ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.05.16
08:49

казано от nervak на 05.05.16, 23:20:

казано от Queen Cobra на 05.05.16, 18:59:

Загубих 1 час работно време и после си останах до 6 да си попиша.
.

Не си наред...

Не те разбрах- че съм изгубила време да пийна с шефа, че останах да пиша или че е само до 6 (giggle)

Ами то има толкова много за писане и регистриране, че не ми стигат 8-те часа.
То няма 60 мин. , в които спокойно да седна и да си напиша нещото, ами постоянно някой влиза, пита, консултира се, звъни по тел., хвърля нови документи на бюрото, иска информация, вика ме при него да помагам, пуска спешни нови задачи. 
А поставеното си стои и се трупа ново- и до 8ч. да остана, утре пак ще се натрупа. Това е документооборот и си беше/е работа за отделен човек. А за другите работата си остана същата, че им вдигнаха и заплатите и най-изумено ме питат защо не им обръщам вече внимание, защо не си пия кафето с тях...

Дадох си ключа от стаята на едната началничка, иначе бих отишла за 2-3 часа днес да изпиша поне писмата за заличаване на обекти. Но ще чакат още 1 месец, видяло се е .

Ме40, благодаря ти! Вчера беше празник на св.вмчн Ирина, демек на български Мир, и всякакви Мировци и Мирослави имат празник. Не съм духовно-религиозен тип човек, но е приятно няколко души, че се сетиха.

Вчера видях се колегите са приели като валидно прехвърлително основание договор за дарение на поземлен имот , написан в свободен текст , заверен с печат на кметски наместник (tmi) (headbang) И то дарение с тежест- с обещание да се изплати  един заем към ДСК ....

06.05.16
08:59

05.05.
Без тренировка.
Движение 4-5 км. Чистене.

Добре , че съм с 2 трена вече за седмицата. Схваната съм и с малко МТ от минорно натоварване.
Ех, колко е интересно го е казал Сашо- дебела, освободена от физическо и никога не съм се напъвала да тренирам. Знам че нямам общо с дискусията, но все едно ме познава, баси :) :)

06.05.16
09:05

Аз се освобождавах от физическо, защото единственото, което се правеше беше да се играе волейбол. А аз бях твърде срамежлива, за да се хвърлям като другите за топката. И часовете по физическо бяха часове по волеболен кошмар. Така че освобождаването от физическо (което между другото, доколкото помня, беше израз, въведен от Туриста) .... нали :D .... не ми пречи сега положението да е съвсем друго :D

П.п. Напоследък чета почти всички дамски дневници единствено по задължение - от всякъде струи негативизъм и трайно мрънкяне. Дай го малко по-... не мога д анамеря точната дума! (F)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.05.16 09:16.

06.05.16
09:13

Аз не се водя по тенденциите. Мрънкам си по вътрешно убеждение. :)
И това ще мине ...

06.05.16
09:59

Нa 09.05 в понеделник ще идвам до София, ако някоя светла форумна личност е свободна е интервала 13-14-15 часа може да се свържем :) Аз няма да мърдам от идеалния център , щото съм от село и ще се загубя сигурно.  ;)
Вторник сутринта съм на един кОнкурс в академията на МВР, стискайте палци да не се изложа много.

06.05.16
11:31

казано от Queen Cobra на 06.05.16, 09:59:

Нa 09.05 в понеделник ще идвам до София, ако някоя светла форумна личност е свободна е интервала 13-14-15 часа може да се свържем :) Аз няма да мърдам от идеалния център , щото съм от село и ще се загубя сигурно.  ;)
Вторник сутринта съм на един кОнкурс в академията на МВР, стискайте палци да не се изложа много.

На коМкурс за разследващ милиционер ли ще ходиш ? Нали вече ги провеждат в София.

06.05.16
11:39

Да, за милЮционер :)
В София, дейба, на майната си чак ... Само като мина този етап съм половин заплата назад.

06.05.16
12:02

И аз мислех да се явявам, но имаше обявени места само за ” на майната си” . Иначе един мой асистент  от университета пише тестовете.
Това може да ти е от полза , снимките на другото помагало съм ги затрил някъде . За общата част на НК едва ли има по-полезно помагало от това на Ралица Костадинова и Владимиров .

06.05.16
12:11

За какво ти е помагало по Наказателен процес след като има:
- НПК;
- задължителна практика;
- практика.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.05.16 12:15.

06.05.16
14:21

Брей , това е голяма работа, да имаш човека, който прави тестовете...
Да, забутани са местата, но няма как.
Иначе съдебна практика не се включва в изпита, доколкото знам, съвсем основни институти и състави трябва да се знаят. Една колежка, вече РП, ме предупреди за въпроси от сорта “Как се иззема кръв от местопрестъпление” в частта от криминологията, но такива неща няма в лекциите.
Ще поживеем и ще видим, аз за “виждането” отивам всъщност.

06.05.16
14:37

06.05
Сън: 23.30-6.00
ААА, не, казах си аз. + ок. 7.00-8.00

Храна:
-3в1
- 2 фпх малки с 3 яйца, 100гр. сирене, спанак и сметна на фурна
- 2 шок. бонбона
- парче пилешка пържола бут, парче свинска пържола, 1 фпх, червен боб, маслини
- корнфлейкс сладък - за хрупане :) (неподходяща храна, захарта и нишестето заедно ми подуват стомаха)
- салата зелена с репички, краставица, зехтин и 1 яйце, 28 годишна домашна ракия (d) 60-70 мл, агнешко бутче печено, чаша дом. червено вино 150 мл., парче от ръчните шоколади на Лидл с малини - ок 20-30 гр.
..................

Тренировката - мързелива и бавна, но иначе приятна и не особено тежка. Имаше хора и не можах да си подредя упражненията по обичайния начин и да ги правя на супер серии, но се натоварих приятно.
Пак да отбележа- машините за бедра ” стегнати” и не позволяват серия с илюзорни тежести. Повторенията са точно дозирани за тежестта.

06.05 комплексна
1. полулег с дъмбели (10,17,19кг) 3х8х(2х21кг) 8х(2х19кг)
2. клек (20,40, 50кг) 3х8х55кг 8х50кг 8х40кг
3. гребане с крив лост надхват (28,38кг) 4х10х42кг
4. разгъване за предни бедра 3х8х25кг
5. сгъване за задни бедра 3х8х25кг
6. кросоувър за гърди 15-12-10х(2х15кг)
7. хиперекстензии с диск пред гърди 3х10х15кг
8. скрипец зад врат 3х8х50кг
9. глутеус ритник от стоеж на скрипец 10х15кг 10х20кг 10х25кг всеки крак
10. хеликоптер с пудовка 12-10-10 х16кг

Движение 1-2 км

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.05.16 08:18.

06.05.16
18:55

казано от Queen Cobra на 06.05.16, 14:21:

Брей , това е голяма работа, да имаш човека, който прави тестовете...
Да, забутани са местата, но няма как.
Иначе съдебна практика не се включва в изпита, доколкото знам, съвсем основни институти и състави трябва да се знаят. Една колежка, вече РП, ме предупреди за въпроси от сорта “Как се иззема кръв от местопрестъпление” в частта от криминологията, но такива неща няма в лекциите.
Ще поживеем и ще видим, аз за “виждането” отивам всъщност.

Силно се надявам да е твоя грешка а не на действащ РП твърдението, че изземването на кръв е от “криминологията” .Иначе не само трябва да внимаваш за подобни въпроси,но това си е основно нещо,което трябва да ти е ясно,ако не практически, то поне процесуално как се прави.Както и да е - успех, и дано не си скубеш много косите като почнеш работа ;)

Мнението беше редактирано от Jikata на 06.05.16 18:56.

06.05.16
23:19

Хм, значи изпитът е 40 въпроса - наказателно право, наказателен процес и криминалистика, но реално очаквам въпросите  и от криминологията . Като мина реално теста, ще споделя. ;)
Предполагам  основно се набляга на важните неща - вина, умисъл, довършено ,  престъпление, опит, неизбежна отбрана, освобождаване от наказателна отговорност, давност, множество престъпления, рецидиви, съвкупности, сроковете, бързо, незабавно производство, свидетели, разпити, доказателствени средства, действия на РП и  прокурора , актове, срок...

Ще видим де.

07.05.16
00:20

казано от Queen Cobra на 27.04.16, 21:08:

Kaкто си обещах, днес потренирах след работа.

27.04 комплексна
1. клек (20, 40, 50кг) 3х8х55кг 2х8х50кг 8х40кг
2. лег (20,40кг) 3х8х50кг 8х40кг

Странно е как имаш еднакви работни тежести на лега и клека. Клека е упражнение, даващо възможност за по-големи килограми. Мисля, че ти е ниска тежестта на клека.

07.05.16
08:14

Странно е,да. Кекава съм в краката, това е. :D
Преди време, 1-2 год, бях натиснала на клек и мислех, че имам максимум 75- 80 кг. но бяха с грозна липса на  техника и мобилност и не стигаха паралела. Това беше временно умопомрачение и реално не видях полза да се  напъвам , за да ги подобря.
Лежанката винаги ми е била по-лесна, просто си лежа и си бутам ;)  https://www.youtube.com/watch?v=9CtekJnbmv0
ако натисна, мога да направя по-сериозна лежанка. Имах (предполагам и сега ) 70 кг само с лежерни тренировки , като веднъж на 3-4-5 месеца си пробвах макс без никаква техника-  https://www.youtube.com/watch?v=CrAJoYin1a4&spfreload=10
Свикнала съм да имам спотър, да мога да поддържам формата на изпълнение без риск и не слагам повече от 55 в тренировките.

Тези кг  на клек ми идват много добре, изпотяват ме хубаво. Гледам да клякам с нормална дълбочина и да пазя прилична форма. Залагам и на различни и разнообразни упражнения и целя да намеря доброто натоварване при най- малка относителна тежест.
Цифри не гоня, защото (както съм казвала), избягвам сериозно напъване заради увредено зрение. (Дори тези тежести са доста повече от препоръчаните, но си поемам мои рискове)

Погледнато общо имам  сериозен превес в развитието и силата на горната част в сравнение с долната.
Та това- обосновано. Накратко - мързи ме и ме  е шубе (първото-повече ;) )

07.05.16
10:14

Кратко, но съдържателно обобщение, в крайна сметка доста важно за хората, които се борят с тази болест. На практика в популярните медии се акцентира върху превенцията и ползите, но никъде не съм срещала това важно уточнение за вече диагностицирано заболяване.

Отново свързват антиоксидантите с метастазиране на тумори

Два класа лекарства за третиране на диабет тип 2 могат да засилят метастазирането на човешки тумори, които са имплантирани в мишки, според проучване публикувано вчера в Science Translational Мedicine. Способността на тези два класа съединения – инхибитори на хипогликемична дипептидил пептидаза-4 (DPP-4) и антиневропатична алфа липоева киселина (ALA) – да ускоряват метастазирането се дължи на активирането на пътя (метаболитен път) за антиоксидантен отговор, който води до експресия на промотиращи метастазиране протеини. Тези резултати потвърждават наблюдението, че антиоксидантите могат да стимулират развитието на рак .

Най-важното откритие е, че някои антидиабетични агенти стимулират образуването на метастази при съществуващ рак чрез активиране на антиоксидантен отговор. Изненадващото е, че подобни ефекти се наблюдават в множество туморни линии – меланоми, рак на белите дробове и други.

Според in vitro експерименти способността на DPP-4 инхибиторите да повлияват на миграцията на раковите клетки е свързана и със свойството да редуцират оксидативния стрес – лекарството редуцира реактивните кислородни форми (ROS) и увеличава глутатиона – ендогенен антиоксидант. Мигрирането на раковите клетки се спира, ако се добави инхибитор на глутатион синтазата.

Изследователите са открили транскриптационен фактор (NRF2), който се активира от DPP-4 инхибитори. Когато този фактор е бил заглушен чрез методите на генното инженерство в клетъчни линии и мишки, се наблюдаване редуциране на метастазирането и експресиране на протеини свързани с метастазирането. Очевидно лекарствата активират NRF2, което води до бързо прогресиране на заболяването.

Спомената по-горе киселина (ALA) също играе ролята на активатор на NRF2.

Предишни проучвания показват, че NRF2 може да се активира от онкогени, което позволява на туморите да подтиснат реактивните кислородни форми, които (ROS) могат да забавят растежа им. Все още обаче не се знае дали други лекарства с антиоксидантни свойства работят по същия начин.

Трябва да се отбележи, че антиоксидантите и лекарства, които активират NRF2 не причиняват рак. Те помагат на здравите клетки да останат здрави, а на раковите да се разпространят в тялото по-бързо.

K. Le Gal et al., “Antioxidants can increase melanoma metastasis in mice,” Science Translational Medicine, doi:10.1126/scitranslmed.aad3740

07.05.16
12:17

казано от Queen Cobra на 07.05.16, 08:14:

Цифри не гоня, защото (както съм казвала), избягвам сериозно напъване заради увредено зрение. (Дори тези тежести са доста повече от препоръчаните, но си поемам мои рискове)

И на мен така ми казаха при последния преглед. Клек с не повече от 20 кг. Но се надявам, че лекарят си представя натоварването по-голямо, отколкото всъщност е.

07.05.16
15:33

07.05
Сън: 23.30-7.00

Храна:
- 3в1
- 2 фпх с 3 яйца и домашна извара (пресякох прясно мляко) на фурна, 1 шок. бонбон
- пица навън ок 350 гр. (кашкавал, сирена , малко шунка)
- 1 фпх с пилешка пържола от бут
- ананас от консерва -3-4 шайбички
- 1 големка пъстърва печена, 1 фпх с масло

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.05.16 09:41.

08.05.16
09:45

07.05
Без тренировка.
Без движение ;)
Готвене, прахосмукачка.

Истинска почивка днес. Мога да изкарам така поне месец.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.05.16 10:16.

08.05.16
13:22

казано от karfi4ka на 06.05.16, 12:11:

За какво ти е помагало по Наказателен процес след като има:
- НПК;
- задължителна практика;
- практика.

Този който пише тестовете ми го сподели като полезна литература . Иначе и аз смятам, че няма нужда от помагало по нак. процес ;)

08.05.16
14:21

казано от Queen Cobra на 06.05.16, 08:49:

казано от nervak на 05.05.16, 23:20:

казано от Queen Cobra на 05.05.16, 18:59:

Загубих 1 час работно време и после си останах до 6 да си попиша.
.

Не си наред...

Не те разбрах- че съм изгубила време да пийна с шефа, че останах да пиша или че е само до 6 (giggle)

Избери си...
:D

08.05.16
16:21

08.05
Сън: 00.30- 9.00

Бре да не повярваш!

Храна:
- 3в1
- 2 фил Вита, 2 агнешки кюфтета, 1 яйце и кетчуп Хайнц
- капучино с 1 захарче
- салата айсберг, 1/2 авокадо, маслини, лимон, гроздово олио, пържола
- ананас от консерва
- кисело мляко 200 гр. с протеин 20-30гр.

Днес леко неделно раздвижване.

08.05 комплексна
1. набиране подхват 3х6
2. лицеви опори с крака на стол 3х10
3. сумо клек с пудовка 3х12х25кг
4. флайс от лег 3х12х(2х12кг)
5. румънска тяга с пудовка 3х15х25кг
6. едностранно гребане 3х8х25кг
7. глутеус мост с крака на високо 3х15
8. раменна преса 3х8х(2х12кг)
9. напади на място 3х10х(2х12кг)
10. бицепсово сгъване с лост 3х10х15кг
11. френско разгъване от лег с лост 3х10х15кг

Движение ок 1 км.
Пране, домакинство.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.05.16 16:33.

10.05.16
16:49

09.05
Сън: 00.00-6.30

Храна:
- 3в1
- 3 малки варени яйца, 1/2 домашна бутерка с биволско сирене
- 1 фил. Вита + свинска пържола
- парче торта ок 100 гр.
- баница с пълнозърнести кори, биволско сирене и яйца

Без тренировка.
Движение: 10-12 км

Повечето движение е както заради огромните мащаби на София, така и заради невероятното ми чувство за НЕориентация.  :)
Краката ми се подбиха и хванах пришки.
То при вас като тръгнеш (еле па в грешна посока) спокойно може да си навъртиш 5-6 км без да усетиш. У село  5 км от единия до другия край не може да се съберат.
Храната си носих, че си е качествена, а и без това имах достатъчно харчове. Доста време отделих на приятелка, че се виждаме на живо 1-2 пъти в годината.
Возих се с метрото, НАЙ-СЕТНЕ. Ходихме да видим предварително тая академия на МВР, че е  на майка си в ... и двете не познавахме Младост 4.
Чувствам се като индианец като отида в столицата. Хората се странни, различни са, поведението им също. Всички в метрото или рейса са забили глава в телефоните като някакви зомбита, народ, народ, то на Витошка има повече хора отколкото в цял Ловеч, всички тичат на някъде, бързат, бутат се, всички са едни ... делови някак си, всичко на едни бързи обороти,като се стъмни, хората излизат, а не както тук, да няма и куче след 7 часа. Мани, мани ... Добре че ходя 1-2 пъти в годината :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.05.16 16:51.

10.05.16
17:14

10.05
Сън: преди 21.00- 6.00

Беше студено в квартирата и като гушнах завивката, малко след 8 съм откъртила. Е, нали е чуждо място, събуждах се 2-3 пъти за малко, а сутринта сън не ме ловеше да ходя на изпит.

Храна:
- 3в1
- баница с пълнозърнести кори, яйца и биволско сирене
- сладолед в ФаФлена фунийка 100 гр.
- 1 купа спаначена супа с ориз, 1 печена пъстърва, 1/2 домашна бутерка с биволско сирене
- 2 ф. Вита с масло, 1/2 суджук телешки, чаша сок от ананас

_______________________________________________________________—

Ся... На изпита видях хора, дето са ходили по 4 пъти вече и колега, дето не съм очаквала да иска такава шибана работа (адвокатски син).  Прегледах си за последно лекциите по НП и процеса между 6 и 8, и кльопнах в академията час и половина по-рано, че не ме свърташе в квартирата вече. То се оказа, че има поне 3-4 изпита на тоя ден и доста народ чакаше да стане милюцюлнер. :)

Като за пръв път явяваща се, бих казала че от процеса всичко беше повече от елементарно-само основни постулати . Изненадаха ме въпроси, които не съм учила (то си е моя грешка де) 5-6 поне, та дано са ми достатъчно верните да мина прага.
Изпрасках още на първи въпрос, че наказателните норми нямат обратно действие, ама така бях убедена в твърдостта на правото :D
Изненада ме въпросът за “абсолютната необходимост” от ЗМВР- е не бях чувала туй нещо, а май съм уцелила верния отговор.
Имаше странни въпроси за непопулярно състави като престъпленията по служба и шпионството, които услужливо не преговорих. Особено актуалния състав “купуване на гласове” също се опита да ме спъне.
Най-голям кутсуз беше въпрос за трасологична експертиза и видове следи. Имаше още 1-2 които ми излетяха от главата, но играх на тото, признавам си.
Хич не е труден теста, пак казвам, беше елементарен, но в крайна сметка не помня всичко и не кга да го възпроизведа наведнъж. Засега съм сигурна в 3 грешки, дано не са много повече. :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.05.16 11:55.

10.05.16
17:26

За Ловеч ли са пуснали места? Дано си се справила добре на теста и да имаш нужните връзки при евентуално събеседване

10.05.16
17:33

казано от ME4O_TURIST на 10.05.16, 17:26:

За Ловеч ли са пуснали места? Дано си се справила добре на теста и да имаш нужните връзки при евентуално събеседване

1. За Угърчин, Ябланица и Луковит (puke) Големи цигански маАли.
2. Благодаря ти (bow) дано мина, че имам грешки.
3. Хъ, хъ, хъ (headbang) (tmi)

казано от Queen Cobra на 10.05.16, 16:49:

Чувствам се като индианец като отида в столицата.

Ела в София по време на 3-4 почивни дни. Предполагам, че прилича на Припят. :)

Иначе чудесно обобщение си направила на столичната корида.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.05.16 19:16.

10.05.16
20:34

Междувременно у село е станало като в Йовков разказ :
http://btvnovinite.bg/video/videos/news/nevizhdana-gradushka-v-lovech.html

11.05.16
11:54

10.05
Без тренировка.
Движение 3-4 км.

Пътуванията  ми действат зле, като пребита се чувствам след 3 часа в рейса. Пък и емоциите покрай изпита. Релакс с мега идиотския “Супермен срещу Батман”.
Походих си поне в понеделник.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.05.16 19:50.

11.05.16
12:58

Гледай Дедпул :D

11.05.16
14:09

11.05
Сън: 23.00- 7.00

Храна:
- 3в1 с малко сметана
- 2 фил. Вита със свинска пържола и 2 резена кашкавалено роле, запечени
- голяма ябълка
- печено телешко + сварен червен боб
- 2в1
- 1 шоколадов бонбон, чаша кола 150 мл (почерпка)
- салата домат, краставица, чушка, сирене, лимон и гроздово олио
- 3 фил Вита с масло печени, 2 кнедли свинско с черен дроб - като кюфтета (2х60гр,)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 11.05.16 21:38.

11.05.16
20:58

Май вече не е новина, че оставам около час след работа (дейба, просто не свършва!).
Днес е празника на града , а не можах да си покажа носа навън  до 6.
Въпреки това се занесох до залата (та видях и панаира на центъра). Получи се приятна тренировка, накрая вкарах малко лека тяга, защото не съм вдигала 2-3 месеца.

11.05 комплексна
1. клек (20,40,50кг) 3х8х55кг 8х50кг 8х40кг
2. лег (20,40кг) 3х8х50кг в супер серия с
3. набиране надхват 3х7
4. лег преса с 1 крак 3х10х20кг всеки крак
5. гребане с 1 ръка на хоризонтален скрипец 3х10х20кг всяка ръка в супер серия с
6. флайс на пек дек 3х10х40кг
7. сумо тяга (60кг) 3х3х80кг

Движение 4-5 км

Deadeye

11.05.16
22:34

казано от Queen Cobra на 10.05.16, 17:14:

Ся... На изпита видях хора, дето са ходили по 4 пъти вече и колега, дето не съм очаквала да иска такава шибана работа (адвокатски син).

Когато единствения начин да седне до Тати в кантората е да вземе непосилен за него изпит, или да трупа нужния юридически стаж в системата, той няма особен избор. Мисля, че се сещам кой точно колега визираш, и ако предположението ми е правилно, то това е причината. Може и да греша, разбира се :)
P.S. Извинявам се за спама.

12.05.16
17:53

12.05
Сън: 23.30—6.30
Трудно заспах, а рано се събуждам.МъкЪ.

Храна:
- 3в1 със сметана
- 2 фил. Вита с телешко яйце и кашкавал
- ягоди ок 400 гр.
- капучино с 2 гр. захар
- салата домат, краставица, лимон, гроздово олио + 3 малки варени яйца
- 2 фил. Вита с телешко, яйце и кашкавал
- 2в1 със сметана

Работата си е ебала майката, днес казах на шефа да си намери юрист, че аз до юридическата работа не мога да стигна. Или мога , ако оставам след 5 и ходя уикенда. (за тия пари и статут - не си струва!!!)
Днес не останах, не че нямаше един топ доклади за отчитане, но заваля и използвах колежката да ме докара до нас. За утре има достатъчно, пък и събота било работен (puke)
И апартамент не мога да си намеря още .......

12.05.16
21:45

казано от Queen Cobra на 12.05.16, 17:53:

Днес не останах, не че нямаше един топ доклади за отчитане,

А...почваш да приличаш на човек.

12.05.16
23:32

Грешен подход е да се остава след работно време. Въпрос на самоорганизация е всичко . А дори и вината да не е в теб, то най-вероятно никаква няма да я свършиш и след края на работния ден, просто защото тялото и умът крещят , че не са в добра работоспособност

13.05.16
08:52

То това е проб;лемът, Ме40, че не може да се саморганизирам, защото работата е непредсказуема и напълно хаотична.
Обслужването на клиенти на гише е с приоритет пред колегите, колегите- с приоритет пред писмената работа, спешната писмена работа- пред  текущата, текущата пред тази с някакъв давностен срок, тази със срок-пред тази без определен срок, някогаш си :) Като системата блокира при задачи тип “Само да попитам” и “Мира, качи се при мен” от директора, които отнемат около 40-60 мин. За работоспособността си прав, ям седнала докато пиша и само до тоалетна ставам понякога. Към края на деня ми се сливат вече буквите на екрана, а примерно има още 20 проверки за вкарване, а до НП тата не съм стигала втори месец.

Според мен—на почти всяка работа е така ... Да останеш до късно е напълно твой избор.  Ти си поставяш този приоритет и явно щом го правиш, смяташ, че си струва жертвата. Вместо да се оплакваш, излез от рамката на това си поведение.  Понякога действаме по навик, дори и когато той ни вреди просто, защото така сме свикнали и едва ли не така ни е по-удобно.

Сещам се за един цитат от една автобиография.  Писателят отива при шефа си да му се оплаче, че редовно остава в извънработно време.  Шефът го изслушва и казва: “Мда, Вие имате наистина проблем.”

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.05.16 09:05.

13.05.16
09:40

казано от Кико Сан на 13.05.16, 09:01:

Вместо да се оплакваш, излез от рамката на това си поведение.  Понякога действаме по навик, дори и когато той ни вреди просто, защото така сме свикнали и едва ли не така ни е по-удобно.
.”

В смисъл- да зарежа работата , докато ме уволянт или да напусна? Нещо не те разбирам. Не мога да “изляза от рамките”, защото работният ден не ми стига - ето, крада 3 мин да ти отговоря, докато търся практика по закона за пчеларството. Работата е за 2 души и е не е съвместима в едно и също работно време.

13.05.16
10:02

казано от Queen Cobra на 13.05.16, 09:40:

В смисъл- да зарежа работата , докато ме уволянт или да напусна? Нещо не те разбирам. Не мога да “изляза от рамките”, защото работният ден не ми стига

Ехоо,така с оставането след работно време,вредиш не само на себе си, но и на колегите.
Освен това дори и като останеш пак не свършваш всичко,че да започнеш на чисто на следващия ден...
Мацка си...дръж се като на годините си,а именно -5,30 шут в гъзот на работата..и марш навън с другите мацки и пичОве )))))
Като станеш 55—65 години и ти е втръснало от какво ли не...можеш да си стоиш на работа до сутринта,а сега пропускаш време,което няма как да върнеш...пък и на никой от началниците не му дреме ,че кукуваш след работа още...

Мнението беше редактирано от nervak на 13.05.16 10:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1