Ихааааааа. Чак не ми се вярва! Мноооооого сходен вкус за литература имаме - и в трите направления, дето си пуснала. Не се шегувам. Фройдската книга и тази на Айк съм ги чела, пък за арабската култура си уча от първоизточници във всеки удобен момент. (inlove)
Пожелавам ти здраве, късмет, добри хора в обкръжението и... мускули! (wait) (F)
Мнението беше редактирано от Nickie на 12.06.15 11:53.
12.06.15
12:59
Благодаря.
Ще взема да пускам какво чета всеки месец, може да се изненадаш :)
Фройд “Въведение в психоанализата” , малко от “Тотем и табу”и др. четох още като ученичка. Интересно е, но доста тежко за 22.30 вечер. Това се оказа сборник статии, които се препокриват.
Много мъка с Конспирацията - 970 страници :) Иначе съм информирана за почти всичко вътре. Кой знае, може да съм някой непроявен рептилоиден хибрид-илюминат :D :D :D
Пробвала ли си Ван Хелсинг? Джим Марс?Стамен Стаменов? :)
Не че искам да ви развалям кефа, но разбиранията на Фройд са доста поостарели и в голямата си част неверни според съвременната психология. :)
12.06.15
13:39
Понеже световната конспирация на илюминатите и извънземните е много актуална и вярна? :)
Боби, аз чета, защото искам да знам и да бъда компетентна по интересни за мен теми.
За да мога да възприема и разбера сегашните положения, иска да знам какъв път е извървяла човешката мисъл, за да достигне до днешните разбирания. Това ми е интересно, а не просто да наизустя няколко факта или да прочета 2-3 обзорни статии.
Да речем, теорията за еволюцията на Дарвин не е пълна и актуална спрямо днешните разбирания, но кой не би отказал да прочете оригинала на “Произход на видовете” или “Пътешествие с кораба Бийгъл”?
Понеже веднъж се чуди как мога да взема Зекария Сичин и Карл Сейгън едновременно - ами в библиотеката ни стоят един до друг, в секция Библиотекознание или подобно нещо беше. Еднадо друг стоят книгите за масоните - и реалните, и конспиративните, за извънземните и за развитието на журналистиката или на библиотечното дело в Бг. ;)
Не мисля, че някоя от библиотекарките различава нещо по темата.
Чела съм на Хелсинг “Не пипай тази книга”, “Третата световна война” и “Децата на новото поколение” в тази последователност. Беше малко разочароващо за мен, защото на практика в първата книга се загатват неща от вторите две и после те не ми бяха много интересни. Сякаш повтаря едно и също през цялото време, чувствам се сякаш ми обяснява като на дебил. :D Мога да обсъждам всяка една от книгите му с човек, който е чел само най-комерсиалната и това ме дразни. Трябва някой да резюмира по 3-4 от неговите книги и да ги направи в сборник с обема на една. Но то във всичките конспиративни четива си се повтаря едно и също в общи линии. Малко съм скептична за достоверността, тъй като това са многотиражни издания за масовия читател, т.е. там може да има някаква незначителна прашинка от цялата истина, до която никога няма да се докоснем всъщност. Другите двама автори са непознати за мен. Но ако пишат в подобен жанр, в момента не съм на такава вълна да ги чета. Сега съм на леки житейски разкази, предпочитам да се извисявам в илюзорно щастие, не да се смазвам с бруталистични истини... или просто предпочитам да си стоя по-тъпа, все още, млада съм, искам да съм в неведение и щастлива.
Иначе, имах предположения, че четеш такава литература, защото така се изразяваш и на такава база ти звучи да е мирогледа.
Към Boby_: ако ми посочиш представител на съвременната психология, който си основава анализите на сходни до разбиранията на Фройд теории, ще си го купя и ще го прочета. После мога да отговоря, сега не мога, защото не ми е известно какви са модерните разбирания.
12.06.15
14:04
казано от Nickie на 12.06.15, 13:49:
Иначе, имах предположения, че четеш такава литература, защото така се изразяваш и на такава база ти звучи да е мирогледа.
Това звучи малко като диагноза. :) За мое съжаление, Ники, аз съм атеист, и това обхваща Невярата ми в Безкрайното съзнание, Галактическата конфедерация на светлината, прераждането, другите измерения, аурата и пр. глупости, на които съм се начела последните години.
Доскоро и аз четях само романи, развлекателна литература последните 3 години - само публицистика и научно популярни. Явно от това има нужда русото ми мозъче. Самоукорявам се , че не чета повече, че в университета 5 години не четох странична литература, а си губя времето с други неща. :) Имам да научавам толкова много за света, и времето няма да ми стигне :)
Знаеш ли, че ако четеш по 1 книга на седмица, за 1000 книги, ще ти трябват почти 20 години? Депресиращо. (tmi)
Да, Ван Хензилк е един и същ. Една книга е достатъчна, но се напънах за 6-7 . Има и още, даже баща му пише.
Разбира се, конспирацията е една и съща. :) Би било доста объркващо , ако всеки имаше своя.
Половината вкарват извънземни- реприлии, сиви и руси, другата половина не се нуждаят от тях, за да опишат света и полит-икономиката.
Кой знае, някой ден ще станем повече от вас ;) (giggle) (mooning)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 12.06.15 14:05.
казано от Nickie на 12.06.15, 13:49:
Към Boby_: ако ми посочиш представител на съвременната психология, който си основава анализите на сходни до разбиранията на Фройд теории, ще си го купя и ще го прочета. После мога да отговоря, сега не мога, защото не ми е известно какви са модерните разбирания.
Написах точно обратното - съвременната психология отрича Фройд, а не се основава на него. :) Историята на науката е интересно нещо, но четенето на остаряла специализирана литература според мен е полезно по-скоро за тесни специалисти в областта, отколкото за някой, който иска да си обогатява общата култура. Не ви критикувам избора, само отбелязвам. :)
12.06.15
14:13
Предполагам, тесните специалисти го изучават. Повечето изучавани неща са насила и са скучни.
Както съм изучавала римско частно право. Интересно е само по себе си, вдъхновяващо, дори човек да не е юрист. (така си мисля де). Наистина всеки с избора си, дали ще четеш любовни романчета на Нора Робъртс, или трилъри или практическо ръководство по растителна защита на овощаря, всеки избор е стойностен за отделния човек.
Затова ти препоръчвам да вземеш да почетеш Робърт Грийн, мисля че ще ти е полезен:)
Queen Cobra: Нямам амбициите да чета толкова много, чета само когато ми е приятно или когато нещо много ме вдъхнови да си купя дадена книга. И в четенето си търся баланс, нищо прекалено не ми е окей. :) Не вярвам в много от нещата, за които пише в този тип книги, но ме карат да се замисля и е интересно да гледаш на ежедневните неща и от алтернативна гледна точка, някак като страничен наблюдател. Но наистина не искам да знам много повече за това, защото ме натъжава. Малко вътрешна битка имам, хем съм любопитна и осъзнавам някои прагматични истини, хем съм чувствителна и не мога да ги понеса.
Boby_: Добре, отричат теориите на Фройд, а на какво се базират техните? На какво основание го отричат? Това имах предвид.
12.06.15
14:26
Благодаря, изглежда апетитно предложение.
На прима виста се сещам едно тритомно издание на Петър Иванов - “Приложна психотерапия”. Актуално и ново е, би трябвало да го има по книжарниците. Първи том е общият - разглеждат се всички школи в психотерапията (психоанализата е само една от тях и вярно доста поостаряла и практически неприлагаща се днес). Малко скучно е за четене, защото е по-скоро енциклопедично четиво, но оттам може да се ориентираш кое направление ти допада и да се поровиш вече допълнително. Том втори и трети вече са по-специализирани.
12.06.15
14:58
Прехвърлям си папането тук, да си го допълвам.
12.06
Храна:
Снощи 100 гр. маскарпоне, така, с лъжичката :)
Днес:
- 2в1
- 1/4 домашна пица
- кафе с мляко и захар
- салата (зелена, зелена чушка, домат, лимон -олиото свършиии)
- 100 гр. печено свинско
- кафе с мляко и захар (допивам сутрешното)
- пенсиониране на колега ;) - 1 малко уиски (d) , 100 мл. кола (отвратително сладка беше), мезета- кашкавал, сирене, луканка, салам - ок. 150 гр. (на око), 1 бонбон. Скромно от моя страна.
- запеканка от гулуя, тиквички, яйца, малко луканков салам и моцарела :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.06.15 10:23.
казано от Nickie на 12.06.15, 14:23:
Boby_: Добре, отричат теориите на Фройд, а на какво се базират техните? На какво основание го отричат? Това имах предвид.
глей ся к’во става:))))))))))
казано от slavko на 12.06.15, 16:05:
Едно питане имам: В крайна сметка, с твоята половинка ЗА или ПРОТИВ несъдържателните коментари сте? Не изключвам опцията да сте с различни мнения по въпроса, но обикновено сте като дупе и гащи и пускате на ляво на дясно еднакви “закачки” с модераторите защо и какво трябва да трият. Ако сте против - веднага същия въпрос, дето си писал на Кобрата преди само половин час в темата за хомеопатията, в прав текст - какво се бъркаш тука? Ако сте за - какво ви пречи, че другите пишат, където и каквото сметнат за добре? Аз съм директна (навярно ще бъде разтълкувано като невъзпитана + бонус пренабрежително отношение по принак набор), но поне съм сигурна, че не съм лицемерна - ужасно дразнещо е фурнаджийското поведение, сигруна съм, че не само за мен, но аз мога да говоря единствено за себе си. :)
Всяко едно залитане към конспирация,масони,илюминати,рептили,самолетни следи и прочие са често хормонални смущения...С диета и(или) медикаменти,човек слиза на земята... :D
За римското право...имам няколко познати завършили право на различни места(Англия,Сащ-май) всички са го изучавали като предмет.
казано от Nickie на 12.06.15, 16:29:
казано от slavko на 12.06.15, 16:05:
Едно питане имам: В крайна сметка, с твоята половинка ЗА или ПРОТИВ несъдържателните коментари сте? Не изключвам опцията да сте с различни мнения по въпроса, но обикновено сте като дупе и гащи и пускате на ляво на дясно еднакви “закачки” с модераторите защо и какво трябва да трият. Ако сте против - веднага същия въпрос, дето си писал на Кобрата преди само половин час в темата за хомеопатията, в прав текст - какво се бъркаш тука? Ако сте за - какво ви пречи, че другите пишат, където и каквото сметнат за добре? Аз съм директна (навярно ще бъде разтълкувано като невъзпитана + бонус пренабрежително отношение по принак набор), но поне съм сигурна, че не съм лицемерна - ужасно дразнещо е фурнаджийското поведение, сигруна съм, че не само за мен, но аз мога да говоря единствено за себе си. :)
Е нали е дневник това...и само не разбрах дете, ти тръгваш да ми държиш сметка къде и какво пиша, не разбирам, поясни.
Разбира се и аз често съм директен и сигурно е дразнещо, но виж как се сдържам майсторски и никога не бих написал че си малка и леко простееш. Първо защото си жена и второ защото може би не е така, а само такова впечатление да прави. Като гледам си подкрепена от БАШ модератора, така че и този пост ще изчезне, но аз така или иначе скоро няма да пиша тук, така че к’во пък...като Хънтъра, поне да се погаврим:)
Мнението беше редактирано от slavko на 12.06.15 16:43.
Не виждам нищо директно в това да се обръщаш към мен с “дете” и да отбелязваш, че “може само да изглежда, че простея”, ама иначе не би казал, че съм малка и невъзпитана. Реално казваш същото, за това съм си го написала в моя пост, надявах се да ми отговориш на същинския въпрос, не да ми анализираш характеристиките. И не, не ти държа никаква сметка, от теб виждам, че държиш сметка на хората за подобни неща и просто задавам въпрос, тъй като първият ти коментар беше цитат на мое мнение, насочен към мен в дневника на Кобрата, която според теб се меси, където не и е работа, та... За или против несъдържателните коментари си?
12.06.15
18:36
Фройд е не толкова отречен, колкото неговите изследвания са относно патологии на психичното, които той счита за нормалното състояние. Иначе, наличие на несъзнаван пласт от психиката например надали може да се отрече, което е фундаменталната формулировка на Фройд (той го нарича безсъзнаван обаче).
Общо взето, след Юнг, който се занимава основно с нормалното състояние - или се опитват да го разберат, или да го преразкажат, или да го оборят, ама все неуспешно.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 12.06.15 18:38.
12.06.15
18:53
Мога да пиша когато и където поискам. Ники също. Спазваме добрия тон. За разлика от твоето мнение , Славко, което беше изключително грубо. И за мен Ники е дете, защото е 12 години по-малка, но това не значи, че мнението й е за подценяване. В много случаи е доста по-актуална и мъдра от повечето останали тук. (и от мен самата).
Особено пък в моя дневник, няма нужда да се трие нищо. Казаното казано.
Щом мнението ми е различно от твоето, може да си кажеш антитезата или да си замълчиш. Не е нужно да ме подкрепяш, разбираш, оценяваш, компроментираш или отхвърляш.
Щом не ти харесва, просто не ми обръщай внимание.
За човек, който съм виждала само на снимка, прекалено често се опиваш да ми ограничиш свободата на словото (заедно с Марги). Уважавам ви и двамата, като хора с богат опит и обща култура, понякога с мъдри съвети, но- дотам. Друга оценка не мога да дам. Разбирам участието си в този форум като равноправна с всички останали потребители. (Ако това не е така, по-добре отсега да се отпиша. Съществуват други места за изява и групи по интереси.) Не си ти човекът, който може да ми каже кое ми е работа и кога да замълча.
Ако искам, ще пиша за хомеопатия, за Бог, за извънземни, за тренировки, за политика, за икономика, за борбата с листните въшки и белокрилките. Защото нещата, които ме вълнуват , не са краен брой. В ежедневието си се срещам с всякакви проблеми- от тренировки, хранене, добавки, лекарства до сменяне на батерията на чешмата. Не очаквам някой друг да прави нещата вместо мен и обичам да съм компетентна поне на минимално ниво.
Животът е твърде богат на теми, за да се ограничавам само в една. Искам и се старая всеки ден да научавам нещо ново. И да обогатявам скромното си познание за света във всеки негов аспект.
Ако не си забелязал, не раздавам акъл на ляво и дясно, както доста други правят. Повечето от участието ми тук е в дискусии, без да си налагам мнението като меродавно. Още по-голяма част са въпроси, защото искам да събера повече мнения по даден казус и да обогатя гледната си точка.
Да, чела съм Мулдашев- точно поредицата за търсенето на града на боговете в Хималаите. Нямаше да пиша за него, ако не бях.
Да осъждаш, без да си проверил, е най-висшата форма на невежество (А.Айнщайн)
Пожелавам ви безсмъртие :)
П.п. Исках да кажа. че римското право е изключително интересна материя, особено ако е поднесена от уникален преподавател като Пиперков (лека му пръст) - Карфичке, сигурно ти е преподавал?
12.06.15
19:29
12.06
Без тренировка.
Айляк.
Ще си чета конспирациите тая вечер, че още нямам нет да си изтегля филм и май няма пак да се появи ...
Добре, че не кандидатствах за младшите прокурори. Баси резачката, няма над 5,30.
казано от Queen Cobra на 12.06.15, 19:29:
Добре, че не кандидатствах за младшите прокурори. Баси резачката, няма над 5,30.
Казусът беше гаден! Аз имам 4,25…и нямам идея защо, понеже отговрите ми съвпадат на 100%, като изключим една точка в квалификацията и това с отвода :D Освен това, мисля, че единият от отговорите е грешен :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.06.15 21:27.
12.06.15
21:12
Доста съм се отдалечила от наказателното последните 3 години, но бая са се изгаврили. Трибоеца не е съгласен с прилагането на тълкувателното решение (както и прокурорите, с които работи), но не мога да кажа нищо по въпроса. Догодина ще се пусна, за проба. :)
Еми те не са го приложили тълкувателното решение. Нали трябвало да се отведе първоинстанционният съд (е, това не съм го написала, ама заради това 2 единици надолу).
П.п. Десо ми чете по телефона решението...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.06.15 21:27.
Направо не мога да повярвам какви глупости са се изписали?!
Относно обръщенията и общуването. Не винаги се общува с всички като с равни. Не би и трябвало да е така, защото тогава ще деградираме като личности. Това е някакво криво възприятие на съвременното ни общество. Според йога общуването бива три вида: 1 - общуване с младши (деца, ученици и т.н.) 2 - общуване с равни и 3 - общуване със старши. Старшинството бива няколко вида: според възрастта, материалното състояние, притежание на власт и знания. Последното бие всички останали. Не искам да казвам кой какъв е, просто искам да подчертая, че никой не би следвало да се обижда ако не спада към една или друга категория.
Моят опит в общуването с по-сатрши (по който и да е от критериите) е, че човек е редно да има известен респект.
Защо написах всичко това? Стана дума кой пишел безсмислици и кой умни неща. Във “форумната йерархия”,би следвало модераторите да са старши. Следователно, те са тези, които задават тона тук. Писането от тяхна страна на безсмислици и подкрепянето на постове, които не се вписват в добрия тон е някак съвсем неприемливо, а внасянето на лични отношения в коментарите е съвсем непрофесионално и по мое мнение позорят името на този, който им е дал тази отговорност. Писането на безсмислени мнения от “редови” поребители е някак по-приемливо, предвид че те нямат никакви обвързаности и отговорности към форума.
От друга страна, Ники, твоя тон към хора, които по твоите думи, “могат да ти бъдат родители” (да не говорим за съпоставка на знания и опит), показва липсата на елементарно възпитание и уважение към другите. какочакваш тогава те да те уважават?!
Не знам дори защо си направих труда да изпиша толкова,след като до има-няма 30 минути всичко ще бъде изтрито, и след това ще се пише че моя милост и половинката и не зачитали правото на мнение на другите хора. Някак аршина с който мерите ми се вижда “счупен” и като един от най-дългогодишните потребители на този форум, считам, че вече стана изключително трудно в него да се намери каквато и да е полезна информация.
Благодаря.
Мнението беше редактирано от Margi на 12.06.15 21:43.
12.06.15
21:55
Кобре, честно ти кaзвaм, нaпрaви ( опрaви ) ми деня!
:* :* :*
Много ти се рaдвaм!
12.06.15
21:56
Aз пък съм нa мнение,че увaжението се печели нa бaзaтa кaчествa,a не нa бaзa възрaст:)
12.06.15
22:01
Благодаря ти, че си изказа мнението.
Ето моето:
Тук не сме йоги.
Не сме в семейна/служебна/образователна или друга йерархия. Тук материалното състояние и притежанието на власт не са от значение. До известна степен -възрастта също.
Няма значение дали е форум на любителите на котки, на Мерцедес или на здравословния начин на живот.
Тук сме равни. Затова е форум, Марги. ;) Място за дискусии.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Интернет_форум
Ако мислиш, че с нещо си по-възвишена от мен, мисля, че си сбъркала.
Както и аз не съм нищо повече от който и да е потребител на този форум.
Модераторите имат права и им дължим уважение, но това, че поддържат един сайт, не ги прави висша инстанция. От видяното за 7 години, смятам, че никой от тях не е злоупотребил с “властта” си.
Освен това мисля, че смесваш съдържанието на сайта с това на форума. Който търси информация, обикновено не е намира по форумите, а в специализираните статии.
12.06.15
22:18
казано от Queen Cobra на 12.06.15, 18:53:
П.п. Исках да кажа. че римското право е изключително интересна материя, особено ако е поднесена от уникален преподавател като Пиперков (лека му пръст) - Карфичке, сигурно ти е преподавал?
“И сега си представи! Вървиш по една тъмна павирана алея в необятния Рим. Навсякъде е мрак. Завиваш ти и гледаш някакъв мъж държи пръстен в ръката си, ама още капките кръв по него са топли, топли, и падат по земята.... “
Из устния изпит на Десо при Пиперков
Уникален беше.
А другият ми любим цитат е от Пламен Панайотов.
“Знаете ли колеги, как веднъж спасих една жена от изнасилване? С приказки колеги, с приказки!” :D
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 12.06.15 22:18.
Още при употребата на “право” и “интересно” в едно изречение ме загубихте напълно. :D
Кобре, това за Пиперков не съм го видяла. Не, преподаваше ми Новкиришка, която е не по-малко невероятна. За съжаление трябва да призная, че римското право не ми допадаше, от край време налитам на публичноправните науки. Чак последните години започвам да проявявам едва доловим интерес към частното право. Интересното е, че откакто съм завършила не съм спирала да уча и да се явявам по изпити, къде успешно, къде не толкова, но мога да отблежа, че всеки нов прочит на една материя ми дава съвсем нов поглед върху нея. И докато преди смятах, че мозъкът ми не е направен за частно право, напоследък отркивам кътчета на съзнанието си, които са направени за него. Разбира се, любовта към трудовото право датира от университетските ми години и се дължи изцяло на проф. Мингов, когото не много хора харесват, но аз съм му фен. Част от забавната му страна - твърдо наричаше работника Пешо, за разлика от служителя - Чавдар :D Една трудовоправна шегичка
казано от Десимир Петров на 12.06.15, 22:18:
А другият ми любим цитат е от Пламен Панайотов.
“Знаете ли колеги, как веднъж спасих една жена от изнасилване? С приказки колеги, с приказки!” :D
На дали е негов цитата...Чувал съм това за професор от Дубна-щот съм физик...някой лекар вероятно ще го е чул от другаде :D
казано от Маргарита Манева на 12.06.15, 21:37:
Направо не мога да повярвам какви глупости са се изписали?!
.
Много йогистко...вътрешен мир, и т.н....
Моля да ми простите офффтопика.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.06.15 22:46.
казано от nervak на 12.06.15, 22:43:
Моля да ми простите офффтопика.
А кое според теб би било “йогистко”? Дай предложения.
Не съм достигнала до този етап от йога, в който да не се дразня от идиотизма, но се уча. (Вселената ми изсипва все повече идиоти, на които трябва да положа всичките си усилия, за да не обръщам внимание.)
Мнението беше редактирано от Margi на 12.06.15 22:59.
Във “форумната йерархия”,би следвало модераторите да са старши. Следователно, те са тези, които задават тона тук. Писането от тяхна страна на безсмислици и подкрепянето на постове, които не се вписват в добрия тон е някак съвсем неприемливо, а внасянето на лични отношения в коментарите е съвсем непрофесионално и по мое мнение позорят името на този, който им е дал тази отговорност. Писането на безсмислени мнения от “редови” поребители е някак по-приемливо, предвид че те нямат никакви обвързаности и отговорности към форума.
Професионално ще стане, ако почнат да ми плащат. Единствените ми задължения като модератор са да следя за спазването на правилата (писане на латиница, грешни теми, обиди между потребителите, спам и т.н.). Никъде не съм подписвал договор, който да ме обвързва по какъвто и да е начин със сайта, форума и идеологията му. Също така, не съм длъжен да се съгласявам или да харесвам мненията на колегите и екипа, нито пък на който и да е от редовните потребители. Също така, нямам забрани да се въздържам от изказване на собствено мнение или подкрепянето на чужди такива, ако съм съгласен с тях, нито пък трябва да се въздържам от подкрепянето на негативни мнения, насочени към някого, ако съвпадат с моето виждане на нещата, без значение дали този някой е стар или нов потребител или модератор.
И като пиша във форума, не пиша от позицията на модератор. Съответно мнението ми може да тежи повече от това на някой друг, само и единствено заради това, че го пиша аз (или защото е добре написано ;)), а не защото съм модератор.
Така че, не ми вменявай задължения, моля :D
казано от Queen Cobra на 12.06.15, 22:01:
Модераторите имат права и им дължим уважение, но това, че поддържат един сайт, не ги прави висша инстанция. От видяното за 7 години, смятам, че никой от тях не е злоупотребил с “властта” си.
Задълженията са ни да следим за спазването на правилата, нищо повече, а правата ни включват възможността да трием постове. Да, може да се злоупотреби, но аз поне наистина не съм видял някой от нас директно да трие чужди мнения, само щото не е съгласен с тях, или само щото принадлежат на определен човек, още повече ако съответния модератор е участвал в дискусията. Или поне аз не съм го правил. Ако някой е недоволен или се чувства ощетен и онеправдан от отношението на някой модератор, винаги може да се оплаче на админите, вместо да спами по чуждите дневници.
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.06.15 23:12.
12.06.15
23:15
казано от Маргарита Манева на 12.06.15, 22:58:
казано от nervak на 12.06.15, 22:43:
Моля да ми простите офффтопика.А кое според теб би било “йогистко”? Дай предложения.
Не съм достигнала до този етап от йога, в който да не се дразня от идиотизма, но се уча. (Вселената ми изсипва все повече идиоти, на които трябва да положа всичките си усилия, за да не обръщам внимание.)
А щом ти не си достигнала до този етап в йогата, защо смяташ, че другите (особено които не се занимават с йога) трябва да приемат твоя идиотизъм?!?
Не винаги се общува с всички като с равни. Не би и трябвало да е така, защото тогава ще деградираме като личности.
Според мен е много по-лесно да деградираш като личност, когато не считаш, че някой, който смяташ за по-нисш от теб, може да те научи на нещо. Никой не знае всичко и всеки може да сбърка и да бъде поправен от човек със сборно по-малък опит, възраст, знания. Ако гледаш от високо на всички, загубата си е изцяло за твоя сметка, защото изпускаш възможности да се усъвършенстваш.
Не искам да казвам кой какъв е, просто искам да подчертая, че никой не би следвало да се обижда ако не спада към една или друга категория.
Не се обиждам, че не спадам в категория старши, защото съм млада и живота е пред мен. Аз съм в много по-изгодна позиция от “старшите”. Но силно се надявам никога да не стана толкова старша, че да очаквам хората да ме гледат със страхопочитание и да не смеят поставят под съмнение думите ми, да осъждат действията. Това би бил краят на моето личностно развитие.
Моят опит в общуването с по-сатрши (по който и да е от критериите) е, че човек е редно да има известен респект.
Защо написах всичко това? Стана дума кой пишел безсмислици и кой умни неща. Във “форумната йерархия”,би следвало модераторите да са старши. Следователно, те са тези, които задават тона тук. Писането от тяхна страна на безсмислици и подкрепянето на постове, които не се вписват в добрия тон е някак съвсем неприемливо, а внасянето на лични отношения в коментарите е съвсем непрофесионално и по мое мнение позорят името на този, който им е дал тази отговорност.
Думи и действия ти се разминават не за първи път. След като тооолкова държиш на йерархията и опита ти показва, че трябва да имаш респект към по-старшите, а после посочваш модераторите като старши, защо си позволяваш да не ги уважаваш? Да пускаш подмятания към тях публично, вкл. в този пост, да спориш с техните решения, и пр.? Това е, което уронва престижа на целия екип и разклаща доверието в него, всъщност. Не това, че някой модератор бил харесал мнение, което не било съвсем в добрия тон. Не проявяваш дори благодарност, което следва да се проявява към всеки - нисш, висш, равен, какъвто и да е, който хаби от времето си, за да поддържа реда там, където си ежедневно.
От друга страна, Ники, твоя тон към хора, които по твоите думи, “могат да ти бъдат родители” (да не говорим за съпоставка на знания и опит), показва липсата на елементарно възпитание и уважение към другите. какочакваш тогава те да те уважават?!
Аз не си позволявам различен от добрия тон към абсолютно никого. Мисля, че трябва да се прави разлика между лош тон и различаващо се мнение. Нито съм с остър език, нито иронизирам, нито отправям обиди, нито се включвам само за да изкриткувам някого или за да му се присмея. Най-нормално и с неутрален тон се включвам винаги. Това, което си написала, просто не е вярно. Не се наемам сама да си определям възпитанието, за това могат да говорят околните. Аз нямам проблем околните да оценяват поведението ми и не се страхувам от това, което мога да чуя за себе си. Беше ме поправила преди, че йогата е учение, което помага човек да приема истината, да не я украсява, да говори и да се води само от нея. Да бъде директен. Но моята директност ти наричаш неуважение. Честно казано, не мисля, че приемаш истината за себе си и собственото си поведение.
Така е, всички по своему сте прави, не споря. Аз лично бях дотук, с цялото си сърце и с ограниченото си разбиране желая успех на форума. Който ме познава, знае че съм искрен, който не...жив и здрав:)
13.06.15
00:24
Геее, от Фройд ли тръгна това всичко ?
Забелязал съм отдавна, че адвокатите отбират от всичко и трудно може да им се покаже, че не е точно така. Това в кръга на шегата, да не се върже сега някой от форумните юристи :)
казано от slavko на 13.06.15, 00:10:
Така е, всички по своему сте прави, не споря. Аз лично бях дотук, с цялото си сърце и с ограниченото си разбиране желая успех на форума. Който ме познава, знае че съм искрен, който не...жив и здрав:)
А стига де, не се вързвай пък и ти толкова...Шарен е света(форума) и в него има място за всички.
p.s.
Друго си е да се спори за Физика, не за глупости :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.06.15 00:27.
13.06.15
00:54
Просто прочетох и само да споделя мнението си. Не познавам Славко лично, но от коментарите съм разбрал, че е много хубав човек и заслужава уважение.
ПС. А това да обясняваш нещо на деца с характер, мисля освен родителите, други не се навиват на това. ... : )
Мнението беше редактирано от kaloyan на 13.06.15 01:00.