16.09.14
22:30
Здравейте
От два месеца стриктно следя калории и макронутриенти, имам си определени стойности, които гоня всеки ден. Главно си ям домашно приготвена храна, на ресторант се спасявам с пилешко :д
Но - в последно време много ми се хапват от спагетите в Wak to Walk. Едно от сравнително здравословните местенца е и с пресмятане бих могла лесно да сложа една порция като част от високо въглехидратния си ден. Помня, че преди време в тяхна брошура бяха сложили калориите за пълнозърнестите спагети с пилешко, но вече ги няма. Може ли някой да помогне колко как горе-долу ще изглеждат стойностите на пълнозърнести или оризови спагети с пилешко, без никакъв сос? В интернет не откривам нищо, но е възможно да съм пропуснала. А съм сигурна, че някой, който дълго време си е смятал калории и има опит в това, станало му е автоматично, ще може да помогне на око.
Благодаря!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.09.14 22:41.
16.09.14
22:44
Здравей, мисля, че този калкулатор от официалния им сайт ще ти е полезен. За смятането.
За отдаването на (голямо) значение над самите числа - недей да го правиш с абсолютна точност, ако питаш мен. Това, че приемаш Х калории, не значи, че усвояваш Х калории.
Да, добре е да имаш приблизителна идея колко калории и от какъв източник приемаш, но ако имаш казус с липса на прогрес, не търси причините след десетичната запетая. :)
18.09.14
16:31
Страхотно, благодаря много за калкулатора! Засега прогресът е налице, бавен, но предполагам така е най-добре (доста дълго съм си изтезавала тялото с постоянно качване и сваляне на доста килограми) - засега за два месеца и половина съм смъкнала 7 кг и хубавото е, че с пресмятането успявам да включвам и храни, които иначе не бих могла (например две бисквити днес след тренировка).