24.09.14
18:33
За първи път болката се появи лятото,миналата година.Бягах малко крос на стадиона и като се прибрах ,седнах на компютъра.При ставането усетих остра болка в долната част на корема,областта около пъпа.След 2-3 мин. болката отслабна и успях да си изключа компютъра,след това си легнах и на другия ден-нищо.Пак си тренирах и бях ОК.След няколко месеца болката се появи отново за кратко,но не помня какво се случи тогава.В средата на август,тази година, болката отново се появи.Правих крака,но по време на самата тренировка не се чувствах добре,усещах някакво разтежение в сухожилията около слабините(не болка,а дискомфорт).Може би заради неправилна или недостатъчно загрявка.Прекратих тренировката.С приятели след това излязохме да разцъкаме баскетбол.Вечерта като се прибрах отново същата ситуация-седнах пред компютъра и на ставане остра болка.Не можех да се наведа.При уриниране и кашлица започна да ме боли в дясно от пъпа.Вече болката се усещаше само там,а не в цялата област около пъпа.Този път болката продължи и на другия ден до обяд.След това спря,но отидох при личната,защото се притесних да не е херния.Тя ми каза да легна,притискаше ми корема и каза,че бил здрав и нямало нищо.Можело да бъде от някакъв нерв или притеснение ,защото ми предстоеше пътуване.Спрях посещението на фитнес за 1 седмица и бях на екскурзия за 3 седмици,така че си направих една добра почивка,с няколко тренировки на лостове.Сега искам да започна фитнеса пак,но се чудя дали да не забравя временно за клек,тяга ? Главно от темата търся съвети дали мога да почна фитнес отново и кои упражнения да избягвам,как да ги заместя,защото ако е някаква слабост в коремната стена...Чудя се да не е от претрениране на корема,защото за екскурзията нали сме големите “модели” с един приятел тренирахме доста коремните мускули и по време на престоя се оплакваше от същите болки...
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.09.14 20:21.