ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.09.14
20:11

Чакам месечното събитие...  Онази статия “подвластни на МЦ” е супер вярна. Цял живот се водя по различните периоди на тия 28 дни. Подуване, лесна уморяемост, апетит... Гърдите ми са станали двойни... Абе чудо. Добре, че не ми се отразява особено на настоенията, както на някои познати.

30.09 тренировка вкъщи, бърза и лека
1. СУПЕР СЕРИЯ
- напади на място 5х10х23.5 кг (по 10 всеки крак)
- лицеви опори 5х10
2. СУПЕР СЕРИЯ
- преден клек 5х10х23.5 кг
- лицеви опори с крака на стол 5х10
3. СУПЕР СЕРИЯ
- раменна преса 5х10х23.5кг
-римска тяга 5х10х23.5кг
4. набиране подхват 10х5

за къде без 50 набиранки :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.10.14 09:22.

01.10.14
21:32

Жива съм :) Днес почивка. Мускулна треска на краката и малко горе. От вчерашната мижава тренировка. Или е заради ПМС то или защото пооорязах въглехидратите от 3-4 дни -тоя задник малко трябва да заслабне. ЕХ, навремето-допреди 2 год ядях по 250-300 гр въгл на ден и отслабвах. Възрастта си казва думата. Лятото се отпускам да ям като прасе-плодовете са нож с 2 остриета. Но 2-3 кила + не са проблем, човек трябва да си тежи на мястото :)
Бях на концерт, предизборен. Много хубав. Поли Генова, Веско Маринов,местна група,тенорите от “Уникалните гласове”, ансамбъл “Българе”, ала-бала. Малко разнообразие. Голяма агитация. Нямаше кебапчета. :)
Преди това за друга партия пя Тони Димитрова, ама трябваше да се прибера, да сготвя и хапна. Сори, Тони :)
Стискайте палци до неделя да има още концерти.

02.10.14
13:55

http://goo.gl/e4CWdj
Какво ви е мнението за тази класация на вредни и безполезни упражнения? Разгледайте я добре, защото мен много ме изненада!

02.10.14
15:13

Всички упражнения са вредни, ако се изпълняват неправилно. Едно грешно движение, което се повтаря постоянно води до контузии и създаване на вредни двигателни навици. Някои от показаните на сайта, който си дала упражнения са наистина безсмислени, както и самия материал, който явно е писан за запълване на някакво интернет пространство. така посочени, упражненията сами по себе си, извън контекста на конкретни цели и тренировки, упражненията наистина губят смисъл. ;)

02.10.14
20:43

да бе, така е ,права си. Тук идеята ми беше, че в карето под всяко се описва защо трябва да се избягва и с какво да се замени. в смисъл изобщо тези 14 са вредни сами по себе син за изпълнение.

Днес не се сдържах- щях да тренирам след работа, ноооо тръгнах да размразявам хладилника (мраз :) ). С идеята да стане по-бързо, почнах да го търкам с една кърпа. Е, отне ми 10 пъти повече усилия и същото време ако просто го бях оставила сам. И накрая след цялото търкане и попиване си разлях кутията с разтопения сладолед на мокета. Комедия просто :)

За тренировката- клекът -стабилен. Не усетих да ме забиват в земята както обикновено. 2-3 идеи по-добре от назидателното ми клипче. И определено по-дълбок от него- следях си по ограничителите. Викнах си пазач- на който му хареса да му се дупя, ама карай- ползата е обща. :) Легът- супер доволно, след лицевите опори съм на 6 .Тягата- кривичка беше, признавам, но затова по-лека.
След глада тая седмица, бързах, преди да  ми свърши силата :)

02.10 0 трен в зала
1. клек 10х60кг, 8х65кг 5х70кг 3х75кг (последното с помощ от пазача) 6х60 кг 8х40кг
2. лег с дъмбели от наклон (30 и 40 градуса) - 3х10х(2х20кг) 1х10х(2х16кг)
3. сумо тяга 5х85кг, 5х80кг, 5х70кг, 8х50кг

02.10.14
20:45

Малко житейски мъдрости от собственика на залата. Дано се виждат, че с телефона...

02.10.14
20:55

Изключително интелигентен човек изглежда...и учтив при това. ;)

03.10.14
09:41

Всъщност наистина е интелигентен и учтив. И доста добре описва трениращите в залата.

03.10.14
09:50

Хаха, поне има запетаи тук-там. :) Интереното е, че е написал местоимението “ми” с главна буква, което показва какво мисли за себе си. ;)

03.10.14
10:28

Ахахаха, страхотен е , да :D. Преподавател по бойни изкуства киокушин карате. Вярвам, че е постигнал душевен мир и хармония със света. ;) Истина е , че в залата прибилително ;) 88.95 % от трениращите са “хърбави чек#джии” във възрастовата граница-12-19 год. Ако мислите моята тяга за крива, а клека за непоносим, то при вида на трениращите ще си избодете очите ПРЕДИ да си прережете вените. Това донякъде ме мотивира да си пооправя нещата, за да давам добър пример ;)

Ето едно представяне на сенсей Магеранов от миналата година:
http://www.mma-bulgaria.com/video/intervyuta/intervyu-sas-sensey-petar-mageranov

03.10.14
20:27

Днес треска в краката, очаквано :) Днес леко раздвижване, да кръвоснабдя лекинко мускулите, да активирам възстановителните процеси :)
03.09 вкъщи
1. набиране различни хватове 8-8-6-8
2. крънчове свити крака 4х15
3. разтваряне за странично рамо с ластик 4х15 (натоварва!)
4. глутеус ритник от стоеж 4х15 всеки крак без почивка
5. набиране подхват 4х5
6. напади СТ 4х10 всеки крак
7. СУПЕР СЕРИЯ
- задно рамо с ластик (като фейс пул) 4х15
- избутване за гърди с ластик 4х15

Раздвижих, да не съм схваната, че утре пак в залата. За къде без набирания :)
Смятам, че с 150/200 набирания за седмицата няма нужда да тренирам бицепс или пулдаун в залата.

По повод дискусията в дневника на Вероника :) Oт малка вкъщи  “изучавам” алтернативна” медицина. Израснала съм с идеята да науча повече за собственото си тяло, какво се случва в него.
Разбира се, човешкият организъм е огромна неизследвана напълно област, едва ли някога изобщо ще разберем всички тайни на биологията, но не пречи, човек да се опита да опознае тялото си колкото може по-добре.
Има много популярни издания, в които се разглеждат  спорнитe гледни точки. What the doctors don’t tell you е събирателен сайт за сума ти изследвания, които няма да прочетем в нашите вестници. Платен е и все не ми се дават пари за пълен достъп, но и безплатните ревютата са добре дошли. Имат богат на теми блог. Доста се говори за огромните вреди от обезболяващите и антибиотиците , причинени от неправилната им употреба. И т, н. :) Препоръчвам на всеки заинтересован любителски от медицина, алтернативна такава, физиология.
От известно време започнах да се интересувам по темата за микробиологията и генетиката. Чисто любителски. Започнах с книгите на Уотсън за ДНК. И после понавлязох леко в темата с други автори.
Очаквам да ми препоръчате нещо по темата, излязло на български. МОЛЯ!
Ае,засега живи и здрави.

03.10.14
21:16

казано от Queen Cobra на 03.10.14, 20:27:

\Доста се говори за огромните вреди от обезболяващите и антибиотиците, причинени от неправилната им употреба.

Ето това е разковничето, а не в самите антибиотици.

03.10.14
21:25

казано от Boby_ на 03.10.14, 21:16:

\Доста се говори за огромните вреди от обезболяващите и антибиотиците, причинени от неправилната им употреба.

Трудно е да се намери правилна употреба за нещо, чието име подсказва, че е отрова: “анти-био”, т.е. противници на живота. ;)

03.10.14
21:32

казано от Маргарита Манева на 03.10.14, 21:25:

казано от Boby_ на 03.10.14, 21:16:

Трудно е да се намери правилна употреба за нещо, чието име подсказва, че е отрова: “анти-био”, т.е. противници на живота. ;)

Кажи го на Mycobacterium tuberculosis, Yersinia pestis, Mycobacterium leprae, Helicobacter pylori и всички знайни и незнайни бактерии, заради които преди 100 години дори най-дребното порязване е можело да е животозастрашаващо.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.10.14 21:33.

03.10.14
21:35

Казах трудно, не невъзможно. ;) Това, че избиват лошите, не означава че не избиват и добрите бактерии. Употребата им е нож с много остриета и са малко случаите, когато е наистина оправдана. А в днешно време се изписват като бонбони.

03.10.14
21:36

казано от Маргарита Манева на 03.10.14, 21:35:

Казах трудно, не невъзможно. ;) Това, че избиват лошите, не означава че не избиват и добрите бактерии. Употребата им е нож с много остриета и са малко случаите, когато е наистина оправдана. А в днешно време се изписват като бонбони.

Извинявай, но това вече е проява на арогантно невежество.

03.10.14
21:50

Щом казваш. Днес не ми се спори повече с теб, особено когато ме наричаш невежа без аргументи.

ПП: Не съм лекар, нямам медицинско образование, но мога от първа ръка да споделя какво причинява употребата на антибиотци. За съжаление имам много горчив личен опит с тях, както и опита на близки. Знам и какво се случи с мен когато прекратих употребата им.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.14 21:55.

04.10.14
09:30

Олеле, каква дискусия се е породила! Супер!
В случая мисля да подкрепя и двамата, защото двете позиции се срещат по средата, както всич1ко останало.
Ами разбира се, ВСИЧКО Е НЕПРАВИЛНА УПОТРЕБА!!!
Преди стотина години са смятали обогатения с олово бензин за най- добрия помощник на индустрията, или ДДТ, с което има клипове как през 50-те  обливат деца? Да не говорим, че в началото на миналия век В ЕВРОПА са смятали премахването на клитори и яйчници за много ефективно лечение на емоционални съпруги. Или трансорбиталната лоботомия за превъзпитание на затворници.

Мръднали сме малко напред от това положение, определено :О

Боби е прав. Правят се нечовешки, невероятни неща с клетките, с ДНК, с отделни протеини и пр. Вече можеш да си платиш генно изследване, да разбереш носиш ли вреден мутирал ген или да разбереш прародителитети от коя част на света са дошли. Можеш да се сканираш от косъм до косъм и да се диагностицираш във всичко. Може да си смениш почти всеки орган с нов, вече с твои клонирани клетки (в Бг е клонирането е забранено във Закона за здравето :) Винаги съм знаела, че здравната ни система е съвършена и завършена и само клонирането ни пречи да станем европейци... )

Само дето си мисля, че всичко е изродено от корупцията на лекарите, фармацефтите, от желанието за печалба на фармацефтичните корпорациите - а производството на лекарства  май е най-доходоносния бизнес след дрогата.

Марги е права. нещата се израждат в друга посока. Сега има милиони лекарства, за които не можеш да си сигурен дали лекуват нещо. В крайна сметка ако едно хапче има ЕДНО ПОКАЗАНИЕ  и 3 СТРАНИЦИ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ, това полезно ли е? или води до назначаване на още 3, за да преодолеят страничните ефекти на първото?
Освен това старите хубави антибиотици май почти не работят. Имало напълно нелечими щамове туберкулоза.
Да вземем нашта мила родина, където 2/3 от познатите ми при остра вирусна инфекция си предписват сами доксициклин, спрей за гърло с АНТИБИОТИК ,  парацетамол и по 5-6 “прахчета” (още парацетамол). Освен това го пият по собствена схема и прекъсват лечението след като свършат опаковката, парите или така си преценят.

защото  повярвайте ми- НИКОЙ ОТ ПОЗНАТИТЕ МИ НЕ ЗНАЕ ДЕЙСТВИЕТО НА ТОЯ ПРОСЛОВУТ ПАРАЦЕТАМОЛ. И грам представа си нямат, че всички тия  вещества си взаимодействат с други лекарства, добавки и самата храна по знайни и незнайни за мен начини.
Вярно, рядко се умира от парацетамол и антибиотик- по-скоро от чернодробна недостатъчност и др. последващи недостъчности :).
Paracetamol is a hepatotoxin. As it is processed by the body, one of its metabolites starts to destroy the cells of the liver. This gradually leads to liver failure and, in some cases, death. Paracetamol toxicity is the most common cause of acute liver failure in Britain. It is not a medication to be messed with. ( от редактор на Телеграф, UK) :)

Личната лекарка беше изписала при настинка ( което са си вируси) на хазяйката ми - 75 годишна жена с скорошен инсулт => 3-4-5 силно действащи лекарства, хипертония и аритмия => 2-3-4 силно действащи лекарства, някакви проблеми със щитовидната жлеза, без жлъчка и с неперфектно функциониращ черен дроб и бъбреци - по 3-4 “прахчета”  с парацетамол на ден. Това беше лечението. След 2-3 дни назначи антибиотик (знам, защото аз го купувах )- “за да ПРЕДОТВРАТИ евентуална бактериална инфекция”.... Тия доктори сигурно са учили, че се правят изследвания-антибиограми, но през живота си не са ми правили. Нали струва пари на държавата.
Освен това на старата жена е изписан профилактично аспирин, а никой не й казва, че категорично не трябва да яде чесън примерно- който съдържа много активни вещества.

То е ясно, че не съм учила 6 години медицина, ама в наши дни всеки може да провери всяка информация и всички гледни токи и изследвания по темата. И трябва да го прави, защото аз не съм срещала диагностик като д-р Хаус. Собствената ми лична лекарка множество пъти е обърквала диагноза. “Болно” гърло с двустранна пневмония с излив (да речем). Върхът на диагностицирането беше при една колежка преди 3-4 месеца- лекар с 30 годишен стаж “обърка” диагнозата на баща й - лекува ВЪЗПАЛЕНА ЖЛЪЧКА  при РАК НА ПАНКРЕАСА В ПОСЛЕДЕН СТАДИИ. Смениха лекаря, спешна операция, ПОСТОПЕРАТИВНА ПНЕВМОНИЯ и след 1 месец човека си замина.

Абе няма да оправим света, накъдето е тръгнал. :)
Но поне да даваме добър пример със себе си.

04.10.14
09:34

да се чете * фармацеВт. :)

04.10.14
20:18

Малко тренировки :)
Клек- стегнат, мускулната треска ми показва кое работи, ще стане като хората.
Пробвах ТРАП-ТЯГА с трап-бар в края- http://www.bodybuilding.com/exercises/exerciseImages/sequences/921/Male/l/921_1.jpg
гадно нещо, не мога с прегърбя като бял човек, само с гъз се вдига. Ще го включа още следващата  тренировка, да си подобрявам так каквото мога :) Въпреки малките кила, слагах фитили, че ми се обелиха мазолите вече.
Машината за гърди - http://www.designmyworkout.com/node/58 , podobna, само че саморъчно направена. успях да заклещя  5 кг диск, все пак защо накрайниците за дисковете да са еднакво дебели :) Най- напомпения в залата заедно с по-слабичкия си френд 7-8 минути дърпаха, бутаха, зачукваха го с друга петица отдолу отгоре, еле, излезе. Препотиха се момчетата.
Другото - както обикновено.

04.10
1. клек 8х70кг, 8х65кг, 8х60кг, 8х50кг, 8х40кг
2. избутване на машина за гърди 3х8х(2х20кг) 1х10х(2х15кг)

3. гребане на хоризонтален скрипец 4х10х50кг
4. СУПЕР СЕРИЯ

- разгъване за предно бедро 3х10х25кг
- суинг с пудовка 3х20х16кг
5. флайс от полулег 3х15х(2х10кг)
6. трап тяга 4х5х50кг
7. раменна преса на машина с дискове 4х10х(2х14кг)

05.10.14
08:48

Малко снимки, па следобеда тренировки. :)

05.10.14
11:05

Малко снимки на гладно и “студени”.
Надявам се да не уплаша народа, дано сте седнали. :)
Имам излишна плът за 3-4 кенийчета, но засега се търпи.
Според мен се показват някакви мускули под сланината. Отпред и отстрани съм доволна, само отзад дето се крие един огромен тлъст задник, на който му трябва диета. Тренировките само го правят по-голям :)

05.10.14
11:14

05.10.14
11:18

И звера, скрит отзад. :)

05.10.14
19:28

И така. Малко тренировки за мойто стройно тело :)

05.10 вкъщи
1. набиране различни хватове 5х5
2. френско разгъване от лег 5х8х23.5 кг (надцених се)
3. СУПЕР СЕРИЯ

- крънчове 5х15
- глутеус ритник от колене 5х20 всеки крак
4. набиране подхват 5х5
5. СУПЕР СЕРИЯ

- разгъване за трицепси с ластик 5х10
- фейс пул(задно рамо) с ластик 5х15
6. СУПЕР СЕРИЯ
- крънчове коляно -лакът 3х20 общо
- глутеус мост с крака на високо 3х15

Трябваше да има още 2-3 упражнения, но бившата хазяйка дойде да ме види, че откак се изнесох от нея не съм се обаждала. Тъкмо да имам сила за утре пак да пораздвижа телеса. Все си викам :” Днес се натоварих комплексно, значи утре ще правя само странично рамо и бицепс...”
И пусто- почвам да се набирам, греба, клякам. Ни мой тъй да си хабя тренировката аз за маловажни неща :)

Е, надявам се на снимките не съм потресающо зле, но ако съм, разрешавам да плашите децата като не щат да си ядат броколите с мен :)

05.10.14
23:45

Супер си си и сега. :) Чистенето ще е малко трудно зимата, но не и невъзможно. За дупето може да правиш всеки ден сутрин и вечер масажи по 10 минути с твърда гъба и кафе. Кожата става уникална след тях. Аз ги правих месец и разликата беше огромна. :)

06.10.14
08:51

Мерси за съвета. Не мисля да чистя особено. 1-2 кила максимум. По-скоро да си изчистя храната. Определено зимата съм доста по-стриктна в храненето в сравнение с лятото. Тогава качвам 2-3 кила- фруктоза от плодовете и се отпускам с филийките. Сега си купих чопър и цяла седмица се скъсах от салати :)

06.10.14
09:25

Значи с гъба  няма да стане-пробвала съм масажи - по-тежък е случая.
Въобще този диван, дето си влача, ще да е от естрогена. Преди време като ми мереха боди фата какво излезе- общо около 18% мазнини, в горната част 10-12% , в долната-около 28-30%. Сега съм поне 20-22%, ама пак така се разпределя. Хич не се влияе тоя брич от клякания и напади, та почнах разни ритници и мостове па да се покръвоснабди тая сланина.
Не че ми пречи, има мускули под нея, просто за снимка не става и като цяло разваля визията. ;)
Значи откакто почнах да тренирам, имам 2 опции- да сваля гъза или да кача в гърба, за да има баланс. Е, сещайте се кое предпочитам...
Е, тука съм с 2-3 кила по-малко, по-добре е май :)
http://assets.bb-team.org/users/130058/580/f754653cf21cdc57cf52360d6b42e604.jpg?1412249621

06.10.14
16:17

Хъм, аз ги правих с ето такава Въпросът е да е наистина твърда и да търкаш до почервеняване на кожата. В началото се разраних даже на два пъти :( поне имаше ефект. Инак и аз имам подобен проблем - всичко отива първо по бедра и дупе :( От бедра обаче свалям и най-бързо, луфт от няколко см получавам буквално за дни - много странна работа. И аз влизам в клуба за уравновесяване с акцент гръб и от месец почнах набирания :D
Чудех се, седиш ли много време в някаква по-странна позиция, както и с кола ли се придвижваш или вървиш пеш, включваш ли кардио в тренировката? :)

06.10.14
16:34

казано от Arlin Ivanova на 06.10.14, 16:17:

Чудех се, седиш ли много време в някаква по-странна позиция, както и с кола ли се придвижваш или вървиш пеш, включваш ли кардио в тренировката? :)

В смисъл? Крива ли изглеждам? По-принцип имам някакво явно вродено изкривяване на ребрата- в средата гръдния кош е леко вдлъбнат, а краищата на ребрата са изпъкнали. Не съм диагностицирана, може да е някаква форма на обущарски гръден коНе ми пречи, но когато сваля килограми започват да стърчат ужасно, особено отляво. Не ми създава проблеми, макар че в училище, когато тичахме,май нещо не ми стигаше въздух. 
Иначе да, седя крива, приведена напред :) . Може да се е развило от късогледството, може да е вродено. Май излизам някакъв фрийк, а? :) :)  :)
Не правя кардио-никакво. Преди повече от 6 год в началото на спортната си “кариера” карах колело по 30 мин на тренировка- както всички начинаещ. След време - няколко месеца, като не видях особен резултат и смисъл, прекратих. Сега шеста година разчитам на “божията” промисъл да си поддържам килограмите и тонуса. Тренирам само с тежести, собствено тегло, ластици. Мисля евентуално да си взема на старо велоергометър за у нас, но ще видим - ако си взема, няма да е с идеята за яко кардио, по-скоро за раздвижване, че ми липсва движение в ежедневието. Работя наблизо до вкъщи, така че ходя пеша. Около 2-3 км на ден общо, което е пренебрежително малко.
Това е засега. Ако те интересува нещо.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.10.14 16:48.

06.10.14
17:10

Не, въобще нямах това предвид с позицията, ох сега като чета как съм го написала звучи тъпо :D Съжалявам. Чудех се тъй като аз седя обикновено свита на топка в някаква много изкелиферчена позиция часове наред, дали това няма връзка с натрупване на мазнини в точно определена област. А дишането се влияе от позицията на тялото също, следователно може да води до слабо оросяване, забавена обмяна на вещества. Само предположения, не мога да твърдя с точност :)

06.10.14
18:18

Ахаха, не мисля, че няма връзка с натрупване. По-скоро промяната в хормоните и метаболизма, свързани със седенето, оказват влияние. Задника не става плосък от седенето на него, но седенето определено не помага :)
Мда, слабото оросяване е гадно нещо-седим сгънати на 2, със скръстени крака, подпрени ръце, спираме всякакъв нормален кръвоток, знам това. Но няма начин-освен да си сложиш корсет, но не би издържала дълго с него. :) Може би здравите гръбни мускули ще помогнат. Разтягане му е майката, всеки ден по обед и след работа/училище, ако не те мързи. И набирания :) Дерзай в набиранията и лежанката, дават самочувствие :)
Ти бая здрави крака имаш с тоя клек на 60 кила, никак не е малко за една година стаж. :)
Аз все съм се оплаквала, че бях супер желе- на същите кила, ама не можех да клекна с 20 кг лост, щеше да ме смачка, чак след  втората година прокляках, преди това уреди, лег преси. А набиране- забрави- почти 4 години тренирах преди първото. После голяма битка за всяко едно повторение в повече. Сега по 10 мога, ама не се зоря :) Ми лежанката- молех батките да ми сменят лоста с този дето в 10 кг, че нямах сила да го преместя сама. Абе нямаше  такава слабомощна като мен, 10 кила да не мога да вдигна.
Тъй че сега се чувствам като Херкулес. :)

06.10.14
18:43

Да, всичко се постига с постоянство и търпение. Мерси за съветите :) Дано някой ден - до края на тази година се надявам де, успея да направя и едно набиране :D
Ще продължавам да ти следя дневника, действа ми мотивиращо :)

П.П. Малко го наспамих, съжалявам за което :)

06.10.14
18:49

Аууу, как се прецаках! Като не чета ревюто ... Поръчах си разни добавки, в които и Омега мастни киселини на Universal и кво- били ЛЕНЕНО МАСЛО! БЛЯК! Язък за парите, можеше от сьомга...
Към списъка със зобта добавям:
1 капсула CLA х 1000мг
1 капсула хром - 200мкг
Другата седмица ще си взема калция с минералите, че е при гаджето. Абе скоро ще се хромирам и поцинковам. :) Ако започна да светя в тъмното, ще е от фосфора. :)
Цикълът ми мина и свърши в шеги и закачки и 4 поредни тренировки- с кляк, лег, тяга, набирания. Ни го усетих, ни нищо. :)
Иначе днес разумът надделя-
06.10 почивен ден. Ще ям, ще чета и ще си гледам сериала.
Хванали са ме лудите- искам още утре тяга и клек. Дано мързелът ми надделее. :)

06.10.14
19:20

казано от Queen Cobra на 06.10.14, 18:49:

Аууу, как се прецаках! Като не чета ревюто ... Поръчах си разни добавки, в които и Омега мастни киселини на Universal и кво- били ЛЕНЕНО МАСЛО! БЛЯК! Язък за парите, можеше от сьомга...
Към списъка със зобта добавям:

Е, взела си си естроген като за “цикъл” противозачатъчни. ;) Продай ги.

06.10.14
19:33

Мислиш ли? Толкова ли е зле?
(Ще ги шитна на колежката, тя още вярва на рекламите за лененото масло :) )

06.10.14
19:44

казано от Queen Cobra на 06.10.14, 19:33:

Мислиш ли? Толкова ли е зле?
(Ще ги шитна на колежката, тя още вярва на рекламите за лененото масло :) )

Лененото масло е на второ място след соята по съдържание на естрогени, които тялото разпознава като чужди. Целите семена са ок, защото имат достатъчно фибри, за да ги неутрализират. Аз бих го продала, още повече щом не е това, което си искала да поръчаш. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 06.10.14 19:44.

06.10.14
20:10

Добър съвет, мерси.
Аз гледах само % и съдържанието на мастни киселини, не обърнах внимание, че е от лен. Карай, ще го разкарам ако мога.
Ми кое е на първо място-соята?

Моя “фитнес” колега е много вманиачен относно добавките- в смисъл избягва всичко, открито и измислено след 80-та :) пие само витамини и определено не вярва, че в някое от хапчетата, които вземам, има въобще НЕЩО. :) Смята, че си харча парите за безсмислени глупости, защото в храната имало всичко необходимо.
Когато му покажа каталози или му разказвам за добавки, ме гледа с такова съжаление, потрес и нетърпение да ме прекъсне, че вече съм се отказала от мисията да го образовам в новите открития. (Ако му кажа за серепептазата на Марги от копринени буби сигурно ще получи микроинфаркт. :)
Изключвам , че изобщо никога не е чувал за ПЛАНК, СУИНГ, ПУДОВКА, ПИСТОЛЕТ, СНАЧ, ТРЪСТЕР.
ПРЕДИЗВИКВАХ ГОЛЯМ И ИСКРЕН СМЯХ У НЕГО КОГАТО МУ КАЗАХ ЧЕ СЕ МЪЧА ДА КЛЯКАМ НА ЕДИН КРАК. ( то аз и на 2 се мъча, но тва е друг въпрос ;) )
ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ СМЯХ ПРЕДИЗВИКАХ КАТО МУ КАЗАХ ЗА ПЛАНК. НЕ ВЯРВА, ЧЕ ТОВА Е УПРАЖНЕНИЕ. КАЗА, ЧЕ МОЖЕ ДОКАТО АКО ГО ПРАВИ ДА СИ ПУСНЕ НЯКОЙ ФИЛМ И ДА ОТКАРА 2 ЧАСА. :)

Та днес човекът ми разкри теория, че ВИТАМИН Е  води до рак, ако се взема над дневната доза от 30 МЕ. Почти всички добавки съдържат 400 МЕ. ИНФОРМАЦИЯТА Е ОТ ПРОФ. ЧИРКОВ.  :)
Ясно е, че всчко предозиране води до проблеми, но рак при 400 МЕ?
Някакъв съвет по въпроса?

06.10.14
20:27

Да - на първо място е соята. Едно хранене дневно със соя като доза е дневния прием противозачатъчни.
Парадокс е, че именно серапептазата би помогнала на твоя колега да избегне инфаркта.... :D :D :D
Личния ми опит с витамин Е - ежедневен прием на 400 единици, мисля че са около 260 мг, в продължение на 5-6 месеца, не показват отклонения, поне за сега. ;) Нямам наблюдение върху по-големи дози в по-продължителен период. Мисля че утвърдените от СЗО препоръчителни дневни дози на витамините и минералите са силно занижени. Аз лично приемам добавките си краткосрочно, на ротационен принцип. ;) Вкъщи имаме два шкафа с добавки, и ако трябва да пия всичко всеки ден, трябва да спра да се храня. :D

Мнението беше редактирано от Margi на 06.10.14 20:36.

07.10.14
20:58

И ето моята свята личност отново е на линия. Познах, че ще ме хване мързелът и няма да отида до залата-пазарувахме с колежка, мотахме се, стана 18.30 и така. Затова се раздвижих у нас. Не знам аз ли сбърках деня и момента за такава тренировка или просто съм прекалила с четирите последователни дни, не знам. Всичко над 10 повторения се оказа кардио.
На клякането нямах въздух, краката ми се напомпаха и затрепериха, почивките ги карах просната напреки на леглото все едно съм тичала 500 м. По-лесно ми е да клекна 10х60 кг отколкото 20х30кг!!?!!
На гребането ми се схвана лявата плешка, буквално изтръпна. Макра че гребането ми беше по-леко от клека.
Другото вече беше лесно, само за раздвижване. Стана 8 и реших че ми стига гърченето. Явно съм изморена и недоспивам-заради книжки и сериал :(
Утре ще видя имам ли треска :) Ако съм читава, ще си взема дрехите и от работа направо в залата, че прибера ли се първо до вкъщи, никаква няма да я  сколасам.

07.10 вкъщи
1. клек 5х20х30кг
2. гребане(надхват/подхват) 5х20х30кг
3. сумо тяга 5х20х30кг
4. СУПЕР СЕРИЯ

- избутване за гърди с ластик 5х20
- дърпане с прави ръце с ластик (за гръб) 5х20
5. напади на място СТ 5х20 (по 10 на крак)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1