Вашите омега-3 ?

11.09.14
21:35

Здравейте,
Простете за тривиалната тема, но след старателна работа с търсачката на форума, реших все пак и аз да попитам:
Каква форма и марка омега-3 приемате и от кои продукти имате положителни впечатления относно състав, съотношение състав/цена и сравнително лесна преглъщаемост?
Благодаря! :)

11.09.14
21:54

Bulk powders Omega 3 - страхотно съотношение цена и качество, приключвам една опаковка от 270 дражета - препоръчвам !

След тях ще продължа с Controled Labs - OxiMega Fish Oil. По етикет изглеждат добре, но закупени от тук излизат скъпо.

11.09.14
22:50

Повече ядки - продукция на баба и дядо :)

11.09.14
22:57

Имам някакви на Madre Labs. Всички са вкусни докато ги ям, защото имат рибен вкус, но той продължава и на другия ден, което вече е противно. И аз като Мечката гледам да хапвам орехчета, че не се трае този рибешки аромат, излизащ от стомаха...

Най-добре е да си вземеш омега 3 на NOW. За да пиеш ефективна доза омега-3 на БЪЛК, трябва да изпиеш поне 10 капсули, отделно те не са само омега 3 - има 20мг витамин Е, а разбрах,че не е добре да се предозира дългосрочно с него. Досега пих омега-3 на БЪЛК, но веднага щом свърши го сменям.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 12.09.14 00:27.

fire.is.my.nature

12.09.14
01:01

казано от ME4O_TURIST на 11.09.14, 22:50:

Повече ядки - продукция на баба и дядо :)

ядките имат омега 6 за жалост, само орехите имат повечко омега 3, но пак са кофти заради съотношението.

Аз приемам масло от дроб на треска :Д = cod liver oil. Бъкано е с витамин А и Д и е по-малко вероятно да създаде непоносимост от другите рибени масла. Взимам го в течна форма, не на капсули. 1 или 2 чаени лъжички на ден=1-2 гр омега 3 и 100-200% витамин А и Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.09.14 01:02.

12.09.14
07:34

Ако си склонна да инвестираш малко повече в здравето си, купи си крилово масло.
Следващия избор надолу в списъка е маслото от дроб на треска, което горе ти препоръчаха.
От там нататък - няма чак такова значение, гледай само фирмата производител да е читава.

12.09.14
10:22

В момента ultra omega на Now по 3 дневно, иначе от по леките пиех по 9-10. Омегите на Бълк ги усещам много добре, но никъде не намерих произход, чисти ли са откъм тежки метали и т.н. Ескимо-3 са качествени също, но са и по-скъпи.

Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 12.09.14 10:23.

12.09.14
11:51

Благодаря ви! :)

AgBOKATA и аз бях хвърлила око на Controled Labs.. хареса ми, че обещават по 1 гр омега 3 за всяка капсула, защото идеята да пия по 10тина капсули, както каза Ади, ми е пфф непреглъщаема :х :Д.

ME4O_TURIST, винаги съм давала предимство на опцията да си набавям нужните хранителни вещества по “естествен” път - чрез богата и разнообразна храна, но не винаги успявам да включвам в дневното си меню достатъчно ядки и мазни риби, за жалост.. :)

Anelia, и мен въпросният гаден аромат ме тревожи, понеже ако се окаже крайно неприятен, знам че ще ги пия “на сила” и следователно не редовно.. :х

Ади, за сега точно към NOW - ULTRA OMEGA 3 FISH OIL съм се насочила.. :) Позната марка, което ме кара малко повече да се доверя на таблицата на етикета им.

fire.is.my.nature , заедно с Марги ме накарахте да обмисля и течния вариант. :) Как го приемаш? На гладно? С храна? И има ли натрапчив вкус и мирис?

Марги, благодаря за идеята. Не бях търсила информация до сега за криловото масло и това, което прочетох определено ме спечели. :) Но откривам продукт под вариант на softgel капсули, а не течен, на производител, за който нямам наблюдения: NATROL - OMEGA-3 KRILL OIL 1000 MG. Някой да го е пробвал? :)

12.09.14
16:25

Аз винаги гледам омега-3-то да са от рибено масло, а не от ленено, защото то съдържа предимно друг вид омега-3 мастна киселина (алфа-линоленова), която организма в последствие по-трудно превръща в EPA и DHA (каквито са в рибеното масло).

12.09.14
17:48

казано от Dale Cooper на 12.09.14, 10:22:

В момента ultra omega на Now по 3 дневно, иначе от по леките пиех по 9-10. Омегите на Бълк ги усещам много добре, но никъде не намерих произход, чисти ли са откъм тежки метали и т.н. Ескимо-3 са качествени също, но са и по-скъпи.

Преди време показваха сертификат с пробите и всичко беше ОК.

казано от Willpower на 12.09.14, 11:51:

fire.is.my.nature , заедно с Марги ме накарахте да обмисля и течния вариант. :) Как го приемаш? На гладно? С храна? И има ли натрапчив вкус и мирис?

...Не бях търсила информация до сега за криловото масло и това, което прочетох определено ме спечели...

Сина ми,който е на 3 години и половина пие само течни OMEGA 3,неовкусени.В момента на HOLLAND AND BARETT,но имам известни съмнения отностно продуктите им и мисля да се насоча към други.Ужасни са,за моя вкус,но каквото каже “тати” е закон :D
Вкуса и аромата е подчертано рибен,но аз имам прекалено силно обоняние и не съм критерии,гади ми се още докато отварям шишето.Пия капсулирани на няколко марки според моментните промоции, и към изброените по-горе  ще добавя OPTIMUM NUTRITION.Само от тях нямам последващ вкус на карантия в устата.
От това,което съм чел за криловото масло оставам с впечатлението,че е по-скъпо,по-малко проучено и не съвсем доказано по-полезно и потентно.Твърде възможно е да греша,но до момента не съм убеден на 100% в това,че е по-добрия вариант.

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 12.09.14 18:28.

11.02.15
18:44

Здравейте, приятели. Днес си Взех Омега 3 на Фортекс - 1000мг . На опаковката пише да се пият 3 пъти по 1 по време на храна. Това одачен вариант ли е ? Защото съм чувал много мнения и разногласия. Да се пият по време на тренировка, Преди тренировка, след тренировка. Вие как мислите? и до колко таблетки да приемам Благодаря Ви  предварително.

20.02.15
17:32

казано от AgBOKATA на 11.09.14, 21:54:

Bulk powders Omega 3 - страхотно съотношение цена и качество, приключвам една опаковка от 270 дражета - препоръчвам !

След тях ще продължа с Controled Labs - OxiMega Fish Oil. По етикет изглеждат добре, но закупени от тук излизат скъпо.

След ровене по различните марки и техните продукти и сравняване на етикети, и аз в крайна сметка си ги купих тези, тъй като наистина излизат доста изгодно.

02.03.15
13:44

Аз мисля да си взема Омега 3 рибено масло на Натрол. Изглежда ми добро съдържанието му EPA/DHA 180/120 в 1000 мг. Погледнах и тези на Бълк, но там тези стойности се съдържат в 2 дражета (2000 мг.) На Now също са с добра концентрация, но излизат малко по скъпо и затова се спрях на Натрол. Ако може някой да сподели мнение за тях и удачен вариант за прием.

02.03.15
16:07

казано от deqn91 на 02.03.15, 13:44:

Погледнах и тези на Бълк, но там тези стойности се съдържат в 2 дражета (2000 мг.)

Нещо не си гледал правилно. 2 дражета е serving size-a, всяко от тях си има 180/120, което е стандартната стойност за рибеното масло.

02.03.15
16:31

казано от Ensiferum на 02.03.15, 16:07:

казано от deqn91 на 02.03.15, 13:44:

Погледнах и тези на Бълк, но там тези стойности се съдържат в 2 дражета (2000 мг.)

Нещо не си гледал правилно. 2 дражета е serving size-a, всяко от тях си има 180/120, което е стандартната стойност за рибеното масло.

Точно това казвам, че в 2 дражета се съдържа 180/120, а тези на Натрол в 1 се съдържа толкова.

02.03.15
17:22

Само на Допелхерц купувам, в аптеките ги има.

03.03.15
11:48

А има ли някакъв проблем ако се приемат с други добавки, или по-добре да има поне 1 час между приема на омега и другите добавки. Аз до сега съм ги пил 3 пъти дневно с храната заедно с дейли витс.

06.03.15
10:58

Не би трябвало да има проблем, но кажи конкретно какви други добавки ползваш.

05.10.19
09:09

Здравейте, искам да взимам омега 3 на now foods, но капсули те са адски големи. Как се приемат, може ли с дъвчене или на части. Извинявам се за глупавия въпрос но ми е важно. Благодаря предварително.

17.10.19
14:35

Ето тези са с повечко омега и на сравнително добра цена: Екстрийм Омега 2400 мг х60 капсули NATROL

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1