казано от Queen Cobra на 26.09.14, 14:25:
Само не разбрах с какво това , че благодаря за загрижеността, ви подразни? Сложих дори усмивка, за да покажа добрите си чувства :) Ето така ;)
Имаш право - ти очевидно си доволна от тренировките и техниката си, а ние най-нахално се опитваме да те убедим, че си крива.
Аз лично се извинявам за критиките, които съм отправила. Браво за вдигнатите килограми. Още можеш! :)
ПП: Мисля че това искаше да чуеш в крайна сметка. :)
казано от Queen Cobra на 26.09.14, 14:25:
Само не разбрах с какво това , че благодаря за загрижеността, ви подразни? Сложих дори усмивка, за да покажа добрите си чувства :) Ето така ;)
Аз не съм ти се подразнил. Казах и показах всичко, което имах да кажа и покажа по темата и приключих с този разговор.
26.09.14
14:37
Боби, показното беше много добро. Това, че ми обърна внимание, също го оценявам. Но най-вече това, че сподели личен опит. Това е страхотно.
Марги, права си за владеенето на тялото, в това те подкрепям напълно, виждам, че правиш много красиви неща със своето собствено и те адмирирам.
Въпросът дали мога още или не е важен в случая. Със сигурност мога, чудя се дали искам, но това е съвсем друг въпрос.
Не знам поради каква причина Маргарита вижда ирония в мнението ми, при положение, че няма такава.
П.П. Не можеш да ме убедиш, че съм крива, защото си го знам, не го отричам.
Мисля, че се написаха много полезни неща днес.
казано от Queen Cobra на 26.09.14, 14:37:
Марги, права си за владеенето на тялото, в това те подкрепям напълно, виждам, че правиш много красиви неща със своето собствено и те адмирирам.
Аз не ти говоря за това, което аз правя, а за елементарни двигателни навици, като например: позиция на стъпалата, активиране на определени части на тялото и мускули в елементарен изправен стоеж, позициониране и работа с таза, неутрална позиция на гръбнака, ляво-десен баланс и т.н. Моите неща са други и съвсем не са задължителни за изпълнение от нормален здрав човек - те са въпрос на личен избор и път.
казано от Queen Cobra на 26.09.14, 14:37:
Не знам поради каква причина Маргарита вижда ирония в мнението ми, при положение, че няма такава.
Не съм видяла ирония в твоето мнение, а аз подходих с такава, защото ми стана ясно, че не приемаш критики. :)
26.09.14
15:00
казано от NightCrawler на 26.09.14, 12:30:
Понеже ми стана интересно, извинявам се за нахалството но, може ли някой от горните коментиращи да сподели клипче на което той показва правилна техника на клек или тяга с такова съотношение тежест/лично тегло?
Аз ще ти покажа - истински чисти повторения, без пускане на щангата, без фитили, да, на повече килограми лично тегло, но с повече повторения.
Не знам доколко ще ми е адекватно включването, но на мен дискусията ми беше полезна, защото при мен също има известен дисбаланс (ляво - дясно) при клека.
За да не задръствам дневника на QK, бих искала да ви помоля ако имате някакви препоръки или материали по въпроса да ги споделите в моя дневник, а аз ще гледам да си снимам клека при следващата тренировка.
Зачетох се аз и си запалих цигарата наобратно :D
Мира,извинявам се,ако с поста си съм предизвикала това..хм...оживление..и се извинявам,ако не ти е харесало.Ти в отделен пост!!! беше упоменала,че си качила клип.Това според законите на логиката подсказва,че очакваш някакъв коментар.Или поне така предполагам аз.
90% от форумът се изказа,това ни е в правата.В крайна сметка,изводите си ги правиш ти.Решението е на твоя отговорност.
Ще дам личен пример.Аз също имам крива техника на тягата,особено на максимални.Крива и рискована техника.Както теб,никога не съм се контузвала от тази моя техника,и дори никога не съм усещала дискомфорт след тяга.НО!!!!!!!!!! Това не ми пречеше да работя паралелно за подобряване на техниката на изпълнение,почти целогодишно.Защо?Защото знам,че лоша техника води до лоши последствия и защото знам,че мога по-добре.Всеки може по-добре.Да кажем,че на дата ХХХ аз направих първата си 10ка на 130кг,сумо тяга,крива 10ка.СЛед целенасочена работа по техниката,не след дълго,направих 10ка на 130кг класическа!!! тяга и то с мноого по-добро изпълнение.Така,че смисъл има и нищо,ама нищо не ти коства просто да опиташ,в името на собственото си здраве!!! :)
Виж сама и прецени.Целта е като се погледнеш отстрани да видиш нещо красиво в изпълнението,а не да се питаш бах мааму тая кък не съ счупи или нещо от сорта и да те заболи глава само от гледане.:D
Човек живее,за да се развива и да усъвършенства себе си !!!
Ти защо не искаш?
Не претендирам за образцова техника на моите клипове,а за да се види прогресът.
Мнението беше редактирано от Juls на 26.09.14 16:55.
26.09.14
17:17
казано от Петър на 26.09.14, 15:24:
Аууу, днеска много цикъл в тоя форум, много нещо :D
ХАХАХХАХ, много “кръв” се ля днес :) И тестостерон хвърчеше.
Ама и аз се увлякох да споря, нали съм отпуска, рекох да си почеша езика. Надявам се поне на Светлето да е било полезно.
ПОВТАРЯМ- КРИТИКАТА ВИНАГИ Е ПОЛЕЗНА.
ДЖУЛС, МИСЛЯ, ЧЕ ОЩЕ УТРИНТА ТИ БЛАГОДАРИХ, ЧЕ ПЪРВА СЕ ОТЗОВА И КОМЕНТИРА. ХАРЕСАЛА ИЛИ НЕ ХАРЕСАЛА КРИТИКАТА, ЗАТОВА СИ НАПРАВИХ ДНЕВНИК. можех да си вдигам хамалската тайно в изгнание :) Беше полезно. Точка.
ЩЕ РАБОТИМ ВЪРХУ СЕБЕ СИ...
НО КОЛКОТО И ДА РАБОТИМ, НЯМА ДА ТЕ СТИГНЕМ :( :( :(
След неколкочасовото лежане на дивана и спорене със съфорумници, реших, че трябва да се пораздвижа малко. Нищо съществено, колкото да раздвижа кръвта из тялото и да се стопля :)
26.09
1. преден планк 1.30 мин, 1.20 мин, 1 мин - с хронометър, щях да пукна :)
2. набиране различни хватове 5х6
3. крънч коремни преси 3х15
4. СУПЕР СЕРИЯ
- флайс за гърди с ластик (закачен високо на лоста) 5х20
- гребане с ластик с една ръка 5х10 всяка ръка
5. вдигане на крака от лег 3х15
6. СУПЕР СЕРИЯ
- глутеус мост от лег 5х15
- глутеус ритник от колене 5х10 всеки крак
7. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране подхват 4х5
- трицепсово разгъване с ластик (окачен на лоста високо) 4х15
8. напади на място 4х15 всеки крак
ей тъй, да има :) поздрави и умната :)
26.09.14
17:28
П.П ластикът е син HARBINGER, демек около 12 кг съпротивление при дърпане сгънат на две. (мерила съм го :) )
Единственият ми трениращ колега. Пич. :) Колко години му давате ? :)
26.09.14
18:40
хахах, ще му предам. Хваща окото колегата, ама ти е батко :)
27.09.14
00:34
Ехааа.
Реших да вляза в някои дневници преди да легна. Но с твоя поотложих малко спането, защото ми стана интересно.
И, наистина - полезна дискусия се е заформила, от която се надявам да се замислиш за бъдещето.
Защото и моето мнение не е по-различно, по отношение на техниката, но ти това го знаеш.
Обичам големите тежести и изпадам в еуфория, когато те растат, когато си подобрявам личните рекорди.
Но каквито и да са тежестите, за мен, те не са по-големи от оптимално правилната техника.
А оптимално правилна техника е такава, каквато в дългосрочен план няма да ти донесе негативи. Сега може да се чувстваш добре и здрава, но ако прикриваш слаби места с цел по-голяма тежест, тези слаби места могат да станат причина за контузии.
Колкото сме силни, толкова сме и слаби.
За да се радваме дълго време на подвижно тяло, е хубаво да го пазим и да следваме някои закони.
Виждала съм и други хора с подобна техника и потресаваща позиция на гръбнак (и не само) - хора, които цял живот си вдигат така, понеже така гирата е голяма; интересно е как мотивът на движение е така запаметен от мозъка, че си ходят изкривени и изгърбени и извън залата. А изкриви ли се едно звено, повлича след себе си и друго.
Не знам защо на моменти в тази дискусия се изостряше тонът, но това е риск на виртуалната комуникация.
Аз смятам, че Мира наистина приема мненията и не е иронична :)
Аз бих се радвала на такава градивна критика и наистина щях да размишлявам дълго по темата. Хубаво е, че има хора, които искат да помогнат.
За да помогнеш, трябва помощта да се иска.
Та, Мира, ако искаш помощ - със сигурност ще я имаш :)
Не крия, че много хора от форума са ми помогнали по един или друг начин именно, благодарение на дневниците и дискусиите :)
Сега вече лягам!
Поздрави и всичко най-хубаво!
казано от Queen Cobra на 26.09.14, 17:28:
42.
Жалко, че са рядкост такива хора. Една от причините да се върна и да си направя дневник е средата. Да съм заобиколена и да комуникирам с трениращи хора.
Мнението беше редактирано от maria на 27.09.14 08:07.
27.09.14
09:12
казано от maria на 27.09.14, 08:05:
казано от Queen Cobra на 26.09.14, 17:28:
42.
Ахахаххаха, ще ме прощаваш, ама сгреши. :) Сигурно го познаваш поне онлайн, но те е излъгал за ЧРД-то със............5-6 години. (cake) (u) (giggle)
Ау, сега ще взема да го изложа- (headbang)
Миме, мълчи сиииии :x:x :x
27.09.14
20:39
И така...
Трябва да призная, че вчерашната дискусия много ми повлия, чак се събудих в 7, мислейки за тяга. После , разбира се, откъртих до 9 :)
Днес залата, в която ходя, отваря в 16.00 и шях да тренирам малко след 4. Но към 16.30 явно съм заспала, загъната с одеалцето на дивана . ставам в 17. 20 и след 10 мин вече бях излязла за тренировка, въпреки че ми беше едно шеметно.
Набиранията вчера си казаха думата и гърбът беше поуморен.
Последния месец увеличих бройките тренировки за седмица и тежестите в домашните тренове. Хванала ме е някаква инерция, дано се запази. Май набиранията по 50 2-3 пъти седмично си оказват влияния върху горната част на тялото.
Не се събирам в дрехите си, които купих когато бях 58кг ...което е ужасно. Вече имам секция в гардероба, кръстена “ами ако отслабна”...
Мразя да купувам дрехи. Днес си купувах нови панталони. Мерих се в една тясна пробна метър на метър, не можеш да отстъпиш по-назад, имах чувството, че задникът ми не само запълва огледалото, ами и цялата пробна. Ужасно е, направо се препотявам. :)
Надявам се да е пораснал и някой мускул под сланината все пак.
Като си купя сако, след година вече не ми събира плешките...
Клипове няма да качвам скоро, за да не давам лош пример и да не предизвиквам ужас у съфорумниците. Включиха се много уважавани от мен хора и дадоха много добри съвети. Надявам се някой ден да изненадам и самата себе си с перфектни изпълнения.
Тягата днес е със стандартен лост и гумирани щангистки тежести, с фитили, надхват. Има и свидетели :) Подобрих собствените си най-добри резултати и то по собствено желание, без окуражаване отстрани. Беше ми психическа граница. След всяка “покорена” тежест- не само в това движение, а по принцип, на следващата тренировка ми е все по-леко и спокойно и знам, че имам лимит, под който не искам да падам.
Мисля, че това е максималната тежест за мен до края на 2014 за мен. Сега ще работя по това да ми олекват тежките щанги, да вдигам повторенията и не на последно място- прословутата техника. Както се вижда, вдигам доста с трапец и усещам, че вече почва да ме стяга
27.09 тренировка в зала
1. гребане с дъмбел с опора на коляно 3х8х27кг, 1х8х22кг
2. сумо тяга (пиша всички серии) 10х20кг, 4х40кг, 2х60кг, 2х70кг, 2х80кг, 2х85кг, 2х90кг, 2х95кг, 1х97.2 кг, 1х100кг, 3х80кг, 8х60кг
3. избутване на машина за гърди (слагат се дискове) 5х8х(2х15кг)
4. преден клек 3х8х40кг 1х8х30кг
5. раменна преса на машина с дискове 4х8х(2х14кг)
27.09.14
21:14
Честита 100-ица! :)
Познавам добър ортопед, нЕма да се плашиш! ;)
27.09.14
21:29
казано от NightCrawler на 27.09.14, 21:14:
Познавам добър ортопед, нЕма да се плашиш! ;)
И аз тъ обичъм (inlove) (devil) (punch)
28.09.14
18:56
Жива съм :)
След вчерашната тренировка даже нямам треска.
Искаше ми се да поспя като бял човек в неделя сутрин, но напук се събудих в 7 :( И не стана магията да заспя пак, Тъй че станах и се отдадох на домакинстване.
Тази седмица 5 пълноценни трена за цялото тяло. Май ставам машинка. Не мога да се спра. Скучно ми е-и тренирам... Имам книги, имам филми, мога да се разходя,има и домашни задачи ама на- тренира ми се, не мога да го гледам тоя лост и да не се метна на него. И дъмбелите и те - да не се хабят да прашасват.
Тези набирания или ще ме уморят, или ще ме направят човек. Днес не бях планирала последните 20, ама може ли така, по-малко от 50, не върви. Така по 5 по 5 мога да откарам до довечера. Усещам, че не само блузите, ами и палтата няма да ме събират на зима. Бая баници съм отпрала.
Лошото е, че не мога да увисна с прави крака, ниско е лоста. Чела съм на Инес Субашка статията за набиранията с прави крака и неутрална позиция на тялото. Струва ми се разумно и правилно. В залата мога, лостът е висок и се старая да се изпъна като пирон. Но у нас не става. Още от първото набиране със свити колена тръгва така и коленете ми отиват напред. Но не се оплаквам-получава се добро натоварване в перките.
Препоръчвам на всеки, който се чуди, да си вземе лост. Много здраво държи на касата без пробиване (поне 60/70кила). Моят беше за скромните 20 кинта и вече си ги изплати.
Редакция на добавките
1. Мултивитамини 1 хап - 12 основни витамина+инулин
2. Витамин Д -1/2 хапа х 400 МЕ
3. Коензим Q10 1 хап х 100мг да борим стареенето ;)
През ден пчелен прашец по пълна супена лъжица. (бях по-редовна, но ме домързя)
Скромно засега. Ще си търся минерали, калции, магнезий и цинк най-вече.
28.09
1. набиране 5х6
2. СУПЕР СЕРИЯ
- сумо клек с дъмбел 4х15х18кг
- флайс от лег 4х15х(2х10кг)
3. гребане с дъмбел 4х15х18кг
4. СУПЕР СЕРИЯ
- клек с дъмбели напред раменете 4х10х(2х12кг)
- римска тяга с дъмбели 4х10х(2х12кг)
5. СУПЕР СЕРИЯ
- крънч коремни преси 4х15
- глутеус ритник от колене 4х15
6. СУПЕР СЕРИЯ
- раменна преса с дъмбели 2х15 + 2х10х(2х10кг)
- трицепсово рагъване зад глава с дъмбел 4х10х 16.5кг
7. набиране подхват 4х5
ае, живи и здрави :)
29.09.14
18:20
Днес оплакване за колеги юристи :) Давайте акъл. :)
Днес за пореден път се възмутих от българската съдебна система. То че никой не ни бръсне за страна като сме държавен орган, ама днес беше върхът. Имах дело срещу една 70 годишна адвокатка- бивш окръжен прокурор май... Младата съдийка изслуша поне 15 мин нейната реч, изпълнена с невероятни измислици и голословия, начело с това, че:
“В АУАН били записани нарушените материално правни норми, НО НЕ БИЛА ЗАПИСАНА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАТЕЛНАТА РАЗПОРЕДБА С ТОЧНАТА САНКЦИЯ. (???!!!!) Появявала се ЧАК (МОЛЯ ВИ СЕ) в наказателното постановление. (??!!!) И това съществено нарушило правото на зашита на жалбоподателя,щото не могъл още при съставянето на АУАН да разбере какво наказание ще му сложат. ”
Аз досега АУАН с наложена глоба в него не съм виждала, но ако някой колега чете, нека ме светне, да не ходя безпросветна :)
Дрънка си мацката поне 15 мин всевъзможни изсмукани от пръстите доводи, идва моят ред. Едвам едвам успявам да кажа, че оспорвам жалбата и съдийката към мен: “Ама вие си имате бележки? Я ги дайте да ги приложим!”
Туш!
Взе ми бележките без да кажа дума по същество! Нито дума!
И на бабката даде 5 дневен срок и тя да си представи нейни бележки!
Е, нормално ли е това?
айде, оплаках се. иначе:
29.09 - почивка. След всичките извращения, мускулна треска на...трицепсите.
Баси якото:)) С трибойци не се спори, те са измислили техниката на вдигане, че даже я усъвършенстват:)))
Сигурно съм изпуснал, ама кой е на на змията гаджето. Този, с уникалната техника.
Съвсем безобидно и дружелюбно си питам.
Бяха поизчезнали такива дискусии из форума:)))
30.09.14
09:34
АХахахахаххаха, Славко, разведри ми деня :) Предложение ли ми правиш? :) (wasntme) Можеше малко така, по-дискретно :) (giggle)
“Гаджето на змията”- Добромир Куюмджиев :)
снимка от състезанието миналата година. Тази не ходих чак до Дупница. Тоя вляво. Не е особено впечатляващ, така че може и да си го пропуснал. :)
Само че мисля, че няма да е коректно да коментирам трети човек в дневника си.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 30.09.14 09:35.
Аз се шегувам бе, наистина не знам кой ти е приятеля, а толкова го споменават момчето.
Да, сетих се кой е.
Благодаря.
30.09.14
09:39
еми нищо, аз да си го похваля. :)
Тъй наречения Джейм Хинкс, още чакам клипове ;)
30.09.14
13:08
Тъй наречената кралица змия на английско-португалски :
Клипове има където трябва, с чакане няма да стане, търсене иска.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.09.14 13:09.
казано от Queen Cobra на 29.09.14, 18:20:
да не ходя безпросветна :)
Ко рече?? ;)
Иначе в Лекс.бг не отговарят ли вече? :D
30.09.14
14:02
казано от Jikata на 30.09.14, 13:43:
Беше сарказъм. Наказателни разпоредби в АУАН няма :)
казано от Queen Cobra на 30.09.14, 14:02:
казано от Jikata на 30.09.14, 13:43:
Беше сарказъм. Наказателни разпоредби в АУАН няма :)
Благодаря!ПросветнА ми ;) значи освен оплакване,искане на акъл,възмущение има и сарказъм
Мнението беше редактирано от Jikata на 30.09.14 14:07.
30.09.14
14:32
аз съм руса, не очаквай много акъл от мен ;)
30.09.14
14:55
Руса или боядисана ?
Да върви спама, тъкмо е тръгнал... :)
казано от Queen Cobra на 30.09.14, 09:34:
Тоя вляво. Не е особено впечатляващ, така че може и да си го пропуснал. :)
казано от Queen Cobra на 30.09.14, 09:39:
еми нищо, аз да си го похваля. :)
Няма що, голяма хвалба. :D
Дано не ти чете дневника момчето. За мен ако напишат подобна “хвалба” вероятно бих се позасегнала. ;) ...ама това показва личното ти отношение към нещата.
казано от Queen Cobra на 30.09.14, 09:34:
АХахахахаххаха, Славко, разведри ми деня :) Предложение ли ми правиш? :) (wasntme) Можеше малко така, по-дискретно :) (giggle)
От къде точно успя да синтезираш последното? :D
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.14 15:05.
30.09.14
15:06
руса, естествено !
30.09.14
15:14
ОК, значи имаш перманентно извинение, официално документирано :)
казано от James Hinks на 30.09.14, 15:14:
Това за всички ествествено руси ли се отнася? (dull)
АЗ не съм руса, но неведнъж са ми казвали, че ако се изруся много ще ми отива :D
30.09.14
16:07
казано от Наталья Заболотная на 30.09.14, 15:48:
АЗ не съм руса, но неведнъж са ми казвали, че ако се изруся много ще ми отива :D
Не мога да се съглася :) Така си си добре :)
30.09.14
16:10
казано от Juls на 30.09.14, 15:31:
казано от James Hinks на 30.09.14, 15:14:
Това за всички ествествено руси ли се отнася? (dull)
За всички, които си признаят публично :)
30.09.14
16:45
аз на лоста :)