Стрии и целулит

22.09.14
17:48

Здравейте!Казвам се Цветелина и съм на 13 години.
Може би проблемът ми не е за тук ,но...реших да го споделя.
Имам един доста подтискащ  и тревожещ за възрастта ми проблем.
От доста време тренирам в домашни условия по 40мин на ден и се храня здравословно.Определено има ефект и се чувствам много  добре.Но ми се появи стрии и целулит.Знам ,че ако продължавам да тренирам и да се храня добре ,с времето целулита ми ще се махне ,но ме тревожи този стрии.Не знам внушавам ли си ,но сякаш е започнал да изчезва :D :D :D И въпреки това се тревожа..
Реших да си направя скраб от кафе и растително масло ,но не знам дали ще има някакъв ефект.Попринцип кафето помага много за кожата и обмяната на клетките...
Дайте ми някакъв съвет.Какво да правя :’(

23.09.14
14:10

За целулита - пий повече вода :)

За стриите - има някакви кремове в аптеката, но не съм сигурна до колко ще ти помогнат :) Аз също имам стрии, в резултат на драстично сваляне на килограми преди години, които с нищо не мога да премахна и започнах да се примирявам и да свиквам с тях :D :D :D

23.09.14
14:57

Благодаря МНОГО!А как да предотвратя появата на още?

23.09.14
14:59

Държиш кожата добре хидратирана - разбирай мазане с лосион/мляко за тяло.  И все пак зависи и от типа кожа, ако си предразположена към поява на стрии единствено избягването на резки промени в теглото ще те спаси от поява на нови.
И повече вода - както ти каза Нати. :)

Мнението беше редактирано от Love на 23.09.14 15:00.

27.09.14
18:50

казано от Love на 23.09.14, 14:59:

Държиш кожата добре хидратирана - разбирай мазане с лосион/мляко за тяло.

Кожата се поддържа хидратирана като се пие вода, а не като се маже с кремове и лосиони, които оказват пряко влияние върху хормоналния фон на организма.
Освен това появата на стрии не зависи толкова от хидратацията на повърхността на кожата, а от здравината на съединителната  тъкан.

27.09.14
18:58

Марги, за това после добавих “повече вода”.  Нати я спомена заради целулита, аз я споменах и заради стриите. (хидратация на кожата) Просто не допълних.

Мнението беше редактирано от Love на 27.09.14 19:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1