Пак съм аз :)) Киноата не се кисне, само се измива добре под студена вода и после се вари 1:2 , т.е. 1 част киноа на 2 части вода, максимум 2.5 части вода. Със сирене и масло става много добре.
П.П. Вариш я, докато поеме цялата течност.
Мнението беше редактирано от Елена на 15.12.15 14:20.
15.12.15
14:14
Мда, пое бая вода- набъбна четворно сигурно - много вкусна, не е като елдата. Но цената си е ебала майката - 20 лв килограм за някаво просо.
———————————-
Гледайте , значи- сеир. Взели 70 лв.
За тези неща се вземат 10кратно повече.
http://plevenzapleven.bg/blog/2015/12/14/изправят-пред-съда-в-плевен-днес-двама-94017/
15.12.15
14:15
Уредила си се ти, ние да го мислим ;)
15.12.15
14:20
Де’ба нищо не стига до мен. Една чаша боза и една мазна баничка , хартисали на колегите тоя месец.
Нито проверки правя, нито регистрации, и ХАССП не мога да пиша. В съда ни правят на маймуни и сме за смях. Сбъркала съм си професията тотално, но е късно вече.
15.12.15
19:50
Говорех за обяснението в любов, ама карай :D
15.12.15
21:08
O, скрий се някъде с тази любов. Мен пари ми трябват :) Но каквато съм скрупольозна и страхлива, няма да видя скоро.
Хич не ми се нрави любов от 20-30 и 40 год по-възрастни от мен мъже. Ок, свестни и точни хора са (единия ме мислил цяла вечер дали съм се прибрала спокойно след банкета) но не, мерси, имат повече болести и от майка ми. Искам любов от здраво мускулесто 25 годишно тяло 8-) :D :D
15.12
Без тренировка.
Движение- 4 км.
Пазар, пране
15.12.15
21:25
Имам снимки на предишната страница, ей :D
За съжаление не се вижда, но впечатлих колектива, защото клинчето отпред е обикновено, обаче отзад е нарязано до дупето. Днес чак директорът ме подкача, та ще взема да се снимам да погледате сеир. (giggle)
Сега сериозно:
Моят домашен фитнес. (Пудовката е като нова. Колко малка изглежда, хаха)
16.12.15
16:18
16.12
Сън: 21.45 - 6,45
Храна:
3в1
- 2 фил. Вита с кашкавал
- 1 банан
- винен кепап на заведение (100 гр. месо, гнусен сос) + бяла питка
- чаша сок праскова 200 мл.
- кафе със сметана и стевия
- салата - червено цвекло, гулия, моркови, магданоз, сок от грейпфрут, зехтин, орехи (inlove)
- сладки с елда и лимец 100 gr.
Отврат днес. Пак на дело , пак излагации, как може да изсерат такова колегите, че и с водоструйка не мога го изми.
И пак намеци как цялата тежест на държавата и правото са на раменете ми да го спечеля това дело. Още не съм му казала, че нямам даже задължение да ходя в съда.
Дано ми се дотренира.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.12.15 13:11.
16.12.15
19:18
Можеше и по-добре, но пък можеше и хич да няма, така, че съм доволна от раздвижването.
16.12 бутащи
1. напади със смяна на краката 4х20х(2х10кг) по 10 всеки крак (puke)
2. лицеви опори 4х10
3. сумо клек с пудовка 4х10х25кг
4. флайс от лег 4х12х(2х10кг)
5. глутеус мост с крака на високо 50 см. 4х12
6. раменна преса 4х10х(2х10кг)
7. крънчове 4х20
Движение 2 км.
17.12.15
07:17
:)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.12.15 07:20.
казано от Queen Cobra на 17.12.15, 07:17:
Чашата е винаги пълна
И това не е вярно, дори без да намесваме вакуума. :) Според физиката разстоянията между електронната обвивка на атома и ядрото му са толкова по-големи от самите електрони, че чашата е винаги празна. :D
17.12.15
13:23
Ех, Боби, голям си песимист :)
Храна:
- 3в1
- 2 фил. Вита с кашкавал 50 гр., чаша сок праскова 200 мл, 1 шоколадче Мерси, 1 бонбон Криспело
- 1 ябълка + бисквити с елда и лимец 50 гр.
- 1 свинска пържола 150 гр. + салата (червено цвекло, морков, гулия, грейпфрут сок, зехтин, орехи), 1 шок. бонбон (РД днес)
тренировка
- салата (зелена, репички, домат, грейпфрут, зехтин) + 3 кюфтета + 2 фил. Вита
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.12.15 19:59.
17.12.15
13:36
Мда, по инвентазизация ми се води компютъра НР компак от 2009 г. на стойност 1138, 80 лв. !!??
Тука няма такова нещо като амортизация, ама ха ....
Признавам, и аз не знаех разликата. Ако сметките не са записани във фискалната памет на устройството, която е свързана с НАП, а само от оперативната, то - видиш ли- обектът реално не извършва търговска дейност, а просто си цъка бележки за конфети.
Записали сме само 2 имена на подателя на сигнала- опа, нарушена процедура по приемане на сигнали, нарушена процедура по проверка на сигнала и т.н, незаконосъобразен акт.
Задълбочава се убеждението ми, че всички могат да си нарушават закона както си искат, но държавните органи трябва да познават всички запетайки в законите и да следват всички идиотски правила и А са сбъркали нещо, процесуално нарушение.
Държавните органи са държавни органи, не само за да познават запетайките на закона, а и да ги прилагат ;)
17.12.15
17:47
Много сте големи на приказки в нета, но дай да видя един, който си знае всички задължения и си спазва всички закони и подзаконовите актове със запетайките, после се оплаквайте от държавата.
Големи сме и на дела, и на задължения, и на запетайки, и на спазването им, че и на прилагането им.
Нападката ти е резултат от липсата на информация относно личността на събеседника, което е и причина да не ти се сърдя ;)
Мисълта ми е, че това е ролята на държавния орган - да прилага закона. Ако държавният орган не е способен да прилага закона чисто технически, то другият държавен орган има пълното право да отмени актовете на първия. Ти, в качеството си на юрист, нямаш право да се учудваш, че процесуалната грешка отменя акт. Имаш право да се възмутиш обаче, че при ясна процедура за снемане на самоличност на подателя на сигнала, държавният орган съвсем небрежно е записал само двете имена, което както и да го погледеш предизвиква съмнения относно автентичността на сигнала.
Да ти е хрумвало, че голяма част от процедурните грешки не са допуснати случайно ;)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 17.12.15 18:27.
17.12.15
18:52
Добре казано. Не е нападка, а куест - търся редови граждани :)
Може да се възмущавам, но не съм толкова тъпа.
Жал ми е , че в стремежа си да прикрият политическите и икономическите си обвързаности, не получавам адекватна информация за делото и поставят мен и службата в смешни, трагични и патетични ситуации (като тази да не знам как за бога е приет сигнал по телефон заедно с касова бележка :) )
Но и с пълно право се възмущавам на това, че законът (общо казано) е непригоден към реалността и почти неприложим директно.
Служителите са напълно незаинтересовани от работата си и неглижират задълженията си до минималните такива да не ги уволнят. (това е друга тема)
17.12.15
19:15
Днес прилично. Нямам ентусиазъм нещо.
Пробвах сгъване с дъмбел между краката-сложих кубинките ;) Като цяло става, но е малко тромаво и дъмбелите ми не са идеалните за целта.
17.12 дърпащи
1. набиране надхват 4х5
2. суинг с пудовка 4х15х25кг
3. набиране подхват 4х5
4. сгъване за задно бедро с дъмбел 2х15х10кг 2х10х15кг
5.едностранно гребане с пудовка 4х8х25кг за всяка ръка
6. високо изтегляне с пудовката 4х6х25кг
7. гребане с ластици 4х15
8 фейспул с ластици 4х10
Движение 5 км.
18.12.15
10:28
казано от Boby_ на 17.12.15, 09:06:
казано от Queen Cobra на 17.12.15, 07:17:
Чашата е винаги пълна
Според физиката разстоянията между електронната обвивка на атома и ядрото му са толкова по-големи от самите електрони, че чашата е винаги празна. :D
Ако трябва да сме точни, не само, че чашата е празна, ами въобще няма чаша там, а празно пространство :D :D
18.12.15
11:29
17.12
Сън: 21.30- 6,45 някъде
Прекрасно.
Храна:
- 3в1
- 2 фил. Вита с кашкавал , кафе със сметана и стевия
- 1 ябълка
- капучино с 2 пакетчета захар
- свинска пържолка 150 гр, варени картофи ок. 200 гр, сварен боб черно око - 100 гр., кисели краставички, зехтин
- малко уиски 20 гр., фреш ябълка 200 мл., кашкавал ок 30 гр, суджук 50 гр., 1 шок, бонбон
- 1 суити, 3 мандаринки
- чаша какао със стевия и сметана
- овес 5 лъж. + маково семе + чия + сметана ок. 100 гр. и вода
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.12.15 09:55.
казано от Queen Cobra на 17.12.15, 17:47:
Много сте големи на приказки в нета, но дай да видя един, който си знае всички задължения и си спазва всички закони и подзаконовите актове със запетайките, после се оплаквайте от държавата.
Ей ме на...ако не спазвах и не следя и другите около мен да спазват най-малкото нормите на ОНРЗ ,то нямаше да пиша тук :D
18.12.15
18:46
казано от nervak на 18.12.15, 17:13:
Ей ме на...ако не спазвах и не следя и другите около мен да спазват най-малкото нормите на ОНРЗ ,то нямаше да пиша тук :D
То ако не следяхте за тия норми, Нервак, никой нямаше да го има тук.
19.12.15
13:18
18.12
Без тренировка.
Движение 5 км.
Релакс, филм, книга (party)
19.12
Сън: 23.00 - 7.45
Какви сънища, какво нещо, то екшън, то драми, то фантастики ... Но не ги помня после ...
Храна:
- 3в1
- 2 фил. Вита + 2 свински пържолки 300 гр. + кисели краставички (това е закускаТа)
- палачинката на Кобра (банан, яйца, шипково брашно, сметана, зехтин)
- 1 суити, сок от грейпфрут
- kaфе от автомат
- салата (зелена, репички, домат, лимон, зехтин) + пушена скумрия 100 гр, 1 фил. Вита
- овес 5 лъж + маково семе и чия с топла вода (от вчера), 2-3 лъж. подсладен тахан с какао
Захладня у нас- в кухнята е 12-13 градуса и се вижда дъхът. Но цяла сутрин готвя и се правя, че не усещам :) :P
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.12.15 19:32.
19.12.15
19:26
19.12
Без тренировка.
Движение 2 км.
Голямото готвене, чистене.
Още един почивен ден, голям мързел излязох тази седмица. Не съм уморена, не ми се занимава нещо.
Днес предпочетох да се видя с приятел за 2 часа следобед, вместо да дигам гири.
Размишлявам си върху тренировките и стигам до извод, че няколко дни почивка няма да ме съборят.
Нямам търпение да минат последните 3 работни дни,ще бъдат доооста стресови и това някак си ми убива и желанието за движение.
20.12.15
16:45
20.12
Сън: 22.30- 8.30
Разбудих се в 6,30, но си навих на ината, че няма да стана в тая тъмница и студ и спах още - малко неспокойно, но съм доволна.
Последва голямо излежаване с кафето и книга в леглото.
Като събрах смелост да изляза от одеалата- последва ГОЛЯМОТО чистене (tmi) Мокро-балатум, сухо, прахосмукачка, баня,тоалетна . Друго си е да ти замирише на доместос , да те замае хигиената (giggle)
Храна:
- 3в1
-2 фил. Вита с кашкавал 50 гр. + пилешко обезкостено ок 200 гр. със сметана и последни кисели краставички :(
- 1 банан
тренировка
- салата (зелена, репички, лимон, зехтин) , сушеница 100 гр. , 1 фил. Вита
- кремче от кисело мляко 200 гр., 2-3 лъж.сметана и 2-3 лъжици шипково брашно
- филе Елена няколко резена
Филе Елена , пастърма или сушеницата не бих си купила никога - хем скъпи, хем подозрителни като състав.
Тези са подарък от майка ми и стоят в хладилника от март месец тази година. Викам- нова година идва - реших да ги отърва от мъките). Уж някакъв протеин има ...
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.12.15 19:05.
20.12.15
17:01
Доволна, леко лежерна и средно мързелива тренировчица. Клекът понатежаваше, но се старах да държа форма тягата не се е влошила, въпреки неглижирането й по цял месец. Все пак не я насилих особено. Гърдите много добре се представиха.
За пръв път от много време почивните дни бяха повече от тренировъчните, но не усещам да съм загубила нещо.Напротив, чувствам се починала. След преразпределяне на упражненията в дните, равносметката за седмицата е една пропусната тренировка за рамо и ръце, което за мен не е никакъв пропуск.
20.12 комплексна
1. клек (20, 40, 50) 3х6х60кг 8х50кг 10х40кг
2. полулег с дъмбели (10, 19кг)3х8х(2х21кг) в супер серия с
3. гребане с 2 дъмбела (10, 19 кг) 3х8х(2х21кг)
4. лег преса (50кг) 3х10х80 кг
5. пулдаун с V ръкохватка (35кг) 3х8х50кг в супер серия с
6. флайс на пек дек 3х8х40кг
7. сумо тяга (60,80кг) 2х3х90кг 3х80кг 8х60 кг
8. хиперекстензии 3х15 в супер серия с
9. разтваряне с прави ръце встрани 3х10х(2х5кг) в супер серия с
10. повдигане с 2 ръце напред 3х10х(2х5кг)
Движение 1 км.
Голямото предколедно чистене. (muscle)
Отивам да довърша започнатото сутринта - натискане в завивките с книга и лаптоп ...
20.12.15
17:11
Само сега, без рецепта!
( само в бг - генеричните “Презкурин” и “Заебин” )
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.12.15 17:15.
казано от Queen Cobra на 20.12.15, 17:11:
Само сега, без рецепта!
Чудесна добавка, и аз я ползвам. Идеално допълва всякакъв тип хранене или тренировъчен режим (sun)
Тук обаче руснаците бяха първи - Похуин е стара класика, а вече си има и допълнение - специално за жени! :)
21.12.15
11:26
21.12
Сън: 22.30- 7.00
Храна:
- 3в1
- палачинката на Кобра, кафе със сметана и стевия
- 1 банан, орехи към 50 гр.
- капучино с 1 пакетче захар
- салата (червено цвекло, гулия, морков, лимон, зехтин, орехи) + обезкостено пилешко ок. 150-200 гр.
раздвижване
- свинско на тиган 300 гр. сурово + доматен сос с лук, босилек и сметана
- 2-3 лъж. сладък тахан с какао
Уикенда изчетох на един дъх много приятна книжка “Голата маймуна” на Дезмънд Морис. Книгата е на 50 год, има доста остарели хипотези относно сексуалността, хомосексуалността или физиологията и трябва да се чете, съпоставяйки я с информация от по-нови антропологически изводи, но въпреки това е страхотна. Утвърждава идеята, че човешкото поведение е резултат от еволюция. Непрекъснатото ни сравнява с другите примати и с хищниците и показва, че човек има поведение, оформено преди милиони години така, че да отговаря на изискванията за живот в малки групи от ловци и събирачи.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.12.15 08:56.
21.12.15
12:36
Ако те интересува темата виж трудовете по антропология на Фрейзър и особено Юнг - някой от по-основните му текстове.
Колегите ти изгеждат готини пичове, а с колежка като теб направо сияят (giggle)
21.12.15
13:30
Запознала съм се донякъде с сновните идеи на Юнг в различни научно-популярни книги за психологията и постоянното му сравняване и противоспоставяне на Фройд.
С Фрейзър не съм имала удоволствие да се запозная, освен може би някъде в някоя бележка под линията.Ако има налична книга в библиотеката, може да взема. Предполагам и двамата звучат доста анахронично на фона на последните открития в психологията, физиологията и пр.
Малко ме е страх да нагазя в дълбокото, защото най-вероятно е доста специализирано и суховато. След като опитах 2 от трудовете на Фройд и събраните му лекции, доста се разочаровах. Явно не съм достатъчно съсредоточена за подобни четива.
Разказната форма на автори като Докинс и Сейгън ми е доста по-достъпна.
21.12.15
13:58
Ами не, не звучат архаично, а Юнг все още само могат да се опитват да го интепретират и то лошо. Затова го прочети в оригинал, ако не на немски, преводите с белите меки корици (не помня издателството) са изключтително добри. Примено “Символи на промяната” е добро начало, както и “Архетипове на колективното несъзнавано”, други като свързаните с алхимията са просто на китайски, ако преди това не си минала основните му неща, както и нещата, които е писал съвместно с физика Паули.
Самият Юнг отказва да се сравнява с Фройд, като казва ,че Фройд изследва патологичните случаи и ги приема за правило, докато Юнг се съсредоточава над цялостната картина на психичното, и затова трудно имат нещо общо, освен че и двамата приемат наличието на несъзнавани пластове в психиката на фона на които съзнанието само едно пламъче (което е голямото откритие на Фройд).
Чел съм и по-ранни преводи и общо взето нямат общо с оригиналните текстове.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 21.12.15 14:04.
21.12.15
15:44
Благодаря за насоката. При възможност ще задълбая.
Сега се мъча с ”Детската” агресия” на Румен Стаматов. Напоследък доста ме избива на психология и то по-скоро педагогика. Това е една невероятно богата и интересна област. С всяка нова информация се опознавам все повече и повече и забележимо по-добре разбирам околните.
Чака ме Дейл Карнеги, който признавам, взех само заради Боби ;)
И за разнообразие брутално развенчаване на митовете, легендите и конспирациите със “Загадъчните места : Скрити светилища,тайни убежища и непознати общества” на Стивън Климчук и Джералд Уорнър.
Конспиративните теории започнаха да ми присядат- от крайно увлекателни и интригуващи, ми станаха банално скучни и все по-безумно нереалистични.
Предишия месец едва преглътнах ”Изгубените царства” на Сичин. Авторът беше благоволил да опише в една глава цялата “схема” на извънземните по дати и места. И се зачудих - той сам чува ли се?
Свръхразвита цивилизация от планетата Нибиру , която има издължена орбита и обикаля около слънцето за 3600 год. имала нужда да разпръсква златен прах в атмосферата си, за да се спаси от замърсяване. ??!!
Понеже явно си нямат злато и не могат да си синтезират, изчакват Нибиру да се приближи до земята, за да започнат да копаят злато. Царят на Нибиру ??!! оставя двамата си сина и група работници да бачкат. Това било преди 450 000 год.
След още няколко периода по 3600 год. - преди 300 000 г. обаче на извънземните работници им писва от къртовски ръчен труд ??!!! (бел. - свръхразвита цивилизация) и вдигат стачка. Решението - да създадат нов вид съшества - клонирани работници - смес от маймуни и извънземни.
Оставят ги да кртят камъни за още няколко хилядолетия, обаче тия нови добичета започнали много да се размножават, а очевидно на извънземните им харесало да се чифтосват с полумаймуните - любимият цитат от библията как божиите синове влизали при човешките дъщери и яко секс.
Решението- да изтрепят паплачта с потоп преди 12 000 год. ?!!
Обаче единият от синовете на царя на Нибибру- да, същите от преди 500 000 години - ЯВНО са безсмъртни ?! му става жал и спасява един Ной и неговото семейство. Явно освен вода, са ни трепали и с атомно оръжеие, за което имало неопровержими доказателства - Содом и Гомор, индийските митологии и пр.
После анунаките са помогнали за създаването на нова цивилизация в Америка- “Изгубените царства” на маите и инките.
И тъй .
Историята мълчи какво е станало с Нибиру, дали златният прах е спасил анинаките и къде са се дянали оттогава, но много “учени” чакат скоро пак да дойде 3600 годинишния цикъл и планетата да се появи ...
21.12.15
15:53
И понеже не може ние да не сме дали нещо на света:
Моля не си изплювайте кафето в чашата.
http://bradva.bg/bg/article/article-37206#.VngBqraLSt9
21.12.15
16:54
Болките в кура- диагностика и лечение :
https://www.facebook.com/kuhiteleiki/videos/924237167647107/
:D :D :D
21.12.15
19:02
Такам... Днес очаквах напрежение, а всъщност нищо не правих цял ден.
Иначе съм гипс от вчера, бедрата все едно с нож ги режеш. Но утре съм на зъболекар, нямам ясна идея как ще работи залата по коледа т.е кога ще тренирам в Горна до края на седмицата и пораздвижих още днес.
Сгъването за задно бедро с дъмбел от лег е чудесно упражнение. Става още по-добре и без маратонки, само по-чорапи- по-добър контрол. От полулег пък е брутално- пробвах 2-3 повторения.
Просто тъпите ми дъмбели не стават - дълги са и опират в земята преди хубаво разгъване, а при сгъване големите дискове ме удрят отпред по пищялите - не издържах повече от 2 серии и чакам след малко да посинее. :(
21.12 дърпащи + корем
1. набиране надхват 4х5
2. високо изтегляне с 1 ръка 4х8х10кг с всяка ръка
3. обратно гребане на ТРХ от наклон назад 4х20
4. едностранно гребане с пудовка 4х8х25кг всяка ръка
5. флайс за задно рамо на ТРХ 4х15
6. сгъване за задно бедро с дъмбел 2х15х15кг
помежду другото
1. крънчове 3х20
2. крънчове с вдигнати крака и пляскане зад тях 3х15
3. пикови повдигания за корем с ТРХ 3х8
4. вдигане на крака от лег-последователно ляв-десен 3х20 общо
Движение 3 км (кафе по обед)
21.12.15
20:07
Звучи красиво и дълбоко- дори в превода на английски, та реших да ви вдъхновя:
Mens sana in corpore sano
Здрав дух в здраво тяло
You should pray for a healthy mind in a healthy body.
Ask for a stout heart that has no fear of death,
and deems length of days the least of Nature’s gifts
that can endure any kind of toil,
that knows neither wrath nor desire and thinks
the woes and hard labors of Hercules better than
the loves and banquets and downy cushions of Sardanapalus.
What I commend to you, you can give to yourself;
For assuredly, the only road to a life of peace is virtueЮвенал.
22.12.15
13:20
22.12
Сън: ок. 21.30-ок. 6.30
Напоследък откъртвам като бебе.
Събуждах се няколко пъти от жега, нали спя до комина, комшиите цяла нощ ме топлиха, та хвърлих едното одеало и единия чифт чорапи :) . За разлика от уикенда, когато се вкочанасах от студ - явно ходят на село, гадините.
Храна:
- 3в1
- палачинката на Кобра
- 1 ябълка
- капучино с 2 пкетчета захар (8гр)
- салата червено цвекло, гулия, морков, зехтин, лимон и орехи и обезкостено пилешко ок. 200 гр.
- чаша червено вино (повкиснало :) ) 200 мл, 2-3 хапки телешка и пуешка пърстърма
- сварен боб черно око 150 гр. , доматен сос с босилек, лук и сметана (мое производство), 2 фил. Вита и парче кашкавал
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.12.15 09:18.