ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.07.16
10:10

Ти отхвърли най-хубавия вариант Ябланица. Доста приятно градче на хубаво разположение и Тетевен ти е на има няма никакво време оттам. Освен това си на 1 час път от София от едната страна и предполагам Ловеч от другата.

05.07.16
11:06

хаха,Ябланица е най-далеч от всички градове, взети заедно, няма апартаменти, няма търговски център, няма супермаркет, няма болница, има само ЕДНА аптека , няма фитнес, то е едно голямо село по средата на нищото. Това, че съм на 100 км от София, Тетевен и Ловеч по никакъв начин не ме топли, защото нямам автомобил, няма редовен нормален транспорт и общо взето няма какво да правя в нито един от тези градове.
Просто ще се окажа на средата на нищото , без никакви познати и без връзка с цивилизацията.
Ако ще се местя да живея САМА някъде за следващите няколко години със сигурност няма да е в забравено от бога село , където не познавам НИКОГО и пълно с мангали, нали?

05.07.16
14:51

05.07
Сън: 00.00-6.30 (nbad) (swear)

Снощи пак се занимавах с глупости и отиде среднощ, докато заспя.

Храна:
- 3в1
- пълнозърнесто хлебче с кашкавал и 1 кренвирш 100 гр. , 1 бонбон Тофифий
- 1 ябълка
- салата краставица, айсберг, маслини, лимонов сок, гроздово олио , 2 кренвирша -200 гр. (свършиха, хубави бяха)
- 3в1
- 1 ябълка
- говеждо готвено ок 200 гр. (постарах се да го сдъвча :) ), варени зеленчуци - картоф, грах, морков и маслини ок 300 гр.
- бяло вино 150 мл (d)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.07.16 20:47.

05.07.16
19:49

05.07 бутащи
1. potato sack squat с пудовка  3х15х25кг
2. лицеви опори 3х15
3. сумо клек с пудовка 3х15х25кг
4. лицеви опори раменен хват, акцент трицепс 3х10
5. гоблет клек с пудовка 3х10х25кг
6. флайс от полулег 3х12х(2х10кг)
7. глутеус мост на 1 крак нависоко 50-60см - 3х10 всеки крак
8. флайс от лег 3х12х(2х10кг)
9. глутеус ритник нагоре и настрани 3х20 всеки крак
10. раменна преса 3х12х(2х10кг)

Движение 3 км.

Днес от сутринта си бях приготвила чантичката за зала. Но след работа чаках да дойдат да измерят водата и усетих колко недоспала и изморена се чувствам. За разнообразие раздвижих с лека освежаваща тренировка у нас.

05.07.16
20:36

Отдавна - 2-3 год.кътам половин кило креатин, може и кило да е. Не е отварян, така че едва ли му има нещо. Най-много да е неактивен и да не действа.

Чудя се как да го пия- преди/след тренировка няма да стане- не ми се пие нищо и ще ми се “плацика” в стомаха, което го намирам за много неприятно. Пък и тренирам от  дъжд на вятър.
Освен това напълно забравям да си пия дори витамините, дори въпреки че ги нося с мен на работа.

След всички милиони страници по темата , не съм съвсем убедена къде е истината.
Та...
Има ли ефект, ако се пие “на гладно”, без определен прием на храна/въглехидрат?
Мога ли да го вземам късно вечер или рано сутрин преди работа - с цел да ми е пред очите и да не го забравя?
Ще има ли полза, ако забравя да го взема 1-2 дни, но после продължа да го вземам?

05.07.16
21:01

казано от Queen Cobra на 05.07.16, 20:36:

Отдавна - 2-3 год.кътам половин кило креатин, може и кило да е. Не е отварян, така че едва ли му има нещо. Най-много да е неактивен и да не действа.

Чудя се как да го пия- преди/след тренировка няма да стане- не ми се пие нищо и ще ми се “плацика” в стомаха, което го намирам за много неприятно. Пък и тренирам от  дъжд на вятър.
Освен това напълно забравям да си пия дори витамините, дори въпреки че ги нося с мен на работа.

Та...
Мога ли да го вземам късно вечер или рано сутрин преди работа - с цел да ми е пред очите и да не го забравя?
Ще има ли полза, ако забравя да го взема 1-2 дни, но после продължа да го вземам?

Да оспамя аз, ама мене също са ми интересни тези въпроси! Много се замислям напоследък дали да не зобна малко креатинче... :/

Можеш да го пиеш по всяко време, когато ти е удобно. Изобщо не е задължително преди тренировка.

Аз го приемам сутрин, като държа опаковката на място, което няма как да пропусна. Това ми гарантира постоянство в приема. :)
Хубаво е да си редовна, защото ефектът се постига с насищане и именно с редовен прием.

Не прави зареждащи фази, когато почнеш. 5г дневно са напълно достатъчни.

Не е задължително да има въглехидрати с приема, но пък ако ти попадне такава такава възможност, е добре дошла.

Десо е подготвил подробен блог пост за креатина с отговори на подобни запитвания. Скоро ще го пуснем. :)

По първата ти чуденка (дали му има нещо след години застояване) не мога да дам никакви предположения. :D

05.07.16
23:09

казано от Queen Cobra на 05.07.16, 20:36:

Та...

Може да погледнеш тук http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila и коментарите под статията.Когато все още тренирах съм ползвал монохидрат с така наречената зареждаща фаза от 4-5 дни по 20гр. и после след тренировка по 5 гр. разтворени в чаша вода и лъжичка мед.Ефектът поне при мен бе осезателно  покачване на силата в краткосрочен план.

06.07.16
00:00

Най-удачният прием е след тренировка, когато запасите на КФ в мускулите са се поизчерпали, въпреки многото гледни точки по въпроса.

06.07.16
00:47

казано от Queen Cobra на 05.07.16, 11:06:

..., няма апартаменти, ...

Олеле, хората мило и драго дават да живеят в къщи, а ти искаш апартаменти и бягаш от спокойствието? :)

06.07.16
07:28

казано от kaloyan на 06.07.16, 00:47:

казано от Queen Cobra на 05.07.16, 11:06:

..., няма апартаменти, ...

Олеле, хората мило и драго дават да живеят в къщи, а ти искаш апартаменти и бягаш от спокойствието? :)

Moля, моля :) Първите 20 год живях в къща,все още се прибирам там да видя майка. Знам какво е и не е никакво спокойствие, а по-скоро ад. Зимата е кучи студ, лятото-адска жега, при дъжд тече, мазите подгизват, мухлясват и се пълнят с гризачи, покривът капе, мазилката се руши, улуците се запушват,  водопроводът замръзва зимата, всички ремонти и почистване са за твоя сметка, особено ако си далеч от централна улица е истински цирк - няма градски транспорт, няма снегорин, няма поддръжка на инфраструктура.
Няма по голямо наказание от това да живееш и да се грижиш за къща, особено стара 30+ години и не-реновирана. Никога няма да си го причиня.
А Ябланица не е в никакви сметки по изложените причини.
Няма кого и какво да търся там. :)

06.07.16
07:37

При мен креатинът се усети най-добре, когато го пиех на  два приема-  30-40 мин преди тренировка и вечер преди лягане.

Особено осезаемо и бързо действие се усети в комбинация с таурин. Тауринът е евтина добавка, струва си да пробваш.

Не съм го комбинирала с ВХ, защото се хранех кето.

06.07.16
17:28

06.07
Сън: 22.30- 6.30

Храна;
- 3в1
- пълнозърнест хляб със сирене крема, шунка и 1 голямо яйце на принцеса
- 1 ябълка
- бяло фрапе без захар
- пълнозърнест хляб със сирене крема, шунка и 1 голямо яйце на принцеса, салата айсберг, краставица, маслини, лимонов сок, гроздово олио
- 1 ябълка
- шейк фрапе с мляко, сметана, захар (u)
- кисело мляко 250 гр, овес 7 суп. лъж., 20 гр. протеин

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.07.16 20:56.

06.07.16
20:55

06.07
Без тренировка.
Движение 5 км

Обадиха ми се в понеделник, че за утре е психологическото събеседване 2 част,  и си взех отпуска, но пък още няма официален протокол на сайта на МВР с дата и ми е много нервно да не се обърка нещо, да не се окаже, че не съм разбрала датата или часа, да не вземат нещо да го отложат и аз не знам.
Много мързелива служба, значи, един документ да не качат 3 дена.
С тоя идиотски конкурс си изхарчих почивните дни.

06.07.16
21:08

Малко СМЕХ :)

06.07.16
21:12

И ние благодарим, ама тая снимка бързо, бързо с по-добро качество да я направиш и на Карбо на лично да я пускаш ;)

06.07.16
21:14

То щото е скрийншот в движение :) Рекох да се проверя как ми е техниката. ;)

06.07.16
21:17

Видео не може ли да правиш, за да проверяваш техниката ;дд ? Иначе след последните две снимки рекох да си взема думите назад за долната част :))

06.07.16
21:24

Хахахах, тоя гъз 3 дка- снимка не го хваща :)

07.07.16
21:18

07.07
Сън: 23.30 - 7.00

Храна:
- 3в1
- 3 малки фпх  с варена шунка 200 гр. и кашкавал
- 1 ябълка
- био боза от лимец 250 мл.
- 2 малкифпх с варена шунка 100 гр. и кашкавал
- 3в1 с кокос
-1 ябълка
- готвено говеждо 200 гр,  зеленчуци с месен бульон и фиде = нещо средно между супа и яхния :) :) ок 400 мл

Днес ходих на събеседването. Според мен мина доста леко, дори скучновато- един час ме разпитва за нещата от живота- семейство, работа, хобита, приятели. На някакви въпроси съм дала висока оценка за тревожност и сега психоложката беше много учудена , че давам друг отговор. Мисля, че доста се обърках именно на въпросите с отговор невярно/по скоро невярно/ по-скоро вярно/напълно вярно. Както и да е. Другата седмица ще видим.
Разбира се, качиха протокола от понеделник днес на обяд (headbang) Не мога да повярвам- двама са отпаднали на писмения. Чак такива неграмотни и непригодни да има, лелеле ... Остават 6 човека за 5 места ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.07.16 21:30.

07.07.16
21:27

След като изкарах почти на диета днес + бях леко стресирана заради интервюто, бях решила да е почивен от активности. Но пък накрая раздвижих и се освежих доста.

07.07 комплексна собствено тегло
1. набиране надхват 3х5
2. ходещи напади 3х20
3. лицеви опори 3х12
4. ходещи напади 3х20
5. пикови повдигания за корем с кърпа на пода 3х8
6. лицеви опори раменен хват /трицепс 3х10
7. набиране подхват 3х5
8. бг клек 3х10 всеки крак
9. повдигане на крака от вис 3х8
10. сед на ниско 3х20
11. крънчове некви  3х15

Движение 3-4 км.
Пазар/багаж
+ чистене - прахосмукачка, миене теракот и паркет

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.07.16 21:57.

07.07.16
22:52

казано от Queen Cobra на 07.07.16, 21:27:

...

не можах просто! Чистенето и тренировката са се сляли - пода с кърпата само си е направо 2в1 - тренираш си и забърсваш... :D
Иначе, сериозно, готина тренировка - обичам всичко със собствено тегло! Intense!

Мнението беше редактирано от RogueOne на 07.07.16 22:54.

07.07.16
22:57

казано от Afhaengig на 07.07.16, 22:52:

казано от Queen Cobra на 07.07.16, 21:27:

...

не можах просто! Чистенето и тренировката са се сляли - пода с кърпата само си е направо 2в1 - тренираш си и забърсваш... :D
Иначе, сериозно, готина тренировка - обичам всичко със собствено тегло! Intense!

Мда, дано си се сетила да намокриш кърпата в препарат за паркет/ламинат или каквото имаш на пода. :)

08.07.16
16:50

08.07
Сън: 23.30- 6.30

Храна:
- 3в1
- 2 мини фпх с много шунка и кашкавал, айрян 300 мк
- пилешко от бут ок. 200 гр, салата айсберг с краставица, маслини, лимонов сок и зехтин
- служебно (beer) ок 300-400 мл, биволско сирене и кашкавал ок 150 гр. поне
- 3в1
- бутерка 150 гр. с допълнително кашкавал, варени пуешки шийки - към 100 гр. месо
- био боза от лимец 250 мл :)

Ми да, мускулна треска на задника ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 09.07.16 07:52.

08.07.16
16:56

Преди години се говореше, че американците разработили ново оръжие. То убивало хората, а домовете оставали непокътнати. Наскоро разбрах, че то се нарича “ипотечен кредит”.
(whew) (nbadno) (tmi)

09.07.16
08:05

08.07
Без тренировка.
Движение 4 км
Чистене - миене под - служебно и у нас

Вечерта помагах за ел. ремонт вкъщи- светих с фенерче и подавах инструменти :) Беше ми гръмнала една крушка като остана дъното във фасунгата. Онази вечер един приятел я подмени, а то като светнахме - изгоря кабела, ключа и бушона! Инсталацията си е ебала майката.
Вчера подменихме ключа и бушона- новите са различен  стандарт от преди 50 год и едва влезе в дупката. Обаче се оказа, че  кабела на крушката е изгорял до края - разпадна се направо- жиците постоянно са давали на късо и 1,5 час човека се бори да ми изреже и сложи  кабел от наличните - то тъмно, хлъзгави плочки, стълбичката се клати, а и таваните над 3 метра - мен ме заболя вратът и раменете да гледам само.
И в резултат- пак трябва да чистя! :)

09.07.16
13:48

09.07
Сън: 23.00-6.30

Храна:
- 3в1
- 2 фпх с много шунка,  кашкавал, задушена в зехтин кладница, бутерка 100 гр. с допълнително кашкавал
- 1 ябълка
- салата айсберг, краставица, маслини, лимон, гроздово олио + печено пилешко бутче (500 гр. цялото сурово)
- навън: млечен шейк кокос (= сметана и захар :) )
- 50 мл. водка , мезенца- синьо сирене, пушена сьомга
- 1 пъстърва на скара, ок. 150 мл. бяло вино (d)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.07.16 11:54.

09.07.16
13:57

09.07 комплексна
1. клек 20,40,50кг) 3х8х60кг 2х8х50кг 8х40кг
2. лег (20,40кг) 10х50кг 2х8х55кг в супер серия с
3. едностранно гребане през горна макара от колене (20кг) 3х10х35кг всяка ръка
4. лег преса (50кг) 3х10х90кг
5. кросоувър 3х15х(2х15кг) в супер серия с
6. придърпване на скрипец зад врат 3х8х50кг
7. лег преса на 1 крак 3х10х20кг всеки крак
8. хиперекстензии с тежест 10-15-15 х 15кг диск пред гърди
9. военна преса (20,30кг) 3х7х35кг

Движение- ще допиша

Доволно днес, леко и с много разтакаване. Заприказвах с се с едни момчета и като видях , че ми отне почти 1,5 часа се изнесох да не си губя повече времето. Утре ще си стоя у нас и ще потренирам пак. 

09.07.16
15:35

казано от Queen Cobra на 09.07.16, 13:57:

3. едностранно гребане през горна макара от колене (20кг) 3х10х35кг всяка ръка

Кобре, това не можах да си го представя или по-скоро се чудя дали си го представям правилно...Можеш ли да го опишеш или по-добре ако има някъв клип?
Благодаря (wasntme)

09.07.16
15:46

Нещо като фейс пул, само дето акцентът е върху гърба ? :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 09.07.16 15:46.

09.07.16
17:19

казано от satisfaction на 09.07.16, 15:46:

Нещо като фейс пул, само дето акцентът е върху гърба ? :)

Не.
Нормалното придърпване на скрипец, но с една ръка с квадратната ръкохватка за кросоувър, която се ползва .
Откакто го правя, се преродих просто. Няма никакъв чийтинг, а за сметка на това идеално разтягане и контракция, не може да се лашкаш и извиваш назад като на дърпането с 2 ръце и влиза директно там, където трябва.
Препоръчвам го на всички :)

Това е , като съм си седнала на дупето и по-близо до скрипеца и не правя ротация с китката, а дърпам с неутрален хват.
https://acewebcontent.azureedge.net/blogs/blog-fitnovatives-080315-12.jpg

10.07.16
01:23

Пробвай го същото движение с една ръка, но като набиране...Тоест трябва да си плътно под макарата.

10.07.16
09:52

казано от nervak на 10.07.16, 01:23:

Пробвай го същото движение с една ръка, но като набиране...Тоест трябва да си плътно под макарата.

Аз заставам доста по-близо от мацката на снимката, максимално безопасно- да речем 30 см от магазина с тежестите.
И аз искам да пробвам този тип, който описваш, но технически не става на порталния скрипец- напред стърчат макарите и пръчката на магазина заедно с гуменото й кабелче.
Горния скрипец, специално за латисимус , е нисък (дори за мен, а какво да говорим за високи мъже), а карабината и ръкохватката- дълги (headbang) - не може да си изпънеш ръцете, ако не се изтеглиш и наведеш назад, движението е скъсено, не се отваря гърба и лактите остават свити, а на мен ми допада именно доброто разтягане.

10.07.16
12:36

10.07
Сън: 23.30- .... почти 9.00

Не че не се събудих пак в 6,30, но ми се спеше на умряло и се тръшнах обратно , даже не съм чула камбаните на катедралата в 8, а тя е на 200 м и  биха събудили и мъртвец  :)

Храна:
- 3в1
- 5 малки фпх с шунка ок.  200 гр. + кашкавал
- 2 ябълки
- варени патешки шийки ок 100 гр. месо, гъста зеленчукова супа с месен бульон ок 400 мл
- 1 сусамка 60 гр.
- кис. мляко 200 гр. с протеин 20 гр, 2 лъж. фъстъчено масло

Скромна храна днес.

КАСЪЛ свърши - прекъсваш шоуто на 8 сезон и го завършиха по най-идиотския начин с изрязана сцена от хепи енд. Рекламата и постера на сезона бяха съвсем различни от съдържанието. Жалко, имаше потенциал.

ДЕКСТЪР  също свърши на 8 сезон. Мняма да има продължение, а един от малкото филми, които запазиха напрежението и интереса.

ИГРА НА ТРОНОВЕ и то свърши и то много неудовлетворяващо, доникъде не се разви,хем искат да завържат някаква интрига, хем го съшиват с бели конци и напълно несвързано и непълноценно се развиват отделните линии. + за няколко години вече забравям кой кой е- то братя, сестри, братовчеди, сватове, балдъзи, аман и чудото :) По-зле от Дързост и красота, сигурно накрая Санса ще се ожени за Рик форестър... (не за Рич ;) )

СТРЕЛАТА и той свърши по същия безсмислен начин, по който се влачеше цели 3 сезона. Дано няма повече сезони.

”ДЕТПУЛ” пълен шит, скука , адско насилие и адски тъпи лафове, не се засмях повече от веднъж.

ДИВЕРГЕНТИ - у , боже мили, защо изобщо?!

ЗРИТЕЛНА ИЗМАМА 2 Още един шит , гледах го с майка ми, голямо разочарование, много излишни приказки- целия филм само едно празно дърдорене, нямаше никаква наслада за очите, никакви “фокуси’ - освен онзи с дъжда, за 2 мин, толкова явно и предвидимо измислено, пък като почнаха да си разкриват “номерата” вече беше върха на скуката.

“ВОЙНАТА НА ГЕРОИТЕ”
беше добре измислена, дори имаше някакъв подтекст и втори план- макар и рязко набиващ се на очи- все пак за Хамериканци е правен. Родърт Д. Джуниър отдавна е за пенсия и изглежда като сдъвкан и изплют като си махне каската. Но карай. Хубави млади мускулести герои се млатят като изоглавени за едното нищо - щото който и да победи, все тая - няма лошо, но малко в повече ми дойде боя- 2,5 часа якото млатене с летене във въздуха, малко като китайски екшън, изморително си беше и превъртах сцените.

ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА 2WTF??!! Не прилича на продължение, ами  подобрен рибуут. На кой му беше притрябвало да прави нов бардак (така де филм) със старите кур  ...така де актьори. Със същите извънземни, на същия ден, на същото място и о, не - със същия нелеп псевдопатриотичен сюжет?

ЗООТОПИЯ ми разтопи сърцето- уникално филмче, гледах го 2 пъти веднъж сама, веднъж с майка- е , толкова ми хареса, че мога и трети път. Но дисни си е Дисни, все пак.

Изтеглих си “The 100”
Приятно тъповато, има някаква скромна фабула и върви динамично. Е, има доста нелепости, но аз изгледах всички сезони на  DEFIANCE и ми харесаха, че това ли :) Харесва ми, ще дръпна и останалите.
Пък и се появи един много секси пич- уж не харесвам тъмни мъже, а той е някак по-шоколадов :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.07.16 21:12.

10.07.16
12:44

”ДЕТПУЛ” пълен шит, скука , адско насилие и адски тъпи лафове, не се засмях повече от веднъж.

Къде си оставила чувството си за хумор? :D Аз плаках от смях на някои лафове . Оригинална идея като цяло
Гледай “Братята Гримзби” с Вини Джоунс и Саша Коен :D

10.07.16
12:52

Шит, шит, шит, шит... Да не ти е дошъл, та си толко нервна тцтц :ХХХ :D :D

10.07.16
12:53

О, не само като гледам обложката ми призлява :)
___
Не, ма скоро :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.07.16 12:54.

10.07.16
12:56

казано от Queen Cobra на 10.07.16, 09:52:

, но технически не става на порталния скрипец- напред стърчат макарите и пръчката на магазина заедно с гуменото й кабелче.

Не го прави на порталния скрипец ,а на кросоувър ...на колене под едната макара.

10.07.16
13:55

На колене дори се получава къде-къде по-добър стречинг за цялото тяло :)

10.07.16
14:15

Нещо не се разбрахме какво правя, но другия път ще снимам :)
_________
Охххх, ох, Ме40, ще с пенсионираме с 2000 лв пенсия, казват официалните изследвания.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1