02.12.14
15:39
Не ми харесва новия вид :) И в съобщенията си не мога да вляза ...
Сигурно ще тренирам в сряда в залата, дано не ми мине котка път ;)
02.12.14
15:42
В дясно би трябвало да имаш бутон “помощ” - може там да опишеш нещата, които си открила като неработещи, за да се отстранят проблемите по-бързо :) :) :)
04.12.14
09:34
Жива съм :)
02.12 - почивен, релакс
03.12
1. клек 3х8х60кг 2х8х50кг 1х8х40кг
2. лег 3х10х50кг 1х10х40кг
3. хоризонтален скрипец 3х10х50кг 1х10х40кг
4. сумо тяга 3х50кг 2х60кг 2х70кг 2х80кг 1х90кг 1х95кг 1х100кг 1х100кг 2х80кг 2х70кг 2х60кг 3х50кг
5. машина за гърди седнала 3х10х(2х15кг)
6. разгъване за бедра 3х10х30кг 2х10х20кг
7. военна преса 2х5х35кг 2х5х30кг 2х8х20кг
Чувствах се в добра кондиция. Имах сила. За съжаление нямах компания или спотъри -само непознати тинейджъри. Това малко убива ентусиазма :)
Гледам ужасяващи, смешни и трагични изпълнения. Мисля, че няма с какво да ги впечатля.
Набирания с амплитуда 7-8 см, но пък се води, че прави 15-20 бройки.
Надупвания до 45 градуса с тежест, които се водят за клекове :)
Лежанка с долно положение 15 см над гърдите, се води 10х80 примерно :)
Чукчета = повдигания за трапец :)
Бицепсово сгъване тип обръщане с подклек :)
Имаше една мацка - засичали сме се и преди. Опитва се да ме заговори, но в залата не поддавам, особено на особи със странни тренировъчни изпълнения. :) Момичето тренирало всеки път по два часа, а тренировката за крака била ТРИ ЧАСА. (1 от тях кардио - щото иначе надебелявала ;) ) Ебаси, не изглеждаше да има някакви мускули по себе си. Аз ако тренирам 5 дена по 3 часа...
Краката ми бяха изморени, старах се да клякам до паралела. Обаче направо гръмнаха на разгъването.
Не мислех да правя тяга след клека, но добре, че правих :) Хвана ме шубе за 2х100, но и 2 единици не са малко. Странното е, че съм сигурна че можех да ги вдигна и преди 4-5 месеца,но не успявах. Сега като съм ги вдигала 2-3 пъти ми е едно леко и спокойно, че няма да ми тежат.
И не ми тежаха - ДАЖЕ НЕ СЕ ИЗГЪРЧИХ :)
ВДИГАМ БЕЗ ФИТИЛИ. :) Изведнъж започнаха да ми пречат :)
На лежанката -доволно- падна ми се една мека лежанка, в която потъваш, та само на гърди съм я вдигала. :)
04.12.14
11:01
За съжаление залите са пълни с такива олигофренчета. Къде са инструкторите в такъв момент, или и те толкова разбират?
04.12.14
11:26
Няма инструктори - залата не е толкова модерна, всеки се оправя сам. (Който иска зала с инструктор, може да отиде другаде.)
Съветват се един друг, което е по-зле, отколкото да се научат сами.
Най - странни са набиранията - едни плахи придърпвания в горната част на движението, едни подрипвания във въздуха.... И гребанията ... Гледаш момчета, които правят по 7-8 упражнения за гръб, а нямат такъв.
Странно или не, чувала съм дузина 18-30 годишни момчета да имат “контузии” в коленете и долната част на гърба.
Мен не ми пречат, не смятам, че са олигофрени - може и да са по-умни от мен децата.
Просто си мислят, че правят нещо, а не е така.
Понякога ми се иска да ги снимам тайно, но ме е страх да не ме бият ;)
04.12.14
11:37
Ох, това ще разбие илюзиите на много хора :) :) :)
Известният Масару Емото бил починал, лека му пръст.
http://bgchaos.com/851/polemics/unintelligent-design/памет-на-водата-или-как-ни-промиват-моз/
Оригинала :
http://is-masaru-emoto-for-real.com/
Наука или маркетинг
Известният скептик Джеймс Ранди предлага на Емото наградата от 1 млн. долара, ако успее да повтори опитите си в научна среда. Емото не е взел тези пари досега. Може би, защото годишният оборот от продажбата на бутилки с “вълшебната” вода достига над 14 млрд. долара. Всяка бутилка със “запомнени” вдъхновяващи слова струва по 13.5 долара парчето.
и т.н. :)
Изчела съм малко материал по темата за паметта на водата, много са убедителни. Особено със снимките : В някой книги се стига до глобален мащаб - океана = световно информационно поле, Хроники на Акаша и пр.
(макар че съм предубеден и преситен читател :) като се замисля навлизала съм дори в сферата на уринотерапията :) )
Важното е, че растенията, изложени на непрестанен дед метъл, растат повече от другите :D
04.12.14
13:14
Значи затова растеш така, ах, тиии .....
04.12.14
15:15
Ако,ходиш довечера ще имаш спотър и компания :)
04.12.14
16:08
Сори, няма да ходя. В събота? ;)
05.12.14
11:15
04.12 - пълна почивка. Ядене, сън
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.12.14 13:41.
05.12.14
19:10
05.12 - леко раздвижване вкъщи
1. набиране 5х6
2. лицеви опори 5х12
3. клек 5х20
4. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране подхват 4х5
- разгъване за трицепс с ластик 4х12
5. степ ъп на стол (ок 45. см) 3х10 всеки крак
6. крънчове 3х15
7. набиране 2х5
8. асистирани пистолети 2х5 на крак
06.12.14
20:29
Хелоу от мен ! Днес поспах доволно почти до 10 часа - нещо, което не ми се бе случвало от 10-12 години.
Следобеда също му дръпнах една 30 мин дрямка :) Абе - ще се спи зимен сън, то се е видяло :)
В залата имах ищах за тренировка и собственика като каза че ще затваря по-рано, приключих за 40-50 мин. Тамън да има сила и за утре :)
Имаше сила, обаче краката... сковани и болят от сряда, не можах да клякам тежко, затова пък правих повечко серии.
06.12
1. клек 8х50кг 8х55кг 6х60кг 6х60кг 8х55кг 8х50кг 8х40кг
2. СУПЕР СЕРИЯ
- полулег с дъмбели 3х10х(2х18кг) 1х10х(2х14кг)
- гребане с 2 дъмбела 3х10х(2х18кг) 1х10х(2х14кг)
3. СУПЕР СЕРИЯ
- хоризонтален скрипец 4х8х50кг
- лицеви опори на ТРХ (ИСТИНСКИ :) ) 4х8
4. СУПЕР СЕРИЯ
- суинг с пудовка 4х15х15кг
- хай пул с пудовка 4х10х15кг
От мен леко и приятно донапиване и честито на именниците !!!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.12.14 20:31.
07.12.14
17:41
Днес чудесна кондиция и желание за тренировка (пу-пу) :) Може би защото свърших сума ти полезна работа през деня, чистих, прах (на ръка), поукрасих даже, ма страшна съм :)
Препоръчвам степ ъп-а на всички- имам чувството, че всички мускули на краката и задника работят и добре натоварва. за напредналите - вземете си гира в ръка, аз още съм начинаеща и бая ме задъхва и собствената ми космическа тежест.
Като си помисля, че исках да си продавам десятките, за да се отърва от тях ... мили мои дъмбелчета - ПРОСТЕТЕ МИ, никой не мие служил така добре като вас ... освен лоста ... ;)
07.12
1. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране надхват 5х5
- флайс от лег 5х10х(2х10кг)
2. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране смесен хват 5х5
- римска тяга с дъмбели 5х12х(2х10кг)
3. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране подхват 5х5
- сумо клек с дъмбели 5х10х(2х10кг)
4. СУПЕР СЕРИЯ
- крънчове 5х15
- глутеус ритник 5х15 всеки крак
5. СУПЕР СЕРИЯ
- набиране (всякакво) 5х5
- трицепс тесен хват с дъмбели 5х12х(2х10кг)
6. СУПЕР СЕРИЯ
- раменна преса с дъмбели 5х12х(2х10кг)
- степ ъп на стол (странично) 5х10 всеки крак
НАБИРАНИЯ ЗА ТРЕНИРОВКАТА 100 !!!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.12.14 18:29.
07.12.14
18:52
Ако в още една книга прочета как анунаките са създали Homo Sapiens чрез генно инженерство преди 400 000 години или за епоса за Гилгамеш, за Енки, Енлил, за нефилимите, дето обладавали човешките дъщери, за преданията на догоните, за Атлантида и египетските пирамиди, за картата на Пири Рейс и пр. ще се гръмна :)
Наситих се, честно!
Сега ме чака една книжка “Окултната магия на третия райх” ... ;) Боже опази :)
08.12.14
11:32
НАБИРАНИЯ ЗА ТРЕНИРОВКАТА 100 !!!
Ехаа! Браво!
Ха, ми нещо се отприщих :) Иначе по само по 50 :) по-малко - никогаш.
Да си призная, нямам треска каквато очаквах. Болят ме задните бедра от римската тяга ( с 20те кила :( ), ама те са ми по-слаби от гърба.
Видях, че и на скрипеца дърпаш с много. Аз мисля да се съсредоточа там и като стигна по-големи тежести, се надявам, че и набирането ще потръгне. :)
08.12.14
11:38
Мда, Джеймс Уотсън си изкупи “греха” за расистките си изказвания. Приходите отиват за благотворителност.
Чудно защо за други по-богати известни хора няма такива последици ...
http://megavselena.com/otkrivatelyat-na-dnk-se-razdeli-s-nobela-s-otvorena-usta/
08.12.14
11:49
Видях, че и на скрипеца дърпаш с много. Аз мисля да се съсредоточа там и като стигна по-големи тежести, се надявам, че и набирането ще потръгне. :)
Хм, честно да ти кажа, не е особено силна връзката. Просто са различни движения и участват различни мускули по различен начин.
Аз не можех да дръпна теглото си - 60 - 62 кг на скрипец пулдаун, когато започнах да се набирам.
Аз и сега рядко се мъча с пулдаун над 55 кг, просто за да е по-правилно изпълнението.
Отне ми бая години докато стана достатъчно сила да се набирам. Не съм ползвала негативни, нито хоризонтални, нито асистирани набирания.
Правех много гръб, всякакви упражнения, колкото се може по-тежко. Когато можеш по едно, правех упорито на всяка тренировка, докато станеха 1 и 1/2. после 2 и така :)
Сега гоня обща бройка, затова не се напъвам за дълги серии :)
В началото тренирах доста чийтърски, затова не съм мръднала много на тежести отпреди 2-3 години, но вече са ми по-леки и ги правя по-чисто. В смисъл винаги може да пробваш по 1 чийтърска серия в тренировката си, няма да навреди.
Аз не можех да дръпна теглото си - 60 - 62 кг на скрипец пулдаун, когато започнах да се набирам.
Това ме обнадеждава, че може по-скоро да започна и аз. Мислех, че трябва да успея да дръпна кг на скрипеца, колкото СТ.
Благодаря за инфото. :)
Мнението беше редактирано от Диляна на 08.12.14 12:01.
08.12.14
14:07
Ето приблизително как изглеждат набиранията смесен хват. Надхвата го правя малко извън раменете- лостът така изисква. Смятам, че крайно широкия хват не е от полза. сега смених лоста е на друга врата, но така си ги правя - 5 по 5 от всеки вид, а където пиша просто набирания - значи всяка серия е различно.
Пробвай първо половинки подхват и увеличавай бройката. С нарастването на силата, ще започнеш да ги правиш от вис.
https://www.youtube.com/watch?v=yiBO4keUqtY
08.12.14
19:57
Здравейте, прекрасни :)
Седмицата започна много добре - шефовете ги няма, една атмосфера на уволнение цари :) Щях да почивам, но... първо не съм уморена, второ ... ядох бонбони, пих уиски и вино, местех се от стол на стол цял ден и си казах- трябва да използваме спестените калории.
08.12
1. полулег с дъмбели 5х12х(2х14кг)
2. гребане с дъмбел 5х12х17кг
3. лег с дъмбели 5х12х(2х14кг)
4. набиране подхват 4х5
5. френско от лег с дъмбели 4х10х(2х7кг)
6. крънчове от обратен наклон 3х10
7. крънчове коляно лакът 3х10 на всяка страна
8. хеликоптер с дъмбели 3х10х(2х7кг)
9. разтваряне встрани с дъмбели с прави ръце 3х10х(2х4.5кг)
10. планк 4х30 сек. през 30 сек.
В сряда- зала- клек и тяга :)
09.12.14
09:45
СЛУЧАЕНОСТ ?
(малко пародия с Ильоменатите :) )
10.12.14
20:27
значииии... лега и тягата надминават клека ...
на клек сложих 60 само за да не е по-лек от лежанката :) Ама не можех да направя десятка и с 50 да го ....
Първата двойка на 100 - без фитили, и двете от мъртва точка.
И на лежанка съм била добре, просто ме е било шубе да слагам повече :)
Магерана ме замисли как клекът “набива” прешлените ... Знам ли, може да наблегна на разни упражнения без тежест за краката.
09.12 - почивен
10.12
1. СУПЕР СЕРИЯ
- суинг с пудовка 3х20х15кг
- гребане с пудовка 3х10х15кг
2. сумо тяга 4х50кг 2х60кг 2х70кг 2х80кг 2х90 кг 1х95кг 2х100кг 2х90кг 2х80кг 2х70кг 2х60кг 4х50кг
3. лег 2х10х55кг 10х50кг 10х40кг
4. клек 3х6х60кг 2х7х50кг 1х8х40кг
5. СУПЕР СЕРИЯ
- раменна преса 3х8х30кг (+ 2х8х20кг)
- скрипец зад врат 3х8х42кг (не е много реално, скрипеца е самоделен )
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.12.14 20:48.
11.12.14
11:23
Кажете сега-
1. това нормално ли е - клекът ми е по-слаб (абе колкото) лежанката? ДА КАЖА ЧЕ НЯМАМ НИКАКВИ АМБИЦИИ ДА КЛЯКАМ ПО-ТЕЖКО. Нищо повече от 50 -60 кила с добра дълбочина(паралел). Просто ми е чудно. По едно време като клекнах на 80, си казах евала, добре съм. Сега явно силата ми се е преразпределила нагоре. С тези хиляди набирания, явно горната част ми се е развила добре.
2. И нещо по въпроса за смачкването на прешлените, на което треньора (по джудо и карате) ми обърна внимание. Даде пример със себе си- той е над 60г. Каза, че ако се изследвам, сигурно ще имам трета степен износване на дисковете. Според него тежест, по-голяма от собственото ти тегло на гърба е вредна за целия гръбнак. Препоръчва ми повече упражнения без тежест - клекове, ритници. Може би донякъде е прав.
И 3. Ако някоя добра душа има желание да ме насочи към прости и ефикасни разтяжки, защото имам много вдървени задни бедра - навеждам се до слагане на длани на пода, но не мога да вдигна опънат крак в доста ситуации. И най-вече в каква последователност и време да се правят.
Не виждам смисъл да се пънеш да тренираш мега силово, ако нямаш състезателни амбиции, едни десятки с тежест собственото ти тегло примерно биха били задоволително постижение.. да знаеш, че на лягане и ставане ги имаш. Оттам нататък +10кг за 5-ци,3-ки каквото дойде, ама това са излишни напъни.
Естествено, че ще те мачка щангата с повече килограми, затова смятам, че е излишно да се мъчиш извън предела на възможностите си.
То мнението ми е същото и за лег-а и тягата, не мога да разбера защо девойките искат и се пънат да дърпат повече килограми.
И когато става въпрос за контузии и дискомфорт, причинен от вдигане на прекалено тежко, без състезателни амбиции, няма как да погледна положитено на подобни ‘състезания със себе си’.
И го казвам от гледната точка на човек със 170 тяга, 160 клек и 85 лег... Човек, особено за тягата, освен ако някой не ме предизвика... знам ли, да е някакво жадувано състезание, не бих ги дърпала пак :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.12.14 12:33.
11.12.14
13:15
Сърдечно благодаря. Права си, няма смисъл да се пъна много - аз и не го правя де. Десятки на 60 са си перфектни, просто се чудех как се компенсира напредъка между различните мускулни групи. Горната част си ми върви напред и винаги ще си върви и както каза- ще се старя да се вместя в предела на възможностите си!
Сърдечно благодаря. Права си, няма смисъл да се пъна много - аз и не го правя де. Десятки на 60 са си перфектни, просто се чудех как се компенсира напредъка между различните мускулни групи. Горната част си ми върви напред и винаги ще си върви и както каза- ще се старя да се вместя в предела на възможностите си!
Просто засилваш тренировките за долна част... аз пък сега правя обратното, основно горна част тренирам.
11.12.14
13:35
Просто засилваш тренировките за долна част... аз пък сега правя обратното, основно горна част тренирам.
Мда, и аз така правя- тренирам преобладаващо горната част, ама не раста.
Пък и ако направя културистични пропорции, съвсем ще уплаша колегите :)
11.12.14
19:25
Такаа ...
Днес раздвижване за тонизиране на схванати и заспали мускули без особено натоварване. Обичам такива тренове за разпускане- понякога като напомпам с тежко схваната от цял ден седене мускулатура, се чувствам по-зле, вместо облекчена.
11.12
1. СУПЕР СЕРИЯ
-крънчове 4х15
- глутеус ритник 4х15 всеки крак
2. СУПЕР СЕРИЯ
- дълбок клек СТ 4х15
- гребане с ластик с 1 ръка 4х15 всяка ръка
3. СУПЕР СЕРИЯ
- фейс пул с ластик 4х15
- преса за гърди с ластик 4х15
4. СУПЕР СЕРИЯ
- повдигане на краката от лег 3х15
- глутеус мост 3х15
5. СУПЕР СЕРИЯ
- трицепсово разгъване с ластик 3х15
- бицепсово сгъване с ластик 3х15
6. СУПЕР СЕРИЯ
- привеждане с прави ръце за гръб с ластик 3х15
- дълбок сумо клек 3х15
Леле, има ли дневник, в който да не коментираш и да даваш акъл... :x
12.12.14
08:54
Е, моля ти се, Дани. Аз поисках “акъл” , така че всеки, който има да каже нещо, нека.
Изобщо считайте дневника ми за отворен за всякакви дискусии по всяко време. :) Дори темите да са без връзка с мен, особено ако са :)
12.12.14
10:12
Не знаех, че има лимит в броя теми, които можем да коментираме :)
Или може би има лимит за конкретни лица?
Или може би имаме проблем с някои лица и само се чудим как да го покажем?
Блага поне е отговорила на даден въпрос с мнението си. Дали е полезно или не, Мира ще си прецени.
В случая, по-непродуктивният коментар е твоят, Дани, защото нито помага на Мира, нито е предпоставка за хубава дискусия.
Сега, по въпроса с разтягането на задни бедра.
Има различни начини.
Основното за мен, е да го правим плавно и внимателно, и да задържаме достатъчно секунди в дадена позиция.
Виж тази статия - разтягане от стоеж
А това, което правя аз, и от което се чувствам добре, е следното:
(подчертавам, че не казвам, че е универсално и че е малко кофти да го обяснявам с думи, а не показно)
1. От стоеж, с успоредни стъпала и на ширината на таза. Външна ротация в бедрената кост. Пред мен - някакъв по-нисък предмет, който да ползвам за опора (стол, маса, легло и тн). Бавно се навеждам към този предмет, но се стремя да не променям извивката на гръбнака, докато се навеждам. По-скоро да запаза гръбнака неутрален, а пускането към предмета да е следствие от изнасянето на задните бедра и глутеус назад. Плавно, нежно, със задържане.
2. На земя, от седеж (стремя се да не сядам на опашката си). Стъпалата са в контра-шпиц (понякога ги допирам до стена); плавно започвам да навеждам торса напред и стигам до там, до където запазвам доброто положение на гръбнака. Тоест, не се стремя торса ми да легне на краката и това да е за сметка на “котешки гръб”. Може и с 10 см да се наведа напред, но ми е достатъчно.
3. От стоеж, единият крак е опора на земята, а другият разтягам настрани, изпънат.
12.12.14
10:24
Mда, добре звучи. Разтягането на задни бедра от стоеж ми е ясно. Аз мога да се наведа добре, но наистина е заради котешкия гръб. Ще трябва да поотделям по няколко минути редовно, защото само ще ми пречи това вдървяване.
1. От стоеж, с успоредни стъпала и на ширината на таза. Външна ротация в бедрената кост. Пред мен - някакъв по-нисък предмет, който да ползвам за опора (стол, маса, легло и тн). Бавно се навеждам към този предмет, но се стремя да не променям извивката на гръбнака, докато се навеждам. По-скоро да запаза гръбнака неутрален, а пускането към предмета да е следствие от изнасянето на задните бедра и глутеус назад. Плавно, нежно, със задържане.
Когато накланяш напред, по-добрия вариант е вътрешната ротация на бедрата. По този начин можеш повдигнеш капачките на коленете и да активираш предната част на бедрата, за да бъде “active release” . Едновременно с това подпомагаш нутацията на сакроилиачната става (ако на етапа на който си може да става дума за нея). Важна е и съвместната работа на тазовото дъно с напречния коремен мускул.
...Едно толкова просто движение, а толкова много неща за мислене. ;) Естествено, човек винаги може да не се съобрази с тези неща и да се навежда хамалската, разтягайки мускули и сухожилия, но от това гъвкавостта не печели изобщо. Работа върху нервната система трябва. :)
12.12.14
10:56
Ооо, определено не е толкова просто, колкото изглежда :)))
Има толкова движения, които би трябвало да правим естествено и без да се замисляме, но начина ни на живот тотално е притъпил тези ни способности. И сега учим, за да го правим добре.
Съжалявам, ако съм била неточна с примера си, или ако съм посочила нещо неправилно. Надявам се да не подведа някой :)
Аз наистина го усещам по-добре с външна ротация и не заключвам коленете. Стремя се квадрицепсът да не е натегнат.
Леле, има ли дневник, в който да не коментираш и да даваш акъл... :x
Да, в твоя (вече), понеже при теб всичко отдавна е загубено, безвъзвратно загубено :D
Имам опит - давам съвет, ти нямаш какво да даваш, нямаш цел на тренировките, нямаш елементарни хранителни навици, нямаш никаква система за прогрес, няма и какво да дадеш, не си минала през нищо градивно.
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.12.14 11:01.
12.12.14
11:02
еми това е-да си безработен и да си блъскаш по цел ден :)