18.06.15
16:52
http://www.lentata.com/page_7436.html
Как да реагирам на такава глупост ???!!??
Нека съкратим цялата администрация, за какво ни е ?
Няма нужда ни от агенции, ни от дирекции, ни от комисии, ни от служби, еле пък Сметна палата -само пари харчи ...
Българите разбират от всичко и чудесно се ръководят без администрация....
Имат най-висок морал наглава от населението по света и спазват законите и нямат нужда от контролни органи ...
Да, защо да ни плащат заплати и осигуровки... То и без това 400-500 лв на месец са колкото за Бог да прости, с тях и без тях, все тая...
И какво значение имат милионите приходи месечно, които точно тези служби вкарват в общия бюджет ...
Харесвам сайта на Карбовски, но тук се оля доста ... Да не кажа, че се осра ...
Кобре, ще те спамна, защото...ще ми се да коментирам, но не мога, не искам, защото ми се драйфа!
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.06.15 18:17.
18.06.15
18:55
Мародераторствай на воля! :)
Най-”обичам” когато някой се изкаже колко сме охранени държавните служители, какви привилегии имаме, какви рушвети вземаме, как живеем на гърба на държавата и т.н.
18.06.15
19:44
Голяма далавера. Ще има полза - с това пенсиониране на 70 години :)
Е, че кой няма да се пенсионира на 70 :D
Мнението беше редактирано от Zozo на 18.06.15 19:48.
Да, защото друга алтернатива, засега, тук, освен да работиш до 70 или да легнеш на нечий гръб, няма. Ама така ли трябва да бъде... (реторичен)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.06.15 19:50.
Въпрос на желание и вътрешна мотивация, както всичко останало, е да работиш до 70. Както всички спортуваме и се грижим за себе си, не мисля, че ще е проблем да работим с удоволствие до 85, напр. :D
:D Определено :D Само едно ме притеснява в тая схема - не мисля, че ще стигнем до 70, камо ли до 85 :D :D :D Ама на нас с Кобрата не ни дреме, ние си имаме безплатно погребение (inlove)
П.п. Кобре, прощавай пак (bow)
П.п. 2 Ааа, Зозо, ч да не триеш! :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.06.15 20:01.
18.06.15
19:57
Че кой ще се пенсионира на 70? Колегите мрат като мухи - 4ма за 2 години , а който оцелее, го съкращават ... Ама че тема...
Но е актуална.
Дразня се, защото хората намаляват, а работата става повече + обществото негодува, че не е обслужено качествено, пък администрацията се съкращава и “преструктурира”. Особено да намаляваш контролните органи - РЗИ, ОДБХ, басейносви и др, дирекции, КЗП и пр. е да се биеш сам през пръстите.
Колкото по-малко хора вършат повече работа за същите пари , толкова по-некачествено и корупционно ще я вършат. Аз не знам цивилизована държава, в която заплатите на държавните служители са под средното за страната, КАМО ли че са с 50-100 лв. над минималната заплата. Нали- все пак -говорим за магистри (в случая с колегите), не за неграмотни малцинства.
В крайна сметка, Зозо, не всички имаме таланта да живеем на чужд гръб. То си е до умение, според мен.
Малко лошо се получи. Имах предвид, че човек като остарее, се налага близките хора да помагат, независимо от Държавата, т.е. на мен напр. ми се налага да помагам финансово на баща ми, както и преди това на майка ми.
Работила съм и в Държавно предприятие. Вярно е, че парите не бяха много, но и всякакви нововъведения бяха “табу”. Там имаш свобода да учиш странично, да натрупаш опит, да завържеш познанства и т.н.
Моля ви, не ме разбирайте погрешно :)
Оооооо, напротиииив, аз съвсем правилно те разбрах и съм напълно съгласна с теб :) Но просто ми е мъчно, че не трябва да е така.
18.06.15
21:24
Не ме разбирайте погрешно. Далеч съм от мисълта да защитавам администрацията като цяло или да отричам, че има служби с раздут щат, пълни със синекурни длъжности без отговорности, че е пропита от мързел, корупция и некадърност,а много служби са се сраснали с организираната и не организираната престъпност. Това е факт.
Но има много хора, които работят, защото им се налага и често нямат особени привилегии от това.
Бумащината се увеличава, обемът на работа се увеличава, а хората намаляват. Това е нормално явно за съвременната икономика и може да се приеме, при положение, че има достатъчно финансова и материална подплатеност на работата. Всъщност е точно обратното- издръжката постоянно намалява, а материалната база се амортизира и не се подновява. Служебният лаптоп е HP от 2008, а има конфигурации от 2000 година... Колегите обикалят целогодишно обектите с кола без климатик и радио даже (в 2015 година)
Нещата отиват към закриване и фалиране на държавата.
Зозо е права- повечето ми колеги разчитат на децата си, за да се издържат. Който няма такава помощ, разчита на кредити.
И така ...
18.06.15
21:37
Да отбележа за статистиката:
18.06
Без тренировка.
Движение за деня ок. 2.5 км.
Не можах да изляза по обед. Нещо много неорганизирано днес, хваща ме яд. След работа се мотах излишно с колежката из Лидл, бях гладна и не тренирах, после голямо говорене по тел- лично, служебно, час и 1/2. Не обичам.
Купих си Гуцмания и Вризея- големи, добре развити, красиви и само по 4 лв. всяко от Лидл. Страшна далавера, не устоях.
Какво ще ги правя тия 30 саксии, ако се местя някой ден, не знам
Ако някой иска цвеке, пращам :) Добре гледани, качествено разсадени, подхранени листнодекоративни :)
Зозо е права- повечето ми колеги разчитат на децата си, за да се издържат. Който няма такава помощ, разчита на кредити.
И така ...
Не, не съм права, АЗ съм против това да се случва. Не искам да е така. За съжаление това се случва от години наред, когато не взимаш мерки за самия себе си.
Това е както малкото дете, което изхвърля хартийка на земята и се обръща с гръб и никой не му казва нищо.
19.06.15
10:37
19.06
Сън:23.30- 6.30
Уф, Хари Потър и стаята на тайните ;) 2-3 часа за глупости, вместо сън.
Храна:
- 2в1
- череши 100-150гр.
- 1/2 овесени ядки , пшеничен зародиш, кокосови стърготини, кисело мляко
- салата (инсалатина, жълта чушка, домат, краставица, лимон, зехтин) + 50 гр. печено пилешко филе + 1/2 фил. с моцарела
- 1/2 овесени ядки , пшеничен зародиш, кокосови стърготини, кисело мляко
- салата (инсалатина, жълта чушка, домат, краставица, лимон, зехтин) + 50 гр. печено пилешко филе + 1/2 фил. с моцарела
- 2 фил. Вита с доста масло + 120 гр. прясно сирене + млечен шоколад ок 20 гр. - за вкус ;)
- 3 nekтарини ок. 300 гр.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.06.15 15:33.
19.06.15
13:01
И така ...Не, не съм права, АЗ съм против това да се случва. Не искам да е така. За съжаление това се случва от години наред, когато не взимаш мерки за самия себе си. .
Не, че има смисъл да подхващам темата, дори скоро имаше такава отделена, но понякога мерките не стигат.
Прекалено много хора са вземали мерки н= работили са съвестно 30-37 години, внасяли са всички осигуровки, кътали са някой лев в банка, образовали са децата си - и в крайна сметка се оказват с 190 лв. пенсия, спестяванията са деноминирани и обезценени от инфлацията, а “децата”н едва издържат себе си и собствените си семейства...
Това е нещо , с което трудно може да се пребориш- освен ако не използваш методи “извън закона”, в сивата икономика и пр. Както хората, чийто имения показват, заснети с хеликоптер по тв. :)
Пък за настоящите работещи- гледам, че всички са на кредит, с по 200-300 лв назад минимум всеки месец и не знам могат да наваксат необходимото.
Размишлявам си , просто, петъчно така.
19.06.15
19:45
Днес отново импровизации и леки щанги ;)
19.06
1. набиране подхват 4х6
СУПЕР СЕРИЯ
2. лицеви опори класически 4х10
3. флайс от лег 4х10х(2х10кг)
СУПЕР СЕРИЯ
4. преден клек 4х10х20кг
5. римска тяга 4х10х20кг
СУПЕР СЕРИЯ
6. гребане с щанга с 1 ръка 4х10х20 кг по 10 всяка страна
7. флайс от полулег 4х12х(2х10кг)
8. напади на място 4х10х20 кг по 10 на всеки крак
СУПЕР СЕРИЯ
9. раменна преса 4х10х20кг
10. крънчове 4х15
Движение за деня 6.5 км.
Чистене, пазар :)
20.06.15
15:22
20.06
Сън: 23.00-6.00, после 6.30-7.30 + 30 мин следобедна дрямка
Много неспокоен, но си имаше причина.
Храна:
- 3в1
- 1 фил. Вита с 60гр моцарела + 50 гр. козунчена кифличка
- сладолед 120 мл.?
- салата (айсберг, домат, чушка, краставица, лимон и зехтин) + 3 бъркани яйца + сусамов тахан с мед 2-3 супени лъж.
- печено свинско 150 гр. + печени тиквички с 60 гр. моцарела
- кремче от високомаслен йогурт + 1 малък банан + 15 гр. протеин
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.06.15 08:39.
20.06.15
18:49
Днес импровизации с тежка пудовка -33 кила :)
Е, не е истина как тежи тоя топуз!
Много съм лабава, значи, не мога да суингирам с нея, нито да греба с 1 ръка- освен ако не е бая “силово” гребане. Беше ден за експерименти, но мисля, че си натоварих баджаците. Утре пак.
20.06
1. сумо клек с пудовка 4х10х33кг
2. сумо тяга с пудовка с 1 ръка 4х10х33кг по 10 повт, всяка ръка
СУПЕР СЕРИЯ
3. крънчове 4х15
4. гребане с ластици 4х15
5. римска тяга с пудовка 4х10х33кг
6. гребане с пудовка с 2 ръце 4х12х33кг
7. сумо тяга хай-пул 4х8х33кг получи се ;)
8. раменна преса с дъмбели успореден хват 4х10х(2х10кг)
Движение за деня ок. 4 км лежерна разходка.
21.06.15
12:08
21.06
Сън: 23.00- 8.00
Доста добре. Леко събуждане към 6.30 , но го пренебрегнах ;)
Храна:
- 3в1
- 2 фил. Вита с извара и кашкавал + 1 кифличка 50 гр. с много Маскарпоне (nlove5)
- череши ок. 200 гр.
- 150 гр. печено свинско + салата (айсберг, краставици, домати, чушки, лимон, зехтин) + 2 фил. Вита с масло и пипер ;)
- кремче от 200 гр. кис. мляко + 15 гр. протеин + 1 голям банан
- ок. 200 гр. пресен ананас
- салата (старата) + 1 свинска наденичка(80гр. сурова) + сусамов тахан с мед 3-4 супени лъжици
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.06.15 07:22.
21.06.15
19:48
21.05
Без тренировка.
Движение за деня ок. 3 км.
Домакинстване, готвене, цветя.
Пак имам 5 трена тази седмица , а все ми е недостатъчно. Днес съм в лежерно настроение, почивам си максимално, хапвам си добре. ;)
Оказва се , че съм даже под 62 кг, но задържам много вода- поне 2 кг през месеца. Поне си знам, че не съм толкова дебела, колкото се плаша, че съм станала.
Пудовката ми е някаква колекционерска рядкост май. :)
Оказа се , че не е цяло гюле, ами от две отделни полукълба, отдолу има голяма гайка, все едно са събрани с нит.
Голям проблем е, че докато е стояла навън в пункта, явно доста я е валял дъжд и сега от процепа на двете части тече черна гадна водица. Успях да поомажа мокета вчера, докато разбера откъде излиза мръсотията. Сега е изхвърлена на терасата да се оттече. /трябва да я позачистя и да я опаковам с нещо-лейкопласт или подобно, че не става за боядисване.
Ще я мъча от следващата седмица- да разширя кръга на нещата, които мога да правя с нея.
Само ще едитвам храна днес.
Лека и спокойна от мен.
22.06.15
10:30
Знаете, че не се водя по калкулатори и формули и не изчислявам храненето си по тях.
Но след като пробвах калкулатора на Кико от немския сайт и ми препоръчаха 50 гр. протеин и 350 въглехидрат, проверих и в някои други. Ето например:
Ръст 170см
Тегло: 62 кг
% телесни мазнини - приблизително 20% (може да са 18 или 22, не съм сигурна ;) )
Активност- 5 тренировки седмично (не интензивни)
Според 1 конкурентен сайт- бодиконструктор :) за поддържане на прекрасното си тяло имам нужда от :
83 - 91 гр. протеин
106 - 118 гр. въглехидрат
30 - 33 гр. мазнини
1026 - 1133 ккал
Мисля, че с това ще умра от глад или поне ще сваля до 50 кг :)
Истината е, че доста сайтове използват подобен калкулатор и може би затова много млади момичета, които накрая започват да пишат тук, са приели, че имат нужда от около 1000 ккал на ден, а за отслабване- намаляват и още 20%.
Според IIFYM Macro Calculator за поддържане имам нужда от
275.1 гр. въглехидрат
109.1 гр. протеин
54.6 гр. мазнини
27 - 34 фибри
2028 ккал
Доста по-приемлив в резултатите си и почти се доближава до моето хранене - е, то е с доста повече мазнини, според мен.
IIFYM - Изчислен по чиста телесна маса - давам стойност 20% телесни мазнини.
346.6 гр. въглехидрат
89.5 гр. протеин
44.7 гр. мазнини
27 - 34 фибри
2147 ккал
Интересно, че в този случай ми дава 100 гр. въглехидрат в повече.
По Harris Benedict Equation имам 1429 базови калории и около 2000 като добавя индекса на активност - според мен е 1,55 или по-малко, тъй като тренирам често, но не много интензивно.
Резултатите са интересни. Би трябвало да изчисля колко изяждам на ден, за да мога да преценя дали наистина отговарям на формулата.
По Harris Benedict Equation имам 1429 базови калории и около 2000 като добавя индекса на активност - според мен е 1,55 или по-малко, тъй като тренирам често, но не много интензивно.
Резултатите са интересни. Би трябвало да изчисля колко изяждам на ден, за да мога да преценя дали наистина отговарям на формулата.
Пробвай с Мифин Сейнт Жур - дава по-точни резултати от Харис Бенедикт.
И коефициентът на физическа активност ти е силно завишен - 1,55 е страшно много. За да го докараш до там, трябва освен силовите тренировки, да се скъсваш от интензивно кардио в добавка. Пробвай за начало 1,375.
Имай предвид, че колкото е по-голям процентът мазнини, толкова по-малко е активното тегло и съответно трябва да коригираш още надолу. Освен това не забравяй и хомеостазата - тялото се стреми да запази теглото си и ако свалиш в началото малко калории, то ще ореже разни “излишни” функции като оросяване на крайниците и обновяване на клетките в епидермиса, ще се адаптира и ще ти се надсмива. Трябва да го лъжеш и на фронта с тренировките, като вдигнеш интензивността поне в началото.
Според мен за поддържане на теглото ти трябва нещо като 1900 калории, а за дългосрочно чистене - под 1700.
П. П. А мазнините как ги сметна 20%?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.06.15 10:53.
22.06.15
11:06
При последното официално мерене през 2012 бях 18%. Вярно, минали са 3 години, но теглото ми е почти същото. Давам си бонус малко. Със сигурност не съм ги минала тези 20-22% :)
Боби, не ми е целта да се храня според калорийния баланс - а и нямам намерения за дългосрочно чистене. Чувствам се много комфортно на тези кг. От години целта ми е просто маааалко мускулна маса в повече, че сега ми изглежда малко. ;)
Старая се да имам изобилие от вещества за всички “излишни” функции :)
С коефицент 1.37- което наистина е по-практично- да, 1957, закръглено 1900 ккал. Интересно , че смятам, че ги надхвърлям доста и то постоянно, но докато не седна да изчисля като теб, няма как да знам.
Идеята ми е разликата в калкулаторите. 1900 е далеч повече от 1100, нали?
Mифин Ст. Жур- пак дава 2000 , т +/- 100-200 за мен не е особена разлика.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.06.15 11:11.
Не ги надхвърляш, нали ти ги бях смятал преди няколко месеца, и ядеше по 1300 ккал. ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.06.15 11:18.
22.06.15
11:24
Ахахах помня аз, но това само за 1 ден. Другия беше 2000. Предполагам, че повечето дни са към 2000.
Иначе не мога да повярвам, че ям толкова малко. ;) Та аз не спирам да ям по цял ден.
Колко ли имам за уикенда? ...
22.06.15
11:41
Прехвърлям на др. страница :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.06.15 16:41.
С риск да ми се обидиш ще си кажа мнението - от снимките по-назад в дневника ти ми се струва, че си с над 20% мазнини. На око ми е трудно да кажа дали са 21 или 23 например, но от 18 си далеч. При твоята структура с мазнини основно в долната част на тялото на 18% вече би трябвало да се виждат поне горния ред плочки, макар и не съвсем ясно.
22.06.15
11:56
Може, може, не споря, най-малкото пък да се обиждам за нещо, което си е така.
През 2011 ? бях така
През
2012 нещо подобно.
Ще ми се да се измеря, но в Ловеч няма къде.
Плочки никога не са ми се виждали, най-малкото започнах да тренирам корем тази година- заради дневника :) От кумова срама.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.06.15 12:03.
22.06.15
13:17
Не те разбрах между кои снимки, Боби?
През 2011 ? бях така
Аз понеже забелязвам дефектите на стойката много преди това колко си се изчистила, няма как да не отбележа, че имаш нужда от корективна работа, ако това е нормалната позиция на краката ти. :)
22.06.15
13:31
О, благодаря, Марги, тук съм на пръсти и съм обърнала глезени навън в опит да се покаже някакъв мускул. Определено е мноооого далеч от нормалната позиция на краката ми.
Една от най-любимите ми снимки
http://shapie.bb-team.org/queenkobra/photos/16771
п.п. Явно днес е ден за промотиране на дебелия ми задник. ;)
Не те разбрах между кои снимки, Боби?
Между 2011/2012 и сега.
П. П. А на тази последната си доста близо до плочки. На нея може и да си в диапазона 18-19%.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.06.15 13:34.
22.06.15
13:44
За да не си измислям по спомени, вземам данни от форума -
март-октомври 2011 - средно 57кг (незнайно отслабване, не съм била на диета, но ходих към 10 км на ден)
цялата 2012 - покачване до 60-61кг -
тук през март е измерването на мазнините - даже не е било 18 , не знам защо така ми се е набило в главата
и друго след около 6 месеца през октомври, което показа нещо подобно -
виж, вписала съм го в мерките оттогава, по-акуратно от сега. Имам едни листчета у нас :)
http://shapie.bb-team.org/queenkobra/progress
После не съм мерила %. В графиката съм вкарвала 20% мазнини, защото предполагам толкова съм била. Може и повече да са.
От началото на годината съм около 62- на гладно сутрин.
Имай предвид , че задържам много много вода.
Изобщо не твърдя, че измерванията са били акуратни и верни. Бяха с уреди на Танита ? (нещо подобно) чрез електоимпулси, а не с калипер
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.06.15 13:46.
Изобщо не твърдя, че измерванията са били акуратни и верни. Бяха с уреди на Танита ? (нещо подобно) чрез електоимпулси, а не с калипер
Доколкото съм си правила експерименти с калипер, Омрон и Танита, измерванията са горе-долу идентични +/- 1-2 %...за човек,който не се състезаване смятам че тези разлики саот значение.
С Омрона обаче забелязвам по-големи разлики когато човек се мери прав/легнал. ;)
Имах Омрон по едно време. Даваше ми разлики от по 3-4% при студени и затоплени ръце с разлика от половин час или при изпита чаша вода. Иначе като цяло беше доста последователен наистина. За точен не знам - тогава нямах с какво да го сравня. :)
Измерванията с калипер са малко подвежащи, особено ако не е калибриран, а позволява стискане на ръка. Чувал съм от професионални инструктори по зали, че много често в измервания преди/след тяхната програма/диета мерят различно - в началото щипят по-слабо, а в края - доста повече. :)
Аз в момента се меря с калипер, като разчитам на собственото си и това на жена ми стискане и честност в отчитането. :D И пак ми дава фрапиращи разлики при отделните измервания дори само с 1 см разлика в позицията.
Май окомерът е най-добрият ориентир.
Чувал съм от професионални инструктори по зали, че много често в измервания преди/след тяхната програма/диета мерят различно - в началото щипят по-слабо, а в края - доста повече. :)
Това е въпрос на съвест...и на професионализъм. В смисъл - ако програмата работи, няма нужда да мъчиш хората да ги щипеш така че да ги насиниш, само за да отчетеш някакъв прогрес. :)
ПП: Иначе, да - поетата вода и храна има значение за подобен вид измерване.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.06.15 14:28.
Чудех се дали е възможно това с плочките да е чак такъв показател, защото аз имам чувството, че съм на по-голям процент мазнини от Кобрата с оглед на това, че на ръст 166см тежа около 60 кг., колкото е и тя, пък нямам и половината от мускулната и маса, структурата ни е много сходна, иначе... И ако се водя по мнението на Боби, излиза, че аз съм на 18%... :D Пък не ми изглежда да е така. Плочките не са ли малко дооо.. “ген”. (wasntme)