05.04.15
19:26
Друго, което се сетих за състезанието:
Липсата на медицински екип.
Спортът е рисков, хората припадат, затискат се с щанга, късат мускули и сухожилия, стават страшни контузии.
От 8 години идва една и съща заспала мед. сестра с чантичка с риванол и лейкопласт.
Е, това ли ви е медицинската помощ ??!!!
Вчера едно момче се затисна на клека , направо се сгъна на две и щангата му се изтърколи през главата отпред. Ами за една бройка можеше да му счупи прешлен, това са над 200 кила без никакъв контрол.
То че спотърите и те зяпаха небето и изобщо не реагираха, ама айде.
Умрялата мед сестра само подскочи леко от изненада и пак си седна обратно, явно за нея 8 часа състезание минават в скука и блеене, за да вземе 20-30 лв.
На загрявката на лега Пламен от Морава си изтърва щангата върху челюстта, не мога да си представя как ли боли да ти паднат към 200 кила върху зъбите, но човекът се стегна и си изкара състезанието, че и медали взе.
Единственото, което направиха за него, бе да го залепят с лейкопласт. !!!
Е, това е пародия, извинете!
05.04.15
19:36
Мерси, Вероника, чела съм ги тия неща.
Конкретно за статията :
Алергия нямам, ГМО то е спорна област, в която още нищо не е категорично доказано вредно, консумирам минимално соя, без да я избягвам- едва ли ще стигна до %, изследвани при бременни плъхове + не е доказано, че има същото действие при хора , при мен соята доказано влияе добре върху хормоналната ми система, а лецитинът си е баш пречистен, до 3% соево масло.
Така че споко- експериментирам си в разумни граници :)
05.04.15
19:45
Да, предположих, че си запозната, просто беше уникално съвпадение - прочетох ти поста точно, когато за пореден път прелиствах източници за соя. :)
Не съм обръщала внимание на тази медицинска сестра, но сега като каза, май наистина се появява и такава фигура.
Има какво да се желае, определено.
Но техническите лица наистина са под всякаква критика. Най-малкото, което може да се каже за тях (без да искам да обидя някои и с най-добри чувства), е че не могат да смятат (в повечето случаи) необходимите дискове, за да получат желаното тегло. Или пък имат супер бавни реакции...
Или пък избързват и по някакъв начин прецакват опита.
Не знам дали има надежда за силовия трибой у нас. Просто поклон за момчетата и момичетата, които продължават въпреки всичко!
05.04.15
20:20
казано от Вероника Налбатска на 05.04.15, 19:45:
Но техническите лица наистина са под всякаква критика. Най-малкото, което може да се каже за тях (без да искам да обидя някои и с най-добри чувства), е че не могат да смятат (в повечето случаи) необходимите дискове, за да получат желаното тегло. Или пък имат супер бавни реакции...
Или пък избързват и по някакъв начин прецакват опита.
Амииии... нали са си наши горнооряховски момчета от залата, предимно едни и същи са в Горна, та не смеех да се изкажа, но е така, играят го много разсеяно, да не кажа малоумно на моменти.
Няма много полза от тях като спотъри, ужасно са заспали, само като хамали да носят дисковете.
Лошото е и че не се координират, единия ако вземе да вдига, другия още спи и пак зле.
Стана голямо шоу на опита за рекорд на Александър от 212 кг- нали се ползват малки дискчета по 0.5 и 1 кг - ама НИКАКВА ИДЕЯ как да ги изчислят, пауза от 3-4 минути редене и махане, чак Бузов стана от масата да дава съвети и така и не разбрах правилно ли ги сложиха. :)
Иначе на Добри са ми прецаквали някои опити с избързване, но .. риск печели риск губи. По-добре загубен опит, отколкото счупен прешлен.
Бе то е ясно, че тоя ДЛОШ е на умирачка и се задушава от липса на пари, но като няма друг форум ...
06.04.15
09:11
Първо да го похваля : Личен рекорд на лежанка - слабичка си му е, но човек не може да има всичко, на него силата му е в кръста
И най-странния и смешен клек, който е правил - гледах го поне 20 пъти , голямо шоу.
Ами не му го дадоха, макар че можеше ... заради усилието ;) ;)
Това лашкане и блъскане на стенда и лицевите опори върху него е на всяка серия от тренировката - за сила явно. ;)
Някой ден ще го преобърне, но досега не е успявал.
Тягата беше изключително слаба, дигна само 235кг, и не си струва да се гледа даже.
Ето и моя убавец с медалите :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.04.15 09:15.
06.04.15
09:40
Ето и от мен да погледате малко сеир какво представляват домашните ми импровизации. Гадното на лоста е че не мога да увисна като хората. Обикновено правя набиранията само по 5, за да направя по-голям обем като цяло, защото като започна с тези 10, после тренировката е като затихваща вълнова функция :( Но понеже сложих фотото да се снимам, викам си- не мога да се излагам с 5 бр, даже трябваше за 12 да се напъна. :)
раменна преса 2х14кг
преден клек с дъмбели 2х14кг
полулег с дъмбели 2х14кг
набирания 10 - нефокусирано :)
набирания 8 на фокус :)
06.04.15
10:29
06.04
Сън: 22.45 - 6.45
нещо се събудих пак преди алармата.
Трябваше да заспя по-рано, но останах да догледам един не лош филм “Необходимата смърт на Чарли Кънтримен”
Храна:
- шейк от протеин, глутамин и соев лецитин
- 1 ябълка
- кис. мляко 200 гр + 5 суп. лъж. пшеничен зародиш
- кафе със сметана и стевия
- ръжен хляб + извара с яйце (125 гр извара)+ 100 гр. пилешко филе
- печени бадеми 50 гр.
- малка ракия Ловешка (d), фалшива Кола без захар ок. 150 мл.
- ръжен хляб + извара с яйце (125 гр извара)+ 100 гр. пилешко филе
- печен шаран (само със сол и пипер, без кожа) ок. 200 гр., няколко маслини
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.04.15 21:02.
06.04.15
14:24
Снимки от ДЛОШ по силов трибой 2015 г.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.882039581818614.1073741843.130134577009122&type=1
06.04.15
14:45
Яка мома! е тая кобра))
06.04.15
14:53
казано от Carbohydrate на 06.04.15, 14:45:
Яка мома! е тая кобра))
Ахах, мерси, ама само оттук-оттам :)
Някак си 14 кила много ми тежат за клек, а за гърди и гребане са ми толкова леки :)
06.04.15
15:03
казано от Queen Cobra на 06.04.15, 14:53:
казано от Carbohydrate на 06.04.15, 14:45:
Яка мома! е тая кобра))
Ахах, мерси, ама само оттук-оттам :)
Някак си 14 кила много ми тежат за клек, а за гърди и гребане са ми толкова леки :)
Ами, нормално е...като гледам колко си физ. добре развита, трябва да специализираш силово. Пък и нямаш цел да тренираш за едно повторение, като трибойците, нали? Всичко зависи от това, какви са ти целите. На мен ми се иска да тренирам отново трибойски, но..... “тати вече не може”)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 06.04.15 15:04.
06.04.15
15:10
Аде бегай, аз изобщо не се възприемам за добре физически развита, бе човек! Направо ме засрамваш :) Цели, цели- да кача някой мускул, че не ми се е случвало отдавна, да изглеждам фит поне на места, да си имам бюст и да си хапвам спокойно - това е общо взето :) И безсмъртие -разбира се :)
Малко се пазя от силово трениране, с тия нефелни зрителни органи, които съм наследила от майка ми, гледам много да не се зоря- до 100 кила и толкоз :)
Aз слагам по-широките дискове на дъмбелите по-близо до ръката, така че да ми “стъпят” на раменете и така клякам. Нещо много близо до клек с щанга
06.04.15
15:17
Е, аз да не съм кьорав))... имаш потенциал! За да расте месото, трябва да дишаш, като локомотив след подхода ;)
06.04.15
15:24
казано от Pavel D на 06.04.15, 15:16:
Aз слагам по-широките дискове на дъмбелите по-близо до ръката, така че да ми “стъпят” на раменете и така клякам. Нещо много близо до клек с щанга
Да, ама тъй е по-трудно, затова. ;)
Па и по принцип толкова си мога с дъмбели. Значи с лост на гърба клякам на 60-(70 кила-рядко) , ама преден клек едва 30-35, и с дъмбели максимум 2х15.
Дисбаланс нек’в.
Иначе в залата гърди правя с 2х20 кг, ма у нас са къси лостчетата на дъмбелите и нямам еднакви тежести за повече от 15 кг.
Тенкю, пичове, за комплиментите. :)
06.04.15
15:29
Ахахаха, не мога, ще ме прощавате.!!! :D (giggle) (sun)
казано от Queen Cobra на 06.04.15, 09:40:
Но понеже сложих фотото да се снимам, викам си- не мога да се излагам с 5 бр, даже трябваше за 12 да се напъна. :)
Кобре, аз с моите три направо повече не трябва да се снимам (blush)
Чудна ти е тренировчицата :) Браво!
Хитро си го измислила и с лоста. Мойте врати не са такива и няма как да е вътре и ходя зад блока да се напъвам на една тръба на ъгъла между оградите :) Тъг лайф :)
А защо казваш че не можеш да “увиснеш”? Свий в коленете и ги дай напред заключени, хем да работи и корема. // сигурно си го знаеш де, леко включване в стил captain obvious
06.04.15
15:35
Зозо, харесах го заради комплимента, иначе ти доста бързо ще ме надминеш и задминеш. Радвай се на всеки малък успех и не се подценявай!
06.04.15
15:42
казано от Pavel D на 06.04.15, 15:33:
Хитро си го измислила и с лоста. Мойте врати не са такива и няма как да е вътре и ходя зад блока да се напъвам на една тръба на ъгъла между оградите :) Тъг лайф :)
А защо казваш че не можеш да “увиснеш”? Свий в коленете и ги дай напред заключени, хем да работи и корема. // сигурно си го знаеш де, леко включване в стил captain obvious
Какво им е на твоите врати? Лостът е с натягане за 60-70 см , без пробиване, местила съм го на всяка каса едва ли не, засега там е най-добре. :) Но е за леки хора, 60-70 кила макс.
Що не си боднеш нещо с пробиване на стената, ще се родиш :)
До миналата година септември ходих навън на люлките за сеир на 3 блока, ама не е никак комфортно. Затова месеци карах на хоризонтални набиранки. Цяло чудо е тоя лост, за миналата седмица имм 200 бр, иначе гледам около 150 да правя седмично.
Иначе - да, заключвам краката и отиват напред, но не ми харесва. Искам да ги изпъна надолу- неутрално, четох в една статия, че е по-добре и тъй си мисля и аз.
А да, би трябвало да може такъв лост да се сложи, сега се загледах. 72-73кг съм някъде и по-добре да не рискувам :) Вече свикнах отвън
казано от Queen Cobra на 06.04.15, 09:11:
...
И най-странния и смешен клек, който е правил - гледах го поне 20 пъти , голямо шоу.
Ами не му го дадоха, макар че можеше ... заради усилието ;) ;)
...
Имаш ли представа защо не му го дадоха? От този ъгъл изглежда достатъчно дълбок...
06.04.15
16:39
казано от Vic на 06.04.15, 16:16:
Имаш ли представа защо не му го дадоха? От този ъгъл изглежда достатъчно дълбок...
Абе и аз така мисля, но така са решили, втори път ги клекна даже по-стабилно, но пак не му го дадоха. А имаше някои по-високи клекове, дето минаха. Карай, тука няма фотофиниш и контестации.
Колкото, толкова.
Заради липсата на табло и тоталната дезорганизация даже не разбра конкуренцията с колко кляка и дали са успешни и с едни 2.5 кг повече щеше да е първи на клека. (от 210 скочи на 225, което беше излишно.)
Ето този клек (245кг) от миналата година е по-за съжаление, че не му дадоха.
https://www.youtube.com/watch?v=z4ptVuj8RM0
Здраве да е, че ето, като разпъна някакво сухожилие отзад на кръста и тягата с 50 кила назад.
06.04.15
20:21
Dnes следобед от гадната глътка ракия на колегите ме заболя стомах. Нещо което почти никога не ми се случа- железен е :)
Е, сега ще попитате, ама защо пия в работно време ...
Еми... конформизъм :)
Пък и по принцип човек трябва да тренира всичко, дори чернодробните ензими...
Та след работа направо у нас и полегнах да ми мине, та съм и поспала 30-40 мин и една лееекинка тренировка за раздвижване на кръвта.
Ще ми се някой път да пробвам едно” кардио с естествени движения”, което много ми допадна като описание.
06.04
1. ТРИСЕТ
- гребане с ТРХ от 45’- 4х15
- лицеви опори с ТРХ от 45’ 4х15
- асистиран дълбок клек 4х15
2. ДВУСЕТ
- обратни крънчове с крака на ТРХ 4х10
- спринтер старт 4х10 всеки крак
3. ДВУСЕТ
- лицеви опори с крака на ТРХ 4х12
- гребане с 1 ръка от 45’ 4х10 всяка ръка
4. ДВУСЕТ
- Pike 4х10
- разтваряне флайс назад 4х10
5. ДВУСЕТ
- Y изправяне 4х10 (раменете ми парят :) )
- глутеус мост с пръсти на ТРХ 4х8
6. ДВУСЕТ
- бицепсово сгъване с 2 ръце 4х10
- трицепсово разгъване над глава с 2 ръце 4х10
Движение за деня 5 км.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.04.15 20:35.
06.04.15
21:12
Kakво мислите за шарана- печен без кожа, без мазнина. Чакат ме 2 шарана -общо 2.5 кила цели преди чистенето (под 1.5 кг месо май готови) за тези дни, та да знам дали не съм се прецакала.
06.04.15
23:00
казано от Queen Cobra на 06.04.15, 21:12:
Kakво мислите за шарана- печен без кожа, без мазнина. Чакат ме 2 шарана -общо 2.5 кила цели преди чистенето (под 1.5 кг месо май готови) за тези дни, та да знам дали не съм се прецакала.
Не виждам защо да си се прецакала.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 06.04.15 23:01.
казано от Queen Cobra на 06.04.15, 21:12:
Kobre, обърни се към сапуна по въпросите с рибата ... еле па шаран. Той по принцип ги пуска ма се е изял няколко :)
По мое скромно мнение шаранът е една от рибите, които не стават за ядене, както и да са приготвени. Това се обуславя от местообитанието му, източниците му на хранене и самият факт, че е сладководна риба. Единици са рибите, обитаващи изцяло пресни водоеми, които стават за човешка консумация. От това число изключвам обитаващите бързи води, както и есетровите, разбира се. :)
Това е мнение на човек, който дори и морска риба яде с неудоволствие и едва ли по-често от веднъж на два-три месеца, така че не претендирам за меродавност, но трябваше да си го кажа. :)
Навремето имаше едно австралийско риболовно предаване с водещ Рекс Хънт. От него научих, че не само аз споделям това мнение за шараните. В Австралия ги смятат за напълно неядивни.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.04.15 08:35.
Боби, аз също споделям мнението ти и не консумирам “язовирни” риби, виж морските са друга работа :)
07.04.15
08:54
E, благодаря, момчета. И аз така си мисля-дънни риби от развъдник нямат качествата на херингови и есетрови риби, затова и реших да проуча мнения.
Ма чак па неядивен, не е ли малко крайно?
Но сега ми беше паднал изгоден, ще се изяде, няма да се хвърли. Пък и много вкусен бе, даже на моменти има вкус на пиле(може би защото му сложиш подправки за патица :) едни малки солнички с миксове от Лидл) Все пак си е разнообразие.
Аз казах на мен не ми харесва :) щом хората го хапват и им харесва значи е ядлив.
Иначе навремето таранките ги правехме на кайма и на рибни кюфтета :)
07.04.15
12:30
Не знам ядивен ли е или не, ама на мама пълненият шаран си е един път! (inlove)
Ma, то моят вкус към храните претърпя значителни промени покрай тия режими и сега всичко що е за ядене ми е вкусно! :D
07.04.15
13:25
07.04
Сън: някъде след. 22.00 - 6.45
Като цяло хубаво поспах, пак заспах на нощна лампа, но сутринта сънувах такива кошмари, цял трилър с елементи на хорър.
Сутринта беше едно тъмно и дъждовни и никак не ми се ставаше.
Храна:
За снощи след вечеря 80гр. купешки захарен ябълков сладкиш. Не е лош, разделих го на 5 парченца по ок. 80 гр, за да си го хапвам 5 дни в разумно количество.
Днес:
- шейк от протеин, глутамин, соев лецитин и малко нес кафе
- кис, мляко 200гр. + 5 суп. лъж. овесени ядки + 80 гр. ябълков сладкиш
- 1 малко пил. бутче + ръжен хляб с извара и яйце (60гр извара)
- кафе със сметана и стевия
- печени бадеми 50 гр.
-малка ракия (домашна) (d) + малко “студен чай”- днес колегите санитарни инспектори празнуват “професионален” празник - деня на здравния работник. Скромно, но пък го празнуват всеки следобед 8-) :D :)
- 1 портокал
- пюре червена леща със зехтин 125 гр сурово + малко пилешко ок. 100 гр. + 2 фил. Вита със ...... сланина 90 гр., препечениииии
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.04.15 20:27.
07.04.15
13:30
Една снимка, която показва дълбоката и разнолика душа на силовия трибоец...
Кутия пури “Коиба” и детска пудра “Мечо” :) :) :)
07.04.15
13:41
Заради талка- магнезия (в дървената кутия) е за здрав хват, знаеш, на лоста, а талка се маже по пищялите и бедрата, за да се плъзгат лесно лоста и предмишниците при тяга.
Ето така:
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.04.15 13:42.
07.04.15
13:49
По-скоро за това да не се плъзга лоста по ръцете :) (магнезият) :)
07.04.15
14:06
По-скоро ;) талкът е ИМЕННО за да се плъзга лоста по бедрата. :) Магнезият си е за дланите, естествено.
07.04.15
14:09
Четеш ли какво пиша? :) Ти пишеш, че магнезият е за ЗДРАВ ХВАТ. Магнезият не прави хватът здрав, а предотвратява плъзгането на лоста в ръцете. Аз за талк НЕ ГОВОРЯ.
07.04.15
14:13
Прав си, херцоже :)
Но защо се хващаш за думата сега.
Не го прави по-здрав, подобрява го. :)
http://www.bb-team.org/articles/3887_vidove-pudra-za-podobryavane-na-hvata