ДНЕВНИК ЗА СЪРДИТИ СТАРЧЕТА :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

19.07.16
09:27

По-скоро това - http://ecotrikebg.com/tricycle-standard.php

19.07.16
13:58

19.07
Сън:
20.30-21.30
00.00.-7.00
+ 1 час между 18.00 и 19.00

Храна:
- 3в1 с креатин
- варена елда със сладък сироп и сусам
- 2 фил.Вита с моцарела- ок 50 гр.
- протеинов кекс с фъстъчено масло 3 лъж.
- 1 пушена скумрия, 2 фпх, 1 кочан варена царевица малък

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.07.16 21:21.

19.07.16
20:40

19.07 рамо, ръце
1. набиране подхват 3х6
2. лицеви опори раменен хват/трицепс 3х12
3. едностранна раменна преса 3х8х14кг всяка ръка
4. едностранно бицепсово сгъване 3х8х10кг всяка ръка
5. едностранно трицепсово разгъване зад врат 3х4/5 х10кг всяка ръка
6. едностранно разтваряне за рамо свити лакти 3х8х10кг всяка ръка
7. велоергометър 15 мин интензивно

Движение за деня - 5 км
Домакинство.

Повече време на по-ниска степен не ме устройва. Мисля да правя 15-20 мин максимум, хем да се натоварват бедрата, хем да поддържам висок пулс. Ако успея да си създам навик да е всеки ден, ще е супер.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.07.16 20:39.

19.07.16
21:56

Ха честитка за велото и с много здраве, пот и кеф да си го ползваш!

19.07.16
22:02

- 3в1 с креатин

Това защо? Доколкото знам не е удачно да се приемат креатин и кофеин по едно и също време. От друга страна пък доста предтренировъчни продукти съдържат точно тези съставки ...

19.07.16
22:11

казано от ME4O_TURIST на 19.07.16, 22:02:

- 3в1 с креатин

Това защо? Доколкото знам не е удачно да се приемат креатин и кофеин по едно и също време. От друга страна пък доста предтренировъчни продукти съдържат точно тези съставки ...

btw, последно четох, че било ок или поне нямало реално толкова противоречиво действие едното с другото... а и едно 3 в 1 колко кофеин да има - смисъл, едва ли повече от някой предтренировъчен бустер/бърнър?

19.07.16
22:12

- 3в1 с креатин

За креатин+кофеин съм чел доста противоречиви проучвания. По-скоро надделява изводът, че не си пречат. Аз все пак не бих ги приемал заедно.
Колкото до предтренировъчните продукти, принципно единственото време, по което не трябва да се приема креатин, е преди тренировка заради влиянието му върху бъбреците. Всяко друго време през деня е ОК - креатинът прави депо и не е нужно да се гони определен час, да се разделят дозите или нещо подобно.

А в “3 в 1” има толкова повече от 3 неща, половината от които започват с Е, че аз лично не бих докоснал и пакетчето отвън. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.07.16 22:13.

казано от Вероника Налбатска на 05.07.16, 22:57:

Десо е подготвил подробен блог пост за креатина с отговори на подобни запитвания. Скоро ще го пуснем. :)

Хоп. Обещаният блог пост е пуснат, като в него е засегнат и въпросът за креатин и кофеин (в отделен абзац + препратка към повече информация). :)

ЧЗВ за креатина—> http://shop.bb-team.org/blog/115_chesto-zadavani-vaprosi-za-kreatina
Още за креатин и кофеин—> http://shop.bb-team.org/blog/8_ednovremenen-priem-na-kreatin-i-kofein

19.07.16
22:53

- 3в1 с креатин

Защото креатина вкарва водата в клетките, а кофеина я вади - затова ли е неудачно - ще ме умориш понякога ! :D

19.07.16
23:33

казано от Von Suthaus на 19.07.16, 22:53:

- 3в1 с креатин

Защото креатина вкарва водата в клетките, а кофеина я вади - затова ли е неудачно - ще ме умориш понякога ! :D

Не се преуморявай ;) Истината е , че еднозначно мнение по въпроса няма. Приемал съм кофеин, едновременно с креатин и все пак не мога да дам отговор . Прав е Боби за три в ла*ното , но си спомням, че Кобрата твърдо си е решила да не го спира

20.07.16
09:38

Аха, очаквах въпроса, беше въпрос на време :)
Освен, че специални изследвания са доказали, че не си пречат, нека стане ясно:
Аз не вземам кофеин чрез 3в1 - което има 2 гр. разтворимо кафе, евентуално я има я не 5-10 мг кофеин,

а въглехидратна напитка , която има 10-15 гр. заахар и глюкозен сироп,
което се съчетава с
предполагаемата нужда от въглехидрат при приема на креатин
предполагаемата нужда от повече вода при приема- ок, 400 мл. (300 мл. с кафето и 100 мл. с креатина)
емоционалната ми нуждата от плътна гореща напитка сутрин, а не стимулиращ ефект.  :)

Знам, че натуралното кафе е страхотен изтоник на антиоксиданти и има ред други преимущества, но нито ме влече, нито ми е вкусно.
3в1 няма да го спра, харесва ми :) Това да ми е кусура.

Мила

20.07.16
10:03

По-скоро причината, да не се приема креатин с кофеин е тази, която и аз имам - цък.

Много хора си разтварят креатина в зелен чай и кафета. Аз не бих го правила, дори и да нямах горепосочения проблем.

20.07.16
10:09

Аз нямам такъв проблем. Вземала съм креатин преди години, но никога не съм била редовна с добавките, а за креатина трябва именно това- постоянство.  Креатинът има ужасяваш пясъчен вкус. Редовното кафе сутрин е иделният вариант, лапвам една лъжица и го затискам с напитката.

20.07.16
13:40

казано от ME4O_TURIST на 19.07.16, 23:33:

казано от Von Suthaus на 19.07.16, 22:53:

- 3в1 с креатин

Не се преуморявай ;)

Объркал си адреса! ;)

20.07.16
15:03

20.07
Сън: 23.00-7.00

Чудни неща сънувах, ма на , само на сън ...

Храна:
- 3в1 с креатин
- 3 фпх с моцарела ок/100 гр.
- 1/2 манго (огромно),
- бяло фрапе БЕЗ захар
- 4 сини сливи
- протеинов кекс с фъстъчено масло 3 суп.лъж.
- 1 праскова
- 1 пушена скумрия, 1 кочан варена царевица, 2 белени краставици (хлъц) :)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.07.16 21:11.

20.07.16
19:51

20.07 бутащи
1. напади на място с лост на гърба  3х10х25кг всеки крак
2. лицеви опори 3х12
3. напади на място с лост пред гърди 3х10х25кг всеки крак
4. лицеви опори с крака на високо 3х12
5. сумо клек с пудовка 3х12х25кг
6. флайс от полулег 3х12х(2х10кг)
7. глутеус мост с крака на високо 3х12х10кг
8. вело 20 мин. средно натоварване

Движение 5 км.
Много мъка днес с краката-вдървени и уморени леко. Иначе като тежест-доволно, нападите са ми най-най-омразното упражнение.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.07.16 11:12.

20.07.16
21:20

Ся... всички правят някакви супер дупер мега гига домашни сладкиши и качват снимки, достойни за шеф Манчев.
Ще споделя моята ексцесия, която се оказа бая хранителна, а и аз я консумирам с неприлични количества.

1. 4 двойни яйца (80-90гр. всяко с 2 жълтъка)
2. пълнозърнесто брашно ок 150- 200 гр.
3. соево брашно ок 100 гр.
4. 1 доза протеин 30 гр.
5. овесени ядки ок. 100 гр.
6. сусамово семе 1-2 лъжици
7. маково семе 1 лъжица
8. гроздово олио ок. 30 мл
9. тайната съставка - 250 мл био боза, ферментирала :)

Бъркаш, изливаш, печеш.

Не знам какви стойности има, но е вкусно, добре се опече и много засищащо.
Като се има предвид, че го разрязах на 4 парчета - трябва да е поне 250 гр. на ядене + 3 лъж. фъстъчено масло с парченца (грух ... )

21.07.16
00:22

казано от Queen Cobra на 20.07.16, 21:20:

Ся... всички правят някакви супер дупер мега гига домашни сладкиши и качват снимки, достойни за шеф Манчев.
Ще споделя моята ексцесия, която се оказа бая хранителна, а и аз я консумирам с неприлични количества.

1. 4 двойни яйца (80-90гр. всяко с 2 жълтъка)
2. пълнозърнесто брашно ок 150- 200 гр.
3. соево брашно ок 100 гр.
4. 1 доза протеин 30 гр.
5. овесени ядки ок. 100 гр.
6. сусамово семе 1-2 лъжици
7. маково семе 1 лъжица
8. гроздово олио ок. 30 мл
9. тайната съставка - 250 мл био боза, ферментирала :)

Бъркаш, изливаш, печеш.

Не знам какви стойности има, но е вкусно, добре се опече и много засищащо.
Като се има предвид, че го разрязах на 4 парчета - трябва да е поне 250 гр. на ядене + 3 лъж. фъстъчено масло с парченца (грух ... )

Рязко почувствах нещо лошо... Гладна съм :( :D :D

Мнението беше редактирано от RogueOne на 21.07.16 02:29.

21.07.16
10:09

Като прочетох рецептата...първото нещо за което се сети беше :
ярма с гореща вода и костно брашно и яйца.... :D
Имах две овчарки за отглеждане,бих ги направил като културисти  :D

21.07.16
10:11

Ами то това целта :)
А как ме боли задника, не е истина.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.07.16 13:36.

21.07.16
13:27

21.07
Сън: 00.00-6.45

Ми тъй, трети сезон на “100те”, не е лош, запалва те да видиш всяка следваща серия. И то въпреки , че чета  резюметата предварително.
Взела съм си книги- като свърша сезона, ще чета повече, по-полезно е, мисля.

Храна:
- 3в1 с креатин
- варена елда 50 гр. сурово, овес 4 суп. лъж, кис. мляко 200 гр., сусам 1 лъж.
- 2 шок. бисквити, 1 шок. бонбон, 1 чаша кола 250 мл РД (алкохол- следобед ;) ) 8-)
- 2 праскови
- 4 варени яйца със зехтин, 1 фпх
- 1 банан
- 50 + мл. фалшиво уиски, шепа бирени фъстъци, 2 шоколадови бисквити, 1 шок. бонбон (party) -обещах сутринта, немаше как
- 2 пилешки крилца печени, 1 фпх, салата домат, краставица, чушка, лимонов сок, зехтин

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.07.16 20:41.

21.07.16
21:28

21.07
Без тренировка.
Движение 3 км.
Пране, домакинство.

Пихме следобеда и ми се замая, не върви да тренирам така.
Рожденика беше взел някакво супер мега фалшиво уиски Хайлендер, българско от с. Труд. :) И за разтривки не става. Но нали да го уважим, пийнах 2 чашки.
Ние па от нямай къде му купихме ... хавлия за баня—-бебешко прасковено розова и едни керамични слончета двойка - за късмет било. Не съм избирала аз, предложих практични неща като кабели за акумулатор, вериги, нещо :)

Тоя гъз ме скъса просто-на сядане и на ставане боли - треската върви и към вътрешната част. Мисля, че за пръв път от години мисля, че ще започне да изглежда добре, да не казвам голяма дума :) Тъй че ще мълча и ще си търпя.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.07.16 22:09.

21.07.16
22:02

казано от Queen Cobra на 21.07.16, 21:28:

21.07
Без тренировка.
Движение 3 км.

Рожденика беше взел някакво супер мега фалшиво уиски Хайлендер, българско от с. Труд. :) И за разтривки не става. Но нали да го уважим, пийнах 2 чашки.
Ние па от нямай къде му купихме ... хавлия за баня—-бебешко прасковено розова и едни керамични слончета двойка - за късмет било. Не съм избирала аз, предложих практични неща като кабели за акумулатор, вериги, нещо :)

Тоя гъз ме скъса просто-на сядане и на ставане боли - треската върви и към вътрешната част. Мисля, че за пръв път от години мисля, че ще започне да изглежда добре, да не казвам голяма дума :) Тъй че ще мълча и ще си търпя.

:) Queen Cobra,

Ко е тва уиски от с. Труд. По стеченние, на обстоятвлствта в момента бачкам там, ако е не е някой друго село. Аз знам само едно и то в Пловдив регион.

21.07.16
22:15

Да, с. Труд, Пловдивско.
То не си струва и да се нарече уиски, на етикета пише “Спиртна напитка”  :) :)
Ма на - има го :)
http://megatrade.bg/Uiski-Hailendyr-0-700l

22.07.16
01:25

Извинявай, но не мога да се сдържа .... .Значи този г .... от постоянно въртене на колело ще стане такъв, че направо ще се чудиш сама как да си го целуваш :))

Това уиски ,ако е качествен спирта, ще ти е много по хубаво на другата сутрин ако пиеш 200 грама от него, сравнение с 200 грама синио джони.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.07.16 01:28.

22.07.16
11:15

казано от kaloyan на 22.07.16, 01:25:

.Значи този г .... от постоянно въртене на колело ще стане такъв, че направо ще се чудиш сама как да си го целуваш :))

A, ne mersi, искам някой друг да се заеме с тази работа.

казано от kaloyan на 22.07.16, 01:25:

Това уиски ,ако е качествен спирта, ще ти е много по хубаво на другата сутрин ако пиеш 200 грама от него, сравнение с 200 грама синио джони.

Аз ако изпия 200 гр. концентрат, сигурно ще изпадна в делририум. Не мога да употребя такова количество за една вечер.
Да не кажа голяма дума, но водката по ми се услади от уискито напоследък. :)

22.07.16
11:38

казано от Andji на 21.07.16, 22:02:

21.07
Без тренировка.
Движение 3 км.

:) Queen Cobra,

Ко е тва уиски от с. Труд. По стеченние, на обстоятвлствта в момента бачкам там, ако е не е някой друго село. Аз знам само едно и то в Пловдив регион.

Тва “уиски” е от боклуците на Нордикс...Дано не работиш там ;)

22.07.16
13:01

22.07
Сън: 22.30-6.30

Ма как ми се спеше, не е истина, сутринта знам, че трябва да ставам, но едва едва мърдам.

Храна:
- 2в1 с креатин
- протеинов кекс с фъстъчено масло, 1 шок. бонбон
- 1/2 манго, 1 праскова
- пилешко филе гърди  ок150 -200 гр., салата домат, краставица. чушка, лимонов сок, зехтин
- 3в1 , 1 слепена бисквита
- 1 банан
- 1 печено пилешко бутче, 1 фпх
- бадемова паста 2 лъж. (много мъничко туй бурканче, значи ... )

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.07.16 08:49.

22.07.16
20:42

22.07 мини тренировка дърпащи
1. набиране надхват 5х5
2. набиране подхват 5х5
3. повдигане на крака от лег 3х15
4. класически коремни преси 3х10

5. велоергометър 25 мин
5 мин средно съпротивление
5 мин леко
5 мин  средно
10 мин леко

Движение за деня 3 км.
Домакинство.

Днес имах една уговорка за 6 часа и се затова побрах едно бързо тренче преди това. Обаче в последствие aнгажимента отпадна,  вечерях , усетих обща умора и малко се разочаровах, че не направих още 1-2 упражнения, като имах сила.
Скоростта я поддържам приблизително еднаква, като сменям натоварването, защото много ми се напомпват и изтръпват бедрата, ако въртя повече от 10 мин на по-силно съпротивление. Започвам да мисля, че велото има пръст в ужасната мускулна треска. Вдига ми се пулса , разбира се, но май по-силово идва това въртене.
Ще експериментирам с натоварването и времето.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.07.16 20:43.

22.07.16
21:43

Дългичко, но съдържателно
http://nauka.offnews.bg/news/Balgarskiiat-prinos-v-svetovnata-nauka-_23/Svilen-Kostov-Igra-na-atomi-formira-saznanieto_50309.html?ref=recomend

23.07.16
10:19

Реших за единия експеримент да си пусна изчисление във Фитнес пал на храненето за вчера.
Оказа се , че според калкулатора имам нужда от за поддържане :
    Calories 1740 kcal
Carbs 218 g
Fat 58 g
Protein 87 g
Sodium 2,3 mg
Sugar 65 г
При тегло 63 кг, ръст 170 см, 4 дни упражнения седмично, седяща работа.
А вчерашната храна ги надмина доста успешно.
Чудно ми е, ако редовно приемам 300+ ккал според сайта, защо не качвам тегло?
Или тяхното изчисление за нуждите ми не е вярно?

23.07.16
10:31

казано от Queen Cobra на 23.07.16, 10:19:

Сайтът е изключително тегав за попълване и мисля само от време на време да си изчислявам контролно нещата.

Напълно съм съгласна, сайта е изключително тегав. За сметка на това приложението за телефон е доста удобно. Въвели са доста неща, които ти спестяват време за попълване - сканиране на баркода, храни, които най-често използваш, твои рецепти, твои въведени храни. За пресметнатия калориен прием...аз не бих приемала всичко за чиста монета, дори и стойностите за макросите винаги са ми съмнителни. Според мен програмата е добра, за да си следиш ориентировъчно калорийния прием, но по колко калории и какво съотношение на макронутриентите ти е необходимо на ден се осланям на формулите.
В случая изказвам мнение за приложението, като по-добрия вариант, но съм наясно, че ти не използваш смартфон.

казано от Queen Cobra на 23.07.16, 10:19:

Чудно ми е, ако редовно приемам 300+ ккал според сайта, защо не качвам тегло?
Или тяхното изчисление за нуждите ми не е вярно?

Възможно е дадено изчисление да се разминава в реалността при конкретен човек, тъй като при формулите няма как да се вземат предвид всички възможни фактори, влияещи по темата.

Но да предположим, че сметките са верни и ти редовно приемаш +300 ккал.
Знаеш ли обаче колко са реално усвоените от тези, които приемаш?
Знаеш ли дали реално си приела това, което си въвела като данни (от опаковки, таблици и т.н.)?

Интересно по темата:
(според мен си заслужава отделеното време, може на порции да се чете, особено първата статия)

http://mosaicscience.com/story/why-calorie-broken
http://www.precisionnutrition.com/problem-with-calorie-counting-calories-in

23.07.16
11:10

Ясни са ми тия неща, Рони. 1 калория не е 1 калория. :)
Особено това с фибрите, плодовете и ядките.
Ето още полезни изводи -  че консистенцията на храната влияе изключително много на усвояването.
http://dx.doi.org/10.1177/154405910308200617
Има отдолу  и други свързани статии.
Резюмирано в бг сайт -

Учените са хранили мишки с два вида храна. Единият е бил под формата на солидни пелети, каквито нормално се дават на животните. Другият тип храна просто е съдържал повече въздух  (приличала е на Зрънчо). На мишките е давано еднакво количество храна с еднакво количество калории  под формата на пелети и аерирани пелети. Резултатите показват, че мишките хранени с аерирани пелети са натрупали 30% повече телесни мазнини отколкото мишките хранени с обикновени пелети, въпреки че мишките са имали еднакво количество физическа активност

И поредната обобщена статия за безполезността и опасността от нискомазнната диета, все още масово препоръчвана у нас.
http://6nine.net/2016/07/04/експертните-препоръки-за-здравос/

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.07.16 11:11.

Carbohydrate

23.07.16
11:21

дай на мен да изчисля, колко ти е нужно...и колко калории взимаш сега...че ми е интересно ;)...и как са ти разпределени Б,М,В.....Сега ще ти направя “дисекция”)))
изобщо не са ти верни изчисленията, да знаеш ;)
Направих програмка с много таблички, та.....сложени вътре твоите дани, казват друго )))за това си стоиш на едно място, което не е лошо)))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.07.16 11:26.

23.07.16
11:26

Идеално, заемай се. :) Избери си дни с нормални прости храни, защото на моите кексове, тип ярма с топла вода :D :D не можеш да им хванеш състава.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.07.16 11:27.

Carbohydrate

23.07.16
11:34

Набързо:
Трябват ти приблизително от 2000 до 2200 ккал
При такова разпределение, трябва да се храниш според таблицата, за да си в нормално състояние, нито +, нито в минус.
Но при тренировките, които правиш и ако искаш да промениш нещо по тялото си, тогава тези стойности ще се променят.
П.С. Гледай най-долната табличка ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.07.16 11:35.

23.07.16
11:43

1:1:4 не ми звучи особено здравословно. това си е високовъглехидратна диета, а вече съм стара за нея,  а и доста мързелива предполага много аеробни тренировки.
По-скоро 1,5 :1,5 :3 или 2:1:3, не смяташ ли?

Carbohydrate

23.07.16
11:49

казано от Queen Cobra на 23.07.16, 11:43:

1:1:4 не ми звучи особено здравословно. това си е високовъглехидратна диета, а вече съм стара за нея,  а и доста мързелива предполага много аеробни тренировки.
По-скоро 1,5 :1,5 :3 или 2:1:3, не смяташ ли?

Ц-ц, не, не
По формулата на Брок - с намаляването на годините, се намалява и употребата на мазнини!
С поред здравословното ядене, Съотношението 114 е най-балансирано и здравословно.
Според високо квалифицирани кадри, за спортуващия човек, съотношението 114 е максимално полезно.
Хората не са били глупаци, правили са доста изследвания и наблюдения, от които най-голямата стойност имат тези с медицинска и спортна насоченост. Спортната трябва да е професионална (на занимаващи се в секции, а не просто проведени, като тук някой беше правил).
Всъщност то не е точно 114. Написал съм го за да ми помага в изчисленията. И ти самата виждаш, че съотношението е друго на практика ;). Сега няма да си издавам “тайните” още не съм готов с книгата си....

Всичко друго, е просто отклонение от нормалното.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 23.07.16 11:57.

23.07.16
12:00

Чисто теоретично-
Мазнините могат да са 1гр/кг, ок, нормално е, но тогава трябва да се променя съотношението белтъци/въглени - 4 гр. , дори 4,5 според теб - са просто са много. ако се стремим да са основно от сложни въглехидрати- това е много храна, която трудно ще се изяде и преработи. Ако са повече прости- смърт за панкреаса и останалите системи
Склонна съм да приема около 1,5 гр. за протеините- има безкрайно много изследвания за тяхното нужно количество балансирано от растителни и животински източници и ползата за здравословното състояние - без дори да мислим за тренировки и хипертрофия. И следователно пропорционално намаление на въглените до 3,5.

И калорийния прием като цяло е логично да намалява с възрастта.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1