23.09.14
11:23
Местя тук това ревю.
23.09.14
11:20
Ето го и обещаното Ревю на BULK POWDERS BEEF PROTEIN ISOLATE 97 (HYDROBEEF™)
Цена - 9/10
Като съотношение цена / качество мисля, че е доста добро.
Вкус - 10/10
Въпреки, че не съм пил телешки протеин преди смятам, че вкуса му е доста добър.
Разтворимост - 5/10
Тук бях малко неприятно изненадан.
Залепва по шейкъра и трудно се измива.
Ефект - 9/10
Тъй като това е протеин, а не енергетик или прохормон не можем да говорим за осезаеми ефекти върху маса, сила, издръжливост и т.н.
Единствените ефекти, които пряко наблюдаваме са засищането и възстановяването. По тези критерии бих дал 10/10, ако не беше стомашния дискомфорт, който премина след 10-тина дни употреба.
Качество - 9/10
Получава висока оценка заради много високата си концентрация и лесната разградимост (която няма как да докажа разбира се).
Съотношение цена качество - 10/10
Тук коментарът е излишен.
ОБЩА ОЦЕНКА - 8/10
Един отличен избор за хората, които пият протеинови шейкове заради съдържанието им, а не заради вкуса им.
Оптимално съотношение цена/качество.
Доволен съм от продукта производителя отговори, че има същото процентно съдържание на креатин като в телешкото месо.
Благодаря предварително за отделеното време да прочетете ревюто ми.
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 23.09.14 11:23.
Искам да добавя и едно мое впечатление/от няколко дни пия този протени/- за пръв път пия протеинова пудра, която ми създава чувство за ситост. Всичко друго, което съм пробвал до сега не е водело до този ефект. При мен стомашен дискомфорт не се наблюдава- за сега съм доволен.
23.09.14
15:15
Аз го пия от 4-5 месеца и съм много доволна. Нямам намерение да сменям този протеин. При мен също не е имало стомашен дискомфрот. Вкусът също не е проблемен, даже изобщо (говоря все пак за овкусените видове, неовкусен не съм пила, нямам и намерение).
06.10.14
15:00
Като за телешки протеин наистина има много добър вкус.
14.10.14
10:54
И аз съм пробвал 2 дози за пробата и никак не е лош (шоколад и фъстъчено масло е много як вкус).
20.10.14
10:00
Да, и аз го предпочитам пред чистия шоколад.
06.11.14
01:42
Пийте протеина не заради вкуса а заради предназначението му.Аз лично от 2 години пия само неовкусени протеини,ще питате и какъв е смисъла?! 1. Неовкусения е с 30-40лв по евтин за опаковка от 5кг. 2. Неовкусения съдържа повече протеин давам прост пример с този протеин Неовкусен 97гр/100гр, Овкусена версия 90гр/100гр. В Крайна сметка плащате повече пари и получавате и по малко количество протеин
На вкус е добре,но силно се съмнявам в качеството на този протеин,пил съм поичти всички телешки на пазара и не съм имал проблем,но с този имам страшен стомашен дискомфорт... ще го подаря на приятел
10.11.14
17:05
При мен нямаше такъв проблем, а аз също съм с доста капризен стомах. Да не би да го смесваш с някакви други добавки - креатин, бустери и т.н.?
10.11.14
17:22
Аз го смесвам с какво ли не и пак нямам проблеми, но явно си е до организъм..
10.11.14
17:30
казано от Just DoIt на 10.11.14, 10:59:
На вкус е добре,но силно се съмнявам в качеството на този протеин,пил съм поичти всички телешки на пазара и не съм имал проблем,но с този имам страшен стомашен дискомфорт... ще го подаря на приятел
Ако е овкусен, давай го насам 8-) :D
10.11.14
18:04
Аз също имам мерак, ама той написа,че е обещан вече.. ;(
Подарен е... чакам отзиви от момчето,може просто на мен да не ми е действал ок.
20.11.14
10:28
казано от CooL_BoY_Tn на 06.11.14, 01:42:
Пийте протеина не заради вкуса а заради предназначението му.Аз лично от 2 години пия само неовкусени протеини,ще питате и какъв е смисъла?! 1. Неовкусения е с 30-40лв по евтин за опаковка от 5кг. 2. Неовкусения съдържа повече протеин давам прост пример с този протеин Неовкусен 97гр/100гр, Овкусена версия 90гр/100гр. В Крайна сметка плащате повече пари и получавате и по малко количество протеин
По принцип си прав, но специално телешкият, ако е неовкусен е непосилен за пиене в дългосрочен план.
24.11.14
15:53
Единствения минус който аз намирам е че се пени много, идеи как може да се оправи това 30гр протеин+200мл вода=600мл пяна което е досадно
24.11.14
16:06
Няма как, това е заради големият процент протеин.
В мляко е по-добре, пяната става като каймак.
24.11.14
17:33
Просто го бъркай в по-малък съд. Аз ползвам 200-300 мл буркан вместо 500-600 мл шейкър и почти няма пяна.
02.12.14
18:43
Не знам какво сте пробвали, но ... крайно съм недоволен.
Разбиване - 3/10 - напомпва ми се бицепса, докато успея да го докарам на консистенция за употреба.
Вкус - 5/10 - бива, не е зле, но след като си измия шейкъра и няколко часа мирише на гадно.
Ефект - Колкото и странно да звучи при употребата на протеина след тренировка изпитвах ужасен глад и умора ...
Като цяло мнението ми за продукта е крайно негативно, не знам дали може би съм попаднал на кофти партида, или тялото ми не го усвоява добре, но ... не бих препоръчал това на мои приятели.
Хора,вие какво очаквате от телешки протеин ? Че някой си там месар,седи и хвърля чистите,пресни,червени и апетитни пържолки в един блендер,за да ви стрива протеинова пудра ли ? Близко до акъла е ,че ако беше така,този клас продукти щяха да са брутално скъпи и ефективни (евентуално).
Не приемайте всичко за чиста монета,ясно е че се мелят кости,кожи,вълна,хрущяли(ако имате късмет рога) и други телешки гадости с недоказано качество.
Факт е ,че никой няма да жертва хубавото месо,за да произвежда евтина пудра.
Мнението беше редактирано от Just DoIt на 02.12.14 18:45.
И аз не мога да разбера какво го хвалят този смялн отпадъчен материал... ‘’Ефект’’ от подобен продукт могат да имат само хората с никакъв или лош хранителен режим.
Никъде не са прикрепени реални факти,че това е така :) Никой няма да си напише на протеина “100% ЧИСТ ОТПАДЪК”
04.12.14
13:06
казано от Just DoIt на 04.12.14, 12:50:
Никъде не са прикрепени реални факти,че това е така :) Никой няма да си напише на протеина “100% ЧИСТ ОТПАДЪК”
Както не са прикрепени факти и че НЕ е така. А имайки предвид репутацията на Бълка, по-голяма вероятност има да е вярно твърдението им, отколкото да не е.
О, забравих - на теб не ти е харесал, значи е отпадък :D
Е каква да е пък репутацията на Бълка, Ники? Някакъв склад там вдън горите тилилейски в Англия дето разчитат на ниския ценови сегмент, за да се продават. Нито са конкурентно способни на пазарните лидери, нито пък се мъчат да бъдат. Популярни са тук във форума, я питай някого в някоя зала да видиш как ще те гледа стерео :D.
Колкото до “lean fresh beef” правете разлика между това и meat ;) щото за lean fresh beef минават и правите черва, опашките, очите, анусите, ушите, сухожилията и всякакви други “прекрасности”, които обикновено не намират място по трапезите ви ;)...Маркетинг просто :)
Мнението беше редактирано от Петър на 04.12.14 13:49.
Ами те и на фруктозата пишат, че е с нисък ГИ и в други ревюта имат куп недомислици, но всеки си избира сам. Аз лично от БП съм доволен и нямам забележки, цените са им добри, работят и доставят бързо. Протеинът на прах си е протеин на прах, креатинът си е креатин и т.н. Това са хранителни ДОБАВКИ. Нито ще вдигат вместо вас, нито ще ядат, нито ще спят вместо вас.
04.12.14
14:04
казано от Петър на 04.12.14, 13:42:
Е каква да е пък репутацията на Бълка, Ники? Някакъв склад там вдън горите тилилейски в Англия дето разчитат на ниския ценови сегмент, за да се продават. Нито са конкурентно способни на пазарните лидери, нито пък се мъчат да бъдат. Популярни са тук във форума, я питай някого в някоя зала видиш как ще те гледа стерео :D.
Колкото до “lean fresh beef” правете разлика между това и meat ;) щото за lean fresh beef минават и правите черва, опашките, очите, анусите, ушите, сухожилията и всякакви други “прекрасности”, които обикновено не намират място по трапезите ви ;)...Маркетинг просто :)
Всъщност :
Beef is the culinary name for meat from bovines
А това, че ти си силно предубеден към тях, защото си имал проблем с доставка от тях е друга тема. Аз пък съм имал проблем с тях 1 път, когато бяха забравили цинк и ензими, писах им, 5 дни след това получих въпросните + мостри допълнение като извинение :) А от самите продукти нито веднъж не съм имал оплаквания.
И ако за теб “нисък ценови сегмент” значи липса на качество, бих могъл да поспоря :) А относно това къде са популярни - е да, няма как да са популярни из много зали, защото нямат реклама “с тоя продукт ще качиш 5 сантиметра на бицарата за 1 месец”. Ще цитирам само един пасаж :
Точно тогава e-mail-ът на ХХХХХХХ пристигна в нашата електронна поща – „ОК, момчета, вие трябва да почистите там... но какво по дяволите има в тези хапченца и от къде мога да се сдобия с още от тях?”, написа ХХХХХХХ и обясни – „бързо напомпване, огромни масивни мускули, истински напомпени за целия ден, извратено възстановяване, луда сила и усещане като никое друго!”.
Това е представяне на продукт в сайт за добавки. Е как да не си го купиш? (за протокола - няма нищо революционно в продукта, пробвал съм го отдавна.
В Англия и като цяло Обединеното кралство са популярни, а бегли впечатления са, че навлизат и на европейския пазар малко по малко (включително и в България).
И все пак - както каза Алекс, добавките НЕ вдигат вместо нас, но това не значи непременно, че са боклук.
казано от Херцог Трън на 04.12.14, 14:04:
Всъщност :
Beef is the culinary name for meat from bovines
Всъщност, когато се стигне до спор относно истинността на дадено твърдение, какво казва Уикипедия няма кой знае каква правна тежест :D. “Казал - разбрал” е казус стар колкото света :). Обикновено се казва точно това, което е написано. Нито повече, нито по-малко. Проблемът идва от интерпретацията и точно това е маркетингът. Чисто телешко си е чисто телешко, няма месо. Бяло саламурено си е бяло саламурено, няма сирене ;).
казано от Херцог Трън на 04.12.14, 14:04:
А това, че ти си силно предубеден към тях, защото си имал проблем с доставка от тях е друга тема.
И всъщност хич и не съм предубеден към тях, напротив. Препоръчал съм им продуктите на не един и двама хора. А проблеми съм имал с поне 5 доставки, но все още пазарувам от тях, което, смятам, е показателно. Просто имам трезва преценка за продуктите, които купувам. Както не се самозалъгвам, че суроватката, която купувам, е от току-що издоено все още “димящо” мляко, така не и смятам, че телешкия ви протеин е от бон-филе :D.
Аз предпочитам да ям прокиснато мляко, на комуто се услаждат, оставям телешките ануси и пениси :D
Мнението беше редактирано от Петър на 04.12.14 14:45.
04.12.14
15:09
А ще бъде чудесно и ако можеш да го докажеш :) :P
Аз само правя обосновани предположения, базирани на впечатления :) Докато ти си леко категоричен ;)
Надявам се да ме тролваш :D, струва ми се невероятно да вярваш в това, което пишеш :).
Както и да е, вече стана дървено философстване тук. Всеки сам да си вади изводите оттук насетне :).
Всъщност аз съм по-склонен да се доверя на суроватката. Суроватката е отпадъчен продукт от производството на сирене, а в Европа млякото е силно субеенционирано и има свръхпроизводство. А как телешкия протеин е толкова евтин...
Е не може да е месо. Орязки от дърти крави, черва, копита...
Като гледам цената, то по-качествените отпадъци заминават за кучешка храна.
04.12.14
15:48
И пениси, и ануси :)
И първокачествени Prime rib steaks всичко ръчно производство на редовно спортуващи 9/10 секси девици в оскъдно облекло. Тру стори
И малко за размисъл:
“Beef”-Protein
100g Protein:
Leucin: 2,8 g
Isoleucin: 1,3 g
Valin: 2,4 g
BCAA total: 6,5 g
Tryptophan: 0,1 g
Whey Protein
100g Protein:
Leucin: 10,6 g
Isoleucin: 6,4 g
Valin: 5,9 g
BCAA total: 22,9 g
Tryptophan: 1,4 g
Телешкият протеин идва от чисти телешки стекове,колкото и пилешките кренвирши идват от бонфилето.
04.12.14
19:26
казано от Херцог Трън на 04.12.14, 15:09:
Аз само правя обосновани предположения, базирани на впечатления :) Докато ти си леко категоричен ;)
Доказателство ли търсиш? Ето! Влизал ли си скоро в хранителен магазин да видиш колко струва кило телешко месо, най-евтиното.
Помисли колко месо е необходимо за да се направи кило пудра. Сега погледни цената на въпросната пудра, сметни надценката, опаковката, транспорта и т.н ... проста аритметика ;) Никой няма да ти прави протеин от телешки шол - гарантирам ти го !
08.12.14
17:50
казано от Николай Арабаджиев на 04.12.14, 19:26:
казано от Херцог Трън на 04.12.14, 15:09:
Доказателство ли търсиш? Ето! Влизал ли си скоро в хранителен магазин да видиш колко струва кило телешко месо, най-евтиното.
Помисли колко месо е необходимо за да се направи кило пудра. Сега погледни цената на въпросната пудра, сметни надценката, опаковката, транспорта и т.н ... проста аритметика ;) Никой няма да ти прави протеин от телешки шол - гарантирам ти го !
А шола в магазина няма надценка, транспорт и т.н. ?