29.01.15
19:08
29.01 леко и приятно. Ако се гътна утре, поне да съм напомпана :)
1. набиране подхват 8-7-7-8
2. раменна преса седнала 4х12х(2х10кг)
3. сумо клек с 2 дъмбела 4х10х(2х10кг)
4. набиране подхват 4х5
5. флайс от полулег + избутване с дъмбели 4х10+5
6. римска тяга с дъмбели 4х10х(2х10кг)
7. пулдаун с ластици от седеж успореден хват 4х15
8. напади на място СТ 4х15 всеки крак
9. глутеус ритник 4х15 всеки крак
10. крънчове 4х15
30.01.15
11:51
казано от Queen Cobra на 29.01.15, 18:10:
Както си тренирам, изведнъж осъзнах, че днес ударих дъното на сексуалната привлекателност : цикъл и ангина :) :D
Е, поне нямаш разстройство :D :D :D
30.01.15
12:51
казано от Весела Съм си на 30.01.15, 11:51:
Е, поне нямаш разстройство :D :D :D
Хъ-хъ -вече имам, антибиотика не ми понася :)
Сега- сериозно:
Обадих се на доктора. УНГ -то вика да съм се наблюдавала да не се обезводня, да си взема Линекс и пия антибиотика поне 3 дни, да избия бактериите. Дал ми е висока доза и много държи на този антибиотик, че имал добър ефект. Чак ако се влоша, да го спра.
Първите 2 ги правя, Линекса пише по 1 на ден, но май ще вземам повече. Чай си правя, добавките си вземам, ям стабилно, но не знам дали се усвоява храната така. Чудя се как да процедирам. Мисля да изпия и довечера дозата, а за утре вече ще си помисля, щото засега се чувствам добре, но не е нормално- ще ми наруши флората, и баланса на течности и пр.
От друга страна болката в гърлото изчезна напълно, макар че гнойните топчици още не са се махнали.
От трета страна да го спра сега, значи да оставя сума ти стрептококи, които може да отидат в бъбреците и навсякъде и де да знам, може да станат резистентни.
За 3 дни няма да умра, после ще си продължа лечението на червата.
Ами= ще мисля. :)
Няма какво да мислиш. Малко стомашно-чревен дискомфорт е нищо в сравнение с резистентен щам бактерии, които после да се чудиш как да мориш.
30.01.15
13:06
Антибиотиците са си гадни...
Щом имаш доверие на доктора си, най-добре го слушай. Аз стискам палци всичко да минава бързо!
30.01.15
13:09
Мислиш ли? В смисъл - сериозно ли го казваш, защото аз се притеснявам за здравето си. Както много пъти съм писала, не съм пила антибиотици поне 12-13 и + години.
Сега изведнъж докопах отнякъде тия гадости, може и да не са резистентни, все пак НЕ ми правиха антибиограма, ако беше направена, сигурно чак в понеделник щеше да има резултат. Може УНГ да се е притеснявал за 4 дена да не ме гътне нещо по-сериозно.
Пък и предполагам, че УНГ-то е излекувал “хиляди хора” от банални ангини (а моята даже не е остра, нямам температура, оток и пр. )
Ох...
30.01.15
13:12
Аа, доверие нямам на никого. Но беше прекалено спокоен, така че ме убеди. Ако нямаше видими налепи по гърлото, не бих се жертвала, ама ще видим. Ако не започнат да изчезват за 3 дни , ще спра това чудо - да не ми трови червата и понеделник ще ходя пак.
Антибиограма нашите лекари рядко правят - позволяват си го най-вече, когато първият изписан антибиотик не действа. Това, разбира се, не е добре, но така се процедира.
Не знам какъв е антибиотикът - повечето широкоспектърни на пазара се пият най-малко пет, а е желателно да са седем дни. За три дни се сещам само за азитромицин (Sumamed например).
Ако положението със страничните ефекти и стомашно-чревните проблеми е много лошо, консултирай се пак с лекаря. Но в никой случай не спира на своя глава антибиотика.
30.01.15
14:00
Да, да, за 5 дена е изписан (Цероксим 2х500 мг (Цефуроксим), по по думи на доктора, минимум 3 за да има ефект. Широкоспектърен е. Все пак самият той каза сама да преценя колко ще се влоша и тогава да го спра.
Проблемът е, че лечението ми докара много повече страдания от болестта. :)
30.01.15
15:20
30.01
Храна: 3в1, 2 фил. с пастет и кашкавал, 2 киви, 1 фил. с 1/2 авокадо (големичко, към 250гр), пъстърва 150гр. + кашкавал 50гр. , бяло вино ;) спагети с кайма
Иначе - почивен - лежане цееел ден :) Утре ако има сили-зала.
За щастие или не- май ще живея ;)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 30.01.15 17:52.
30.01.15
21:32
“Боговете сигурно са полудели ” 5 части - класика за скучен болничен :)
31.01.15
08:50
Уф, сори, ама Американски пай не ми е в класациите :) Тинейджърски не обичам особено.
Та, май се разбрахме с антибиотика. Взаимна лИбов и разбирателство :) Няма как, трябва да се спогодим. Явно първата доза беше на гладно в четвъртък и затова така ме преряза.
Ама вчера мощно пробиотици http://www.marvi.bg/img_tools.php?img=./pr_images/20121101084936_linex-immuno.jpg&w=250&h=300
Иначе тези трите са ми мощното оръжие срещу ВСЯКАКВИ гадове и досега са ме спасявали. Предозирам ги, поне двойно на дневната доза. :) Препоръчвам на всеки (стига да няма алергия към мед и прополис)
клеева тинктура http://www.remedium.bg/images/upload/thumbnail/186397._200_240.jpg
Саменто (котешки нокът) http://www.pharmalife.bg/userfiles/productlargeimages/product_429.jpg
Септилин (аюрведическа рецепта) http://bilki.bg/userfiles/productlargeimages/product_4459.jpg
( Спомага за създаване на защитен механизъм на организма. Допринася за намаляване риска от ежедневните възможни инфекции както при възрастните, така и при децата. Допринася за облекчаване на алергични състояния. Повлиява благоприятно дерматологични състояния.
Стана ми интересно какво съдържа и ще ви го споделя. :)
Много любознателна станах на стари години. Оказва се съставките са изучавани от нАуката ;)
Състав: Pdrs. Balsamodendron mukul – 0.162 g, (гугул ) https://herbtime.wordpress.com/2010/02/19/guggul-commiphora-mukul-or-balsamodendron-mukul/ и др. функции
Conch shell calx – 32 mg (някакви раковини от рапани)
Vanda roxburghii - 65 mg(вид орхидея, ) - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16286371 и
http://www.researchgate.net/publication/45725811_Antimicrobial_Activity_of_Extracts_and_a_Glycoside_from_Vanda_roxburghii_Br
Tinospora Cordifolia – 49 mg, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3644751/
и това е баси обстойното - доказано при алергии http://examine.com/supplements/Tinospora+cordifolia/
Rubia Cordifolia - 32 mg, хепатопротектор http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874105005507
Emblica officinalis– 16 mg, антиоксидант http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19172666
Moringa pretygosperma – 16 mg, http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.2023/abstract
Glycyrrhiza glabra – 6 mg.) женско биле , сладник http://www.herbwisdom.com/herb-licorice-root.html
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 31.01.15 08:51.
Малко за антибиотиците и аз да кажа: Пий си го 5-7 дни плътно, защото е много неприятно да си мутираш бактерията (която и да е тя) - после чистенето става сложно.
Нашата практика е задължително антибиограма ПРЕДИ прием на какъвто и да е антибиотик. Ако положението е зле и не може да се чакат резултатите, взимаме секрет и почваме антибиотик по преценка на лекаря, пък като излязат резултатите правим корекция, ако е нужно. Всъщност досега само веднъж на малкия се случи да донесе от градината някакъв върл мутант - резистентентен към почти всичко и бяхме изключително благодарни, че не изневерихме на принципа си да държим на антибиограма.
Оправяй се бързо!
31.01.15
13:15
Благодаря за подкрепата , Светле. И на всички други. (bow)
За 5 дни ми е изписан, 5 дни ще го пия. Днес е 3-ти ден и има много добър ефект. Още вчера всякакви болки и дразнения в гърлото изчезнаха, а днес едната сливица е чиста, остава едно петънце на другата да преборя. :)
В понеделник ще ходя пак контролно, макар че ми каза , че нямало нужда, аз имам право и ще отида. (Да ги е’а - по 3 лв за добър ден !!!)
Нямам голяма практика с антибиотиците - като малка само пеницилин венозно, а 2000 та година насам ежегодна терапия с разни имуностимулатори (гореизброените) и не съм имала проблеми. Мисля, че докторът добре е преценил и дано за още 2 дни всичко измре.
Явно сама си създадох стомашния проблем онзи ден, заради приема на гладно. Е, за друг път ще знам - дано няма друг път скоро. Сега съм ОК и спокойна, че всичко върви в правилната посока.
NB!!! Хора, не си мажете сливиците с бабини рецепти и не се гаргарайте със сода и нишадър за възпалено гърло. Не помага, ами вреди. И личната и УНГ-то казаха, чесодата възпалява гърлото. Така само се разпространява инфекцията. А вчера четох ето това:
Всяко мазане или пипане на сливиците е изключително опасно и в клиниката в Плевен ежегодно се сблъскват с поне два случая на тонзилогенен сепсис. Пипането, мазането с нишадър или сода за хляб на сливиците, както и насилственото махане на налепите от тях, унищожава защитния им епител. Содата например действа като шкурка и чрез „остъргването“ на сливиците всъщност се прави „входна врата“ за инфекцията. Сливиците са изключително добре кръвоснабдени и при подобно изстъргване възпалението влиза директно в кръвта, което може да доведе до развитието на сепсис.
Доц. д-р Александър Вълков, началник Клиника по УНГ болести към МУ в Плевен
Така че и алтернативната медицина, която предпочитам, си има място, но стрептококите са си стрептококи. :)
31.01.15
13:46
Станала съм муфлон :) Пораснали са ми някакви грозни мускули по краката и по 2 пръста сланина отгоре.
И вода си задържам, а сега съм и в цикъл но иначе няма кога да отделя време да се снимам , че и на дневна светлина.
Между 62 и 63 кг съм, и ако сваля 5-6 ще излезе нещо добро ... но... не мисля да свалям. Поне докато си влизам в повечето дрехи.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 31.01.15 13:48.
31.01.15
17:22
Муфлон - друг път! (devil)
Влюбена съм в тая твоя талия! :)
31.01.15
17:32
Добре де... бизон :D
Ми да се земаме... ама И ТИ си женена!
31.01.15
17:39
Ахахахаххаааах, мераклии! :D
Добре, че мъжО не чете тук (или поне се надявам), че ще му докарате някой инфаркт с тия мръсни предложения! :D
А относно “И ТИ си женена” имам един лаф - “Това, че вече съм поръчала, не значи, че не мога да разглеждам менюто! ” ;)
казано от Златина Цонева на 31.01.15, 17:39:
“Това, че вече съм поръчала, не значи, че не мога да разглеждам менюто! ” ;)
Лююююбииим мой израз! Ми така, де! :D :D :D
31.01.15
17:49
Ама с гледането ще си останете. А някой поръчват, поръчват, и поръчки връщат :)
31.01.15
18:27
Днес хубава храна, хубава почивка. Час - час и половина съм следобед. Цял ден си мислех как ще изляза из града и не излязох ;) Цял ден си мислех как ще тренирам и тренирах ... чак в 5 часа ;)
Мразя да правя крака :) На инат ги тренирам.
Иначе много добре се получи днес ;)
31.01
1. клек с дъмбели пред раменете 4х15х(2х14кг)
2. лег с дъмбели 4х15х(2х14кг)
3. плие с дъмбел 4х10х16кг
4. гребане с дъмбел 4х10х16кг
5. полулег с дъмбели 4х15х(2х14кг)
6. римска тяга с дъмбели 4х12х(2х14кг)
7. гребане с 2 дъмбела 4х10х(2х14кг)
8. напади с дъмбели 4х10х(2х10кг) по 10 всеки крак
9. флайс от лег 4х10х(2х10кг)
31.01.15
19:25
31.01 Храна:
3в1, 2 филийки с 1/2 авокадо (ок.120 гр) и 100 гр котидж, 2 киви,
спагети (<100 гр. сурови) с кайма (200гр) и котидж (100гр) (цялата порция бе над половин кило :) )
сушени плодове (смокиня, кайсия, фирма) ок. 100гр, бонбон,
салата зеле и моркови 100гр и пъстърва ок. 150 гр., филия сизвара и шпек ;) фъстъци с уасаби 30-40гр
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 31.01.15 22:02.
31.01.15
21:37
Мислех,че тази вечер можеше да се засечем в залата,ама нейсе..........
Добре си изглеждаш,стига сте се филмирали...........вода,мускули,мазнини..........стига! Една жена трябва да има къде да се хване :)
31.01.15
22:04
казано от Ivaylo Stefanov на 31.01.15, 21:37:
Една жена трябва да има къде да се хване :)
Ахахах, има , има , то като ме хванеш, не можеш ме пусна :)
01.02.15
13:28
Здравей,здравей,как си? Малко ще ти подусаждам хихи ти се пак имаш прекрасен дневник за завиждане и така.Имам куп въпроси към теб за което съжалявам,че ще ти преча.. И така въпрос №1 Засилването на метаболизма става чрез спорта знам,но осшен това как мога да си го нормализирам след толкова години грешки от моя страна(гладуване и т.н... като цяло никога не съм имала нормален метаболизъм все в 2те краиности или глад или преяждане),№2 с тичане бих ли стегнала цялото си тяло и с какви тежести да започна че да не кача маса а да сваляам тегло и да стягам?№3 на кой храни трябва да наблегна (защото в момента основните са млеко,активия,овесени ядки,моркови,ябълки,карфиол) №4 как да залъжа глада за сладко например днес съм на рд и знам че пак ще гнета торта а после ще ми се повръща?? Съжалявам,че т е натоварвам с тази не лека задача и ще те разбера,ако не ти се занимава иначе поздрави от мен и успехии!! :)
01.02.15
14:24
Така- ще бъда директна :)
И така въпрос №1 Засилването на метаболизма става чрез спорта знам,но осшен това как мога да си го нормализирам след толкова години грешки от моя страна(гладуване и т.н... като цяло никога не съм имала нормален метаболизъм все в 2те краиности или глад или преяждане),
Бавен метаболизъм няма :) Вместо да словоблудствам, някой умно го е събрал в една статия. http://www.livetolift.com/2015/01/06/bullshit-i-hear-аз-имам-бавенбърз-метаболизъм/
Бавен метаболизъм имат слоновете, ленивците, гущерите- генетично им е заложено така. Хората стига да сме относително здрави, имаме еднакви способности за усвояване на храната.
Има болни хора с НАРУШЕН метаболизъм - болести на жлезите с вътрешна секреция - щитовидна, надбъбречна, хипофиза и пр или такива с увреждане на вътрешните си органи. Ти имаш ли доказана болест/синдром?
Има и мързеливи хора. :) Всеки спада към тази категория понякога. Защото 8 от 10 мои познати жени предпочитат да гладуват до смърт 30 дни вместо да направят на ден 50 клека. Поне 9 от 10 познати ме питат “Какво да изям за да отслабна?”
Ти ИМАШ нормален метаболизъм, просто не го използваш. Не е нужно нито да гладуваш, нито да преяждаш.
ПРОСТО СПРИ! :) Веднага.
Повярвай ми- не че ще го направиш - резултатът от лошия ти опит сега, ще дойде като минеш 45. Докъм 30-35 повечето жени успяват да задържат теглото си с редуване на глад и преяждане, с пушене и вредни диети. После от немай къде идва менопаузата и всички болести на света се изсипват върху главата ти. И всички недомислици, които си допускала на твоите години. Гладът малко по малко те води до гастрити, язви, колити, намалена костна плътност и остеопороза, рязко и безнадеждно напълняване и метаболитен синдром, лошени чернодробни функции, инсулинова резистентност, сърдечни проблеми, бъбречни и жлъчни.
Започни да използваш тялото си по предназначение - то трябва да яде, да се натоварва и да почива (някъде между последните 2 е сексът ;) ) Не е нужно да го мислиш, просто прави това, за което си създадена- да живееш.
№2 с тичане бих ли стегнала цялото си тяло и с какви тежести да започна че да не кача маса а да сваляам тегло и да стягам
Не. Полезно е, но не е достатъчно. Бегачите, които виждаш по телевизията правят комплексни натоварвания за цялото тяло, не само бягат, но тренират всички мускули.
Тежести- най-големите, с които можеш да си направиш повторенията. Можеш да вдигнеш повече , отколкото си мислиш. Можеш да клекнеш с 20кг ,а сигурно и със 30 кг. Можеш да правиш гърди не с 2 кг, а сигурно с 5кг . Направи го. Усети как мускулите ти работят, как започват да парят, изпоти се, напрегни се, измори се, усети как после имаш мускулна треска. Така се стягаш.
За да се стегнеш НЕ СЕ СВАЛЯ ТЕГЛО, А СЕ КАЧВАТ МУСКУЛИ. Бога ми, не го ли разбирате. Стяга се мускулът - той е еластичен и твърд при контракция. Мазнината не се стяга. Тя трябва да се намали до минимален здравословен процент, ЗА ДА СЕ ПОКАЖАТ ЗДРАВИТЕ И ТОНИЗИЗИРАНИ МУСКУЛИ. Това е стягането.
Малко мазнина без мускул
http://fitinyourbikini.com/wp-content/uploads/2012/05/skinny-fat-female-model.jpg
стегнато тяло с малко мазнина и малко мускули
http://www.female-fitness-models.org/wp-content/uploads/2013/07/female-fitness-models-165x300.jpg
№3 на кой храни трябва да наблегна (защото в момента основните са млеко,активия,овесени ядки,моркови,ябълки,карфиол)
В този ред : риба- мазна- скумрия, сьомга, пъстърва, месо, яйца, пресни зеленчуци и кореноплоди (цвеклото и ряпата е кореноплод) , зрели сирена и кашкавали, ядки, студено пресовани масла (зехтин, гроздови семки, сусамово и пр. ) , горски плодове, цитруси, други плодове, авокадо, овес, ръж, елда и пр. , кафяв ориз, бобови- нахут, леща и пр. , картофи/ сладки картофи, пълнозърнест /домашен хляб, кисело мляко, натурален мед.
№4 как да залъжа глада за сладко например днес съм на рд и знам че пак ще гнета торта а после ще ми се повръща??
НАХРАНИ СЕ ДОБРЕ С ХУБАВА ХРАНА. След пържола със ориз/черен хляб и салата няма да ти се прияде шоколад. Вземай допълнително витамини и микроелементи, за да си сигурна, че организмът ти не изпитва недостиг.
Спри да ядеш сладко. Просто не яж. Не се залъгвай. Най- много лъжичка мед.
Плодовете не са заместител на сладкото, те са си пълноправна храна.
АКО СИ ДОБРЕ НАХРАНЕНА - НЯМАШ НУЖДА.
Отиди на РД нахранена. Добре нахранена- с риба или пиле и гарнитура. Хапни 1 лъжичка от кремчето на тортата- те са от нискомаслени заместители ... и пий вода. Минерална, чешмяна. :) Всеки път като се присетиш за тортата. Ако има бадеми , хапни от тях. Edna чашка алкохол за наздравица. Толкова. Ако си гладна, като се прибереш, пак хапни- зеленчуци, сиренце. :) Ще го преживееш.
П.п ( без пари- толкоз :) а повече - по банков път ;) :D )
01.02.15
16:02
Днес имам страОтна треска на краката и на гърдите. Вчерашната тренировка трябва да я патентовам.
Утре последен ден болничен, ще мина през доктора и ще отида да тренирам в зала- време е :)
Време е да си пооправя храната- доста съм го отпуснала откъм захар - бисквита тук, бонбон там-не си купувам, но ще почна да отказвам на колегите почерпки. :) 3в1 трябва да спра, ама... ще видим
....от понеделник :)
01.02 - почивен
Храна: 3в1, 2 и 1/2 филийки, 1 авокадо -200 гр с 200 гр котидж (патент*),
свинско печено (300 гр сурово) , 100 гр. зеле с моркови, личи - 5 бр. бяло вино 200 мл
овес 10 суп. л +200гр кис. мляко + 250 гр черно грозде
(чипс с бекон 70 гр )
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 01.02.15 20:40.
01.02.15
19:05
Проста физика, дами и господа, проста термодинамика ;)
(И добро утро - 2 часа следобедно вечерен сън ;) Дано ми удължат болничния утре, вече съм нетрудоспособна ;) )
Стана ми ясно че не всички тук четат добре на английски :) А картинката е толкова смешна ;) Превежда се приблизително така:
- О, боже мой, чак сега схванах!
- Какво ,хаха?
- Когато нещата се нагряват, те се разширяват...
- И какво от това? хаха
- Аз не съм дебел, аз съм горещ (секси)!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.02.15 08:04.
01.02.15
21:35
Ти си велика,благодаря сега ме спасяваш ор сигурна гибел!! Много благодаря разчитам напълно на теб,благодаря за отделеното време и се надявам да следиш дневника ми за по-нанатъчни грешки!! Отново благодаря,жива и здрава и все така прекрасна,мн успехи ти пожелавам!!! :*
02.02.15
09:30
Мога ли да тренирам вкъщи,жместо да давам пари за фитнес? Тоест резултатите ще бъдат ли същите като във фитнеса,ако ползвам тежести и т.н.? :)
02.02.15
11:42
казано от Ники Асенова на 02.02.15, 09:30:
Мога ли да тренирам вкъщи,жместо да давам пари за фитнес?
За известно време- първите 3-4-6 месеца, когато ползваш малки тежести до 5-10 кг. и собственото си тегло -лицеви опори, трицепсови лицеви опори, кофички на стол, хоризонтални набирания, клекове - всички видове и напади...
казано от Ники Асенова на 02.02.15, 09:30:
Тоест резултатите ще бъдат ли същите като във фитнеса,ако ползвам тежести и т.н.? :)
Ако си достатъчно упорита и не скатаваш :)
02.02.15
12:49
Благодаря,:)
02.02.15
17:34
Dнес се получи СТРАХОТНА ТРЕНИРОВКА. Дали се дължеше на по-голямата почивка или на хубавата храна, не знам. Истината е, че едва се завлякох в залата в 15.00, мислейки как ще се мъча поне до 17.00. И каква изненада- сила и настроение и една голяма тренировка -приключи за 1 час.
И какъв час- ЧАС ПИК! Цяло даскало се беше изсипало в залата - поне 20 човека, което за малката заличка си е фраш! Напораво се уплаших, ч няма да мога да се натренирам. Ден за гърди и бицепси. Така стойката за клек и скрипците за гръб - свободни - и станаха нещата :)
Клекът не особено тежък, но много стабилен и достатъчно дълбок - паралел. Сила и в гърдите и в гърба. Даже мога да кажа, че скатавах с бройките, можех по 2 повече, но нали съм болна ... Доволно!
Извод от последните 6 месеца (и малко преди това) : Превесът на домашните тренировки- по-обемни тренировки с по-леки тежести и собствено тегло, както и голямото разнообразие от упражнения ми се отразява по-добре на силата и кондицията в залата, отколкото натискането на едни и същи тежести и упражнения по 3 пъти седмично.
02.02
1. клек 3х8х60кг 1х8х50кг 1х8х40кг
2. СУПЕР СЕРИЯ
- машина за гърди седнала 3х8х(2х20кг) 1х8х(2х15кг)
- набиране успореден хват 3х7 1х6
02.02.15
17:37
02.02 Храна:
3в1, 1 фил. с млечен пастет и авокадо
100 гр. зеле с моркови+1 яйце, 1 пилешко бутче (150+гр)
1/2 доза суров. протеин (20 гр)
2 фил. с млечен пастет и авокадо, 50 гр. сладки сушени плодове (фурма, кайсия, смокиня)
портокал, 2 фил. с масло, пилешко и кашкавал Скаморца (ммм...)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.02.15 19:24.
02.02.15
19:44
http://squat.beinsa.info/
Много вярно, но ... мързелът е велико нещо.
Нещо повече, те установяват, че порцелановият трон е “ергономичен кошмар”, защото принуждава седящия да прилага маневра Валсалва за да се изходи (задържане на дъха и изтласкване на съдържанието на червата с диафрагмата). Никое животно на земята не използва тази маневра!
Ей, този подход го използват трибойците бе (и други силачи ) за поддържане на коремното налягане, не е само за клозета :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.02.15 19:47.
02.02.15
22:04
Тази тема с тоалетната чиния и аз я разисквах преди 2-3 седмици. Благодая много за статията, която си споделила. Ще ми бъде доста полезна :)
03.02.15
09:40
Днес съм д-р Ох, боли. Болят ме крачетата, добре, че имаме тоалетна със седалка :) Бая здраво съм се натоварила вчера. Иска ми се днес да направя у нас нещо лееекинко, сряда - почивка, а в четвъртък зала. Но - най-вероятно ще се промени нещо. :)
Здравословно състояние - добро. Вчера сутринта чичо доктор каза, че ще живея, всичко е ок със сливиците и няма нужда от повече лекарства. Снощи си изпих последния антибиотик и се надявам вече да съм се пречистила от тази гадост. Продължавам да си пие имуностимулаторите- докато свършат опаковките.
Актуализиране на добавките- февруари 2015г.
1x Хром пиколинат 200 mcg Nature’s bounty
2х CLA на MRM 1000 mg
2-3 x Bone Maximizer II на MRM При дневна доза от 6, но мисля, че не е нужно чак толкова, все пак се храня
2х Панакс Женшен 500 mg на NOW
1-2 х Саменто (патентован Котешки нокът)
Този Bone Maximizer II съдържа и магнезии и цинк и витамин Д.
За доза от 6 капсули(аз вземам наполовина)
Calcium (From MCHC) 1000g 100%
Phosphorus (From MCHC) 500mg 50%
Vitamin D (As Cholecalciferol) 480IU 120%
Magnesium (As Magnesium Oxide/Glycinate) 300mg 75%
Vitamin C (As Ascorbic Acid) 72mg 120%
Zinc (As Zinc Citrate) 18mg 120%
Vitamin K (As Phylloquinone) 120mcg 125%
MCHC (Microcrystalline Hydroxyapatite) 400mg †
Glucosamine HCL 120mg †
MSM (As Methyl-Sulfonyl-Methane) 120mg †
Horsetail Extract (Whole Plant) 25mg †
Trace Mineral Blend 20mg †
Boron (As Boron Citrate) 2mg †
Витамини имам у нас - в ГО, мисля да изкарам още някоя седмица без тях.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 03.02.15 09:42.