15.09.14
16:01
Здравейте приятели. Вече от доста време на сам се занимавам с лостове близо година. От определено време на сам имам болка в дясното рамо. Болката се намира в предната му част. Ходих на ортопед и той ми каза че няма нещо сериозно. Както и да е почивах около 2 месеца и преди 3 дена пак започнах да тренирам. Действително болката почти я няма но пак се усеща леко смущение почти незабележимо. На лоста имам опит мога везните, планч, straddle planch и много други та въпросът ми е, ако може споделете вашите мнения относно това. Съжалявам за правописа, но написах тази тема на бързо. Благодаря ви :)
15.09.14
17:20
И все пак - за каква контузия става въпрос?
‘Боли ме рамото’ съвсем не изяснява какво всъщност се е случило, нали? Ако не знаеш причината за болката, съответно да вземеш мерки за отстраняването й, много е вероятно скоро отново да те заболи.
Не се извинявай за правописа, никой не те принуждава да пишеш бързо. Пиши си спокойно. :)
15.09.14
18:15
Лекарят на който ходих каза, че няма нищо сериозно просто да почивам и най- вероятно да съм разтегнал мускул. Когато ходих на ортопед и му обясних за болката той ми хвана ръката мести я нагоре настрани, надолу и ме пита има ли болка аз му казах че не ме боли и отговорът беше почивай. Също ми каза да не го мажа с разни мазила защото болката е дълбока и те няма да ми помогнат.
15.09.14
18:44
Да те наболява там където те е боляло е нормално. Нещата не винаги минават като на куче. Лошото е ако те заболи повече отколкото преди.
15.09.14
20:25
Аха благодаря за отговора, но може ли да ми кажеш дали ще е добре да му дам почивка още поне 10 дена. също така ме боли при определени движения на ръката със някак си странна болка и също като вдигна някои предмет и го натоваря дори малко нещо като остра болка но не силна, но това е само след като съм тренирал за около 3 часа след тренировката. Преди ме болеше когато правех набирания и силови сега почти никаква болка не усещам бих казал 1% само че след като свърша тренировката имам лека тъпа болка в него когато, но може би се появява, защото вниманието ми е в рамото и само го мисля :D звучи малко странно, но е така :) Но пак искам да кажа болката няма нищо общото от това което беше преди. Не можах да го формулирам правилно за което се извинявам.
Мнението беше редактирано от mihail mihailov на 15.09.14 20:42.
15.09.14
23:15
Никакъв съвет не мога да ти дам освен ако усетиш че от нещо ти е по-добре, да го правиш :) Обикновено такива неща са масажи, разтягане, топло/студено, специфични упражнения, лекарства.
А Кольо ти намекна че може самичък да си травмираш рамото с някакво движение или удар.
15.09.14
23:21
Мне... идеята ми е, че след като не е ясно къде и каква е контузията, а също и защо се е случила, вероятността да я активира отново е гигантска. Особено в контекста на това, че тренира по същия начин.