18.09.14
05:31
Здравейте, момче съм казвам се Стоил. Туко що навърших 15 години. 1.73 см съм и тежа около 63 килограма. Зимата на 2014 ходих известно време на фитнес, но без особени резултати, защото не спазвах какъв да е хранителен режим. Проблемът при мен е, че краката ми са много големи не са напълно отпуснати, защото все пак имам някакъв мускул по тях, но стоят големи и особено към ханша имам много натрупани мазнини, а отгоре може дори да се каже, че съм слаб (ако желаете ще кача снимки). Сега започнах отново да ходя на фитнес като лятото прекъснах, защото се занимавах с бойни спортове от които свалих около 3-4 килограма. Зимата на 2014, когато ходих за известно време достигнах до 66 килограма. Та идеята ми е, че сега започнах така наречения “bulking” с цел да кача някаква маса отгоре, но след 2 седмици забелязах, че отново почвам да качвам в краката, а отгоре не, което ме и кара да пиша тази тема, искайки съвет от човек, който наистина е постигнал нещо или човек в моето положение ( големи крака и малко тяло) успял да направи някаква промяна. През този период от 2 седмици ядох около 5-6 пъти на ден -
7:30 2 купи овес с 2 яйца
11:30 въглехидрат (най-често ориз) + протеин най-често пилешко
14:15 сандвич с яйце и 2 пласта сирене/ ориз и месо - преди тренировка
17:30 (след тренировка) 1 банан и когато се прибера 200 грама риба тон
20:00 вечеря - ориз/картофи с месо/пилешки дробчета/риба/свинско
22-23 преди лягане 1 лъжица фъстъчено масло
Искам да кажа, че целта ми не е да ставам огромен - 100 килограмов само и само за да съм голям, а предпочитам да съм релефен и да изглеждам добре на някакви прилични килограми. Понеже съм чел, ( не знам колко е вярно) че когато имаш по-малък процент BF и започнеш да качваш, масата която качваш е в по-голям процент мускули към мазнини, отколкото ако имаш по-голям BF процент. Затова по-добре ли ще е сега да започна да свалям мазнини?(доколкото съм гледал интернет калкулаторите имам около 14% BF) Искам да попитам има ли някакъв начин, по който да изчистя тези крака може би повече повторения с по-малки килограми или пък да тренирам 2 пъти крака примерно понеделник и събота, не казвам, че е така, просто предполагам, затова и искам мнение само да отбележа клякам 65 килограма на серия от 8 повторения, но наскоро започнах да клякам с 45, правейки по 12-15 повторения, именно с цел да изчистя засега без резултат.
Та ако може да ме посъветвате да продължа да качвам маса и ако направя така, то ще кача ли и отгоре или ще продължа да качвам в краката си, или да ми препоръчате някаква примерна диета, с която съответно да качвам или изгарям излишни мазнини (орефлявам). Изчел съм стотици статии и теми, но никъде не съм срещнал човек с моя “проблем”, затова и пиша тази тема. Очаквам мнения и съвети. Ако имате нужда от някаква друга информация кажете. Благодаря предварително.
18.09.14
06:27
Здравей,качи все пак някаква снимка така можем само да гадаем.
18.09.14
23:26
Заповядай. :)
19.09.14
10:19
снимай се отгоре и ще имаш голямо тяло с малки крака
19.09.14
18:27
E,краката му тръгват добре,обаче трябва да започва да работи за горната част,и то с тежки базови упражнения,никакви машинки,клек,тяга,раменна преса,набиране,въобще пич,трябва ти мускулна маса горе.И забрави,че за две седмици ще има резултат.
20.09.14
00:17
Добре, благодаря!
Аз пък бих те посъветвал да продължиш с бойните изкуства. Ако си достатъчно усърден, след 1-2 години всичко ще ти е наред.
20.09.14
20:22
Така и щях да направя, но проблемът е, че от месец съм в канада и всичко е доста по-различно и нямам идея къде да търся зали и затова започнах с фитнес, защото това беше единственото, което намерих, но не ме разбирай погрешно, не го правя просто за да тренирам нещо, наистина ми харесва, затова и питам за насоки.