Внос на маратонки Nike: изгубени в морето от оферти?

19.09.14
11:05

Здравейте,
Споделете наблюдения относно покупката на спортни обувки чрез сайтове/вносители от чужбина. Питам с акцент най-вече на все по-зачестилите оферти в olx.bg и bazar.bg на всевъзможни потребители предлагащи “оригинални” маратонки, внос от чужбина. При по-голямата част от тях практиката е при поръчка на неналичен модел да платиш предварително някакво капаро. Това за мен е разбираемо и нормално, но някак си ми остава недоумението дали наистина става въпрос за оригинални обувки и как да се довери човек? Относно цените - за едни и същи модели различните доставчици предлагат доста променливи оферти, но при всички положения цените са поне на 50% по-ниски от тези в официалните магазини на Nike. До сега съм си купувала обувките само от там и по-малко от 200 лв. за чифт не съм броила, докато през интернет цените варират от 80 до 150 лв. максимум. До някъде пак си обяснявам и тази разлика с това, че при втория случай не плащам и част от наема на магазина в лъскавия мол примерно. Но..все пак реших да сондирам мнения и тук. По-голямата част от онлайн търговците предлагат маратонките без кутия, което също е малко съмнително, но получих обяснение, че е така, защото кутията оскъпявала продукта с данъци при преминаването на митници.
Основният фактор да се изкуша да купя през подобен търговец е, че предлагат модели, които в официалните магазини ги няма. Примерно за любимия ми тип Nike TR Fit или Nike Free в мола има не повече от 3-4 модела, докато онлайн разнообразието е уникално. Но и тук има друга питанка, която много вече ми “мирише” - един и същ на пръв поглед модел на различни места онлайн понякога се предлага с дребни разлики в дизайна. Да се чуди човек къде е оригинала, ако има изобщо такъв и не иде реч за повсеместни ментета? :Д (Пример в снимките по-долу).
Та моля споделете личен опит и информация - от къде е вноса? До колкото знам оригиналните се произвеждат във Виетнам (поне на моите така пише), а имитациите в Китай, което също било индикация - доставка от Китай ставала за 2 седмици, т.е. ако ти обещаят че ще ти ги доставят за 2 седмици - са китайски - са менте? :D
PS: Тежки дилеми ме мъчат, няма що. (rock)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 19.09.14 11:29.

19.09.14
11:15

Дънките с три копчета са менте, а с четири са оригинални:D
Сериозно всяка голяма марка няма собствени производствени мощности. Един ИС същ модел се прави в 5 държави и 30 фабрики.
Гаранция за това кой продава оригинално и кой менте няма.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 19.09.14 11:17.

19.09.14
11:47

Според мен,всички се поръчват от един китайски сайт,после си слагат надценка 50 лв и това е...затова по-добре си използвай китайския сайт.Доставката е безплатно но се чака 2-3 седмици.

AG

19.09.14
14:17

В продавалника е пълно с тарикати, които купуват от aliexpress и препродават. В твоя случай даже не са купили, а ще посредничат. Поне си ги купи директно заради buyer protection-a който ползваш от сайта. Аз ожалих един китайски смартфон, върнаха ми всичките 160 лева и сега приятелката го ползва. Та съм си купувал боклуци онлайн, но като цяло съм доволен.

19.09.14
15:29

задната част
подметката отпред
Тези 2 детайла трябва да ги има в този модел - подметката отпред да има допълнителен цвят и задната част на маратонката е от по-специфичен материал. Моделът от твоята снимка не ми изглежда надежден, най-вероятно още от първото слагане ще запарва краката и маратонката ще започне да мирише (както най-често става с фалшивите маратонки).

казано от Angel Gyaurov на 19.09.14, 14:17:

В продавалника е пълно с тарикати, които купуват от aliexpress и препродават. В твоя случай даже не са купили, а ще посредничат. Поне си ги купи директно заради buyer protection-a който ползваш от сайта. Аз ожалих един китайски смартфон, върнаха ми всичките 160 лева и сега приятелката го ползва. Та съм си купувал боклуци онлайн, но като цяло съм доволен.

Може би не е най-подходящото място тук, но дай-повече информация относно поръчките от този сайт. Каква е процедурата, колко се чака, колко се плаща и за това buyer protection.

Мнението беше редактирано от Стойко Колев на 19.09.14 15:37.

AG

19.09.14
17:57

от няколко дни до седмица се чака за buyer protection-a и после още няколко дни докато се осъществи превода

могат да ти върнат част от парите или всичките - попълва се един формуляр какво искаш

аз попълних че си искам всички пари щото телефонът е по-слаб от описания и не искам да го изпращам обратно, защото търговецът е измамник и ще го продаде на друг

неочаквано за мен ми изпълниха молбата на 100%

още не съм разбрал как се шипват обратно продукти ако не си доволен

Маратонките се получават опаковани във фолио и е важно продавачът да напише ниска цена за да не плащаш ДДС на митница. За целта пишеш съобщение в сайта да сложи цена на пакета 5-10 долара.

12.12.14
13:45

Аз дрехите си ги пазарувам директно от САЩ, чрез посредници - www.buynowfromusa.com - и ми идват перфектни на качество и цена спрямо българските. Отделно фирмата след няколко поръчки ми даде постоянна отстъпка в комисионната за лоялен клиент.
Трябва да се гледат и да се следят намаленията по онлайн сайтовете. Лично на мен някои от най-новите модели ми излизат малко скъпички преди да ги намалят, в България повечето даже не ги и виждаме....Пълна пародия.
Отделно, че е пълно със стари модели и реплики, дори и по магазините. Знам, че ги произвеждат в разни ишлемета по Турция и Китай и масово се продават по българския пазар -”ориджинАл, бе!”. Всеки гледа нещо да те излъже, а в моловете стоките са безбожно скъпи.
Последния път като се излъгах да поръчам от продавалника, обувките бяха Nike Free 4.0 с качество на Matstar, ако не и по-лошо. Супер бързо се износиха и скъсаха...по-малко от месец. И после се оказа, че моделa, който купих, е различен от официалните модели на Nike… Продавачът обаче беше сигурен, че са автентични на 100%. Айде, нЕма нужда!
На Nike имам 3 чифта обувки, 5-6 тениски и 2 худита и досега такова нещо не е било.
Любимата ми марка от край време обаче са Under Armour. Мога да кажа, че UA са доста по-добри и от Nike, и от Adidas. Препоръчвам ви ги, няма да съжалявате.

Моят съвет към всички съфорумници: Не търсете необичайно ниска цена освен ако не е от официален представител на марката. По-добре да си купите обувки за 140лв, които са удобни, с оригинални материи и технологии, предлагани от модела, и да ви държат поне 1 година, отколото да си купите боклук, които само изглежда добре (А дано поне това е така, защото има и много нисък клас реплики) и ще се скъса за отрицателно време.

Мнението беше редактирано от asdator на 12.12.14 13:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1