирането също е неправилно трениране. ;)

казано от Маргарита Манева на 12.09.14, 07:39:

Допълнителния прием на калций само може да влоши нещата. Противно на очакванията ти, приетия като добавка или с храната калций, не служи за изграждане на костната система, а се натрупва там, където най-малко ти трябва - по ставите, в бъбреците (под формата на бъбречни камъни) и т.н.
Увери се че приемаш достатъчно магнезий с храната си и силиций.
Не си мисли че добавките са някакви чудотворни прахчета и хапчета, които вършат всякакви чудеса. ;)

ПП: НЕ-тренирането също е неправилно трениране. ;)

А какъв е твоят съвет ? Да започна да тренирам правилно ( предимно на лостове + дъмбели и допълнителни килограми ) и да се храня здравословно .. с времето може ли нещата да се променят и да съм ОК, или да чакам и чакам контузиите да минат и тогава да започна да тренирам .. ?

12.09.14
15:11

Мисля че съм дала всички съвети, които мога за количеството информация с което разполагам.

казано от Маргарита Манева на 12.09.14, 15:11:

Мисля че съм дала всички съвети, които мога за количеството информация с което разполагам.

Ок, благодаря ти ..
Поздрави !

29.10.14
11:52

Здравей, за костите ти препоръчвам да си вземеш Витамин K2-Mk7. Без него, колкото и калций да приемаш, той няма как да се свърже в костната матрица, защото без този мастноразтворим витамин, произведеният остеокалцин (веществото, свръзващо калция) остава неактивен. Не са много компаниите, които произвеждат този витамин - може би и затова цената му не е ниска, а и в повечето продукти е синтетичния вариант на К1, който не е толкова ефективен в сравнение с  K2-Mk7. Аз пия този на HAYA LABS, тъй 1 капсула съдържа 100% от дневните нужди (100 мкг) и реално една опаковка ми стига за 2 месеца, което е наистина изгодно.

05.11.14
09:50

казано от Александър на 29.10.14, 11:52:

Здравей, за костите ти препоръчвам да си вземеш Витамин K2-Mk7. Без него, колкото и калций да приемаш, той няма как да се свърже в костната матрица, защото без този мастноразтворим витамин, произведеният остеокалцин (веществото, свръзващо калция) остава неактивен. Не са много компаниите, които произвеждат този витамин - може би и затова цената му не е ниска, а и в повечето продукти е синтетичния вариант на К1, който не е толкова ефективен в сравнение с  K2-Mk7. Аз пия този на HAYA LABS, тъй 1 капсула съдържа 100% от дневните нужди (100 мкг) и реално една опаковка ми стига за 2 месеца, което е наистина изгодно.

За витамин К2 си наистина прав, че има много важно действие за заздравяването на костите. Единственият път, когато си счупих нещо беше ръка.Тогава ползвах именно несинтетичната форма на К2-Мк7, витамин Д3, витамин Ц с биофлавоноиди, цинк пиколинат и ядене на много зелени храни и телешки бульони. След месец махнах гипса, а на 20-тия ден правих силово на лоста.

Мани ги тия млека и витамини, разгряваш ли преди тренировка или не?

06.11.14
16:49

Да, този витамин К, който RoboCop96 е дал е може би най-добрия вариант, който се намира в БГ.
Иван Илиев - според теб да се стигне да пуска тема във форума, дали пък не е пробвал да разгрява преди тренировка .....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1