Цитрулин малат, аргинин и бета аланин преди тренировка

12.09.14
13:05

Как ви се струва тази комбинация за преди тренирвока
Малата - 8 гр
Аргиниен - 2 гр
Бета аланине  - 4гр

Замислех се и за таблетка кофеин 500мг към останалите 3 продукта ?
Дали ще се получи енергийна бомба и добро азотно напомпване ?

Как определи тези дозировки?

Кофеин - енергийна бомба ще се получи,  да... вероятно очите ти ще светнат като фарове на камион, а след това може би ще последва energy crash (заради огромната еднократна доза).

Напоследък ми прави сериозно впечатление (във форума и извън него), че много хора гледат твърде несериозно на кофеина и изобщо не се колебаят да приемат наистина стряскащи дози. Четете и мислете с тия глави!

Цитрулин малат - 8 g ми се виждат излишно много. Една доза около 4-5 g е достатъчно ефективна.

Аргинин - 2 g е сравнително скромно количество... 3-5 g ще бъдат доста по-ефективни.

Бета аланин - ако ще пиеш бета аланин само преди тренировка, то подобре не се занимавай с тази добавка. Говорили сме за начините на прием и дозировката, чрез които можеш да имаш полза от него.

12.09.14
14:27

казано от Кольо Пияндето на 12.09.14, 14:20:

........

Бета аланин - ако ще пиеш бета аланин само преди тренировка, то подобре не се занимавай с тази добавка. Говорили сме за начините на прием и дозировката, чрез които можеш да имаш полза от него.

Извинявай просто от интерес ще споделиш ли как е подходящия начин защото сега мисля да си купя и аз един бета-аланин :)

12.09.14
14:30

казано от Кольо Пияндето на 12.09.14, 14:20:

Тук мога да поспоря с теб от личен опит. Аз от доста време пия по шест грама бета-аланин именно само преди тренировка (което ще рече през ден) и усещам много благотворен ефект върху сила, издържливост и възстановяване. Разликата е най-явна, когато го спра за известно време.
Парестезията, предизвикана от бета-аланина, най-вероятно е показател за покачването на нивото му в кръвната плазма, което от своя страна е явен индикатор, че при тази аминокиселина не се образува депо и няма смисъл да се пие в нетренировъчни дни. Пикът на нивото на бета-аланин в плазмата се достига след 30 до 45 минути, а нивото му започва да намалява след 90 до 120, което ще рече, че мястото му е точно преди тренировка.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.09.14 14:34.

Боби, може и да не се наложи да спорим. :)
Колко пъти седмично тренираш и колко бета аланин приемаш? ;)
Твърдението ти за бързодействието и липсата на натрупване са твърдения, които са доста различни от знанията ми. Ще се ограмотявам отново май. :) Ако имаш под ръка литература за четене и я заметнеш ще ми е по-лесно, де... (giggle)

Според това, което знам, бета аланинът работи ефективно при редовен дългосрочен прием (както е креатинът). При доза от 4 g, приемани 3 пъти седмично (най-вероятно), аз имам съмнения в ефективността на суплементацията. В тази тема съм споделил впечатления за бета аланин.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.09.14 14:58.

20.09.14
18:46

Аз също пих бета-аланин през ден по 5 гр преди тренировка и съм много доволен от него.

Може ли да ми кажете след кой ден прием ще започне да има ефект? Пия Цитрулин Малат от 2 дена една доза 3гр. Преди тренировка и една доза след тренировка. Друго не пия , но не усещам все още никакъв прилив на енергия дори и на някакво силно напомпване. Може ли с цитрулин малата да приемам и азотен бустер Arnold Iron Pump? Ще има ли по хубав и бърз ефект или само ще си “ебавам” организма?

казано от Петър Димитров на 13.09.16, 08:26:

Може ли да ми кажете след кой ден прием ще започне да има ефект?

За коя добавка говориш?
В темата коментираме три добавки.

Пия Цитрулин Малат от 2 дена една доза 3гр. Преди тренировка и една доза след тренировка.

Направи дозата цитрулин малат 5 g и приемай цялото количество само преди тренировка.

Може ли с цитрулин малата да приемам и азотен бустер Arnold Iron Pump? Ще има ли по хубав и бърз ефект или само ще си “ебавам” организма?

Да, могат да се приемат заедно.
Вероятно ще имат синергичен ефект, разбира се, без да забравяме рисковете при прием на азотни бустери.

Да, могат да се приемат заедно.
Вероятно ще имат синергичен ефект, разбира се, без да забравяме рисковете при прием на азотни бустери.

Какво ще рече синергичен ефект ? И в почивни дни да пия ли цитрулин малата или азотния бустер ?

казано от Петър Димитров на 14.09.16, 10:07:

Какво ще рече синергичен ефект ?

Взаимно да подобряват ефективността си.

казано от Петър Димитров на 14.09.16, 10:07:

И в почивни дни да пия ли цитрулин малата или азотния бустер ?

Не, няма причина.
Прием на такъв тип добавки е оправдан само преди тренировка.

Днес за първи път пих преди тренировка цитрулин малата (6гр.) и една доза от бустера ( една супена лъжица , както пише в сайта). Имаше ефект имах сила и издръжливост , но цял ден ми беше някакво замаяно , трепереха ми ръцете  и сърцето ми туптеше учестено. Дали съм предозирал или това е нещо нормално? Да продължавам да пия такива дози или по различно да ги пия ?

Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 14.09.16 19:33.

14.09.16
20:29

казано от Петър Димитров на 14.09.16, 19:31:

Днес за първи път пих преди тренировка цитрулин малата (6гр.) и една доза от бустера ( една супена лъжица , както пише в сайта). Имаше ефект имах сила и издръжливост , но цял ден ми беше някакво замаяно , трепереха ми ръцете  и сърцето ми туптеше учестено. Дали съм предозирал или това е нещо нормално? Да продължавам да пия такива дози или по различно да ги пия ?

Супена лъжица? Тоя бустер няма ли си мерителна лъжица? Сигурен ли си, че пише “супена лъжица”? Щото е много вероятно да си изпил четворна доза, ако си ползвал супена :)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 20:29.

казано от Pleasure на 14.09.16, 20:29:

казано от Петър Димитров на 14.09.16, 19:31:

Супена лъжица? Тоя бустер няма ли си мерителна лъжица? Сигурен ли си, че пише “супена лъжица”? Щото е много вероятно да си изпил четворна доза, ако си ползвал супена :)

Препоръчителен дневен прием: Разтворете една супена лъжица с 250 мл вода и приемайте 30 минути преди тренировка.
Това го пише в сайта SILA.BG

14.09.16
20:35

Ами това е глупост и продуктът ти трябва да е дошъл с мерителна лъжица, която си игнорирал най-вероятно :) Пий една мерителна лъжица, разтворена във вода, а не супена лъжица. Изпил си четворна доза.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 20:41.

казано от Pleasure на 14.09.16, 20:35:

Ами това е глупост и продуктът ти трябва да е дошъл с мерителна лъжица, която си игнорирал най-вероятно :) Пий една мерителна лъжица, разтворена във вода, а не супена лъжица. Изпил си четворна доза.

Ми аз го разтръсках ма нямаше , ше видя пак , но така пишеше в сайта затова и не съм търсил ,защото мислех , че като пише , че трябва една супена лъжица няма мерителна лъжичка

14.09.16
20:51

А на опаковката на продукта какво пише? И колко грама са написали, че е една доза? (пак на опаковката)

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 20:52.

казано от Pleasure на 14.09.16, 20:51:

А на опаковката на продукта какво пише? И колко грама са написали, че е една доза? (пак на опаковката)

Скъсах я и е изхфърлих не съм обърнал внимание ..

14.09.16
21:01

За твое щастие я има на съхранение в мрежата:

http://www.roguefitness.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/g/pgnc1-16444540_gnclabel_pdf_1.jpg

Не ми прилича на една супена лъжица :)

Не е зле и да подадеш сигнал към въпросния сайт, за да не вкарат някого в болницата :))

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.09.16 21:04.

казано от Pleasure на 14.09.16, 21:01:

http://www.roguefitness.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/g/pgnc1-16444540_gnclabel_pdf_1.jpg

Не е зле и да подадеш сигнал към въпросния сайт, за да не вкарат някого в болницата :))

Благодаря ти за отзоваването , ще им напиша в сайта

казано от Pleasure на 14.09.16, 21:01:

Има мерителна лъжичка сега я изрових , но по една ли да разбивам или по 2 не знам колко и е грамажа , немога да преценя , защото от малата разбивам по 2 мерителни лъжички , но там ми се струва че самата лъжичка е по малка ?

15.09.16
08:42

По една лъжица... нали ти пратих линк към етикета, не можеш ли да прочетеш?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1