ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.05.15
13:20

казано от Carbohydrate на 12.05.15, 21:23:

[
Иначе, за очите....знам, че е смешно от страни, но...под нокътя на кутретата има една точка, която помага по някакъв начин на зрението...Слагаш дланта на дървена повърхност и натискаш с пръст на другата ръка точно на кокалчето на кутрето под нокътя и въртиливи движения в двете посоки по 10 кръгчета правиш.  Прави, като се сетиш...

Не е смешно, но май не е там точката. :) Изобщо може да е опасно човек да си играе с биоактивни точки без да ги познава. Е, няма да ми изникне трето око, но все пак.
За очите имам предвид, че избягвам максимални тежести и напъване с цел да избягвам повишеното очно налягане.
Майка ми и баба ми имат глаукома с повишено очно налягане, фотоопсии, намалено зрение и пр., като мамчето е доста зле, вече и се отлепиха и двете стъкловидни тела, получи вътреочен кръвоизлив и така. Наследствено е.
Засега за щастие нямам диагноза, но имам очни проблеми и не пречи да внимавам и да не вървя срещу здравето си.

Само по себе си глаукомата е повишено вътреочно налягане и е причинено от структурно изменение, при което течността в окото не се оттича пълноценно, и налягането, причинено от нейното събиране, уврежда зрителния нерв с времето. (има и други типове глаукома, но семейната е такава)
Отлепянето на стъкловидното тяло пък е вид дегенерация на тъканите, обикновено последвана и от отлепване на ретината - което вече  е изключително опасно. Никой не знае от какво се предизвиква. Навсякъде пише като причина възраст и “стареене”, но страдат предимно хора на средна възраст. Например майка ми няма тежко късогледство (10+ диоптъра), няма травми на главата, диабет, не вдига тежести,  а ето- има си ги тези неща. Сега пие всевъзможни добавки и  антиоксиданти и витамини за очи с аксантин и лутеин, омега 3 и пр. но връщане няма. Категорично не трябва да вдига над 2-3 кг, да се навежда рязко (повишаване на налягането в главата), нито да се напъва по какъвто и да е повод.

Не би било добре някой бъдещ ден да стигна до това състояние, затова гледам да тренирам с премерен риск. Може и да попрекалявам понякога, но стискам палци вселената да е благосклонна.

Ето две различни карти на дланта. :)

13.05.15
13:21

13.05
Сън: 22.30- 6.30
Спокоен и приятен.

Сутрин се събуждам сама в приблизително еднакъв час. Само от мен зависи да си стабилизирам лягането.

Храна:
(меря я на кантарчето - изпростях и аз, списвам я приблизитено, не съм толкова вманиачена)
- разтворимо капучино Пени + протеин 20 гр. *мляс мляс *
- баницата 150гр.
- бяло грозде 250гр.
- варени зеленчуци 250 гр. + 3 варени яйца
- 2 кнедли със свинско и черен дроб 120 гр.
- овесени ядки 7 суп. лъж. + кис. мляко 200 гр. и 10 бразилски ореха

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 14.05.15 07:28.

13.05.15
15:53

Понеже в един дневник се изказвах по интересна за мен тема, ето малко инфо , което не се учи в училище и рядко се споменава.
http://www.ihr.org/jhr/v13/v13n4p29_Weber.html
добре звучи, хмм ...
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/judaica/ejud_0002_0008_0_08075.html

13.05.15
19:33

Днес бях доста схваната, но спретнах лек тренировка, за която краченцата ми ще ме мразят.

13.03
СУПЕР СЕРИЯ
1. преден клек 4х10х20кг
2. римска тяга 4х10х20кг

3. напади на място 4х10х20кг по 10 всеки крак
СУПЕР СЕРИЯ
4. раменна преса 4х10х20кг
5. добро утро 4х10х20кг

СУПЕР СЕРИЯ
6. глутеус мост с тежест 4х10х20кг
7. крънчове 4х15

СУПЕР СЕРИЯ
8. раменна преса на Арнолд 4х10х(2х10кг)
9. сумо клек с 2 дъмбела 4х10х(2х10кг)

Движение за деня само 3 км.

Упражнение с 5 годишен Nokia C1 ;) :D

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.05.15 19:34.

14.05.15
11:05

14.05
Сън: 20.30-6.00

кхм,кхм ;) като потренирах и хапнах, едва си записах тренировката тук и  заспах  като пич с кокошките.
Много приятно изживяване.

Храна:
- разтворимо капучино с протеин 15гр.
- домашна баница 130гр.
- “огретен” земна ябълка с много кашкавал на фурна
- салата (айсберг, зелен боб, маслини, пресен лук, гроздово олио, лимон) + 2 кнедли със свинско и черен дроб 150 гр.
- кафе със сметана и стевия
- застроена супичка (тиквен бульон, 1 яйце, сирене поне 100 гр., фиде)
-12 бразилски ореха

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.05.15 10:51.

14.05.15
18:06

казано от Queen Cobra на 13.05.15, 19:33:

Упражнение с 5 годишен Nokia C1 ;) :D

Тъкмо щях да питам какво е това под мишницата ,ама се вгледах и разбрах ,че е коса :D

14.05.15
18:56

Dнес една хубавичка треска на краката. Гадните упражнения са гадни и с малка тежест. Раменният пояс доста отнесе последните седмици. Леко изморена и сънлива се чувствам.
Тренировката днес със собствено тегло, естествени движения :)

14.04
ТРИСЕТ ГЪРЧ
1. гребане на ТРХ 45’ 4х15
2. асистиран дълбок клек 4х15
3. атомни лицеви опори (1 лицева+1 обратен крънч) 4х10

СУПЕР СЕРИЯ
4. флайс назад с ТРХ 4х10
5. лицеви опори на ТРХ 45’ 4х10

СУПЕР СЕРИЯ
6. напади СТ 4х15 всеки крак
7. Y изправяне с ТРХ 4х10

СУПЕР СЕРИЯ
8. трицепсово разгъван над глава ТРХ 4х10
9. бицепсово сгъване с 2 ръце ТРХ 4х10

СУПЕР СЕРИЯ
10. глутеус мост с крака нависоко СТ 4х15
11. глутеус ритник различни видове 4х15 всеки крак

Движение за деня 5 км.

15.05.15
10:49

15.05
Сън: 22.30 - 6.00

Порядъчен. Събуждам се 1 час по-рано от нужното.
Коремчето ми е подуто и май е прекалено многото лактоза тази седмица.Не съм си купила месо и изтиках седмицата почти без него. Живее се някак.

Храна:
- 2 малки фил. Вита с Моцарела 50 гр. + 1 яйце.
- бяло грозде 250 гр.
- салата айсберг с зелен лук, зелен боб, маслини, гроздово олио и лимон + домашна баница 150гр (последно :( )
- (party)колбаси, бекон ок. 100 гр, 10-15 солети, 2 шок. бонбона (не ми се пиеше, въййй )
- застроена супичка (тиквен бульон, 1 яйце, сирене поне 100 гр., фиде, зеленчуци грах, морков, царевица 100 гр.)
- 10 бразилски ореха

Но какво яйце!!!

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.05.15 08:35.

15.05.15
11:07

казано от Queen Cobra на 15.05.15, 10:49:

Но какво яйце!!!

Кокошката жива ли е???????? :D :D

15.05.15
11:12

Сигурно, имам цяла кора вкъщи.
Над 100 гр. е това сниманото, другите са маалко по-малки. ;) Почти всички са с 2 жълтъка и доста крехка черупка (вижда се как се е “разпъвала” по екватора да порасне така )

15.05.15
11:37

казано от Queen Cobra на 15.05.15, 10:49:

15.05
Сън: 22.30 - 6.00

Порядъчен. Събуждам се 1 час по-рано от нужното.
Коремчето ми е подуто и май е прекалено многото лактоза тази седмица.Не съм си купила месо и изтиках седмицата почти без него. Живее се някак.

Храна:
- 2 малки фил. Вита с Моцарела 50 гр. + 1 яйце.

Но какво яйце!!!

Яйцето е у-а-у...
И аз последния месец си ограничих месото, защото не ми се ядеше.
Сигурно съм прекалила в последно време с него.
Но при теб защо така? Целенасочено ли е?

15.05.15
11:52

Що не го изми малко, преди да го покажеш?? ;)

15.05.15
12:46

А, не е целенасочено, глупости :) Нямаше изгодно и не си купувах тази седмица. А кашкавал по-обичам. Имам една риба във фризера, ма така ми е гадна и седи за военновременни запаси.
Трудно може да се прекали с месо, едни 600 - 800 гр на ден сурово е идеално за малки жени като нас. :)
Ех, Жика, много си претенциозен бе. Знаеш откъде идват яйцата :)
Бях твърде въодушевена да го снимам, преди да го измия и сваря.

16.05.15
10:19

15.05
БЕЗ ТРЕНИРОВКА.

След работа- релакс, нямах желание да напъвам мишци. :)
Очертава се някакъв план за тренировката през седмицата, макар че не искам да установявам план, а да продължа да тренирам по усет. Най-вероятно първия ден е вторник, залата в събота, а последния неделя. Ще видя дали ще ми допадне за следващата седмица. Коремът не го деля за мускулна група, включвам го като разтоварване в тренировката между другото.

1. горна част - гръб, гърди, рамо - леко вкъщи
2. долна част - бедра, гъз и рамо - леко вкъщи
3. цяло тяло - собствено тегло и ТРХ вкъщи
4. почивка
5. цяло тяло - зала тежко
6 ръце, рамо - вкъщи

16.05
Сън: ок. 22.00 ?? - 7.00

Заспах посред едно тъпо филмче и само угасих лаптопа към 1.00 ;)

Храна:
- 2 фил. Вита с пастет ок. 50гр. + 2 варени ЯЙЦА ;)
- 1 ябълка
- огретен с земна ябълка (вместо картоф), яйце и мноого кашкавал 300+ гр.
- 1/2 нестле лайън кинг сайз
- пържена цаца 120 гр. (giggle) +1 фил. Вита + салата (айсберг, пресен лук, варени зеленчуци 100 гр., маслини, гроздово олио, лимон)
- кисело мляко 150 гр.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.05.15 11:09.

16.05.15
19:25

И за пореден път се оказва, че на мен проблемът ми е докато стана от леглото и отида до залата. Там вече стават нещата.
Днес много стегната тренировка, опитах 4 нови машини. Клекът без пазач затова лек, но дълбок и стабилен, легът също без пазач, затова залагах на сигурно, тягата беше много гърбава, но  ме изненада силата там, чак шесто упражнение. Ако натисна, можеше още, но като за поддържане , стига ми.
По някое време се почви и безценния ми спотър и виден ловчанлия  Ивайло Стефанов но аз вече си тръгвах.
Други път го резервирам по - отрано :)

16.05
СУПЕР СЕРИЯ
1. лег (5х20кг, 5х40кг) 2х10х50кг 2х8х50кг
2. гребане на машина скрипец 2 ръце усп. хват 4х10х8 плочки

3. клек (5х20кг, 3х40кг, 2х50кг) 4х8х60кг 1х8х50кг

СУПЕР СЕРИЯ
4. гребане на машина скрипец 2 ръце усп. хват (друга) 4х10х6 плочки
5. избутване на машина за гърди скрипец усп. хват 4х10х 5/6/7/8 плочки

6. сумо тяга (3х50, 2х60. 2х70, 2х80) 1х90кг 3х1х95кг 2х80кг 3х70кг

СУПЕР СЕРИЯ
7. разгъване за предно бедро с чийт 3х10х30кг 1х10х20кг
8. сгъване за задно бедро с чийт 3х10х30кг 1х10х20кг

СУПЕР СЕРИЯ
9. флайс на пек-дек (с възглавнички :) ) 3х10х5 плочки
10. суинг с пудовка 3х20х16кг

Движение за деня 4 км.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.05.15 20:21.

17.05.15
11:08

17.05
Сън: 22.45 - 7.00

Пак се събуждам около 6, но се насилвам да заспя поне за още 1 час

Храна:
- разтворимо капучино
- 2 фил. Вита с топено сирене 30-40 гр.  + 2 ЯЙЦА :)
- диня 400+ гр.
- пилешко бутче с кожа *цялото към 500 гр. + запеканка от тиквички, земна ябълка, сирене, краве масло и яйца
- остатъци пилешко + 2 фил. Вита с гроздово олио и десетина маслини
- паниран ананас ок 200 гр. - не е зле

Ох, как ме болят гърдичките от вчера.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.05.15 19:48.

17.05.15
15:58

Ой, всичко ме боли ;) Да си *** ентусиазма вчера да изпробвам машините и да се правя на яка...
Да правиш рамо, докато горната част на гърдите и предните рамене парят, е супер :) Затова лекичко, билдърската.
Завърших първата седмица по измислената програмка. Добре се получава.

17.05
СУПЕР СЕРИЯ
1. набиране подхват 4х5
2. трицепсови опори 4х8

3. раменна преса 4х10х20кг
СУПЕР СЕРИЯ
4. бицепсово сгъване с щанга 4х8х20кг
5. френско разгъване от лег 4х8х20кг

СУПЕР СЕРИЯ
6. раменна преса с дъмбели успореден хват 4х10х(2х10кг)
7. крънчове 4х15

СУПЕР СЕРИЯ
8. хеликоптер широк хват 4х10х20кг
9. разгъване с дъмбел над глава с 2 ръце 4х12х10кг

Движение за деня- няма
Чистене, подреждане, цветя, голямото неделно готвене...

Видях, че ако си сложа храната за седмицата предварително в пластмасовите кутии, бързо се разваля.
Чудя се защо, и голямата тенджера и кутийките стоят в хладилника ...

Сваляне и окачване на щори и  лепене на цветна хартия по прозорците *против слънце ;) - раменете ми умряха просто
А вие бършете ли си редовно горната част на гардеробите, горния ръб на вратите и ключовете за осветлението. Събира се такава гадна мръсотия ако изпуснеш дори една седмица.

Иначе- мързел и филмов маратон.
Supernatural става все по-извратено, фалшиво и скучно, Стрелата и той. Касъл все още се държи, макар че не знам как успяват да набутат сюжет за цял роман в 40 мин... Аtlantis е страхотно свежо приключение без интелектуален напън, препоръчвам!!!
Пингвините от Мадагаскар се оказаха забавни и свежи.

17.05.15
16:33

казано от Queen Cobra на 17.05.15, 15:58:

Supernatural става все по-извратено, фалшиво и скучно, Стрелата и той. Касъл все още се държи, макар че не знам как успяват да набутат сюжет за цял роман в 40 мин... Аtlantis е страхотно свежо приключение без интелектуален напън, препоръчвам!!!
Пингвините от Мадагаскар се оказаха забавни и свежи.

На Supernatural му издържах точно три серии от първия сезон. На Стрелата дори по-малко - 2, преди да го пратя при супергеройските хлапешки лиготии. Касъл жена ми много го харесва, та в началото го гледах по принуда, но после ми допадна хуморът. Пингвините пък ги гледам с малката щерка понякога - Ковалски е класик! :D
Атлантис не съм го гледал, но ако има нещо общо с Атландида, вече ме изгуби. :)
Така, както съм го подкарал, май от по-популярните сериали не останаха много. Шерлок, естествено, ама с тия сезончета от по три серии нещо много бързо свършва. Американския аналог дори застаряващата Луси Лиу не го спасява, макар че става за убиване на време. В GoT Мартин се ебава тотално с феновете - както с тези на книгите, така и с илитератите, които първо гледат сериала. Започна с обещанието за три книги, после станаха шест, а сега май смята да довърши сериала преди поредицата. В общи линии още един Робърт Джордан.
Затова и в последно време единственото, което гледам, е по някоя серия на Топ Гиър. :) Иначе само четене му е майката за уплътняване на вечерите. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.05.15 16:34.

17.05.15
16:51

E тоя препоръчвам, добри майтапи има и е по-различен от стандартните ситкоми

17.05.15
17:41

Книгите , Боби, са важно нещо, но сериалите си имат своето място.

Шерлок беше върхът. Говоря за Шерлок с Къмбарбач. Малко фантастика го удари накрая, но все пак Къмбърбач е странно секси по интелектуален начин :) С това лице наистина му отива да играе социопат или нацист. В Игра на кодове е СТРАХОТЕН. И филмът е горе -долу достоверен, и играта е на ниво.
Този Шерлок  с Луси Лиу е напълно друга категория. ;) Твърде ... модерен.

Стрелата е най-бездарният актьор , който съм гледала сред още по-бездарни му колегивъв филма , насред болезнено фалшив сценарии и умопомрачително неестествени диалози. Но актьорите са красиви и има лееека интрига какво ще се случи по-нататък. Трети сезон свърши за щастие.
Свръхестественото ме зариби с миналата година и вече изгледах всичките сезони от 3 до 10 ;) . Дийн е секси, харесва ми, че няма добри и лоши, а всички са еднакво брутални във филма, но това, че постоянно избиват ВСИЧКИ други освен братята ми става скучно :)
Атлантида е забавно и леко драматично приключение с добра актьорска игра в една измислена вселена, наподобяваща древна Гърция и използват герои от гръцките митове.
Играта на тронове е направен блестящо, ако поддържат това ниво, може да изкарат още 5 сезона. (е , има малки недомислици в сюжета, но глобално е най-добрия сериал в жанра последните години)
Този с последния човек, ще му хвърля едно око. ;)

Предпочитам фантастики и криминални. Неща като Престъпни намерения, Военна прокуратура  и пр.;)

Някой има ли отзиви за Корабът и и The 100?  Или нещо от този тип или по-смислено ;) ?

17.05.15
17:54

Сдобих се с бурканче чътни с лимон и чили. Как за бога се яде това ? :) Нещо като лютив конфитюр или сладка лютеница, бляк :)

17.05.15
18:01

Чътнито е индийска разядка.

17.05.15
18:45

казано от Queen Cobra на 17.05.15, 17:41:

Някой има ли отзиви за Корабът и и The 100?  Или нещо от този тип или по-смислено ;) ?

Корабът тази испанска дивотия, която известно време въртяха по някоя от кабеларките ли е? Ако е тя, то не. :)
“The 100” e поредната издишаща отвсякъде тийнейджърска история.
Иначе и аз обичам фантастика. За удоволствие чета предимно това и поради именно тази причина съм станал доста взискателен както по отношение на сюжет, герои, диалози, история, така и в посока на физика и научен реализъм. Така популярният Интерстелар например ме остави в недоумение как са допуснати направо колосални издънки по отношение на физика и биология във филма. Явно в Холивуд имат пари да си наемат специалисти по специални ефекти за десетки милиони долари, но не могат да си позволят един физик-консултант за няколко десетки хиляди. Ако претендираш да правиш научна фантастика, не може да си спестиш цялата научна част. :)
Колкото до сериалите, напоследък нищо не ми хваща окото и не мога да препоръчам нищо от новите. Даже напротив, аз самият чакам да прочета някоя препоръка. Този последен човек вероятно ще го пробвам. :)

17.05.15
19:22

Mда, Интерстелар парадираше за високо ниво, но бяха свели науката до пародийни диалози. Опитаха да разиграят парадокса с времето, но целия филм навяваше скука. “Гравитация” също много ме разочарова, въпреки феноменалния си успех и положителна критика. Два часа еротично пъшкане на Сандра Бълок  и въртящи се рисунки на заден фон.

А аз все пак съм закърмена в ранните си години от старите издания на библиотека Галактика с идиотските им корици (от библиотеката :) ), Лари Нивън, Клифърд Саймък (но не понасям Азимов ;) ) и знаех какво е радиус на Шварцшилд и пр. от бележките под линия в романите още в 9-ти клас (вече му викат хоризонт на събитията). Бях си поставила за цел да прочета всички романи, спечелили Хюго и Небюла, но не довърших. Открих че аз и критиците имаме различни вкусове и неща като “Войната на Ъплифта” и др. ме убиват от скука.
Еми... нямам угодия, знам си аз.
Сега на мода е фентъзито, Едни безкрайни поредици се точат като Джо Абъркромби и др. подобни.
Гледам, че освен основната поредица на Песен за огън и лед, тоя пич пише и “допълващи” книги с подробности около главната история.
Чудя се, сякаш плащат на страница, защото напоследък романите са поне хексалогии с по 700 стр. ...
Но сега наваксвам с нАуката. ;) И с културата. И с психологията.
Романите ще почакат. ;)

17.05.15
19:25

Че на Интерстелар консултант е Кип Торн, това светило на нАуката.

17.05.15
19:36

казано от Queen Cobra на 17.05.15, 17:41:

Предпочитам фантастики и криминални. Неща като Престъпни намерения, Военна прокуратура  и пр.;)

За криминални мога да препоръчам тези, ако не сте ги гледали:

Fargo - вдъхновен е от филма на братята Коен от 1996. Държи много добро ниво, интересна история и доста добра актьорска игра. Голям плюс е и, че приключва за 10 епизода и няма разтягане на локуми.

Better Call Saul - подходих с предубеждение, че няма да могат да достигнат нивото на Breaking Bad, но определено ме опровергаха!

Gomorra - това не съм го гледал все още, но чувам много добри неща.

Luther - Идрис Елба е голям и прави голяма роля тук. Сериалчето е британско и спазват традицията с кратките сезони (6-4-4 епизода)

От по-старите The Wire и The Sopranos

EDIT: За Абъркромби хич не съм съгласен. :) Поредиците му са от по 3 книги с нормална дебелина и историята приключва. Далече е от Джордан, Мартин и т.н.
А и като качество е много високо според мен.

Мнението беше редактирано от Vanko на 17.05.15 19:41.

17.05.15
19:45

а мерси :) (bow) Не са ми познати тези сериали (бай-вероятно не са ги давали по тв, затова) , но ще ги проверя в Замундата веднага.
Абъркромби не съм го чела,  приятели ме осведомяват за по-новичките автори и поредици. Нека да се понатрупа малко качествен материал и положителни критики , ще се чете в бъдеще.

На мене единствено Викингите ми харесаха, макар че последния сезон не особено. Игра на троновете също става.

Carbohydrate

17.05.15
21:30

Vikings -това го гледам сега....

18.05.15
11:34

Снощи ми стана тежко на стомаха от панировката и си спестих вечерята, но пък беше вкусно.
Викингите са завършили 3тия сезон и ще се гледат. ;)

18.05
Сън: 22.00 - 6.30

Голяма мъка да устискам да спя до 6.30 сутринта.

Храна:
Въй, голям глад ме гони днес ...
- 3в1 + протеин 15гр.
- кис. мляко 100 гр. + 4 лъж. овесени ядки + 30 гр бадеми
- 2 фил. Вита с кашкавал ок. 50 гр.
- 1 свинско шишче 250 гр. сурово + запеканка от тиквички, земна ябълка, сирене, яйца и масло ок. 300 гр.
- кафе със стевия и сметана
- кис. мляко 100 гр. + 4 лъж. овесени ядки + 30 гр бадеми
- 1 зелена салата с пресен лук, маслини ок. 100 гр, гроздово олио и лимон + 2 ЯЙЦА
- паниран ананас 200 гр.
- 12 бразилски ореха

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.05.15 07:16.

18.05.15
19:12

18.05
Без тренировка.
Движение за деня 5 км. лежерно

Днес голям апетит и добро хапване.

Имам личен казус със собственост, ако някой колега тук работи със ЗУТ или в община, ще бъда много благодарна, ако ми пише на ЛС - ще искам безплатен съвет ;) (cash) (giggle) 

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.05.15 07:15.

19.05.15
10:45

Брех, вчера много здрав апетит. Много съм доволна като ми се хапва така, току виж ми порасне някой мускул. Имам една чанта салати и марули в хладилника, ще карам на зелено цяла седмица :) Упорито чакам бразилските орехи да ме гътнат ;), нали ям доста повече от 2 на ден :) (giggle) (rock)
Нямам търпение да се раздвижа днес.
В четвъртък ще има служебно парти и ще си наруша режима леко. Надявам се да си легна до 2 часа, че тази година вече трети път се случва...
Може да е странно за повечето набори и по-малки, но нито съм, нито ще пренебрегна здравия сън, добрата храна и пълноценната почивка за някакви съмнителни удоволствия като купони, кръчми, концерти, гостита и пр.
Бабешка ми работа. ;)

19.05
Сън : 23.00 - 6.00

Подремнах още някоя друга минута докато чаках да стане 7, но не си го броя.

Храна:
- 3в1
- кис. мляко 200 гр. + 3 суп. лъж. овесени ядки + 5-6 лъжици пшеничен зародиш
- зелена салата, маслини ок. 100 гр., зелен лук, гроздово олио и лимон и парченца кашкавал ок 120 гр.
- 1 банан
- 1 свинско шишче 250 гр. сурово + запеканка тиквички с яйца и сирене ок. 200-300 гр.
- диня 400+ гр.
- 100 гр, кашкавал ей така, без леб ;)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.05.15 08:41.

19.05.15
11:18

Хммм, за 20 дни изпапках 500 гр. гроздово олио. Което е добре, ако не отчитаме факта че за периода  съм изяла към кило и половина маслини, 1-2 пакетчета масло, кило сирене, половин кило кашкавал, половин кило моцарела и половин килце ядки (свинското не го включвам) ... Чакам да пукна от толкова мазнини ... ;)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.05.15 11:27.

19.05.15
18:41

Днес се чувствах толкова преяла, тежка и уморена, че хич не ми се мърдаше. На набиранията все едно имах закчена една десятка на задника, така ми тежеше. И загрях добре и през цялото време бях скована. И задушно ми беше. Бе... мрънкам.
Е, потренирах, разбира се, но след ден почивка се чувствам по-схваната и изморена, отколкото ако тренирам 3-4 дни последователно.
КАЗУС: с 2х20кг правя десет хубави повторения полулег. С един дъмбел едва 5-6 с всяка ръка и имах чувството , че ще ми излезе далака :)
П.С. Трябва да тренирам след 6, мога да отворя прозорец, че е по-прохладно.

19.05
СУПЕР СЕРИЯ
1. набиране надхват 4х5
2. лицеви опори 4х10

СУПЕР СЕРИЯ
3. полулег едностранно 4х6х20кг всяка ръка
4. гребане с дъмбел от опора на коляно 4х10х20кг всяка страна

СУПЕР СЕРИЯ
5. набиране подхват 4х5
6. флайс от полулег 4х10х(2х10кг)

7. хеликоптер с дъмбели 4х10х(2х10кг)

Движение за деня 6 км лежерно.

20.05.15
09:10

20.05
50 набирания подхват на гладно  5х6 + 4х5 да компенсирам тегавата тренировка вчера. Много леки и приятни.

Сън: 23.00 - 6.30 + някакви придремвания до 7 :)
Храна:

- 3в1
- 200 гр. кис. мляко + 5 лъж. овес + пшеничен зародиш
- 1 банан
- свинско шишче 250 гр. сурово + тиквички на фурна с яйца и сирене
- 3в1
- салата 1 зелена, зелен боб, маслини, зелен лук, белени семки, гроздово олио, лимон + парченца кашкавал 100 гр.
- 2 фил. Вита с масло и млечен пастет

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.05.15 08:51.

20.05.15
19:20

Днес бавничко и лежерно, но пък с много повече желание и свежест от вчера. Утре наложително почивка. Петък също, май чак уикенда.
Въй, ще ми спадне бицепса ... :)

20.05
1. гоблет клек с дъмбел 5х10х20кг
2. преса над глава с дъмбел от позиция гоблет 5х10х20кг
3. сумо клек с дъмбел 4х15х20кг

СУПЕР СЕРИЯ
4. раменни преси на Арнолд 4х10х(2х10кг)
5. римска тяга с дъмбели 4х15х(2х10кг)

СУПЕР СЕРИЯ
6. крънчове 4х15
7. глутеус мост с тежест 4х15х10кг

СУПЕР СЕРИЯ
8. раменна преса с лост 4х10х20кг
9. напади на място 4х10х20кг по 10 всеки крак

СУПЕР СЕРИЯ
10.бицепсово сгъване 4х8х20кг
11.френско разгъване 4х8х20кг

Движение за деня 6 км.

21.05.15
10:03

21.05
Сън: 22.30- 6.30
Искам ощее!

Храна:
- 3в1 Якобс
- 2 фил. Вита с моцарела 100гр. запечена
- 1 банан
- нес кафе със сметана и захар
- салата зелена, зелен боб, зелен лук, маслини, гроздово олио, лимон +120гр. свинско
- 2 шоколадови бонбона
- 10-15 бразилски ореха
- (party)салата домат, краставица, парче сирене /парче лучник - питка с бяло брашно, пълнена с лук и орехи ок. 150гр. / кашкавал ок 80 гр. - изчистих панировката до голо ;) / агнешко печено към 200-300 гр./ 150 мл. безалкохолно/. малка ракия - СКРОМНООО

Без тренировка.
Движение за деня: 5 км.
50 набирания на гладно - 5х6 + 4х5

9 месеца се набирах всеки ден след работа. Сега открих, че можело да го правя преди работа!  (wait) (nbat) (muscle)

Днес храната ще е лека - салатка и месце, че довечера да попълня протеиновите запаси :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.05.15 07:20.

22.05.15
09:52

22.05
Сън: 00.45 - ок. 6.00 + придремване до 7

Бляк, все едно съм с паднал акумулатор. Не ми се отразява добре недоспиването, трябва да възстановявам 2 дена ;)

Храна:
След снощното късно плюскане, голям глад тази сутрин. Инсулин, кво да направиш.
- 3в1 Якобс
- 1 фил. Вита с моцарела 50гр. + шоколадче Мерси
- запеканка от тиквички, яйца и сирене 300+ гр.
- парче торта  (от снощи (party) ) ок. 150 гр.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.05.15 13:03.

22.05.15
13:38

Днес се прибрах през обедната почивка до нас да си взема багаж  и за 10-15 мин (12.05-12.20 вече се обличах) спретнах една бърза тренировка.
Аз съм пълно куку. (sun) (giggle) (rock)
22.05
1. набиране подхват 5х6 (30)
2. раменна преса пред/зад врат 5х10х20кг
3. хеликоптер (широк/раменен хват) 4х10х20кг

Движение за деня - ок. 3 км.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.05.15 13:43.

22.05.15
13:43

Много яка картинка Мирааааааааа :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1